-
soor ili virus ?
Ovako, imamo puno simptoma soora.
Najizraženiji su fleke na jeziku, pelenski osip, bolan podoj i imam nešto na bradavicama, što nije uobičajena pojava. Kao neke naslage, pretpostavljam da su to gljivice.
MM je s njim išao kod doktorice. Ona ga je pogledala i rekla da je to virus. To sad imamo duže od 10 dana i ne prolazi.
Kaj sad da radim? Da mu dam na svoju ruku nešto ili da još čekam pa da vidim dal će proći?
Inače, ta fleka na jeziku mu se svaki dan sve više povećava.
-
a da odete opet kod pedijatrice? ali ovaj puta da ideš ti s njim, pa da kažeš da i ti imaš simptome?
-
Izgleda da ću morati jer mu ne prolazi, al ne čeka mi se s njim tamo gdje je hrpa bolesne djece. :/ da ne pokupi nešto drugo još.
-
Daj njemu i sebi na svoju ruku Rojazol oralni gel.
-
-
Dala sam njemu Rojazol, sebi nisam.
Kaj ja to isto pojedem ili se maže na bradavice? Još uvijek me boli kod podoja, a fleka se podijelila u dvije manje :/ valjda je to dobro. Čini mi se bolje, ali prerano mi je da išta ustvrdim. I koliko dugo da mu ga dajem?
-
Rojazol njemu dajes prema uputama.
Sebi nakon podoja:
- operes bradavice mlakom vodom i osusis
- namazes gelom
- promijenis jastucic
i cekas sljedeci podoj.
1 put dnevno treba mijenjati grudnjak, iskuhavati ga.
Sve sto bebi ide u usta ili tebi dotice bradavice treba iskuhavati ili dobro ispirati sapunom.
Ako beba koristi dudu varalicu, 1 put dnevno je iskuhati 20 minuta, a 1 put tjedno baciti i kupiti novu.
-
Zaboravila napisati: kad prodju svi simptomi tretirati jos 2 tjedna.
-
Hvala cure! Javit ću vam kako napreduje borba protiv soor-a
Jedino ne znam kako ću njega spriječiti da stavlja u usta sve što stigne, morat ću mu sve igračke dobro oprati/iskuhati.
-
Možda se ne trebaš zamarati s dezinfekcijom stana. Naime, koliko sam shvatila mliječac iliti popularno zvan soor je zapravo Candida albicans, naša redovita stanovnica, koja napravi problem (mliječac) kad se prekomjerno razvije. A prekomjerno se razvija u raznim uvjetima, npr. uzimanje antibiotika koji pobiju njezine suparnice pa ova podivlja, pad imuniteta, i sl.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma