Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Volite li palentu...

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno Volite li palentu...

    ...evo par zanimljivih receptića;


    CROSTINI od palente

    1 kg g malo gušće kuhane palente, 500 g šampinjona, stručak peršina, 30 g maslaca, sol, papar.

    Očistite šampinjone, izrežite ih na fete stavite ih u padelu u kojoj se prethodno rastopio maslac. Neka se kuhaju na laganoj vatri 10-15 min. Dodajte sol, papar, sitno sjeckan peršin.
    Palentu izrežite na fete te je stavite u pećnicu ugrijanu na 200 C dok joj se na površini ne stvori hrskava kora (cca 10/15 min).
    Izvadite fete palente iz peći, poredajte ih na veliki tanjur i do pola prekrijte šampinjonima. Pospite s malo peršina.


    PALENTA S GLJIVAMA I GORGONZOLOM

    500 g palente, 120 g sušenih gljiva, 180 g slatke gorgonzole, 1 čaša vrhnja za huhanje, 2 režnja češnjaka, maslinovo ulje, sol, papar.

    Nakon što ste potopili gljive kako bi se omekšale, operite ih i ocijedite.. Zgnječite dva oguljena režnja češnjakla i bacite ih na maslinovo ulje, da puste miris (ne smiju zagoriti), potom ih izvadite i dodajte gljive, nakon par minuta ih zalijte vodom ili temeljcem, dodajte sol, papar, kuhajte još 20-tak min, ako vidite da se suše, dodajte malo vode/temeljca, neka bude saftno.
    Pripremite palentu (na uobičajen način), ulijte je u zdjelu koju ćete držati na toplom (npr u vrućoj vodi). Izrežite sir na kockice i s malo ulja ga stavite u jednu tavu / teču. Na laganoj vatri rastopite gorgonzolu, miješajte, dodajte vrhnje i ponovo miješajte dok ne dobijete finu kremu. Dodajte malo soli, papra, ubacite gljive, promiješajte i skinite s vatre.
    Pospite ovu kremu po palenti. Servirajte toplo.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    180

    Početno

    Mljac! Izgleda ukusno. Dobra ideja. Isprobat ćemo ovaj recept.

  3. #3
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno


  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    SRNETINA S PALENTOM

    250 g palente, 1 kg srnećeg mesa (but), 50 gr dimljene pancete, 3 listića lovora, 1/2 čaše mesne juhe, 60 gr maslaca, 1l i 1/2 dcl dobrog, jačeg crnog vina, 2 grančice ružmarina, listić kadulje, 3 klinčića, timjan, 2 žličice maslinovog ulja, sol, papar

    Stavite meso u oveću zdjelu zajedno s litrom crnog vina, grančicama ružmarina, kaduljom, klinčićem, timjanom (sušeni, mljeveni), sol, papar. Ostavite tako meso sljedećih 24 sata, nakon toga ga ocijedite, i narežite na srednje velike komade. Ugrijte mješavinu maslaca i masl. ulja, dodajte sitno rezanu pancetu (dok zamiriše), i na kraju meso. Neka se meso preprži sa svih strana, na kraju smanjite vatru. dodajte sol i papar, ulijte 1/2 dcl crnog vina, mesnu juhu, listiće lovora, neka prokuha. Potom poklopite teču i kuhajte lagano cca. 2 sata. Servirajte s toplom palentom, srednje gustom.

  5. #5
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno

    fritulica1, dobila sam 300 gr samo čitajući recept!!!

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj clio180 prvotno napisa
    fritulica1, dobila sam 300 gr samo čitajući recept!!!
    A šta da ti pričam, sad znaš kako je meni...


  7. #7
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    ali ti dok istipkaš recept, smršaviš

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    121

    Početno

    joj fritulice, što je ovo dobro.....za prave gurmane!!!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    super recepte, hvala za ideje Fritulice

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj mrkvica prvotno napisa
    joj fritulice, što je ovo dobro.....za prave gurmane!!!
    Aha, a takvi se lako prepoznaju, jel da?

    Arkana10

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •