Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: klomifen

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno klomifen

Nakon više stimulacija i negativnih beta, opet sam na početku i to po prvi puta na terapiji klomifenom. S obzirom da mi je to nešto skroz novo imam par pitanja za cure koje su to prošle - nadam se uspješno .
    Dakle, pretpostavljam da je i to jedan oblik stimulacije, pa me zanima koliko često se može se može uzimati i kakva je uspješnost.
    I još nešto, od 8. Dc sam na laganoj dozi Menopura - što se to inače tako kombinira ili sam ja iznimka?
    Evo, ukratko, molila bih da mi se jave cure koje imaju " klomifen "iskustva

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

klomifen - uspješnost po postupku 8-10%, gonal - uspješnost po postupku 30%, dr. Bauman sa Sv. Duha obično kombinirava gonale i klomifene, ostali baš i ne - i bude to uspješno . Maksimalno se može 3 ciklusa zaredom jer stanjuje endometrij pa se treba odmoriti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: klomifen

I mene zanimaju iskustva s klomifenom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja nisu bila baš neka - došli bi do ovulacije, ali ne i do trudnoće, 2x kao komplikacija endometralni polip. Ali, masu cura je ostalo i u inseminaciji trudno, to jedino nije bila prava stvar za mene.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Fani, ovako ti se računa - 3x inseminacija s klomifenom, onda se ide na IVF. Postotak uspješnosti inseminacije po postupku je od 8-10%, stimuliranog IVF-a oko 30%. Bauman i još pokoji dr. ti zna iskombinirati klomifen i gonal, i ovisno o reakciji tijela, u hipu odlučiti pa ipak raditi IVF umjesto inseminacije (to onda nije onaj HZZO IVF koji se čeka, to je nešto između).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a to što stanjuje endometrij, to je nešto što ostavlja trajne posljedice na endometrij ili se nakon pauze vrati u normalu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, vrati se u normalu . Ali, pola lijekova u MPO-u stanjuje endometrij - od antibebi do gonala - tako da je to sve stvar procjene doktora i kako ćeš ti odreagirat - nema najboljeg lijeka i najboljeg postupka općenito - ima najboljeg lijeka za tebe i pogođenog tajmniga za tebe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, klomifen možeš 3 ciklusa uzastupce, uz odmor mjesec-dva, velike količine gonala (20 i više ampula) samo 2x godišnje tj. preopručljiv odmor organizma od tog lijeka je barem 6 mjeseci.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

gonal = menopur, to ti je slično jak lijek, s malo drugačijim sastavom, kad kažem gonal, mislim i na menopur, menogon, merional i sve slično što se koristi za IVF stimulaciju (za razliku od klomifena i femare, koji su u pravilu za AIH stimulaciju jer su blaži).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Zar osim naše ine33 nitko nema iskustva s klomifenom?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

didicro, ma ima, ali ja sam entuzijast koji se javlja tisućiti put na isti post, ili ljudi kad vide da sam se ja na postu "razgoropadila" odustaju - tipa ona je već sve riješila. Nemojte kaj zameriti

Evo iskustavaaa, i neće se ona s godinama promijeniti - a većina ih je u pretražniku isto, samo vidjeti "klomifen" ili "inseminacija" pa će iskočit postovi "od stoljeća sedmog" naovamo Evo nekih nasumce odabranih po obrnutom kronološkom redu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=klomifen

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=klomifen - vidi ovu, Frani, možda bi trebala isto prekontrolirati da nemaš inzulinski PCOS pa riješiti stvar pijenjem metformina ili glucophage - ako te zanima više o ovome, don't by shy - samo kucni u pretražnik metformin i iskočit će ti kružooci žena na metforminu .

Evo, ovo je nešto što se brzinski nađe, biće ja "divljala" na svakom od tih. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sori, ne Frani, nego Fani .

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj didicro prvotno napisa
    Ima ima, samo naša ina je uvijek brza i sve tako detaljno opiše da mi ostali samo klimamo glavom i se složimo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj LO prvotno napisa
    Citiraj didicro prvotno napisa
    Ima ima, samo naša ina je uvijek brza i sve tako detaljno opiše da mi ostali samo klimamo glavom i se složimo.
    tako je.. i ona sve toliko točno i detaljno objasni da bi mi svaka moja rečenica bila bezveze ili suvišna

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bok Fani!
    Ja sam ovaj ciklus bila stimulirana klomifenom i menopurom i to od 3-7 d.c. po 2 klomifena, a od 7-17 d.c. 2 menopura. dobila sam 8 folikulića(folikulića jer su bili mali) i nakon toga je bila inseminacija. sad čekam 14 dan (još 2 dana) da vidim rezultate.eto nisi izuzetak. želim ti puno sreće i pozitivan ishod

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

od 7- 10 d.c. 2 menopura

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a koliko ste uspjevale dobiti folikula - ja sam jutros bila na pregledu i imam ih 4, 5?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ti je super. Ja sam u dobi od 30 godina dobivala isto tako 3-4 folikula (mikrocistični jajnici, u stvari lijevi je takav), a u dobi od 37 dobila bi jedan. Ne moraš se toliko bojati višeplodnih trudnoća, kod klomifena nije u svakom folikulu super kvalitetna j. stanica i mala je vjerojatnost za višeplodnu s klomifenom, iako postoji. Sretno!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam s klomifenom, u dobi od 27 god. imala jedan jedini dominatni folikul.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam ovaj ciklus na klomifenima (1x1,5 dana) i gonalima (1x1) od 7. DC pa sve do sutra 13.DC. Imam 6 folikula, na svakom jajniku po 3.
    Malo sporije ide, jer sam na maloj dozi hormona zbog toga što mi je zadnja stimulacija prekinuta u 7.DC radi hiperstimulacije.
    Sad ćemo dalje vidjeti, ali uglavnom nemam HS šta mi i je najvažnije...
    Sretno Fani35

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam pila klomifen 1x1, minimalnu dozu. Imala sam 1 folikul i trudnoća sa blizancima. Bila sam u šoku. Nisam ni sanjala da će uspjeti iz prve i da će biti sve ok.

iva28

Početno

Pozdrav!!!

Ja na dabrostonima do pred nekih par dana jer mi jedan ciklus bio skroz kratak, a sljedeći oduljio opasno - 11 dana krvarenja...uz to, dobih i klomifene jer neš više od pola godine pokušavam ostati trudna, al za sad... Pred nekoliko godina imah 1 spontani; od tada brdo straha i nervoze raste u meni te tek ove godine počeli MM i ja razmišljat o bebaču.

problem: na preporuku G. uzimat ću klomifen od 4.dana m. ciklusa, al bez ikakva nadzora od strane G. Rekao mi samo da dođem po novu dozu dabrostona nakon m.krvarenja. Trebam Vaše mišljenje jer Vi sve, koliko čitam, pratite rast folikula, a meni o tome G. ni riječi... :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj iva28 prvotno napisa

problem: na preporuku G. uzimat ću klomifen od 4.dana m. ciklusa, al bez ikakva nadzora od strane G. Rekao mi samo da dođem po novu dozu dabrostona nakon m.krvarenja. Trebam Vaše mišljenje jer Vi sve, koliko čitam, pratite rast folikula, a meni o tome G. ni riječi... :?
    Rješenje: PROMIJENI GINEKOLOGA! Samo NEUPUĆENI DAJU KLOMIFENE BEZ FOLIKULOMETRIJE, komplikacije iz real lifea: - hiperstimulacija - stanjivanje endomterija, endometralni polipi, moguće višeplodne nekontrolirane trudnoće.

VRIŠTIM VEĆ NA OVO, ali ovo je stoposto neki ginekolog privatnik "opće prakse" ili neki "socijalac" koji su se umislili da mogu sve radit.

Neplodnost se liječi, ako si u ZG-u, na ovim mjestima, I KOD NIKOGA VIŠE NEK TI BUDE KRISTALNO JASNO:

- Sv. Duh
    - Vuk Vrhovac
    - Petrova

Privatno:
    IVF Poliklinika
    Poliklinika Vili
    Poliklinika Škovrc

Kraj priče, pametnome jasno. Oprosti na izravnosti, ali tu nema što filozofirat - dao si klomifen bez folikulometrije, doviđenja tebi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, imamo forumašicu koja je unatoč folikulometrijama na klomifenu kao posljedica istog bila hospitalizirana. To je iznimno rijetko, ali nisu svi ovi drugi doktori koji su specijalisti za MPO blesavi što traže folikulometrije uz klomifen i na njima inzistiraju. Klomifen nije bombon, i on je puno opasniji od dabrostona, dabroston normalnon piješ bez da te itko gleda jer dabroston nema veze sa stimulacijom ovulacije. Sve što stimulira ovulaciju, mora bit praćeno na UZV i točka tj. uskličnik!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Potpisujem inu33 od A do Ž. Stvarno mi ti ginekolozi nisu jasni .

I evo malo pročitaj ovaj topic http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45486

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Iva, svakako kombiniraj klomifen s folikulometrijom. Ne samo da su moguće nuspojave (ove drastične su vrlo rijetke, ali ipak, bit ćeš mirnija ako znaš da se sve odvija dobro), nego bi bilo i dobro znati kad je ovulacija tako da budete sasvim sigurni da ste je "uhvatili", a i da vas doktor usmjeri ako je prevelik broj folikula.
    Pretpostavljam da ti je doktor dao klomifen i kako biste imali ciljani ciklus, a za to bi ti doista trebalo pratiti rast folikula...

Zašto dabrostone trebaš uzeti nakon m krvarenja? Njih se uzima nakon ovulacije, tako da i zbog toga trebaš znati kad ti je bila O.
    (ili griješim, uzima li ih se i prije O?)

I držim fige da tvoj prvi klomifenski ciklus bude dobitan!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ivi doktor možda dabrostonima pokušava zadebljat endometrij, unatoč tome što se to u pravilu radi utrogestanima :? Iva, zaboravi tog čovjeka, nađi nekog koji će ti to radit po PS-u (s folikulometrijama), di ćeš pit hormonalni lijek a la klomifen i onda "nabadat" kad bi mogla bit ovulacija i tako se kockat s reproduktivnim zdravljem koje ti već šteka čim si na ovom PDF-u. S klomifenom NE MOŽEŠ MJERIT BAZALNU jer će ti je on povist i bit će ti chart skokovit, on izaziva navale vrućine itd. U svakom slučaju, NIJE LIJEK kojeg bi se kljucalo bez praćenja. Zdravlje je najvažnije, a ako dobiješ polip ili tako neki zez a la ciste itd. onda mjesecima treba rješavat te komplikacije i gubiš više vremena nego što bi sad dobila da kljucneš klomifen bez praćenja. To se NE RADI, to je NO-NO!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ciste se možeš rel. lako riješit, ali polip je ZEZNUT, on sprječava implantaciju pa dok je on tu, zaboravi postupke. BTW, nemoj mi još samo reći da ti nije izvadio hormone 3. i 21. dc. Ne dao Bog da još slučajno imaš PCOS sindrom, klomifen ti može tad fakat napravit kraval i spakirat te u bolnicu!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Iva ni slučajno nemoj uzimati klomifen bez nadzora. :shock: I brzo mijenjaj ginekologa!!!!!!!!!!!!!

iva28

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    I da, ciste se možeš rel. lako riješit, ali polip je ZEZNUT, on sprječava implantaciju pa dok je on tu, zaboravi postupke. BTW, nemoj mi još samo reći da ti nije izvadio hormone 3. i 21. dc. Ne dao Bog da još slučajno imaš PCOS sindrom, klomifen ti može tad fakat napravit kraval i spakirat te u bolnicu!

Drage moje...kak da Vam zahvalim na brzom helpaču mi!!!!
    Ak mogu još jače "zaglibit", ne...nikakve hormone ne vadih i tak slabo zapravo poznajem kak mi tijelo funkcionira. Počelo sve idelano 1. put u me 2005.g.; trudnoća odma prvi mjesec, al spontanim pobačajem u 3.mjesecu počinju moje brige i problemi. Dugo dvoumili kad ćemo MM i ja ponovce zakoračit u taj radostan svijet iščekivanja + na testu...bome, dugo nam trebalo. Ove godine okoražili, al za sad samo mukomučim neuspjesima. Pretprošli m.ciklus mi bio maximalno skraćen, a zadnji turbo jak=11 dana krvarenja...javih se G., dao dabrostone koje do sad ispijah, a klomifeni spremno čekaju 4.dan m.ciklusa koji mi još došao nije.
    Nikakve dodatne pretrage ne imah...odma "šiknul" klomifene i poželio mi sreću.
    P.S. nisam iz Zagreba...
    Inače mi ok do sad bio taj moj G., a što mi sad činit? Ja planiram nazvat ga i dogovorit praćenje uzv-om pijuckanja klomifena...dosadnjarit ću mu po pravom jer me Vi sad pošteno prepale. Hvala na svim rečenicama koje mi uputile!

Oprostite na širini pisanja, ne znam, barem zasad, što naj reći oko sveg tog.
    pusaa Vam leti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Obavezno uz folikulometrije, ali ja bih ti rekla - pa, pa, doktore moj i sretno vam bilo u životu i radu, više me za neplodnost nećete vidit (osim za papa test itd. - za što ga i inače koristiš) i pravac ZG nekome ko se kuži. Ovako ti ide računica - nakon godine dana nezaštićenih odnosa obraćaš se stručnjaku za neplodnost, ako ti je preko 35 nakon 6 mjeseci. Ne igraj se s reproduktivnim zdravljem, jednom kad se nešto zezne, teško se popravlja i trebaju mjeseci. Ako si u okolici ZG-a, na žalost morat ćeš putovat u ZG. Ako si bliže Osijeku imaš i u KB Osijek, ako si bliže Rijeci imaš i u KB Rijeka, ako si bliže Splitu imaš privatno CITO. I to je to.

iva28

Početno

Jesam iskreno zabrinuta oko sveg tog, pa to i moj razlog javljanja vam. Kroz zadnji razgovor s G., dobih povratnu inf. da moji polic. jajnici ne rade preveliku "štetu" mom tijelu (na ljestvici od 1 do 10 ozbiljnosti, on rekao da sam ja na 2). Inače, imam 28 god.,oko pola godine pokušavam zatrudnjet.

Zadnji njegov nalaz glasi:
    UZV: uterus u AVF, normalene veličine i homogene strukture miometrija. Endometrij pravilan, hipersonoran, debljine 6 mm. Oba ovarija uredne veličine i oblika, policistični.
    dabroston 2x1, klomifen 2x1 (4.-8.dan)

Ukoliko klomifen (3 ciklusa uzimanja) ne pomogne, šturo tek natuknuo daljnje pretrage, pa ćemo "vidjet di smo zapravo." :?

Jel moguće da ja imam toooolko tupastog G.????

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj iva28 prvotno napisa
    Jesam iskreno zabrinuta oko sveg tog, pa to i moj razlog javljanja vam. Kroz zadnji razgovor s G., dobih povratnu inf. da moji polic. jajnici ne rade preveliku "štetu" mom tijelu (na ljestvici od 1 do 10 ozbiljnosti, on rekao da sam ja na 2). Inače, imam 28 god.,oko pola godine pokušavam zatrudnjet.

Zadnji njegov nalaz glasi:
    UZV: uterus u AVF, normalene veličine i homogene strukture miometrija. Endometrij pravilan, hipersonoran, debljine 6 mm. Oba ovarija uredne veličine i oblika, policistični.
    dabroston 2x1, klomifen 2x1 (4.-8.dan)

Ukoliko klomifen (3 ciklusa uzimanja) ne pomogne, šturo tek natuknuo daljnje pretrage, pa ćemo "vidjet di smo zapravo." :?

Jel moguće da ja imam toooolko tupastog G.????

:shock: MOOOOGUĆEEEE JEEE!!!! BJEŽI OD NJEGA - HTIO TI JE ŠIBNUT KLOMIFEN A TI IMAŠ POLICISTIČNE JAJNIKEEEE!!!! TO JE "KLASIČAN RECEPT" DA TI, AKO NISI PRAĆENA NA UZV, ZAVRŠIŠ U BOLNICI - DOGODILO SE PEPITI, NAŠOJ FORUMAŠICI, A JOŠ JE BILA PRAĆENA. ŽENE S PCOS-om tj. policističnim jajnicima treba još EKSTRA PAŽLJIVO GLEDAT NA UZV DA NE BI DOŠLO DO HIPERSTIMULACIJE (ako je ekstremno loše moraš u bolnicu na infuziju). PLIZ ODI OD TOG DOKTORA, IZ SVEGA OVOGA NISAM SIGURNA DA BI ON NA UZV TO ZNAO PREPOZNAT. NE MOGU BIT JASNIJA - ŠIBAJ U ZG, LJUDIMA KOJI SE TIME BAVE:

- SV. DUH
    - VUK VRHOVEC
    - PETROVA

ILI PRIVATNO:
    - POL. IVF
    - POL. VILI
    - POL. ŠKVORC U MARIBORU

iva28

Početno

Ne znam bolji, jači način neg...jednostavnim, iskrenim riječima zahvalit ti Ina na svemu rečenom mi!!!!
    Vi ste prve, drage moje forumašice, koje mi upalile crvenu, blješteću lampicu u glavi, uputile upozorenje opreza...svi mi do sad, kroz razgovor, sam tepali nek vjerujem G.; on zna što za me najbolje potrebno mi...

Jedino logički prihvatljivo rješenje mi Zagreb, čini mi se! Hvala Vam na svemu, još jedanput!!!
    Iskreno vas ZAVOLJEH (Ina, Shanti, Suncem, Maksi) jer mi odgovorile na moju poruku i imale razumijevanja za "malu neznalicu".

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Iva ne uzbuđuj se. Ni mi nismo odmah sve znale. Svašta prođeš pa nažalost i naučiš na vlastitoj koži. Samo ti kidaj od tog ginekologa.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bok cure!
    vracam se malo na pitanje od Fani i dojmove s klomifenom. ja sam prvi put bila stimulirana s klomifenom (2x2) i dobila 1 folikul, isla na AIH i nazalost nista... onda jedan mjesec odmora, pa esttrofem/dabroston da mi se regenerira endometrij (u zadnje vrijeme nemam O ) i opet klomifen 2x2. i taman se ponadali, endometrij se poceo debljati (7 mm), a folikul je dosao do 10 mm i stao... sad nista, sad uzimam dabrostone za induciranje M iako sumnjam da cu ista postici mi je endometrij zapravo tanak i opet osjecam one grozne valunge prema kojima prepoznajem da nista od O i M... e i sad nisam pametna trebam li ici na estrofem/dabroston. preko foruma sam saznala da je dr.B na GO ( ), pa cu ipak morati cekati i piti nesto sto mi ne odgovara (vec prepoznajem svoje tijelo i sto mi govori).
    isto tako ne znam da li bi mi odgovarao gonal u iducoj stimulaciji. s obzirom na Inine podatke (Hvala!) on jaci i ucinkovitiji, a to je vjerojatno opet pitanje kako kod koga. moj problem je smanjena ovarijalna funkcija (iscrpljenje jajnih stanica) i vec razmisljam o donaciji JS...

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako moze neko da mi odgovori jer sam malo zbunjena
    Da li se Klomifenom postize kvalitetnija jajna celija ili su klomifenske js. slabije kvalitete ?
    Cas citam da se time postize kvalitetnija jajna celija , a cas u prici s curama se spomene " klomifenske jajne celije nisu neke ...)
    Zasto se onda daje Klomifen zenama koje npr. imaju ovulaciju ? Nista ne razumijem sad ?? Ako neko zna , mene i cure sa PZ zanima puno , a ne znamo odgovor ..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa
    Ako moze neko da mi odgovori jer sam malo zbunjena
    Da li se Klomifenom postize kvalitetnija jajna celija ili su klomifenske js. slabije kvalitete ?
    Cas citam da se time postize kvalitetnija jajna celija , a cas u prici s curama se spomene " klomifenske jajne celije nisu neke ...)
    Zasto se onda daje Klomifen zenama koje npr. imaju ovulaciju ? Nista ne razumijem sad ?? Ako neko zna , mene i cure sa PZ zanima puno , a ne znamo odgovor ..
    Većina doktora je stava da se s jačim lijekovima (gonali itd.) dobiju kvalitetnije jajne stanice, ali treba početi od slabijeg prema jačem i neke žene uspiju i s klomifenom do super stanica, čak i boljih od onih dobivenih s gonalima. Individualno je i normalan je protokol prvo od slabijih lijekova prema jačima.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ina33 hvala
    zanima me ako neko u startu ima ovulaciju , ali i spotting zbog disfuncije zutog tijela , da li ce mu Klomifen pomoci da dobije kvalitetniju jajnu stanicu nego sto npr. ima prirodno ( mada vec sad pretpostavljam da je odgovor da , skontala sam sad o cemu se radi .( U stvari su klomifenske jajne stanice slabije u odnosu na jajne stanice dobijene npr, Gonalima ,a ne uopsteno ? )

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

znaći ima nade za mene
    Betty, ina

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa
    Ina33 hvala
    zanima me ako neko u startu ima ovulaciju , ali i spotting zbog disfuncije zutog tijela , da li ce mu Klomifen pomoci da dobije kvalitetniju jajnu stanicu nego sto npr. ima prirodno ( mada vec sad pretpostavljam da je odgovor da , skontala sam sad o cemu se radi .( U stvari su klomifenske jajne stanice slabije u odnosu na jajne stanice dobijene npr, Gonalima ,a ne uopsteno ? )
    Na prvo pitanje (jesu li klomifenske kvalitetnije od prirodnih) teško je odgovoriti, nisu stvari crno bijele i sve je individualno. Moguće da da, moguće da ne, ali ako ništa, postoji veća šansa s klomifenom da će biti više od jedne jajne stanice i time se diže šansa da začeće uspije.

Na drugo pitanje (jesu li gonalske kvalittnije od klomifenskih) - odgovor je da - u pravilu su gonalske jajne stanice kvalitetnije od klomifenskih, ali i tu ima individualnih razlika.

U MPO-u je dosta toga pokušaj-pogreška i treba onako radit školski - prvo ciljani odnosi (max 3x), onda klomifen (max 3 inseminacije), onda se ide na jače - ako su ženi jajovodi prohodni i spermiogram dozvoljava inseminaciju, a nije odmah za IVF.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Postoji li neka statistika koliko se u prosijeku može dobiti JS sa klomifenom? Ja nikada nisam radila sa klomifenom samim, uvijek je bio u kombinaciji sa gonalima. Jedino sam radila sa femarom i dobila 3 folikula, od toga su 2 bila ok.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

rebeca - ja sam na zadnjem ivf-u dobila 4 js i to samo sa klomifenom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Postoji li neka statistika koliko se u prosijeku može dobiti JS sa klomifenom? Ja nikada nisam radila sa klomifenom samim, uvijek je bio u kombinaciji sa gonalima. Jedino sam radila sa femarom i dobila 3 folikula, od toga su 2 bila ok.
    Mislim da je normalno od 1-4, preko 5-6 je već PCOS reakcija po meni. A i moralo bi bit korigirano za ženine godine. Ovako je kod mene bilo - u mojoj 30.-toj s klomifenom otprilike 4 folikula, u mojoj 37.-moj s klomifenom 1 folikul. Femaru nikad isprobala, pred nekih 7 godina nije se s njom još radilo toliko u našim krajevima.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je dr propisao klomifen iako mi nije pregledao hormone. Imam nalaze hormona od proslog ciklusa i spomenula sam da ih imam sa sobom ali nije trazio da ih vidi. I btw ako se pije jedan klomifen na dan, kada ga se uzima, ujutro ili navecer, ili nema veze?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I kad se vidi hiperstimulacija, ne daj Boze da me jos i to zadesi, ali ipak... i inace sam oko O malo naduta i vjetrovita i zadrzavam vodu Prva folikulometrija mi je tek 11.dan zbog Svih svetih.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage mooje cure, mene to sve buni jako, i nikako da budem nečisto sa tom stimulacijom. Klomifen, femara, gonali... Nije me strah svih tih hormona, ali nekako se bojim reakcije na to sve. Strah me i te hiperstimulacija, i šta ću ako dobijem previše JS, a opet žao mi da samo imam 1. :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa
    Meni je dr propisao klomifen iako mi nije pregledao hormone. Imam nalaze hormona od proslog ciklusa i spomenula sam da ih imam sa sobom ali nije trazio da ih vidi. I btw ako se pije jedan klomifen na dan, kada ga se uzima, ujutro ili navecer, ili nema veze?
    Nije ni to tako nečuveno, recimo na VV-u često znaju ne "brijat" po nalazima hormona. Mislim da je svejedno kad. Samo je bitno da te doktor prati tijekom uzimanja klomifena tj. da ideš na folikulometrije tipa svaki 2. ili 3. dan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa
    I kad se vidi hiperstimulacija, ne daj Boze da me jos i to zadesi, ali ipak... i inace sam oko O malo naduta i vjetrovita i zadrzavam vodu Prva folikulometrija mi je tek 11.dan zbog Svih svetih.
    Hiperstimulacija se može vidjeti tijekom stimulacije ili poslije transfera ili AIH-a. Imaš link na prvoj stranici Rode - Roda i neplodnost - sindrom hiperstimulacija - sve živo ti tamo piše i lako ćeš prepoznati ev. simptome.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Drage mooje cure, mene to sve buni jako, i nikako da budem nečisto sa tom stimulacijom. Klomifen, femara, gonali... Nije me strah svih tih hormona, ali nekako se bojim reakcije na to sve. Strah me i te hiperstimulacija, i šta ću ako dobijem previše JS, a opet žao mi da samo imam 1. :/
    Rebeca, što odgovoriti na ovo pitanje . Ne može se znati dok se ne proba, u kontroliranim uvjetima (redovite folikulometrije) rizik se minimira, ali nije skroz isključen. Najbolje bi bilo da nam nikome ovo ne treba, ali ovo se sve radi za parove koji su neplodni, ili sub-fertilni (tj. smanjeno plodni) da se poveća šansa za začeće i ubrza začeće. Doktor predlaže terapiju, a vi budite informirane i znajte što se za što daje i koji su rizici i dajete svoj amen ili ga uskraćujete za bilo koju terapiju.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •