Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 106

Tema: rižino mlijeko

  1. #51
    Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    808

    Početno

    MGrubi vidim da si napisala da se kuha sat i pol. Pretpostavljam da je to vrijeme kuhanja za integralnu rizu. Zanima me koliko je vrijeme kuhanja za basmati ili arborio (obicno se kuhaju petnaestak minuta)?

    Pitam zato sto sam jednom kuhala bijelu rizu sat i pol na jako laganoj vatri i sve se pretvorilo u sluz koja se bas nije mogla razrijediti s vodom :/ vjerojatno sam negdje pogrijesila u postupku

  2. #52
    Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    808

    Početno

    Tek sam sad vidjela na drugom linku opis

  3. #53

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Za one koji nemaju u gradu Merkator, ja sam danas u Plodinama vidjela Vitariz rizino mlijeko.
    Dajte mi pease odgovor, je li rizino mlijeko dobro bas za sam pocetak dohrane ako sadrzi sol. Znam da se namirnice za djecu inace ne sole.

  4. #54

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    ne znam odgovor, ali koliko dođe to rižino? ima DM u Sl. b.?

  5. #55
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj inga prvotno napisa
    Za one koji nemaju u gradu Merkator, ja sam danas u Plodinama vidjela Vitariz rizino mlijeko.
    Dajte mi pease odgovor, je li rizino mlijeko dobro bas za sam pocetak dohrane ako sadrzi sol. Znam da se namirnice za djecu inace ne sole.
    Nije. Dohrana se odnosi na uvođenje krutine, a svrha je učenje djeteta na nove okuse. Možeš RM koristiti za spravljanje kašica, ali jednako tako možeš koristiti čistu vodu pa ne vidim svrhu.

  6. #56

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Vitariz je nekih 18, 19kn u Plodinama, a u DM-u je Alnatura 13kn, dakle jeftinija. Ima DM u SB.
    Davore, nekako nisam uopce razmisljala o tome da bih mogla zobene pahuljice npr. praviti na vodi. Sebi ih uvijek kuham na mlijeku.

  7. #57
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    OK, a sada razmisli na koji način nastaje rižino mlijeko i usporedi s kuhanjem zobenih pahuljica u vodi. Jedina bitna razlika je sol, koju u kuhane pahuljice ne moraš staviti.

  8. #58

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    391

    Početno

    ja sam pocela koristiti rizino mlijeko u kasicama, sa vocem i zitaricama. Marku se ful svidja, polize cijeli tanjur

  9. #59
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Ja sam danas opet nakon kuhanja smeđe i slatke riže, u deset šalica vode, procjedila rižu i ostavila tekućinu. To je mlijeko. Bez soli, bez ičega. Pa to dodam u kašicu koju treba malo razrijediti.

  10. #60

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    391

    Početno

    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Ja sam danas opet nakon kuhanja smeđe i slatke riže, u deset šalica vode, procjedila rižu i ostavila tekućinu. To je mlijeko. Bez soli, bez ičega. Pa to dodam u kašicu koju treba malo razrijediti.
    koliko dugo se to moze cuvati u frizideru? moze li se zamrznuti?
    koliko rize na 10 salica vode i koliko se dugo tako kuha?

  11. #61

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Ma da, i ja sam na kraju dosla do zakljucka da mogu ostaviti vodu u kojoj se kuhala riza, bez soli. Eventualno kapnem malo maslinovog ulja.
    U pocetku nam ni ne treba, ali sad bar znam za kasnije.

  12. #62
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj Aphro prvotno napisa
    koliko dugo se to moze cuvati u frizideru? moze li se zamrznuti?
    koliko rize na 10 salica vode i koliko se dugo tako kuha?
    ! šalica riže i 10 šalica vode. 2 cm kombu alge.
    Čuvati ga možeš 3-4 dana. Za zamrzavanje ne znam, ali i nema potrebe davati djeci zamrznuto.

  13. #63
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj Aphro prvotno napisa
    koliko dugo se to moze cuvati u frizideru? moze li se zamrznuti?
    koliko rize na 10 salica vode i koliko se dugo tako kuha?
    ! šalica riže i 10 šalica vode. 2 cm kombu alge.
    Čuvati ga možeš 3-4 dana. Za zamrzavanje ne znam, ali i nema potrebe davati djeci zamrznuto.

  14. #64
    Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    422

    Početno

    Ali i svoje mlijeko zamrzavamo pa ga odmrznuto dajemo dijeci.
    Zato opet pitam, možemo li isto raditi i sa rižinim mlijekom?
    Koliko tako gubi na kvaliteti?

  15. #65
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Zamrzavanjem se mnogo gubi. I u majčinom i u rižinom mlijeku. Mi općenito ne jedemo zamrznutu hranu.
    Osim toga, od jedne šalice riže dobiješ manje mlijeka od litre, pa to stigneš potrošiti za par dana.

  16. #66
    (maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zg, IR
    Postovi
    2,187

    Početno

    kako u našem dućanu nema RM MM mi kupio neko u Konzumu al našao samo Rice drink od LIME (iz Belgije)....2 dcl 7 kn...

    sastav je:
    voda
    riža
    suncokretovo ulje
    morska sol
    prirodna aroma vanilije

    e sad nisam sigurna jel mogu malcu to dat?

    nikad nisam koristila rižino mljeko......pa molim savjet...

  17. #67
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ja ne bih zbog vanilije
    (i ja sam gledala tu LIMU ali nisam kupila baš zbog vanilije)

    i dalje ostajem na vitarizu

  18. #68
    (maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zg, IR
    Postovi
    2,187

    Početno

    i mene ta vanilija muiči....i sol i ulje...

    al piše da je Organic i BIO....

    suncokretovo ulje i morska sol su ok za dat?

  19. #69
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    pa da je "bio" i "organic" čokolada ili mandarina ili jagoda, jel bi dala sa 7 mjeseci?
    sol i ulje, što da ti kažem, zari nisam davala tako rano. :/ margiti sam do sada jedan put napravila rižu na rižinom mlijeku, i ipak ga ne mislim još neko vrijeme koristiti jer uredno jede žgance i rižu na vodi
    za što tebi treba rižino mlijeko?

  20. #70
    (maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zg, IR
    Postovi
    2,187

    Početno

    za rižine pahuljice i žgance...probala žgance na vodi i takvu je bljutavu facu složio i sve pljunuo van...nikako to nnije htio...a pahuljice nisam ni probala na vodi...

    pa jel postoji ijedno bez soli i svega ostalog? mislim da sam pročitala na ovoj temi da Biovega ima takvo...

  21. #71
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    pa nemoj onda čiste žgance. margita obožava žgance s brokulom. i s tikvicom isto voli. napravi žgance s nekim povrćem koje inače voli.

  22. #72
    (maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zg, IR
    Postovi
    2,187

    Početno

    eh tog se nisam sjetila

    probat ću...hvala

  23. #73
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Naš favorit za doručak - kuhana jabuka i pura :D
    Mogla bi to jesti svaki dan i svaki obrok
    Samo puru (žgance) moram mnogo duže kuhati nego piše na uputstvu.

  24. #74
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,328

    Početno

    gdje se može kupiti "drndalica" za proizvodnju rižinog mlijeka?ionak cijedim svaki dan,ovo bi mi spasilo ligamente...

  25. #75
    di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    370

    Početno

    jedno pitanje, da li se rižino mlijeko može raditi bez kombu alge ili je to obavezan sastojak?

  26. #76
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj di_zg prvotno napisa
    jedno pitanje, da li se rižino mlijeko može raditi bez kombu alge ili je to obavezan sastojak?
    Može, no kombu je dobar izvor minerala i vitamina, pa se preporuča da se stavlja, jer čini mlijeko hranjivim a i probavljivijim.

  27. #77

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    A znas li mozda mogu li ju kako nabaviti ako je nema za kupiti u SB? Ne bi bilo dobro da ide postom iako je susena?

  28. #78

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    16

    Početno

    Ja kupujem u Bio&bio rižino mlijeko (Bevanda di riso), cijena 25.00 kn,a sastav je
    • voda
      riža
      hladno prešano ulje suncokreta
      kalcij iz alge

    Palentu i rižine pahuljice uvijek kuham na vodi.U palentu dodam kuhano povrće,a u pahuljice svježu bananu ili kuhane kruške,jabuke,šljive..,
    a mlijeko mi služi za kuhanje griza.

  29. #79
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj inga prvotno napisa
    A znas li mozda mogu li ju kako nabaviti ako je nema za kupiti u SB? Ne bi bilo dobro da ide postom iako je susena?
    Ako želiš ja ti je kupim pa ti je pošaljem u paketu da ti se ne slomi. Neće biti problem.

  30. #80

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    LeaB
    Imas pp

  31. #81

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Konacno sam napravila nase prvo domace rizino mlijeko. Kuhala sam integralnu rizu iz DM-a. Medutim, ono uopce nije slatko nego nekako gorkasto?!? :/
    U cemu je problem?
    I jos jedno pitanje, ako riza zatvara, a ovo je u biti rizina sluz, onda i rizino mlijeko zatvara, zar ne? Ili integralna riza ne djeluje tako da zatvara nego samo ljustena?
    Zadnjih dana Leona ima dosta problema s tvrdom stolicom pa mi ovi odgovori puno znace.

  32. #82
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Riža zatvara, tako kažu. Međutim kuhaj je u dosta vode da bude meka pa ne bi trebalo biti problema. Ni ja ni moje cure nisu imale zatvor od riže, a stvarno je često na našem meniju.

    Riža iz dm nije ni upola fina kao ona iz bio bio. I to je dugo zrno. A tebi je trebala obična smeđa riža i ako hoćeš da je slatka, dodaj u nu slatke riže.

  33. #83
    Marijasara avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Uskoplje, BiH
    Postovi
    28

    Početno

    kako se priča o rižinom mlijeku da pitam nešto slično. ja sam kupila neki Vitalia (made in Macedonia) rižin instant pripravak za razna pića, uglavnom za voćne milk shakeove se koristi, kako piše u uputama na kutiji. Sarica ima 8. mjeseci i pitam se da li joj smijem to dati. Pliz help!!

  34. #84

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Hvala LeaB. Bio & bio mi je nedostupna trgovina, a nema ni slatke rize u velikim trgovinama, trazim ju konstantno veec neko vrijeme.
    Mogu kupiti smedu Encianovu rizu, samo se ona iz dm-a bolje raskuha pa mi se cinila zgodnija.
    Ja sam mislila da je rizino mlijeko uvijek slatkasto, od koje ga god vrste rize napravis.

  35. #85

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Hvala LeaB. Bio & bio mi je nedostupna trgovina, a nema ni slatke rize u velikim trgovinama, trazim ju konstantno veec neko vrijeme.
    Mogu kupiti smedu Encianovu rizu, samo se ona iz dm-a bolje raskuha pa mi se cinila zgodnija.
    Ja sam mislila da je rizino mlijeko uvijek slatkasto, od koje ga god vrste rize napravis.

  36. #86

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,884

    Početno

    Ja sam nedavno u Bio&Bio kupila Vitariz i tek onda skužila koliko je loš onaj Alnaturin iz DM-a! Ovo je nešto prefino, i Kaleb i ja se davimo u njemu.

  37. #87
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ja sam nedavno u Bio&Bio kupila Vitariz i tek onda skužila koliko je loš onaj Alnaturin iz DM-a! Ovo je nešto prefino, i Kaleb i ja se davimo u njemu.
    Meni malo preskupo za svakodnevnu konzumaciju, a što se tiče Alnaturinog, ja sam ga već dva puta morala vratiti u dućan jer je usprkos roku trajanja imalo odvratan, užegli okus. Što je najgore, maloj sam nešto bila skuhala na njemu bez da sam ga prethodno kušala, i ona je to pojela. Kad sam ga ja išla piti, želudac mi se okrenuo. Odonda su mi se zamjerili, tako da sad uzimam samo zobeno. Isto alnaturino. :/

  38. #88
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    Dali je netko uspio doma dobiti okus rižinog kao kupovnog :/
    Ako je po kojoj recepturi (koju rižu i s kojim dodatcima u kojim omjerima)
    Nije mi jasna ta njihova slatkoča -kako ju potaknut bez zaslađivaća :?

  39. #89

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Da se ja malo ispravim, izgleda nije Encianova riza iz bio uzgoja, inace ima vise vrsta smedih riza u SB, ali je ona iz dm-a jedina bio uzgoj pa zato kupujem nju.
    Meni isto nije jasno od cega je to kupovno rizino mlijeko tako slatko, a ono kuhano kod kuce ima bezvezan okus.

  40. #90

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Koji bi bio recept za zobeno mlijeko?
    Trazila sam po forumu i nisam nasla. Zobene pahuljice su same po sebi fine slatke pa je mozda i home made zobeno ukusnije od home made rizinog mlijeka.
    Zobene pah. su mi jedine zitarice osim rize koje L uvijek rado jede same.

  41. #91
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    1/2 šalice smeđe riže, 1/4 šalice slatke riže, 1/4 šalice zobi, a postupak je isti.

  42. #92

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    681

    Početno

    Hvala, LeaB. Moj mozak je stvarno postao kasa. Mucilo me kako dobiti zobeno mlijeko iz zobenih pahuljica kad se one tako brzo raskuhaju.
    Naravno da se kuha zob, zrno, a ne pahuljice.

  43. #93
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ako kuhaš u mirkovalnoj onda ti je svejedno, a pahuljice se brže raskuhaju.

  44. #94

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    97

    Početno

    Danas sam pon prvi puta skuhala rižino mlijeko od slatke riže po receptu MGrubi. Trebalo mi je za pripravu grisa. E, sad i ja imam pitanje na koje vidim da nitko ne odgovara - zakaj nije fino, slatko ko kupovno? U čemu je štos?

  45. #95

    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    319

    Početno

    Molim pomoc,dala bih malom rizino mlijeko od alnature iz dm-a ali ne znam da li ga treba prokuhati ili ne?

  46. #96
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ne trebas prokuhavati
    planiras raditi kasicu ili?

  47. #97
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    Citiraj Adriven prvotno napisa
    Danas sam pon prvi puta skuhala rižino mlijeko od slatke riže po receptu MGrubi. Trebalo mi je za pripravu grisa. E, sad i ja imam pitanje na koje vidim da nitko ne odgovara - zakaj nije fino, slatko ko kupovno? U čemu je štos?
    što duže fermentira, to je slađe
    kupovno se fermentira, a recept za domaće nisam vidjela pa ne znam

  48. #98

    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    319

    Početno

    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ne trebas prokuhavati
    planiras raditi kasicu ili?
    Dala sam joj prvo onako samo,nekih 20 ml za pocetak.Kasice radim zasad uglavnom sa vocem,rizinim pahuljicama i vodom,nisam jos sa rizinim mlijekom.
    Hvala ti na odgovoru.

  49. #99
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    zašto samo?
    rižino se u toj dobi koristi kako bi spravila neki obrok koji ide s mlijekom, a ne da se pije.

    za piće služi voda
    za mliječne obroke mamino mlijeko ili adaptirano

    a rižino samo kao "ispomoć" pri kuhanju

  50. #100

    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    319

    Početno

    ma znam,ali za prvi put čisto da vidim hoće li ga htjeti,hoće li biti kakva reakcija,sad fino papa kašice sa rižinim mlijekom.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •