Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: febrilne konvulzije

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno febrilne konvulzije

Jel vaše dijete imalo f.konvulzije ,koliko puta,da li su se ponavljale i iznad 5 godine?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pogledaj ovdje, vec je dosta pisano. D ih imao tri puta: s 7,5, sa 17, i s 20 mjeseci. Od tada, hvala Bogu, više nije, a nadam se i neće. http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...lne+konvulzije

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moje dijete na sreću nije imalo, ali imao je moj mlađi brat.
    Prvi put kad mu se to dogodilo ostao je potpuno bez svijesti. Doktorica je odmah dijagnosticirala FK. On bi na svaku temperaturu iznad 38.5 reagirao potpuno "komatozno", tj. djelovao je uspavan, premiran, kao kad netko ima temp. 40.
    Prema savjetima dok., čim bi temp. prešla 38.4 mama je odmah krenula skidati, svim sretstvima tako da je, na svu sreću, tipičnu konvulziju imao još samo jednom.
    Ne znamo reći kad je točno prestalo, jer smo pazili da više ne dođe do toga, ali možda je zanimljivo napomenuti da mu je čak u zdravstvenom kartonu (tijekom cijelog djetinstva) pisalo da je sklon konvulzijama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene zanima samo da li je nečije dijete imalo konvulzije i iznad 5 godine jer je moje upravo u bolnici radi toga i ima 6.5god.A inače ovo nam je već 3 put i zadnje su bile prije 3,5 godine.I sada je eeg u redu i napad je izgledao kao i do sada i sad nam preporučili da će vjerojatno biti profilaksa da se kao ne ponovi.A dobila ih je jer ima laganu upalu pluća i temp. je naglo skočila.Za snižavanje nije ništa pomoglo jer je već bilo malo kasno a i sve je ispovratila što sam joj dala i + tuširala.A čitala sam za tu upalu pluća(lobarna pneumonija) da je "normalno" da je nastanu konvulzije ,povraćanje,nagli porast temp.(oko 40)... ali se to sve dogodilo najednom u jedno prijepodne tako sam bila u totalnom šoku.Zar opet,a taman smo pomislili da je to iza nas jer je prošla 5 godina.Sta vi mislite?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam to imala kad sam bila mala. morala sam na pretrage mozga....
    uglavnom to se nebi smjelo javljati nakon 3. godine!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •