Mi uskoro ulazimo u ovu skupinu, a i ovdje ima ipak više mama koje imaju iskustva s trogodišnjacima, pa se nadam da ćete mi nekako pomoći.
U zadnje vrijeme muku mučim s Jankom. Naime, neće me slušati i ponekad se za moj pojam ružno ponaša.
Da li to ima veze s dolaskom seke ne znam, mada ne pokazuje ljubomoru prema njoj i zapravo bi ju samo ljubio i mazio.
Kaj god mu kažem radi po svom, ne sluša mi ni nakon 5-og puta, tek kad povisim ton :/ . Nekad me ignorira, nekad mi kaže NEĆU, nova mu je fora da mi plazi jezik ili kao pljune (od kuda mu to ja ne znam, meni se kosa na glavi digne kad vidim da to radi), a počeo je u zadnje vrijeme histerizirati. Npr. neki dan u parku, neki mali imao neki kamion, pa mu ne da, Janko hoće, pa mu mali da, pa mu uzme, pa Janko opet viče da ga hoće da se igra, ja mu objašnjavam da ako mu ga dečko neda, da ja tu ne mogu ništa, da ni on baš ne voli djeliti previše svoje autiće...na kraju je toliko počeo plakati, bolje rečeno histerizirati, da sam ga jedva umirila, nije me uopće slušao kaj mu govorim i objašnjavama, tresao se od plača, a ja bi najradije iz kože iskočila koliko sam bila ljuta i jadna kaj se tak ponaša. Prije nije bio takav. Dalo se uglavnom sve s njim dogovoriti, a sada kad zapne ili kad krene po svom. Uf.
Ili mu recimo kažem, Janko nemoj to sada zato i zato, Janko molim te nemoj to nije lijepo...A Janko baš suprotno od onoga kaj ja kažem.
Do nedavno je glumio lava (Kralj lavova-SIMBA), pa bi se okolo vani pravio važan i ljudima onako kao da je lav pokazivao zube, meni je to bilo grozno, ni malo slatko ni simpatično. Već mu dugo ne dam da gleda taj crtić, ali zato je sada ljuti pas sa oštrim zubima-Tom&Jerry!.
I ima jednu jako ružnu naviku, uletava u stan svima kad vidi otvorena vrata i na moje povike da stane i da ne ulazi, on i dalje ide kao da ne čuje dobro. Stlano mu govorimo da je tu ružno, da se to ne smije ali on kao de nas ne doživljava uopće. A ta mu je fora od kada ga je naša susjeda pustila k sebi da se igra autima njenog sina dok je bio mali...
Kaj da radim kad tak počne histerizirati? Kako da mu moj glas dođe do uha? Izmorena sam od objašnjavanja, a kao da govorim zidu.