Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Kako zabavljate djecu?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Kako zabavljate djecu?

Moj R obožava ići van i gledati uokolo i upoznavati novosti oko sebe, tako da smo većinu vremena kada on nebi spavao provodili vani i on je stvarno uživao!
    E, a šta sada kada je došlo loše vrijeme.
    Danas ova kiša, nismo mogli ni promiliti van, a u stanu mu sve dosadi u roku keks i bude prilično nervozan, a da ne pričam o tome da ni sekunde ne može biti na miru, stalno lupa nogicama i rukicama, trese cijelo tijelo, čak i kada jede i kada ga uspavljujemo!
    Na koje sve načine zabavljate svoju dragu dječicu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dobro pitanje....

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj puže i tako istražuje svijet oko sebe i upoznaje prostor.
    zabavlja se plastičnom bocom i kuhačom, a ima i gumene kocke.
    bude prljav i s pokojom masnicom na čelu, ali sve je to cijena odrastanja!
    nije to ništa strašno što se ne bi moglo riješiti vodom i poljupcem.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Gledamo se u ogledalo, gledamo kroz prozor, glabamo flaše, čaše i ostalo, "propuzavamo" tj. ona nešto pokušava a ja je ohrabrujem, kuvamo ručak, tj. sitnice koje mogu da obavim sa njom u rukama, kad nam sve dosadi odemo u kupaonu i tamo može da po pola sata razgleda šarene flašice....

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Igramo se na krevetu s jednom grupom igrački, pa u putnom krevetiću s drugom grupom, pa na podu gnjavimo pse... onda kad oni odluče da je dosta i maknu se, Laura obično zaspe.
    Kad se probudi ručamo, pa se opet malo igramo, pa kuhamo ručak za tatu i mamu... onda odemo van, prošetati peseke, napravimo neki trening od sat, sat i po... ponekad je 'na meni', gleda i urla od smijeha, a ponekad spava u autu...
    Kad dođemo doma opet spava, pa dođe tata s posla i preuzme je... dalje ne znam...
    Navečer oko 20 je kupanje, oblačenje, malo plesanja s tatom ili prčkanja po laptopu ili 'gledanja tv-a' i spavanje uz Ciku.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pužemo po cijelom stanu, jer je dnevna soba već apsolvirana. Kuvamo ručak, peremo pelene, presvlačimo se, pa opet malo pužemo. Kad dosadi ta perspektiva, onda se podignemo na nogice i bazamo uz namještaj. Najzabavnije je ponijeti u taj pohod najglasniju zvečku i istraživati kakav zvuk okolina proizvodi kad je se, je li, mlatne tom zvečkom Usput što se na podu/dohvatu nađe, završi u ustima, jer se sve mora probati.
    Kad je cendranje glavni sport, tu je uvijek mama koja nosa u lijevoj ruci, a desnom obavlja svašta po kući.
    E, kad sve izgustiramo, onda klopamo i idemo, doduše nerado, pajkiti. Nakon pajkenja opet isto, do sljedećeg pajkenja

razors'n'vile ants

Početno

Ja svom sinu dam papiric od cokoladice u usta, pustim spot na tv-u i miran je...cijelih 5 min!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imamo neke radove ispod prozora pa kad je bilo hladno mi bi ostali unutra i on bi znao visit po pola sata na prozoru gledat i cudit se bagerima i kamionima.sad smisljamo kojekakve igre,a najdraze su mu lego kocke od kojih gradim toranj,a on ga rusi.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj razors'n'vile ants prvotno napisa
    Ja svom sinu dam papiric od cokoladice u usta, pustim spot na tv-u i miran je...cijelih 5 min!
    moj bi ga pojeo

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i nama je ovo muka, ujutro još nekako al popodne mu je sve dosadno....ništa ga ne zanima, pa improviziram.

Kutije od soka, mljeka, čašice od jogurta, lutkice od čarapa.....sve je to kratkotrajno....

obožava gitarice pa to ga dosta okupira......

al već mi ponestaje ideja a tek zima počinje...

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi nastojimo što više vremena provesti na podu, naravno okruženi svim i svačim.
    S tim da su mu "prave" igračke poprilično dosadile. Najdraža mu je mala sportska bočica od Jane u koju sam ubacila malo riže i dva šarafića (tjestenina). Zvečka za 5!
    Isto smo napravili i sa šarenom bočicom od bioaktiv jogurta.
    E da, dobio je od strica svoju (pravu) tastaturu, tako da ne lupa po ovoj maminoj . I obožava je.

Uglavnom, uvijek mu nudim nešto za igru, nešto što će premetati po ručicama a nastojim i dosta pričati i opisivati radnje koje sama radim.
    On me sluša i odgovara sa svojim ba, bl, ta, daj, da, ...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, a šta sada kada je došlo loše vrijeme.
    Danas ova kiša, nismo mogli ni promiliti vanmi
    smo bez obzira na vrijeme puno vani. evo baš jučer smo po onoj kiši i buri bile 2 sata vani i kupovale starijoj seki cipele
    kad smo kod kuće - u igri je puzanje i istraživanje cijelog stana.
    super je što je drugo dijete pa joj je i samo gledanje zare zanimljivo, voli se s njom i igrati, a najviše voli zarine igračke.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi se isto maloprije vratili iz šetnje. Skafanderčić, kapica, cipelice, marama, kišobran i uživancija! 8)

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi moramo svaki dan van, bez obzira na vrijeme, barem na pol sata, jer je inace nervozaaaan grize, dere se, otima se, baca se na sve strane... a tek mu je 6ipol mjeseci

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kako je P jesenja beba morali smo nažalost prve šetnje i obavljati po lošijem vremenu. Kad je puhalo - kolica + skafander, a kad je padala kiša onda bi ju strpala u jednu od nosiljki koje sam koristila. I nažalost - nužno zlo - išli smo po šoping centrima - ali to baš kad je bilo jako ružno vani

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi obavezno izletimo van i kada pada kisa, ako nista, makar do baje baciti smece...
    inace, puno plesemo, pljescemo i vriskamo igramo se ku-kuc, pocinjemo puzati.... vidis, vec neko vrijeme nismo vjezbali, a dok je bio manji smo to radili svaki dan. probavamo nove okuse, igramo se sa hranom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sama puze i dize se na nozice, najvise voli sport - pratiti mamu u stopu po stanu i vidi mama - ne drzim se i tup na guzu ili koljena.

Pjevamo, igramo se gumenim kockama na podu, izademo da vidimo imamo li poste ili baciti smece, navlacimo stare i nove igracke, kuhamo rucak, spavamo.

Obavezno se prosetati barem do placa da vidimo sto se zbiva, a ako je stvarno ruzno vrijeme idemo malo do susjeda na casicu razgovora i istrazivanje novih prostranstava.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    i nama je ovo muka, ujutro još nekako al popodne mu je sve dosadno....ništa ga ne zanima, pa improviziram.

Kutije od soka, mljeka, čašice od jogurta, lutkice od čarapa.....sve je to kratkotrajno....

obožava gitarice pa to ga dosta okupira......

al već mi ponestaje ideja a tek zima počinje...
    Ponekad nije loše neke igračke privremeno sakriti iz vidokruga da ih djete zaboravi, pa su onda nakon par dana opet zanimljive. Barem mi imamo to iskustvo. Ponekad L. dobije i kao igračke plastične kutije za spremanje hrane, plastične kuhače i sl. pribor.....Ovih dana uglavnom istražujemo po dnevnom boravku jer smo friško propuzali :D .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi isto stalno micemo igracke, nikada nisu sve u opticaju, vec izmjenjujemo njih par. Cesto se igra sa kockama, onim kutijama u kojima stoji prsten, a omiljeno mu je kada ga sjednem u stolicu za hranjanje i dam mu magazin. Mogu bez problema skuhati rucak dok se on zabavlja s njim, gladi stranice, lista ( trga ) papire i slicno

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja isto mislim da s bebama treba izaći van i kad je ružno vrijeme. Ne možda u tako dugu šetnju kao kad je vani suho i sunčano, ali barem na pola sata. Mi smo u utorak proveli cijeli dan u kući, mislim prvi put ikad, i bila mi je jako nervozna. Dobra je fora kad kiša pada nositi je u marami jer nema muke s kolicima i onom navlakom za kišu.
    A za vikend mi je jedna žena iz čistog mira prišla na cesti i rekla svašta u stilu da kakva sam ja to mama kad sam s malom bebom vani po ovom vremenu, a ja :shock: Nisam se uopće snašla već se počela opravdavati. A L zamotana, samo joj se nosić vidi. Tek kad je žena otišla, ja si mislim, ma ti ćeš meni govorit.. ali onda je već bila daleko. Smotana mama, dok se ja snađem
    A što se tiče zabave po kući, igramo se na puzzlama na podu, zveckamo, pjevamo, nosimo se (to najviše), klopamo, spava (sve manje). Ma dan mi prođe za čas, prebrzo!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uuuuuuuuuuu
    ja ful volim takve komentare, daju mi priliku da se rijesim zaostalog stresa! u stanju sam se potuci, cupati za kosu, vritnjakati i jos dugo pljuvati za tom osobom nakon sto je uspjela pobjeci
    Inace nisam konfliktna osoba, ali na te pametnjakovice koji mi ulete bez da ih je itko ista pitao sam posebno alergicna

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tako smo i mi prije dva dana na izlazu iz lifta naletili na susjedu koja nam je jedno 10 puta ponovila 'Ali mama zima je vani.' L je samo nabacila osmjeh broj 5 iz marame, a mama se okrenula na peti i rekla 'Dobar dan i dovidenja draga susjeda.'

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a moj svekar sto za mnom dovikuje kad idemo van "velika je vlaga danas!" Sto da radim, da ostanem doma do drugog ljeta, tek onda ce mi se dijete razboliti.

A odgovor na pitanje gore je - svakako... nekad umirem jer ne znam vise sto bih a ona vristiiiii... voli ogledala, nosanje, zvecke - ali samo kad nije jako lose volje, i najvise - presvlacenje, to je obavezno smiri bar do faze oblacenja. Ali ne mogu je ni presvlaciti cijeli dan.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mališa još ne puže pa imamo "sjedeće" igre. Kucka, lupa, liže i grize. Kad stvarno zagusti upalim cede pa pjevamo i po pola sata. Ja pjevam a on aaaaaa.
    Sveki spašava stvar oko 19 kad dođe s posla pa ubijemo još ta 2 sata do spavanja.
    Nemamo navlaku na kolicima pa idemo u marami, ali je veeeliki pa mi je teško, a naročito kad ima skafander. Ako išta, zamotam ga u deku pa izađemo na balkon 10 min da se proluftamo.
    On još uvijek spava 3 puta po danu i budi se kasno ujutro oko 10-11 pa nemamo neko dulje vrijeme praznog hoda.
    Ovako izgleda dan:
    Buđenje-doručak-malo igre-spavanje
    kuhamo ručak i jedemo-spavanje
    Igra-užina-spavanje-baka-kupanje-spavanje
    Kad malo bolje razmislim od dana koji traje 12 sati (po noći spava 12 sati), on 3 prospava, 2 sata nam ode na jelo i prematanje, baka 2 sata i pola sata kupanja, 2 sata vani...Nemamo baš puno vremena za "prazni hod". :shock:

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mišica, blago tebi!!! Kad bi moja i upola toliko spavala, mama bi svašta stigla. Npr, tati skuhati ručak

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekad mi dođe žao što nam dan prođe za čas. Iako koristimo svaki trenutak (i prematanje i kupanje) za poljupce i igru. Uhvatim sebe masu puta kako kad navečer zaspe mi je žao, ja bi se još igrala s njim ...
    nije tema al da se pohvalim da je noćas odspavao sinoć od 22 pa ujutro do 12.30 :shock:
    Ponekad se pitam jel spava malo previše...al kad hoće a žao mi ga buditi :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

joj mucimo se malo po ovom bljak vremenu ali kad zagusti upalim joj MAXtv
    i BabyTV(kanal namjenjen dijeci od 0-3god) i mirna je nekih pola sata ili se sama zaigra sa igrackicama a kad joj dosadi dopuze do mene u kuhinju ili zavisi di sam. ali sve u svemu tesko nam je uovov vrijeme.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mišica, idešš!! Da mu nije nisko željezo? Moja je isto bila veeelika spavalica do šestog mjeseca. I onda smo sa šest mjeseci vadili krv i skužili da ima nisko željezo. Pila ga je dva mjeseca, i sad više ni približno ne spava ko nekad. Ja sam to povezala s tim.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljetos smo radi problema s jetrom radili kks i sve je ok.
    možda je na mamu velika spavalica 8)

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Onda si stvarno sretnica!!
    Ja sam svoju jedva nekako upravo uspavala, nakon sat vremena pjevušenja i nosanja. I to drugi puta danas. Prvi put je spavala punih deset minuta . Nadam se da će ovo spavanje potrajati duže.
    Danas je stvarno živahna, čak je većinu jutra provela na podu. Jučer smo dobili na poklon nekog medu koji pjeva i svjetli, i to je sad super fora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •