Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kako zgusniti izdojeno mlijeko?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Kako zgusniti izdojeno mlijeko?

Moja curka ima 2 mj i od pocetka je na mom izdojenom mlijeku, vise je razloga zasto nismo uspjele uspostaviti sikenje al sad se ne bi vracala na to.
    problem je u tome sto ona dosta i cesto bljucka al uz to dobro napreduje. neki dan nisam imala dovoljno mlijeka i dala sam joj malo nadohrane kroz 4 odbroka i to hranu protiv bljuckanja i naravno nije bljuckala jer je ta hrana jako jako gusta. kako mi je opet nadoslo miljeko i to jako puno jer sam se izdajala na suho ne zelim joj davati formule, nego me zanima da li moje izdojeno mlijeko mogu necim zgusniti s obzirom na njenu dob?
    nadam se da ce netko moci pomoci, pozdrav.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja mislim da je prerano za bilo šta da staviš u mlijeko...žao mi je kaj ti nemrem pomoći ali svejedno šaljem pusu maloj pahuljici

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako je to refluks imaš o tome ovdje dok se ne javi netko od savjetnica
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1945

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mirnic i moja D. je na mom izdojenom i jako je bljuckala sve dok iz prehrane nisam izbacila kravlje mlijeko jer sam čitala da neka djeca bljuckaju jer ima smeta mlijeko koje mama pojede.

Pokušaj i ti tako

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Snjeska, ja ti i inace nisam neki mlijecni tip sto bas nije za pohvalu, no mogu pokusati izbaciti miljeko koje pijem u kavi. u dogovoru s doc cu joj neko vrijeme u moje izdojeno dodavati 30ml formule protiv bljuckanja da joj se malo smiri stomacic jer kaze doc da nije zabrinjavajuce jer evo dobila je u drugom mjesecu 1150g.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako je do kravljih proteina onda trebaš izbaciti sve mlječno i sve šta sadrži mlijeko u prahu

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mirnić imamo isti problem kao i puuuno drugih mama. Moj ti je savjet da ne daješ nikakvu formulu jer dokle god ona dobiva tako dobro na kilaži to bljuckanje nije opasno. Proći će vjerojatno samo od sebe, a možeš probati i izbaciti kravlje mlijeko. Ja sam to napravila i sada mišica puno manje bljucka. Mislim da ti tih 30 ml neće puno pomoći a moglo bi ti zeznuti dojenje dok kažeš keks. Moje mišljenje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nije joj potrebno nista osim izdojenog mlijeka.
    Dokle god tako dobro napreduje (1150g :shock: ), nema razloga da se brines.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pitaš kako "zgusnuti" svoje mlijeko?
    meni su se svi smijali kad sam došla na iduću ideju, ali kako mi je mlijeko teklo u potocima, pokušala sam nešto smisliti.
    taj "višak" sam smrzavala u malim flašicama od 1 dcl (kasnije i od 3 dcl), pa već nisam imala mjesta u frizu.
    e onda sam ja luda, kao što jesam , došla na ideju da ne smrzavam svo mlijeko, već da ga pustim da odstoji, pokupim vrhnje i to smrznem.
    kao što rekoh, svi su se smijali, dok nisam u nekoj knjizi pročitala da se to može raditi.
    najbolji je smijeh bio kad sam morala otići na put, i moja mama umjesto da djetetu dadne običnu flašicu mlijeka, našopala ga sa onim "koncentriranim" i mali začorio čitavu noć, da su se uplašili kaj mu je. a on se samo napucao
    e sad, nek savjetnice kažu svoje mišljenje

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

našopala ga sa onim "koncentriranim" i mali začorio čitavu noć, da su se uplašili kaj mu je. a on se samo napucao

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dok sam se izadajala, i ja sam pokušavala napraviti "koncentrat". Izdojila bih pola u jednu bočicu, ono vodenije mlijeko, a ono gušće u drugu i to čuvala za večer. Ali Sunčica nije ništa bolje spavala, pa sam odustala.
    mirnic, Snjeska, držim fige da ipak uspjiete dojiti bez izdajanja

(Kad bolje razmislim, i Sunčica je puno bljuckala kao mala bebica. Nismo se nikada zabrinjavali zbog toga, ne znam kako smo to uspjeli uz sve druge brige i strahove)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo imali isti problem - D je jako bljuckao i slabo napredovao. Zbog toga sam došla u sukob s nekoliko pedijatara jer su me svi nagovarali da mu dam adaptirano mlijeko. A onda mi je jedna starija pedijatrica preporučila da mu prije svakoga podaoja dam jednu malu žličicu (onu skroz malu) rižinih pahuljica izmiješanih s malo mojega mlijeka. To je, doduše, bila užasna gnjavaža, jer je jeo na manje od svaka dva sata, i po danu i po noći, ali je djelovalo. Počeo je manje bljuckati i dobivati na težini, a onda ubrzo i bolje spavati. Tako da takvo hranjenje na žlicu nije dugo trajalo.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gdje se nabavljaju rizine pahuljice?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

anna-y, svaka čast, stvarno dobra ideja! Jedino mislim da u onom tekućem dijelu ostane jako puno vrijednih sastojaka, ali opet... za nuždu je bolje maščoba iz maminog mlijeka nego AD, bar bih ja to tako amenovala!

irena0104, rižine pahuljice ti ima skoro svaki proizvođač dječje hrane, ako na to misliš. Mi kupujemo u Bio&Bio integralne rižine pahuljice za bebe, bolje su nam od bijelih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •