Ajmo malo poslagati stvari na njihovo mjesto. Ovaj topik je otvorila žena koja iz određenih formalnih razloga na strani njezinog muža nije udana u crkvi iako bi to željela i željela bi da joj dijete pohađa vjeronauk. Ona je postavila pitanje koje je išlo u dva smjera – jedan smjer je bio može li dijete koje nije kršteno zbog toga što mu roditelji nisu crkveno vjenčani ići na vjeronauk, a kasnije se pojavilo i drugo pitanje, to jest, koje su mogućnosti da se riješe formalne prepreke i ostvari crkveno vjenčanje iako muž nema sakramente, kao i krštenje djeteta. Forumaši koji se u to razumiju su dali svoj odgovor, držeći se činjenica. Ja sam bila među njima i stojim iza toga da u mojim postovima ni sada ni inače nema netolerancije i neprihvaćanja razlika na vjerskom ili bilo kojem drugom planu. Ta je diskusija bila posve mirna i tolerantna i vrlo brzo bi završila, jer su odgovori bili dani, da se nije pojavio post Alamame, koja je, ne znam zašto, dala svima nama po prstima. Ja ne pristajem na to da se netko na mene otresa samo zato što iznosim činjenice koje je postavljačica topika, uostalom, tražila. Netoleranciju vidim upravo u reakciji koju je takvo iznošenje činjenica izazvalo.