Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Istina je što kažeš, ali nije potpuno. Naime, prema Zakoniku kanonskog prava (Kan. 1086) brak između kršćanina i nekršćanina nije valjan. Takav brak je ipak moguće sklopiti, ali ne samo tako nego uz dozvolu ordinarija i pod uvjetom da onaj budući bračni partner koji je kršćanin obeća da će se djeca rođena u tom braku krstiti i odgajati u vjeri, a drugi bračni partner mora pristati na to, kao i na ostale obaveze koje proizlaze iz crkvenog braka (Kan. 1125).
Hvala na pojašnjenju, dobro je imati precizne informacije. Mislim da će to mnogima biti od koristi. Moje je saznanje da je takav brak "valjan" za osobu (kršćanin) koja je primila sve sakramente i kao takva prima i sakrament ženidbe te je "vjenčana pred Bogom" i može dalje primati sakramente (ispovijed, pričest...). Uf, ne znam jesam li sad rapetljala ili zapetljala...

Citiraj Tanči prvotno napisa
Citiraj Zdenka2 prvotno napisa

Meni je grubo: "Ohladite više s tom crkvom".
i meni :shock:
Slažem se! Ali što ćeš, uvijek ima onih kojima je vjera, crkva... "trn u oku" - bilo ih je oduvijek i bit će ih. I iako su obično ti, koji prozivaju da se na topicima koji imaju veze s vjerom odvijaju najžeće rasprave, zapravo vrlo često i sami pokretači dotičnih rasprava. Mislim, ako vas smetaju takvi topici, pa zašto se uvijek "kačite" upravo na njih?