Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ima li vas još krezubih?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Ima li vas još krezubih?

Da se malo pojadamo...
    Imamo godinu i pol i već smo razbili prednje zubiće.
    Sve se dogodilo u sekundi, iz totalno glupe situacije, bili smo u kafiću, Lucija se popiknula i drito sa zubićima pogodila željeznu nogu od stola. Sve znam, dijete se ne vodi u kafiće, nego u park, ali mislim da se to moglo dogoditi bilo gdje...
    Jedan zub je puknuo, a drugi se utisnuo u zubno meso. Na Stomatološkom faksu su nam rekli da bi se taj utisnuti zubić trebao sam spustiti, za nekih cca mjesec dana, pa me zanima ima li tko kakvo slično iskustvo?!?
    Zubiće smo i slikali, postoje zameci trajnih zubi, ali će se tek kod njihovog izbijanja vidjeti je li ovaj udarac imao kakvih posljedica, u smislu promjeneboje zuba ili sl.
    Ima li tko kakve riječi utjehe, meni svi govore da je moglo proći i gore, da zamisli da je pogodila s nosom ili okom, a ja se samo sjetim naših slatkih zubića i dođu mi suze na oči... Znam da vjerojatno pretjerujem, možda i zbog hormoa u trudnoći...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jako mi je žao...
    meni se dogodilo jednom slično no ne tako jako kada je mala pala jedno pola metra od bake tj između tate i bake se potepla i pala zubima o parket i zubići su se kao malo povukli...bilo je krvi :shock:
    jako sam se bojala ali sada je sve ok!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Donna, jesu se vratili, spustili nakon nekog vremena?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi na žalost slomili zub i to pre skoro godinu dana. Udarac nije bio toliko jak ali s obzirom da ima cirkularni karijes lako je pukao i to skroz pri korenu. Ništa se nije ni povuklo ni izvuklo - stoji tako krezub :/ A s obzirom na već pomenuti cirkularni karijes biće i krezubiji :/

Ono što su nama rekli jeste da ne diramo koren dok ga ne izgura stalni zub. On mora čuvati mesto trajnom zubu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM je imao nezgodu kao mali kad je trčao s flašicom u ustima, pao i zub mu je ušao natrag u zubno meso. Trajni zub mu je izašao oštećen jer ga je oštetio ovaj mlječni. Ali zaplombirano je bijelom plombom pa se ne vidi. i nema problema s tim zubom. U pitanju je bila jedinica.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa ne mogu vjerovati da smo mi jedni od rijetkih koji smo razbili zubiće! A mene uvjeravaju da je svako drugo dijete krezubić...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj KokoLu prvotno napisa
    Donna, jesu se vratili, spustili nakon nekog vremena?
    ma ok je sada,izgleda da su se lagano pomaknuli....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

TeinaMama, a je li se MM-u taj mliječni zub koji je ušao u zubno meso spustio sam dolje ili ne? Nama su rekli da bi trebao, sad čekamo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •