Hvala na pojašnjenju, dobro je imati precizne informacije.Zdenka2 prvotno napisa
Mislim da će to mnogima biti od koristi. Moje je saznanje da je takav brak "valjan" za osobu (kršćanin) koja je primila sve sakramente i kao takva prima i sakrament ženidbe te je "vjenčana pred Bogom" i može dalje primati sakramente (ispovijed, pričest...). Uf, ne znam jesam li sad rapetljala ili zapetljala...
![]()
![]()
Slažem se! Ali što ćeš, uvijek ima onih kojima je vjera, crkva... "trn u oku" - bilo ih je oduvijek i bit će ih. I iako su obično ti, koji prozivaju da se na topicima koji imaju veze s vjerom odvijaju najžeće rasprave, zapravo vrlo često i sami pokretači dotičnih rasprava. Mislim, ako vas smetaju takvi topici, pa zašto se uvijek "kačite" upravo na njih?Tanči prvotno napisa
![]()

Mislim da će to mnogima biti od koristi. Moje je saznanje da je takav brak "valjan" za osobu (kršćanin) koja je primila sve sakramente i kao takva prima i sakrament ženidbe te je "vjenčana pred Bogom" i može dalje primati sakramente (ispovijed, pričest...). Uf, ne znam jesam li sad rapetljala ili zapetljala...
Odgovori s citatom