Bok žene...
Od strane firme ponuđeno mi je cijepljenje protiv gripe početkom 11 mjeseca. Trebala bi krenuti na IVF također početkom mjeseca pa neznam da li da se cijepim ili ne.
Ima li kakve veze jedno sa drugim?
Bok žene...
Od strane firme ponuđeno mi je cijepljenje protiv gripe početkom 11 mjeseca. Trebala bi krenuti na IVF također početkom mjeseca pa neznam da li da se cijepim ili ne.
Ima li kakve veze jedno sa drugim?
Pitanje je u biti kakve veze ima trudnoće i cijepljenje protiv gripe jer ne utječe cjepivo sto posto na tijek IVF postupka, nego je frka ako dođe do trudnoće, jel' da. Ja sam se samoinicijativno bila cijepila protiv varicella jer sisterica i ja nemamo antitijela, a nećakinje su vrtićka i školska djeca i tu se mislim da sam morala apstinirat 3 mjeseca od postpaka nakon drugog cjepiva, sve skupa je bilo dulje jer se cjepivo prima u dva takta.
Vidi ovaj recentni topic dolje na trudnoći:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50954
Najsigurnije ti je nazvat Zavod za javno zdravstvo i pitat ih možeš li se tad i tad cijepit, ako tad i tad ideš u IVF postupak koji će, nadamo se, rezultirat trudnoćom. I držat se onoga što oni kažu.
Iako pretpostavljam da će njihov odgovor isto biti - bolje ne.
meni je isto u jednom postupku kojeg sam započinjala u sezoni gripe doktor preporučio da se NE cijepim.
prije postupka mjesec dana: zabranjeno cijepljenje
poslije postupka, sve dok ne napraviš betu: zabranjeno cijepljenje
ja bježim od šmrkavih, kašljavih, bolesnih. telefonom uglavnom obavljam kontakte dok sam u izolaciji i čekanju bete...
a jooooj!
ja se cjepila 31.10. !!!! :shock:
ajme šta uradi :shock:
slijedeću M čekam 22.11. pa u postupak, ali prirodnjak (dakle O negdje 05.12.)
jel to veliki bed???
HELP
rvukovi![]()
al sad mi to i nije neka utjeha...
a ništa, reći Tomiću u četvrtak pa ću vidjeti kaj će reći...
al ako kaže nešto loše, mm će me lagano udaviti...
mislim, ako sam se cjepila 31.10, a štopericu neću dobiti prije 01.12. sigurno, to je onda prošlo mjesec dana...
jooooj lovim se za ovo što je mu napisala (fali mi smajlić s toljagom po glavi)
a na koji način to može utjecati na postupak?
Ginger, ajde please take it easy (sličan topic o cijepljenju ima još negdje niže na forumu - ili na trudnoći ili na zdravlje odraslih, ne znam više). Pino se u trudnoći u Americi cijepila protiv gripe, tamo je to pak preporuka za sve trudnice, penzionere itd. Pa sad ti budi pametan. Ali, američko cijepivo nema živu, ovo naše navodno ima živu, a ta živa je navodno neki bed. Najbolje ti je ne pitat Tomića, nego sutra nazvat Zavod za javno zdravstvo, mene na njih uvijek skretala moja opća dr. u mojim nedoumicama (koliko moram apstinirat od trudnoće zbog cijepljenja protiv vodenih kozica). Ali, to je cjepivo i ta boleština u trudnoći vjerojatno bitno opasnija od gripe. Zovi i pitaj, a evo sam ti ipak našla i taj topic o cijepljenju i trudnoći i vidjet ćeš da nije jednoznačno i da se i kod nas javljaju oprečna mišljenja, ergo da mjesta panici nema, jer da je jednoznačno koma, svi bi istu pjesmu pjevali, bar tako ja razmišljam. Evo, piše da je stav epidemiologa na ustanovi xy takav, da je nešto jednoznačno reklo bi kao za ovo moje cjepivo Varilex - apstinencija od trudnoće toliko i toliko, ne bi navodilo stavove ovih, pa stavove onih:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50954
da slažem se ovisi od doktora do doktora.
dobro veli ina, nazovi u institut za lijekove.
moja doktorica je ok, i jako brije na prirodno, teško daje antibiotike i fura se na čajeve i akupunkturu. dok drugi daju sumamded kao bonbone... uglavnom, ona me ne želi cijepiti kak sam i napisala u postupcima, nego čekamo.
Ja sam se nakon konzultacije s ljecnicom normalno cjepila protiv gripe prije IVF postupka. U trudnoci se nisam cjepila jer je ginekolog bio protiv toga ...
A ti jadna sve tužna kaj se ne smiješ cijepitDodirko prvotno napisa
![]()
Ginger, cjepila sam se negdje sredinom 11. mjeseca a IVF je bio u 2. mjesecu. Ajde nazovi svojeg reproduktivca pa ga/nju pitaj za misljenje ...