Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Neraspoznavanje boja

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Neraspoznavanje boja

Ne znam da li se trebam brinuti ali M. (2 god i 7 mj.) uopce ne razlikuje boje. Doslovno. Nijednu. Zna ih puno nabrojati, zna koje postoje i lijepo izgovara ali kad ga pitamo kakve je sto boje ili da nesto slozi po boji, ni slucajno. Ne da nece, nego jednostavno pukne krivo. Naravno da to sve radimo kroz igru, sa kockicama, kroz neke slikovnice uz put dok ih citamo, ali on ne razlikuje cak ni crvenu i zelenu (a znam sto to znaci).
    Pa, dakle, da li se trebam zabrinuti i do kad je uopce dobna granica do kad bi to trebali skuziti?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne trebaš brinuti. Skapiraće kad mu dođe. Ni moji ne znaju niti jednu boju (B. doduše nekad napomene da je nešto belo i ne greši) ali ne pokušavam da ih na silu naučim - igramo se, šetamo i ja pričam i pokazujem pa kad im kvrcne

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi li sigurna da ih ne razlikuje ili ih samo ne zna imenovati koja je koja? Ako može odvojiti stvari različitih boja ili složiti na hrpu nekoliko stvari jedne boje bez obzira koja to boja bila, ja se ne bih zabrinjavala, čak i ako se ponekad zabuni. Ako ne može zabrinula bih se.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ako ne zna imenovati boju, nema veze, doći će na svoje. Moj D nije znao raspoznati pojedinu boju do 4 godine. Ne brini, njoj je još sve šareno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

oooooooooooo ni mi nismo s bojama.malo crvena plava i zelena su nam poznate-ne uvijek ali ostalo ni blizu mislim da ima vremena. mada u vrticu kod psihologice je lijepo slagao kolutice na svoje hrpice po bojama.mislim da ima jos vremena za shvatiti

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Jesi li sigurna da ih ne razlikuje ili ih samo ne zna imenovati koja je koja? Ako može odvojiti stvari različitih boja ili složiti na hrpu nekoliko stvari jedne boje bez obzira koja to boja bila, ja se ne bih zabrinjavala, čak i ako se ponekad zabuni. Ako ne može zabrinula bih se.
    Ja se ne bih zabrinula ni ako ne može.

Početno

Mislim da se ne trebas brinuti

Bas jutros u vrticu, teta je pripremala kartone razlicitih boja i oblika (npr crvena jabuka, zelena kruska-izrezani od kartona), kako bi djecu pocela upoznavati s njima. A vecina djece u grupi ima preko 3 godine.

Takodjer, vrticka teta mi je rekla da decki nesto kasnije pokazuju interes za boje i crtanje, uopce.

Pozdrav M.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo isto tele za boje. Al znamo upaliti auto, duga svjetla, kratka svjetla, brisace i cetiri zmigavca, uvijek tim redom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

O, da - te nebulozne stvari, to i nama ide (tipa: rašarafit i sastavit biciklu sa malim šrafcigerom - s tim nemamo problema :D ).
    Nego, bas sad (luda baba ) malo kopam po netu, o nedajBože daltonizmu, vidim da se to negdje iza treće godine može već utvrdit. No onda sam sve pozatvarala i zaključila da se, vjerojatno i opet iznova po tisućiti put oko nečeg bespotrebno brinem.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma daj bre najgore sto mu se moze desiti od daltonizma je da bude oslobodjen nedajboze vojske...Gledaj to s pozitivne strane. A svakako nije daltonista no musko...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne tribaš se brinit.
    makar ne još, rano je.
    a ako ih i ne bude kužio i raspoznavao, svo zlo ovog svita u tome bilo.

ni mm ne kuži baš najbolje boje (zna zelenu, crvenu, crnu, bijelu...) ali kad mu kažem donesi mi sivu majicu da ti opeglam on donese kafenu.
    ili ga pitam di ti je oa bež majica on donese tu sivu
    malo mu je taj dio mozga upitan

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je dugo za sve boje govorio da su plava, brkao je crvenu i zelenu, ma koma. I onda jedno vrijeme nismo potezali priču o bojama, da bismo nakon nekog vremena shvatili da razlikuje i imenuje sve boje koje vidi, uključujući i ljubičastu i narančastu. Sjelo mu je s vremenom. Mislim da se ne trebaš brinuti.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama je sve žuto 8)

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja Ivona lupa boje kao pijanac. Niti jedna nema veze sa stvarnom. No nekad slučajno i uleti....

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pitam ja nju kakve je boje more, a ona će - bjejo.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nama je sve zeleno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da se ne trebaš brinuti. Ako hoćeš provjeriti da li ne razlikuje boje imaš na internetu testove za djecu koji umjesto onih brojka imaju slike ili geometrijske oblike pa možeš probati s time da si otkloniš sumnju.
    Inače mm baš ne razlikuje crvenu i zelenu i nije to tako strašno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •