Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Hej, mama!...Mama...!Mama!!!....Maaaamaaa!!!! MAAAAAMAAAA!!!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Hej, mama!...Mama...!Mama!!!....Maaaamaaa!!!! MAAAAAMAAAA!!!

Dakle, koliko puta vas malci pozovu u toku dana (za bilo šta - da im dodate, pomognete, odgovorite...) i koliko se u procentima puta odazovete i odradite traženo?

Danas sam skoro pukla kad su me moji malci pozvali po milioniti put u prvom satu po dolasku iz vrtića. Tražili su mi sve, ostalo je da mi do kraja dana zatraže i određenu zvezdu sa neba. A gladni oni, gladni mi, tatu cimaju mušterije na telefon, njih dvojica se džapaju između mamanja, ja ne mogu na sto strana...Ma za poludeti :/

Onda se moj pametni husband našao da mi pridikuje kako nisam sva svoja kad im tako svaki put odgovaram ili ispunjavam želje. Nije pomoglo ni ono 'ako mu ne daš on počne da tuli a onda se to tuljenje udesetostruči pa do kraja dana tulimo za svaku sitnicu'. Nije pomoglo ni ono da sam ja 6h bila na poslu a oni u vrtiću pa su se uželeli mame. A tek nije pomoglo ni ono da ja želim srećnu decu (makar ja riknula zbog toga).

Da se razumemo, nikad im ne dajem ono što se inače ne sme ali oni mi traže tako fine stvari - čašu vode, jabuku, pomoć oko kockica, flomaster i blok...žao mi je držati ga žednog dok ja ne postavim sto ali kad to postavljanje stola bude prekinuto i po stoti put zbog eto nekog jako bitnog razloga onda mama pukne i počne da šizi :/

Ko je ovde normalan a ko nije?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hmm... milijun puta i u 90% odradim traženo (a žalosno je da se rijetko čuje 'tata, tata, tataaaaaa' jer ga tata obično otkanta i nema živaca mu odgovarati na sve pa se naučio sve obratiti ugl. meni), osim ak me već zafrkava.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nenormalan je tempo života koji nas melje

klinci su normalni

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislila sam na tatu i mene

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Pa naravno ti

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bas MM nekidan obajasnjavam kako me to nekad izludi jer ona ne prestaje mama, mama, mamakati dok se ja ne javim ili dok ona ne cuje da sam se ja javila pa makar me tribala za najobicniju sitnicu...
    tjesim se da cu za koju godinu zalit za tim da me zove....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dok pišem ovaj post mlađa me bombadira mamakanjem dok joj god ne odgovorim.Tako da mi je to poznato, a kroz dan me zovne mali milion puta gotovo nikad tata.Nekad jednostavno ignoriram kad me zove ,ali se MM brzo pobrine da čujem.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Eto, ja prijavljujem mamakanje desetogodišnjakinje tako da se ne nadate da će vam brzo proći .

I, da, kad ne mamače-fali mi to .

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Pa naravno ti
    Koje pitanje, mama!!!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja ništa drugo ni ne radi po cili dan nego samo mamače.
    a kad mi stvarno dozlogrdi onda je nagovorim da ide malo tatakat jer da tati strašno fali šta ga ona nikako ne zove. i ode šefica davit tatu, ali eto je brzo nazad. i mm je otkanta nakon po ure tatakanja i eto je mami koja ipak ima zercu više živaca od tate za objašnjavat i odazivat se na milijunto mama izgovoreno samo do podne.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ja pored mamakanja jos moram i gledat u nju dok govori...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I budimo se i zaspemo s mama mama mama i još milion puta tako. A tako dugo nije progovorio mama da sam se već bila zabrinula! Sad MM i ja ne možemo rečenicu prozboriti a da nas ne prekine, al najčešće se zove MAMA. Toliko je slatko al kad si u gužvi zna mi i na uši izlaziti. Odgovaram na 99% mamakanja, al da sam usporena zbog toga, jesam.
    I ja se tješim da će mi to jednog dana faliti pa da sad trebam guštati šta me sin toliko naziva!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

klinci su normalni
    Bas tako.

Sta sam ja danas naprvila u dva sata.

Okupala oboje djece, nahranila oboje djece, pomaga Annabel pisati zadacu punih sat i pol, u svemu tome zabavljala Noah koji uopce ne kuzi gdje se ja zurim, izvadila ves iz susilice, stavila jedan da se pere, ja jela s nogu, razgledala neke njihove slicice, rascistila po kuhinji, spremila sve za skolu sutra i sad oni jedu sladoled a ja kontam od cega sam napravljena jer se osjecam ko stroj i onda naletim na ovaj topic.

Mislim fakat u dva sata i sve sama jer muz je u Nizozemskoj. I sad vec 20.30 a sutra ustajanje u 6 i sad jos im moram po koju pricu procitati i onda cu se samo pasti u krevet i zakomirati se i sutra opet jovo sve na novo.

Tempo zivota je nemilosrdan sto prema nama sto jos nekako i izdrzim ali i prema djeci koje mi je ponekad tako zao.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prijavljujem još jednog mamakavca. On mamače ne samo kad nešto traži nego stalno. 99 % počinje sa mama i još ima nekoliko mama unutar rečenice. Počinje s jutarnjim mamaaaa kad hoće da dođem po njega i završava s večernjim mama, još jednu pusu. Ponekad me glava zaboli od tolikog mamakanja, ali uglavnom ne. To je izraz duboke potrebe i povezanosti.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ponekad me glava zaboli od tolikog mamakanja, ali uglavnom ne. To je izraz duboke potrebe i povezanosti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

R ponekad samo zove "mama, mama" bez da joj uopće išta treba. Valjda je još mala da smisli razlog. Uvijek moram stati sa poslom, naći je ( ako nije u istoj sobi) i odazvati se u prisustvu visočanstva. Kad mi dosadi onda ne prekidam posao samo okrenem situaciju pa ja zovem nju. Obično upali nekih 10-tak minuta, savršeno dovoljnih da dovršim započeto.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Znači, nisam jedina koja non-stop viče 'molim, sine?' 'Kaži, sine?', 'Evo sad će mama...' :D

Jedino ne znam kako se obuzdati sa ponekim pucanjem pred tatom jer onda obavezno dobijem 'Pa koj' im se klinac stalno odazivaš, iscooliraj to malo a ne ovamo mama će, mama će a onda šiziš'

Inače uvek pucam kad je mm tu, valjda mi dođe žalosno što nikad njega ne zovu jer ih on, kao i neke ovde pomenute tate, jednostavno odhebu :/ . Da barem džonja kući po cele dane nego bude tu pola sata-sat pa se vrati na posao :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji mamacu kao trio. Vec sam navikla. Stalno vicem Molim.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo, dok ovo pisem, iza ledja mi se cuje "A, mamaaaaa"...
    Uglavnom sam uvek spremna da skocim, ali mi prag tolerancije opada sa odmicanjem dana. I ja funkcionisem slicno kao i natasa 30 (kao da je mene opisala).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Vec sam navikla. Stalno vicem Molim.
    Marta,

Moji također mamaču da mi je nekad sve muka.
    A mamakanje u svakoj situaciji i po par puta u rečenici... od tolikih "mama, mama" se i sama pogubi i ponovi još nekoliko puta "mama" da mi održi pažnju dok se prisjeti što je htjela reći.

Moji su i fini i grubi poslovi, tolika je njihova ljubav, povjerenje i naklonost prema meni

"Mama, mama" - MM izađe van jer ja nešto radim. Ona:" Tata, zovni mamu!" MM kaže "Zove tebe". Izađem van i imam vidjet zašto:"Mama, daj pomakni djedov bicikl da mogu uzet svoj" - i pokloni mi najljepši osmjeh koji ima. Obično se sva rastopim na toliku čast koju mi ukazuje jer nitko drugi ne može pomaknuti bicikl, kao što to mogu ja!
    Kada smo izvan kuće, a nismo ste stigli javiti, zvoni mob. MM se javi, a s druge strane:"Bog, tata, daj mi mamu". Ja se javim, a on:"Daj negdje kupite kruha, nema ga više!"

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A mene i MM već zove mama... :/

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A praćenje u stopu? Pored mamakanja? Spremamo se vani, zujim po kući kupeći sve potrebne sitnice, a dva priljepkića za mnom. A. i više nego D.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MM i ja smo rekli da ćemo jedan dan probati izbrojiti koliko puta Lucija zazove "mama, mama, mama ...." .
    Mislim da bi nam brzo brojčanik otkazao

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo kooonačno uspjeli Patrika naučiti da zove Tata! Inače je i njega zvao Mama

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bilo je par puta da sam skroz puknula od mamakanja.
    Al onda sam sjela sama sa sobom i skužila koliko volim to svako "mama". I koliko bi mi falilo da ga nema.. Koliko obožavam to malo stvorenje.. I sad na 99,99% mamakanja odgovaram sa iskrenim smješkom.

Keti me zove milijardu puta dnevno. Budi se noću samo da provjeri jesam li pored nje u krevetu (i zazove me usput..).. Nema šanse da ispečem jaje, a da me barem deset puta ne prekine, što s "mama", što s "a zašto..?" ili "mogu ja vidit..".

I ne bi htjela da je drugačije..

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

o kako mi je ovo poznato i kako mrzim sebe kad mu grubo odgovorim
    (iako jako,jako rijetko ali..)
    misli da dnevno milion puta zovne mama ali kao i kod vas to je ili da mu
    dam vode ili ga pokrijem ili mi mora nešto jaaaaako važno reći
    a kad me zovne po tisućiti put i ja odgovorim nervoznije onda mi kaže
    maaaaama ali zašto vičeš ja te zovem da ti kaže kako te puuuno volim
    i onda se mama naravno rastopi,probala sam prebaciti da malo zove tatu ali ne pali voli on nas isti ali mamu zove

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    A praćenje u stopu? Pored mamakanja? Spremamo se vani, zujim po kući kupeći sve potrebne sitnice, a dva priljepkića za mnom. A. i više nego D.

doduše samo jedan priljepak

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja sam već odavno "naučila" da što mu se prije odazovem, to će mamakanje, cendranje i ino, kraće trajati - tako da kad već tražiš postotke - 100% u prvih par sekundi
    ali isto tako sam skužila i da mu je samim time što sam mu stalno dostupna, mamakanje postalo i manje zanimljivo, pa eto i jednog pozitivnog kontraefekta

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Eto, ja prijavljujem mamakanje desetogodišnjakinje tako da se ne nadate da će vam brzo proći .

I, da, kad ne mamače-fali mi to .
    Kod nas je ovako, samo što ima skoro 11, a i ovako:

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    On mamače ne samo kad nešto traži nego stalno. 99 % počinje sa mama i još ima nekoliko mama unutar rečenice. Počinje s jutarnjim mamaaaa kad hoće da dođem po njega i završava s večernjim mama, još jednu pusu. Ponekad me glava zaboli od tolikog mamakanja, ali uglavnom ne. To je izraz duboke potrebe i povezanosti.
    Kad mi piše SMS, on počinje npr. ovako: Mama, nazovi me.

Ljubav mamina

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svako mamakanje odradim pošteno, ali me najviše izluđuje to što ja nju moram gledati dok mi objašnjava što joj je trenutno palo na pamet.

Primjerice: "Mamaaaaaaa",
    ja perem suđe i okrenuta leđima kažem "Molim, zlato" (bez zafrkancije, uvijek to kažem, već se MM smije tome),
    ona opet: mamaaaaaa??
    Ja onda kažem, "samo ti reci, slušam te"
    ona: "ali, mamaaaaaaaaa" i tako sve dok ne ostavim posao koji radim i ne stanem pred nju i pogledam je u oči.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prijavljujem još jednog mamakavca. On mamače ne samo kad nešto traži nego stalno. 99 % počinje sa mama i još ima nekoliko mama unutar rečenice. Počinje s jutarnjim mamaaaa kad hoće da dođem po njega i završava s večernjim mama, još jednu pusu. Ponekad me glava zaboli od tolikog mamakanja, ali uglavnom ne. To je izraz duboke potrebe i povezanosti.
    Isto tako je i kod nas. Ponekad zove mama tek tako, samo da mu se odazovem. Do četvrte godine me zvao mamamia , sad najčešće mama. Prije neki dan sam bila u nekoj totalnoj ludnici, on se igrao u sobi i mamakao preko svake mjere a totalno bez razloga i malo sam ružnije odgovorila "šta je više mama" a on je rekao "OK, od sada te zovem "nervozna ženo" i nastavio zazivati "nervozna ženo" slijedećih par minuta...Toliko me nasmijao da smo se zagrlili, izljubili i nastavili opet sa mama, mama.... :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M je sam skužio kako je njegovo mamanje pretjerano pa se neko vrijeme čak zezao: Zove "Mamaaaaa!" Ja: "Molim?" On: "Ništa, ništa." I tako unedogled. Ako ja ignoriram, onda slijedi mamanje u svim mogućim intonacijama dok se ne odazovem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I Tea stalno mamaka. Ne smeta mi, ali bilo bi mi drago da ponekad pozove i tatu ak nešto treba. Al ona to ne učini baš nikad...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod mene ide - mama, mama, mamicaaaaaaaaaa, pa tako par puta dok ne reagiram. Prije se derao, pa tek onda nisam reagirala uz objašnjenje da je to ružno, te da je dosadan kada me zove 100 puta u satu mama, mama...
    Pa se frajer sjetio i sada me obara na osjećaje - mamica, mamićica, draga moja mamica....I još pita kada dođem, mamica jesi sad sretna kada te tako zovem?
    Kaj da mu kažem nego naravno.. Dosadno je ponekad ali vrijedi ga ćuti svaki ali svaki put. Sada smo već 5 dana u kući bolesan je i zove svako malo, al tak je sav jadan da dolazim na prvu!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ovo "Gledaj me u oči" i stalno hodanje za mnom je i kod nas na repertoaru. A kad želi nešto pitati to ide ovako: Mama? Ja obavezno: Molim? Tek onda slijedi pitanje i ta "mama" ne može biti spojena s pitanjem ni pod razno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ovo "Gledaj me u oči" i stalno hodanje za mnom je i kod nas na repertoaru. A kad želi nešto pitati to ide ovako: Mama? Ja obavezno: Molim? Tek onda slijedi pitanje i ta "mama" ne može biti spojena s pitanjem ni pod razno.
    Kao da si opisala Sonju...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja se često sjetim kako je meni i burazu mama znala često reći "jebla vas mama, pustite me na miru" i riknem od smjeha jer i meni dođe

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja je još mala, ali sad kad razmislim..... Ja najmanje 10 puta dnevno kažem 'mama', kad je zovem, kad se vidimo, kad joj šaljem SMS, a blizu sam tridesete..........

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I ja se pitam zakaj prvo ide "Mamaaaa", a onda pitanje. Ili još k tome doda "Mamaaaa, znaš kaj...." pa referat tek kad se odazovem. Već godinama govorim da si skrati vrijeme i odmah saopći što želi, ali ne pomaže. I stvarno se pitam hoće li to ikada proći. Iako, kad se sebe sjetim... i ja mamačem kad sam u prilici .

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

klinci su normalni
    Da, slažem se.
    Moj mali miš je još malecki, ne priča, ali mama mama mama (uvijek po tri puta ) zna prekrasno reći , pogotovo otkako sam počela raditi. Stvarno se trudim uvijek se odazvati, s tim što me on zgrabi i za nogu i odšlepa do njegovog kutka da se poigramo ili mu nešto trebam dodati i sl. U zadnje vrijeme me baš i nema doma i jako mi nedostaje to moje malo čudo, tako da mi mamakanje paše. Javim se kada propriča

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prepoznajem se u svakoj priči-mamakanje u svakoj sekundi i na svakom mjestu.Najbolje me rasp.izdi kad sa tatom sjede u kuhinji i jedan mora doći k meni u sobu da mu dam vodu tata valjda ne zna dati ili od njega nije tako fina
    Još kad mi i malena progovori...ajme....opalit ću na živce i završit na psihijatriji od triju mamakača

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja najvolim mamaaaa u duetu iz dvije auto sjedalice, dok se pokušavam parkirati na prostor veličine poštanske marke
    Ponekad fakat gledam na sat da vidim koliko vremene prođe između dva mama, uglavnom to ne mogu mjeriti minutama...
    Ipak sam ovo ljeto prvi put bila puna 3 dana bez velikog mamakavca i kako mi je tad njegovo mama falilo

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam koliko puta dnevno, ali znam da mi već u podne pukne film kad čujem mama, mamaaa, mamaaaaaa MAAAAAMAAAAAA i to sve duplo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sjećam se kad bi nas četvero počelo mamati našu mater ,a ona onako umorna tek došla s posla trpila bi neko vrijema a onda bi viknula"Zovite me kako god hoćete samo me više ne mamajte!!"Sad se vrrrrrlllloooo često sjetim njezinih riječi.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo upravo slušam mama mama mama mamaaa, otvojiii!!!
    I dok se ja okrenem, on već otvorio
    Za dvije minute opet.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I eto, imam materijalni dokaz da smo sve mi, mame, iste. 'Mama - molim?' po celi dan, pa ko preživi.

Ali kako to objasniti tatama? I to što se odazivam i to što me nekad stvarno izlude (Matija ima delove dana kad šeta oko mene o pevuši mama-mama-pesmicu) i sve ovo o čemu pisasmo na ovoj temi.

Mislim, bitno mi je pošto se 90% naših rasprava vrti oko ovoga. Zar je moralo odmah da se uradi traženo?, Možeš li jednom da ručaš u komadu i bez 10 ustajanja?, 'Nemoj sad da se buniš, sama si ih naučila tako'...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a koga ce zvat ako nece mene
    a najbolje mi je kad pita "a gdje je mama" a ja stojim pored njega

mama je mama i dzaba je...nek zove dok moze, doci ce dan kad cu pozeliti da me zove

a meni je najbolje kad generalno nekom nesto prica a taj neko ne obraca paznju isti cas, nego recimo gleda Tv ili nesto drugo...onda on pridje, uzme rukicama glavu i okrene prema sebi pa nastavi objasnjavati

clumsy, sto se tice tate....ja samo kazem da ni on ne voli kad me zove ili me nesto zamoli da ceka pola sata, isto kao ni ja

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ufff, ne samo mamaaaaaaa, već i ženooooooo, ženiceeeeeee!

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa

a meni je najbolje kad generalno nekom nesto prica a taj neko ne obraca paznju isti cas, nego recimo gleda Tv ili nesto drugo...onda on pridje, uzme rukicama glavu i okrene prema sebi pa nastavi objasnjavati
    joj, ovo i moj radi... ponekad tako jako kao da će nekom ( najčešće tati) glavu odvalit...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prijavljujem 11,5-godišnjaka koji još mamače.
    1. mama je Filipovo
    2. maaama - također
    3. MAAAMAAA - MM se pridužuje Filipu da me dozove

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •