Results 1 to 26 of 26

Thread: put avionom- gdje idu kolica?

Default put avionom- gdje idu kolica?

Pozdrav svima!
    Spremamo se na put avionom pa me zanima zna li netko smiju li se kolica unijeti kao osobna prtljaga gore ili moraju dole? Strah me da ih ne oštete ako idu dole :? Kišobran su (Chicco) ali iz kompleta 3u 1 tak da nisu baš malecka kao ona za starije klince, 8kg su teška..

preselit ću pitanje na forum "Nošenje djece"...MOžda ipak ne pripada ovdje

marči's Avatar

JUČER DOLETJELI IZ EVROPE...
    kolica moraju kao prtljaga!!!
    u ZG. te puste u bus s kolicima koja moraju biti složena i dobiju posebnu oznaku te ih naknadno stavljaju u avion, a u EU ih moraš dati kad i prtljagu, znači nakon check-ina nemaš više kolica.

kailash's Avatar

samo, ako ih bacaju kao ostalu prtljagu, neće dobro proći.... :/

Strippy's Avatar

I mi se spremamo na put avionom. Ima netko iskustva da je putovao sa Quiny Zapp koliciima? Mislim, ona su tak mala da je torba veličine 2 teniska reketa, ja sam ih mislila furati do ulaza u avion. Pa zaboga, koja korist od tegljenja kolica ak dijete moraš nosakati po areodromu jer ih predaš na check-inu?! Nekaj mi tu ne štima...

Ava M's Avatar

"Obuci" ih u veliku crnu vreću. Možda ih nećeš uspjeti cijele pokriti ali bar toliko da se ne zaprljaju.

kajsa's Avatar

Quote Originally Posted by marči
    JUČER DOLETJELI IZ EVROPE...
    kolica moraju kao prtljaga!!!
    u ZG. te puste u bus s kolicima koja moraju biti složena i dobiju posebnu oznaku te ih naknadno stavljaju u avion, a u EU ih moraš dati kad i prtljagu, znači nakon check-ina nemaš više kolica.
    potpisujem.

Bile smo samo na domaćem letu i kolica označena na check in-u predali pred avionom i preuzeli nakon izlaska iz aviona, čekao nas bus dok su pronašli kolica. Prijateljica mi je imala loše iskustvo s kolicima koja su nakon putovanja avionom zanosila u jednu stranu, pa bih vam svakako savjetovala, ako budete imale tu mogućnost (domaći let), da ju koristite jer je veća vjerovatnost da će dobro proći.

Strippy's Avatar

Evo što kaže Ryanair:

"To ensure that all families travel at the best price and receive the best service we have introduced a number of services to make it easier for family travel:

Buggies can be used up to the entrance to the plane (provided that local conditions permit this). After landing your buggy will be available at the aircraft steps. "

Pokušavama naći kakva su pravila na pojedinim aerodromima, ali ništa ne piše - nevjerojatno! Jedino kaj sam uspjela naći da dječju hranu možete unijeti u avion (iako su pakiranja veća od 100ml) ali mora biti u plastičnoj vrećici koju pokažete (kao i ostale tekućine, gelove, itd...). Eto, možda će nekome (osim meni) i ta informacija koristiti.

Strippy's Avatar

Upravo poslah mail s upitom na Dublinski areordom, pa ćemo vidjeti kaj budu oni odgovorili. 8)

Mi smo putovali avionom i nosili smo kolica sa sobom. Ne chek-inu smo tražili da kolica idu s nama u avion tj. u kabinu. Tako smo lijepo predali prtljagi i onda svi troje otišli "na kavu" i mirno malo prošetali po aerodromu. Kolica smo morali predati zemaljskim strjuardesama prilikom ulaska na autobus. Na kraju su ipak kolica stavili među prtljagu tako i to zadnja, tako da smo kad smo sletjeli odmah dobili kolica jer su ima bila prva za izvaditi. Nisu bila niti mokra niti oštećena što se zna dogoditi. Zato svakako tražite da idu u kabinu jer gore ima nešto prostora za takve stvari koje osoblje spremi. Napomena: radilo se o domaćem letu ali čula sam da se i na ino-letovima može dogovoriti ista stvar.

marči's Avatar

ni slučajno u crnu vreću, oni će ih tamo upakirati ili u prozirnu foliju (onu kao za čuvanje hrane) ili u prozirnu vreću i dati im oznaku.
    u principu je od aerodorma do aerodroma, no u većini prakse u EU je da se kolica moraj predati na ckeck-inu.
    mi im dali queeny zapp u njihovoj torbi i oni ih stavili u prozirnu vreću.

Mi smo putovali avionom i nosili smo kolica sa sobom. Ne chek-inu smo tražili da kolica idu s nama u avion tj. u kabinu. Tako smo lijepo predali prtljagi i onda svi troje otišli "na kavu" i mirno malo prošetali po aerodromu. Kolica smo morali predati zemaljskim strjuardesama prilikom ulaska na autobus. Na kraju su ipak kolica stavili među prtljagu tako i to zadnja, tako da smo kad smo sletjeli odmah dobili kolica jer su ima bila prva za izvaditi. Nisu bila niti mokra niti oštećena što se zna dogoditi. Zato svakako tražite da idu u kabinu jer gore ima nešto prostora za takve stvari koje osoblje spremi. Napomena: radilo se o domaćem letu ali čula sam da se i na ino-letovima može dogovoriti ista stvar
    Potpisujem

Mi smo letjeli iz Zg u Rim i kolica smo vozili do aviona, na ulazu u avion ih sklopili i predali stjuardesi na ulazu u avion i ona ih je smjestila negdje gore u prtljagu, mislim bas u djelu aviona gdje su putnici. Na izlazu iz aviona cekala su nas kolica. Tako je bilo i u Rimu.

anitalu's Avatar

joj mene muči isto pitanje
    kolica na domaćem letu
    imamo ogromnu Muru

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Ovo ljeto me CroAir lijepo preveslala, letjeli smo ZG-DU i natrag, oba puta sam na ulazu u avion predala kolica, ali mi ih na izlazu NISU HTJELI DATI :shock: ...joj, tko zna gdje su, ajte vi lijepo u bus pa će kolica stići s koferom, ma ne možemo ih sad tražiti i slično. U onoj buci na pisti, sama s dvoje cendrave djece nisam bila u stanju baš sjest na pistu i protestno čekati, nego bebu u ruke, stariju za ruke pa u drmajući bus, pa poslije čekaj prtljagu 15 minuta s malom na rukama...mislim stvarno katastrofa :shock: . Sad ste me sjetile da sam zaboravila napisati bijesan mail CA.

paci's Avatar

ako su kolica kišobran, na svim aerodromima se mogu nositi do aviona(provjereno na zagrebačkom, dubrovačkom, london-lutonu, amsterdamu, pariškom, rimskom, barcelona, zurich, berlin, i svugdje smo imali kišobran), a dobivaju se ili na izlazu ili s prtljagom, s tim da se obavezno moraju prijaviti na check-inu kako bi dobila svoju trakicu, ali se, ponavljam, ne moraju predati.
    za velika kolica to nije slučaj, ona se moraju predati (odokativna procjena check-inerice). također, kišobran kolica se moraju sklopiti na policijskoj kontroli i pustiti kao ručna prtljaga kroz onaj rentgen. ipak imaju koliko-toliko sluha za malce (isto kao i s pićem za njih, velikima nemilice bacaju kreme, sokove, vode i ostale tečnosti, ali dječije sokove/čajeve/vodu ne)

anitalu's Avatar

Jel ima netko tko na letu Du-ZG nije morao predati kolica???
    Ili da su bar spremljena u taj gore spremnik?

mi smo ovo ljeto išli od zagreba do splita avionom. prtljagu smo odmah po ulasku na ajrodrom predali a kolica su nam dozvolili da koristimo sve do ulaska u avion. kad smo došli do aviona oni su samo obilježili posebnom etiketom kolica i strpali ih sa ostalom prtljagom. kad smo stigli u split odmah su nam ih dali po izlasku iz aviona. nema nikakvih problema, to tako valjda funkcionira sa kolicima naročito ako je malo dijete koje ne hoda. i naša kolica imaju kišobran.

Quote Originally Posted by zvrk hanuma
    i naša kolica imaju kišobran.[/b][/b]
    tj i naša kolica se sklapaju kao kišobran

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Ekka
    preselit ću pitanje na forum "Nošenje djece"...MOžda ipak ne pripada ovdje
    uslisat cu ti zelju

Upravo smo se vratili iz Turske. Kolica su isla sa nama a u povratku smo ih predali kao prtljag. Nisu ih polomili
    Inace smo bezveze nosili kolica, mamina cura je vise bila pristalica slinga i nismo je dva puta vozali u kolicima sve je mama nosila.
    Ako vam djeca vole sling puno je laksi za ponijet i prakticniji od kolica

anitalu's Avatar

Dijete mi ponekad voli sling al ima 10 kg ova i ne ja ne mogu tak dugo...
    kolica su nam neophodna

Sanela-Naja's Avatar

Nekoliko smo puta letjeli sa N..inače imamo Jane slalom-ali ona su malkice prevelika.Za putovanja smo kupili Bubu 250 kn - prva su nam zeznuli, čini mi se na prvom letu...malkice su se iskrivili kotači jer su ih kod iskrcaja ipak stavili na traku /to nam se dogodilo samo tada, inače nam kolica daju odmah na izlazu iz aviona/..
    Svaki put su kolica išla s nama do aviona-to moraš tražiti kod čekiranja-stavit će ti naljepnicu i na njih.
    Koristim i meihip- ali kolica su zgodna ,ako ništa - za staviti stvari koje nosite u avion.

Dia's Avatar

ja kad sam letila zadar zagreb dobila sam naljepnicu na kolica i predala sam ih kod ulaza u avion, te su ih stavili zadnja na prtljagu, pri izlazu iz aviona sam ih odmah dobila nazad

anitalu's Avatar

ja ću samo reći kako niti na odlasku niti na povratku nismo prilikom izlaska dobili kolica ispred aiona kako smo dogovorili, na povratku čak nije bilo nikoga ni da ih predam pa sam morala hvatati ljude okolo....a također su nam na povratku propustili staviti kolica i na onu traku tako da smo ih morali tražiti u službi za izgubljene stvari
    ma užas su neodgovorni

Osoblje foruma leonisa's Avatar

ja cu vam samo reci da svaku ogrebotnu mozete prijaviti i dobit cete odstetu.

ljudi to ne znaju pa ne koriste tu mogucnost, ali oni vec imaju i "gotove" tarife za najcescu marku prtljage.