Uvijek mi je žao kada pročitam koliko žene u braku mogu dozvoliti da izgube sebe samu, svoj identitet i svoju osobnost...
Trebaš uvijek ostati svoja, imati svoje interese, zanimanja, hobije, ciljeve i sve to ne smije imati veze s bilo kojom živućom osobom na ovom svijetu osim sa tobom samom.
Ti si se toliko izgubila živeći njegov život da uopće nije čudno što se sada tako osjećaš. Teško je i meni kada čitam koliko patiš, znam šta znači kad te srce boli od očaja i tuge za voljenom osobom koja ti to ne uzvraća. Ali to je život i to se događa.
Ti nisi sama, imaš dvoje predivne dječice koji trebaju u sljedećem periodu tvog života biti tvoj pokretač i tvoja snaga za dalje.
Moje jedno dijete je doživotno hendikepirano i često puta sam razmišljala kako bi uvijek radije u životu odabrala da ostanem bez muža (nebitno na koji način), da bi sve lakše podnijela i preživjela nego ovakav život.
Muževa možeš imati i pet. Voljenu osobu možeš preboljeti i ona može postati uspomena, lijepa ili manje lijepa. U životu možeš voljeti, pa ne više voljeti, pa zavoljeti ponovo...
Djecu ne možeš preboljeti ako ih izgubiš, ne mogu ti postati prošlost i ne možeš ono starije dijete zaboraviti i zamijeniti novim, djeca su jedna sasvim posebna kategorija puna energije i snage koja se može prenijeti na tebe.
Prvo pusti muža. Ne vrijedi cviliti za njim, pogotovo da on to vidi, što ga više vučeš k sebi on će više bježati. Ako vam je suđeno, biti ćete opet zajedno, ako nije - nije. Tko zna gdje čuči nova sreća? A do tada, malo se više razljuti, napravi strategiju svog života bez njega, samo sa vas troje. Može se to, ne brini. Kad pronađeš u sebi svoju vlastitu snagu biti će lakše, vjeruj mi!
Iako si ponekad dopustimo da previše živimo tuđi (muškarčev) život, ipak smo u konačnici jače i snažnije od mase muških pripadnika. Pogledajte samo koja količina ostavljenih muškaraca ubija svoje bivše drage jer nisu mogli podnijeti da ih je ova ostavila. Statistika je zabrinjavajuća.
A žene... Uz sav očaj one se ipak dignu iz pepela i iz cijelog tog ružnog iskustva iziđu ljepše i jače nego ikad prije.
Sretno Feniks, želim to i tebi!