Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 465

Tema: Tata nas ostavlja..

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    može li mi netko argumentirati zašto bi muž trebao egzistencijalno zbrinuti ženu nakon rastave?

Kužim za djecu, mogu shvatiti i za period dok je žena na porodiljnom, ali nakon toga, nije mi jasno zašto bi žena trebala biti zbrinuta od strane muža... pa nek se sama brine za sebe, a o djeci neka brinu oboje...
    pa ja vjerujem da se tu i radi o zenama koje nemaju svojih prihoda,tipa da je na porodiljnom ili da nije uopce radila vec bila domacica i brinula se o djeci i tom istom muzu koje je zeli ostaviti(ovdje sad nemislim na slucaj od toffifeee)
    i isto tako vjerujem da ce malo koja zahtjevati takvo sta ako ima svoje prihode,naravno osim raspodjele zajedno stecene imovine

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

eto anki je imala brzu ruku

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

može li mi netko argumentirati zašto bi muž trebao egzistencijalno zbrinuti ženu nakon rastave?
    Iz obiteljskog zakona:

II. UZDRŽAVANJE BRAČNOG DRUGA

Članak 217.

Bračni drug koji nema dovoljno sredstava za život ili ih ne može ostvariti iz svoje imovine, a nije sposoban za rad ili se ne može zaposliti, ima pravo na uzdržavanje od svoga bračnog druga.

Članak 218.

(1) Bračni drug ima pravo podnijeti zahtjev za uzdržavanje do zaključenja glavne rasprave u parnici za razvod ili poništaj braka, na što ga je sud dužan upozoriti.

(2) Iznimno ako u parnici za razvod ili poništaj braka nije postavljen zahtjev za uzdržavanje, bivši bračni drug može tužbom tražiti uzdržavanje u roku od šest mjeseci od prestanka braka, ako su pretpostavke za uzdržavanje, predviđene u članku 217. ovoga Zakona, postojale u trenutku zaključenja glavne rasprave u parnici za razvod ili poništaj braka i trajale bez prestanka do zaklju*čenja glavne rasprave u parnici za uzdržavanje.

Članak 219.

Sud može odbiti zahtjev za uzdržavanje bračnog druga, ako bi uzdržavanje predstavljalo očitu nepravdu za drugog bračnog druga.

Članak 220.

(1) Sud može odlučiti da obveza uzdržavanja bračnog druga traje do godine dana, osobito kad je brak trajao kratko ili kad je tužitelj u mogućnosti u dogledno vrijeme na drugi način osigurati sredstva za život.

(2) U opravdanim slučajevima sud može produljiti obvezu uzdržavanja.

(3) Tužba za produljenje uzdržavanja može se podnijeti samo do isteka vremena za koje je uzdržavanje određeno.

Članak 221.

(1) Pravo na uzdržavanje prestaje kad razvedeni bračni drug ili bračni drug iz poništenog braka koji to pravo koristi sklopi novi brak.

(2) Pravo na uzdržavanje prestaje sudskom odlukom ako sud utvrdi da razvedeni bračni drug ili bračni drug iz poništenog braka koji to pravo koristi živi u izvanbračnoj zajednici ili da je postao nedostojan tog prava ili ako više ne postoji koja od pretpostavki iz članka 217. ovoga Zakona.

(3) Sud će odrediti da pravni učinak odluke o prestanku uzdržavanja iz stavka 2. ovoga članka nastaje prije njene pravomoćnosti, od dana kad su nastupile pretpostavke za prestanak uzdržavanja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    Citiraj Nikiva prvotno napisa
    ali bazirat daljni život na principu ''kako čim bolje, više i jače njemu napakostit, opljačkat ga, sjeb... itd., je u najmanju ruku djetinjasto i jadno.
    pa nitko ni nije rekao da njena životna misija treba postati kako njemu napakostiti; ali imovinski odnosi su surova realnost; ne bude tražila da je on uzdržava zato da bi njemu napakostila i da bi on mogao manje potrošiti na svoj provod, nego zato da ima od čega živjeti. i ona i djeca! pa žena nema riješeno stambeno pitanje, ne znam kaj je s poslom, ali u svakom slučaju još nekoliko mjeseci ništa, ima dvoje male djece, od kojih je jedno novorođenče, pitanje je koliko se fizički oporavila od poroda...ma da ne pričam dalje...

pomoći joj možemo tako da je oni koji se kuže upute gdje da potraži pravnu pomoć, da joj kažu na kaj ima pravo, oko čega se isplati gubiti energija, a oko čaga ne...a mi ostali je možemo saslušati (tj. pročitati), možemo joj poslati virtualnu podršku, mogu se javiti one koje su već prošle slično, da vidi da nije jedina i sama; i, ovisno o razvoju situacije, možemo otvoriti neki račun na koji možemo uplačivati neku lovu da ima dok se malo ne snađe.

sve ostalo je čisto laprdanje :/

očito nisi sve dobro pročitala..tu je bilo komentara u stilu ''uzmi mu sve'' itd.
    ovo kaj si ti napisala je daleko drukčije od većine komentara na ovu temu.
    a pravno, ona za sebe može tražiti uzdržavanje od strane b.m. ali samo ako dokaže da ona ne može raditi.to možda može biti ovaj period dok je beba jako mala, ali oni dok pokrenu rastavu braku i dok dođu do te faze gdje se rade takva potraživanja, proći će vrijeme, a tada beba više neće biti tako mala i u pravilu ako je ona sposobna za rad, teško da će dobiti uzdržavanje od bivšeg muža.osim ako on to svojevoljno želi, ali to je drugi par rukava.pri tom ne mislim na alimentaciju..
    teško da ju svekar i svekrva mogu doslovno izbacit na ulicu, ali ja osobno ipak ne bi ostala u toj kući..ipak je to kuća roditelja ubm..
    najbolje bi bilo da joj muž financira neko vrijeme stan, pa dok se žena ne snađe, odnosno ne stane na noge...tolko joj je ''dužan''

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da krenem od kraja:
    Obiteljski zakon, Članak 217.
    Bračni drug koji nema dovoljno sredstava za život ili ih ne može ostvariti iz svoje imovine, a nije sposoban za rad ili se ne može zaposliti, ima pravo na uzdržavanje od svoga bračnog druga.
    Članak 219.
    Sud može odbiti zahtjev za uzdržavanje bračnog druga, ako bi uzdržavanje predstavljalo očitu nepravdu za drugog bračnog druga.

Članak 220.
    (1) Sud može odlučiti da obveza uzdržavanja bračnog druga traje do godine dana, osobito kad je brak trajao kratko ili kad je tužitelj u mogućnosti u dogledno vrijeme na drugi način osigurati sredstva za život.
    (2) U opravdanim slučajevima sud može produljiti obvezu uzdržavanja.

Što se tiče izbacivanja iz stana, on je vlasnik ali ti si posjednica i zakon te kao takvu štiti, što znači da te ne može izbacit samo tako. No, to je teorija. U praksi, kad se nađeš pred promijenjenom bravom i nemaš kud, i tri dana koliko traje postupak je puno. Ja bih na tvom mjestu svakako razgovarala s odvjetnikom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

duzan je on puno vise.
    duzan je biti odgovoran roditelj, a po ovome sto je ovdje izneseno, on to nije.

pri tome ne mislim samo na odluku o odlasku iz braka u trenutku kada to cak niti zakon ne omogucava (!), nego prije svega na komentar o tome sto misli gdje bi ona I DJECA sad trebali zivjeti.

razumijem da ne zeli zivjeti s njima, ali nacin na koji on radi promjene u zivotu sebican je: "ne zelim te vise gledati tu, idite zivjeti negdje drugdje, a ja cu ponovno biti slobodan".

naravno, moj komentar odnosi se samo na ono sto sam procitala da je t. napisala ovdje, ne znam drugu stranu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    duzan je on puno vise.
    duzan je biti odgovoran roditelj, a po ovome sto je ovdje izneseno, on to nije.

pri tome ne mislim samo na odluku o odlasku iz braka u trenutku kada to cak niti zakon ne omogucava (!), nego prije svega na komentar o tome sto misli gdje bi ona I DJECA sad trebali zivjeti.

razumijem da ne zeli zivjeti s njima, ali nacin na koji on radi promjene u zivotu sebican je: "ne zelim te vise gledati tu, idite zivjeti negdje drugdje, a ja cu ponovno biti slobodan".

naravno, moj komentar odnosi se samo na ono sto sam procitala da je t. napisala ovdje, ne znam drugu stranu.

može ''izać iz braka'' ako se rastaju sporazumno ili ona pšokrene tužbu za rastavu..jedino ne može on predati tužbu dok beba ne napuni god dana.premda je po meni to notorna glupost s kojoj se u praksi ne dobiva ama baš ništa.
    a uzdražavat će je samo ako dokaže da se ne može zaposliti ili nije sposobna za rad...a kao što sam već i rekla dok ona to pokrene, beba će već bita veća nego sad, pa teško da će to ostavriti..soim ako žena zaista NE MOŽE raditi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisam nigdje pisala nista o tome tko koga treba ili ne treba uzdrzavati.

moj komentar odnosio se na njegovo misljenje o tome gdje bi ona i djeca trebali zivjeti, nakon NJEGOVE odluke o tome da ne zeli vise biti u braku s njom.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a može li meni netko argumentirati zašto baš uvijek (ili u velikom broju slučajeva) nakon rastave žena dobiva/uzima/vodi djecu sa sobom,
    zašto se uvijek muški okrenu i odu i požele slobodu, a to naravno podrazumjeva "draga kad odeš povedi i djecu sa sobom"
    :? :? :?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa
    a može li meni netko argumentirati zašto baš uvijek (ili u velikom broju slučajeva) nakon rastave žena dobiva/uzima/vodi djecu sa sobom,
    zašto se uvijek muški okrenu i odu i požele slobodu, a to naravno podrazumjeva "draga kad odeš povedi i djecu sa sobom"
    Meni se čini da je to privilegija.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Mislim, dobiti djecu. Uvijek se pitam kako to ostaje netaknuto u borbi za ravnopravnost spolova.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zato jer u pravilu sud dodijeli dijete majci. Mojeg rođaka je ostavila žena kad je klinac imao 5 godina jer si je našla ljubavnika. Otac je imao kuću i dvorište gdje je dijete odraslo, a majka ga je odvela u mali podstanarski jednosobni stan gdje je živjela s ljubavnikom. On se borio da dobije dijete, ali nije imao nikakve šanse jer je ona majka. Eventualno da je bila neka alkoholičarka ili narkomanka, ili da je dokazano da se nesposobna brinuti za dijete, mali bi pripao ocu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pravo ostaje netaknuto jer muškarci u pravilu nisu zainteresirani da se bakću s brigom oko djece..ovaj mali postotak koji je nije dovoljan da se stvari promjene

da su muškarci malo više zainteresiraniji za djecu, teško bi ih žene vidjele

koliko muškarce zanima roditeljstvo i djeca vidi se i po broju očeva koji ovdje postaju..da me se krivo ne shvati, nije da ih baš ne zanima, ali ih i ne zanima previše..ili toliko..ili na takav način..ja ne kažem da muškarci svoju djecu ne vole, ali ih će ih daleko više zainteresirati tema nogometa od teme djece, to iz iskustva

osim toga, ne može kuća i veliko dvorište biti (jedini) kriterij da dijete bude kod oca..sve to što se navodi su iznimke od pravila..pravilo je da djeca ostaju s majkom jer između ostalog očevi nisu spremni preuzeti toliku odgovornost i brigu na sebe

čak ih masa ne plati ni onu crkavicu od alimentacije pa di bi se još svakodnevno borili s obvezama s djecom

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    pravilo je da djeca ostaju s majkom jer između ostalog očevi nisu spremni preuzeti toliku odgovornost i brigu na sebe
    pa nije bas samo to...

zamisli na kakvu bi osudu okoline naisla zena koja bi svojevoljno pristala prepustiti srbnistvo nad djecom ocu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko muškarce zanima roditeljstvo i djeca vidi se i po broju očeva koji ovdje postaju..da me se krivo ne shvati, nije da ih baš ne zanima, ali ih i ne zanima previše..ili toliko..ili na takav način..ja ne kažem da muškarci svoju djecu ne vole, ali ih će ih daleko više zainteresirati tema nogometa od teme djece, to iz iskustva
    Nevjerojatno koji komentari se ovdje mogu nać!!
    A da se možda muškarci ne bave djecom dok žene ovdje čitaju i komentiraju probleme koji baš i nemaju puno veze sa djecom?
    Pisanjem na forumu, što nam je zabava i gušt, je bavljenje djecom?! Hellouuuuu
    Toffi-

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

osim toga, ne može kuća i veliko dvorište biti (jedini) kriterij da dijete bude kod oca..sve to što se navodi su iznimke od pravila..pravilo je da djeca ostaju s majkom jer između ostalog očevi nisu spremni preuzeti toliku odgovornost i brigu na sebe

čak ih masa ne plati ni onu crkavicu od alimentacije pa di bi se još svakodnevno borili s obvezama s djecom
    Pa i nije jedini kriterij, ali meni je bitno da se dijete ne izvlači iz okruženja na koje je naviklo i gdje mu je dobro i da se povlači po nekakvim podstanarskim rupama.
    Crkavicu? Ovaj moj rođak plaća 3.000,00 kn za klinca koji sad ima 12 god. i tu lovu mu mama ne stavlja na štednju nego troši i na drugo troje djece koju ima s novim mužem. Osim toga vodi ga na ljetovanje, svaki vikend su skupa pa idu na izlete, kupuje mu svašta da mali ne bi imao osjećaj da od tate ništa ne dobiva i sve ukupno potroši više od pol mjesečne plaće.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nemojmo generalizirati, naravno da se odluka o dodjeli djece majci u vecini slucajeva ne moze uvijek pravdati razlogom da otac djecu ni ne zeli.

ali cini mi se da u ovom slucaju (pokretacica teme i njen brak) nema govora o tome da otac zeli djecu. a bilo bi dobro vratiti se na temu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da li će se TM (i naravno MM) radije igrati i crtati s djecom ili gledati utakmicu Lige prvaka..?

najbanalniji slučaj, ali jedan do drugog rade obrazac ponašanja

otvori bilo koji forum i bilo koju temu pa da vidiš kako vrvi muškićima..ovdje ih posta ako desetak..meni je to indikativno koliko ih sve to skupa zanima i koliko energije troše na djecu..također, odi na roditeljski sastanak, dječju predstavu, pedijatrijsku ambulantu i vidjet ćeš uglavnom mame..oni idu ak mama ne može/nema vremena

e pa, ako se tako ponašaju u 'mirnodopsko' vrijeme, kad sve štima u obiteljskom okruženju, nije li čudno da im odjednom, ničim izazvan, poraste interes za svoju mladunčad i požele se, sasvim sami, brinuti o njih dvoje, troje ili koliko već..meni to nema veze s nikakvom okolinom

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kaj se više ne smije ni pisati po forumu, gubljenje vremena? Treba kuhati zimnicu za obitelj umjesto toga?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sofke, nisam ni pomislila nista slicno, samo mi se ucinilo da je rasprava o tome kako je nekim tatama nanesena nepravda jer nakon raskida sa zenom ne zive vise s djecom a htjeli bi, zapravo trljanje soli na ranu pokretacici topika. ciji muz upravo zeli da svi odu van iz stana u kojem trenutno zajedno zive da bi on mogao naci sebe

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    meni ne, jer kad realno promislim da se dalje majka koja nema riješeno stambeno pitanje mora misliti gdje će s djecom dalje živjeti, kako će ih od svoje prosječne hrvatske plaće prehraniti i obući i platiti sve režije (jer ko kaže da će otac plaćati alimentaciju), da će ta majka sama prolaziti bolesti, probleme, prilagodbe vrtića, učenje, pubertetske brige i ostalo što dolazi u paketu s djecom i njihovim godinama i razvojem......dok je otac slobodan, noćima mirno spava, brine jedino za sebe i koliko ima u njegovom trbuhu, a svaka večer može biti rezervirana za izlaske i provode, dok ista ta majka jedva možda ima vremena otići frizeru ako joj novčane mogućnosti uopće to dopuštaju :/

ja nisam razvedena, imam riješeno stambeno pitanje, financijski sam osigurana, ali sam isto sama s djecom pa znam što prolazim psihički, fizički, a i emotivno

rado bi to svakom muškarcu prepustila, pa taman to bila i privilegija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kužim za djecu, mogu shvatiti i za period dok je žena na porodiljnom, ali nakon toga, nije mi jasno zašto bi žena trebala biti zbrinuta od strane muža... pa nek se sama brine za sebe, a o djeci neka brinu oboje...
    pa u slucaju da je bila doma s djecom, nije isla jos rintati i na posao onda je zakon svugdje u svijetu jasan po tom pitanju

zemlja rvacka i vesela muska populacija pod normalno dozivljava da majka raspustenica siba na posao, juri doma i tamo puna snage nastavlja sa brigom o djeci, kuhanjem, spremanjem i slicnim ispunjavajucim aktivnostostima dok tuzni donator sperme trazi sebe i svoju srecu

uostalom kuzim tvoju logiku, treba ju kaznit sto se dala oplodit od takvog idiota. ni zrna zita okupatoru, treba ju skup sa klincima hitit na cestu pa nek si slozi sator pod mostom pa ce je onda slikat za novine i postat ce slavna (recimo)

smjesna je ideja da ce se on brinut o djeci, pa u svim kombinacijama klinci nestaju skup s njom, on je u potrazi za srecom, klinci nisu u kombinaciji

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Crkavicu? Ovaj moj rođak plaća 3.000,00 kn za klinca koji sad ima 12 god. i tu lovu mu mama ne stavlja na štednju nego troši i na drugo troje djece koju ima s novim mužem. Osim toga vodi ga na ljetovanje, svaki vikend su skupa pa idu na izlete, kupuje mu svašta da mali ne bi imao osjećaj da od tate ništa ne dobiva i sve ukupno potroši više od pol mjesečne plaće.
    mjesecna ili godisnja suma
    ako je mjesecna mogu samo reci vau jer cak niti ja u zemlji austriji nemogu ni u snu dobiti takvu alimentaciju
    a sta se ovog drugog dijela posta tice,najvise volim kad se neke osobe mijesaju tamo gdje im je najmanje mjesto i gdje su najmanje potrebne
    no odoh previse ot,a i postovi sve vise ovdje nemaju veze sa naslovnom temom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidim da je Moover započeo temu o zbrinjavanju "bivših žena"..
    Ja niti ne tražim od njega da mene zbrinjava, imam zdrave i ruke i noge i uvijek sam bila uspješna u svom poslu i tako ću i kada završi porodiljski.
    Mojoj djeci ništa neće faliti dok god mogu raditi, hvala Bogu još sam mlada(30). Trenutno sam kao zaposlena u našoj(on direktor) firmi i primam 1663,00kn porodiljski. Sa tim definitivno ne mogu plaćati stan, režije, hranu, pelene... i tu očekujem njegovu pomoć jer si nisam sama napravila djecu.
    A što se tiče "bakice i dedice" koje je danas obavijestio o razdvajanju, rekli su da ne dolazi u obzir da se on seli u podstanarstvo jer je on njihov sin, a djeca mogu ostati sa njim( kao da bi ih ja ostavila) a ja neka idem van..Toliko o dobrim bakama i dedama.
    Gdje ću, šta ću, vidjet ću u pon. jer idem u centar za soc rad. Od nekuda moram početi...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    majka raspustenica siba na posao, juri doma i tamo puna snage nastavlja sa brigom o djeci, kuhanjem, spremanjem i slicnim ispunjavajucim aktivnostostima dok tuzni donator sperme trazi sebe i svoju srecu

smjesna je ideja da ce se on brinut o djeci, pa u svim kombinacijama klinci nestaju skup s njom, on je u potrazi za srecom, klinci nisu u kombinaciji
    slažem se

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj toffifeee prvotno napisa
    A što se tiče "bakice i dedice" koje je danas obavijestio o razdvajanju, rekli su da ne dolazi u obzir da se on seli u podstanarstvo jer je on njihov sin, a djeca mogu ostati sa njim( kao da bi ih ja ostavila) a ja neka idem van..Toliko o dobrim bakama i dedama.
    katastrofa. koji bilmezi.

znam da ih ti ne bi ostavila ni u ludilu, ali sta on kaze na to da ostane s djecom? (pretpostavljam tko bi se brinuo za njih dok on prozivljava "drugu mladost") (samo da ispoljim zlobu )

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa

katastrofa. koji bilmezi.

znam da ih ti ne bi ostavila ni u ludilu, ali sta on kaze na to da ostane s djecom? (pretpostavljam tko bi se brinuo za njih dok on prozivljava "drugu mladost") (samo da ispoljim zlobu )
    njegov posao je preko cijelog dana skoro, a njergovi starci imaju 73 godine..

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha. a kaj oni misle, ko bi se brinuo o klincima da tebe nema?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kad je moj otac ostavio mene i mamu, ostale smo živjeti u stanu od njegovih roditelja, a moj otac je otišao (kod svoje fufe).
    I to do mojih 7godina.
    Moja baka (tatina mama), je tako odlučila. I nikad mu nije oprostila kaj je to napravio.
    No to sad nije bitno, bitno je da ostaneš tu gdje jesi, barim do bebinih godinu dana.
    Ako te "trpio" 6 godina, može još nekoliko mjeseci, a ako nemože, neka onda on ide.
    Mislim, kako ćeš draga sa dvoje djece sad u selidbu i sl. stresove?
    To nema smisla.
    Molim te odi kod odvjetnika, ustvari ima li koja odvjetnica među nama, da jasno veli kaj je najbolje sa pravne strane?

Totalno se rastužim kad ovo sve čitam i strašno mi je žao .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mičem se iz ove teme... lijep pozdrav svim pametnicama na temi, a tebi toffi (iskreno, bez ironije i cinizma) želim da rješiš ovo što bezbolnije...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    aha. a kaj oni misle, ko bi se brinuo o klincima da tebe nema?
    ne misle ništa i nije im bitno. na stranu sad njih i njega, sad su bitni toffi i klinci.
    ja ne želim da meni itko sudi pa tako neću niti ja, nego idemo s nečim krenuti. od jadanja i tračanja niš.

1. toffi, u kojem si gradu? i jel imaš ikoga od rodbine/prijatelja kome možeš otići na prvu ruku?

2. Nazovi BABE i pitaj njih šta da radiš:

Besplatna telefonska linija 0800 200 144 je otvorena svakim radnim danam od 09:00 do 19:00 sati.

Pravnice su dežurne na savjetodavnom telefonu utorkom i četvrtkom od 17.00 do 19.00 sati i srijedom od 10.00 do 12.00 sati, a u preostalim terminima se javljaju aktivistice.
    Brojevi i ostalo

email: babe@babe.hr

tel / fax: 01 4662 606
    Telefon za pravne savjete:
    01 4611 351
    Besplatni SOS telefon:
    0800 200 14

2. Centar za direktnu zaštitu ljudskih prava, Križanićeva 1/III
    10000 Zagreb, Croatia
    tel/fax: +385 1 46 11 704
    e-mail:
    dphr@zamir.net

na stranu sad sve priče i ovo i ono, ali tebe mislim da nitko ne smije izbacit na cestu s ili bez dvoje male djece.

3. Žensko savjetovalište autonomne ženske kuće Zagreb, 0800-5544

ovo je na prvu ruku, ne znam hoće li ti itko pomoći na tim brojevima, ali barem da imaš nešto za krenuti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="stray_cat
    a vi drage moje sa djecom, sa kreditima, po mogucnosti sa vise djece i niko vas ne pita koliko ste sretne ili nesretne

zanimljiv je fenomen da svi ti kreteni koji odlutaju drugoj vodjeni pimpekom to odrade kad partnerica preuzme na sebe i klince i sve po kuci i onda naravno nema snage ni vremena za gospodina pimpeka i njegov krhki ego. zapravo, zena si je sama i kriva jer od klinaca vise nema vremena za njega, ko njega pita kako mu je...

treba im dat da i oni skacu oko djece, da obavljaju svoje po kuci pa nece imat ni vremena ni snage za radit sranja
    [/quote]
    potpisujem od riječi do riječi. samo još nešto, ja bi se ipak borila za njeg ako zbog osvete. nekako ne bih imala petlje ostaviti ga a da mu prije toga ne zagorčam život! dobiti djete, prekrasno stvorenje i majci zadati takav šok, prebila bi ga!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Thalia super!
    Toffi zovi i saznaj sva svoja prava.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[/quote]
    potpisujem od riječi do riječi. samo još nešto, ja bi se ipak borila za njeg ako zbog osvete. nekako ne bih imala petlje ostaviti ga a da mu prije toga ne zagorčam život! dobiti djete, prekrasno stvorenje i majci zadati takav šok, prebila bi ga! [/quote]

blago djeci sa majkom koja tako razmišlja
    u ovoj priči generalno svi napadate njega, ok.a da ona ovak postupa to bi bilo ok? :?
    jbg, ni prvi ni zadnji koji se rastaju. sad treba misliti na klince.kako u ovoj situaciji napraviti najbolje za njih.
    da ostanu živjeti zajedno, ne preporučam jer sumnjam da bi to moglo klapat, a da nebude isprepleteno sa puno nervoze, živaca, netrepeljivosti...
    ne vjerujem da će ju muž IZBACITI iz kuće, ali mislim da je za sve njih najbolje da se odsele.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nikiva ne bi bilo ok ni da je ona tako postupila, i nije stvar u tome što je on muško, a mi smo sve od reda feministice, nego je stvar u razlogu zbog kojeg je napušta, i to nakon što je napravio i drugo dijete koje je tek mala mala beba....

i kako pak pobogu misliš da je najbolje da odsele??
    zar nije lakše da ode jedan od njih a ne njih troje??
    i zašto se njoj ne bi isto sviđala sloboda, pa nek ode ona a njemu ostavi djecu, ionako je njegov stan :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala za brojeve thalia. Zvala sam ali kao što sam i mislila vikendom ne rade. Zovem sve brojeve odmah u pon.
    I rekla sam mu da se ne selim sa djecom nikuda dok Stella ne napuni godinu dana. Ne mogu šokirati veće dijete sa odlaskom iz kuće, pitanjima a gdje je tata, prelaskom u novi vrtić...Bilo bi moralno od njega da se strpi još to vrijeme, jer ako je mogao me "trpiti" 6 god. onda se može zbog djece strpiti još malo.Sa svojim starcima nek riješava kako hoće, ne zanimaju me. Što se mene tiče, mislim da me onaj prvotni šok popušta, preživit ću..
    A on... on me izluđuje sa svojim promijenama raspoloženja i stanja, od plakanja, milog gledanja u oči, do totalnog nereagiranja..Zbunjuje me, a ja nemam više snage za razumijevanje onoga šta mu se dešava u glavi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jedino što sam uspjela saznati od jedne rastavljene mame isto s dvoje djece, je to da ukoliko se obratim Hrv. odvjetničkoj komori kao samohrana majka dodjeljuju pro bono odvjetnika koji me onda zastupa. Vidjet ćemo šta ću saznati u pon. u svakom slučaju hvala za sve.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Znas da bi se donio iole objektivan stav za tvoju situaciju, potrebno je mnogo vise detalja, ulaska u vasu zajednicku istoriju itd. Mi ovde uostalom imamo samo tvoju stranu price i ona je naravno subjektivna i interpretirana licno. To je normalno, to mi svi radimo u slicnim situacijama,
    Ja bih ti rekla nesto sasvim konkretno u ovom slucaju. Ne obracaj paznju i ne trosi energiju na svog muza u ovim momentima i ovom vremenu. Ustedi energiju za sebe i svoju djecu. Uvijek ce biti vremena da razmisljas o njemu i postavljas sebi hiljadu zasto, hiljadu zato. Pusti vrijeme neka tu odradi svoje.
    Jos jedna po meni jako bitna stvar. Posto tvoj muz inicira rastavljanje, a ne ti i posto nemas apsolutnu nikakvu podrsku ni od strane njegovih roditelja, ne stvaraj mu prepreke. Zeli da bude sam. Ok, nikakav problem. Ono sto zeli, to ce i dobiti, ali neka se pobrine za to, da tebi i djeci, nadje odgovarajuci, alternativan smjestaj, do momenta do kada ti ne budes u mogucnosti da pocnes raditi, zaradjivati i preuzeti djelomicno kontrolu nad svojim zivotom. Trenutno si u ovisnoj situaciji, ne svojom voljom i zasto bi sebi i djeci cinila gore, kako bi udovoljila njegovim zeljama, nedoumicama, krizama srednjih godina ili sta je vec, u to da ne ulazimo.
    Dakle, neka ti obezbjedi sve sto ti treba, kako bi njegovi prohtjevi bili ispunjeni. Ne dozvoli da ti i djeca ispastate vise nego potrebno.
    Pravno se posavjetuj, to trebas uraditi, o svojim pravima i mogucnostima, ali se ne opterecuj s tim, gdje ces i kako ces. Gospodin zeli slobodu, neka je plati.
    Vrijeme ce proci, snaci ces se, otvorice se neke druge prilike i vrata, a njega pusti da krene putem koji je sam izabrao. Mozda jednog momenta ponovo dodje, ali tada ces ti vec biti sigurna i jaka. )

take care

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zullu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nikiva ne bi bilo ok ni da je ona tako postupila, i nije stvar u tome što je on muško, a mi smo sve od reda feministice, nego je stvar u razlogu zbog kojeg je napušta, i to nakon što je napravio i drugo dijete koje je tek mala mala beba....

i kako pak pobogu misliš da je najbolje da odsele??
    zar nije lakše da ode jedan od njih a ne njih troje??
    i zašto se njoj ne bi isto sviđala sloboda, pa nek ode ona a njemu ostavi djecu, ionako je njegov stan :/

niko ne veli da je to super, ali to je ŽIVOT.događa se svakodnevno tisućama ljudi.

po meni je razlog jedan od ispravnijih-nema ljubavi.ja sam svog bm napustila upravo iz tog razloga i kada nema ljubavi nema se tu šta popravljat, ispravljat ili čekat.to je samo produžavanje agonije.

pa naravno da je najbolje-oni žive u kući njegovih roditelja i očito je da tamo nisu ''poželjni''.i ako se moj muž doselio u kuću mojih roditelja,logično mi je da je i on napusti prilikom razvoda.
    naravno da je lakše da ode jedan, ali oni ne žive u SVOJOJ kući, nego u kući njegovih roditelja.
    pa ako se i njoj sviđa ta ''vrsta slobode'', neka ostavi djecu i ode..mislim kakve su to spike?
    logično je da će djeca živjeti nakon razvoda da jednim roditeljem, ako ih mama ne želi nek ih ostavi tati.ja sam shvatila da ih mama želi i ne vidim ovakvim pričama ovdje mjesto.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

naravno da je "logicno" da ce on ostati u kuci svojih roditelja a ne ona.
    ali nemoze ocekivati da sa dvoje male djece se iseli istog momenta ako nema kuda.
    ja barem mislim da se nikome od nas ne ostaje dobrovoljno u okruzenju u kojem nismo dobrodosli ako to nije bas prijeko potrebno......ali to je samo moje misljenje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa

po meni je razlog jedan od ispravnijih-nema ljubavi.ja sam svog bm napustila upravo iz tog razloga i kada nema ljubavi nema se tu šta popravljat, ispravljat ili čekat.to je samo produžavanje agonije.
    da, ali kad je nestalo ljubavi...ljubav ne nestaje preko noći, ili postoji veliki razlog zašto je nestalo ljubavi??

Nisi ti svog bm napustila jer si se jedno jutro probudila i svatila da ga ne voliš nego je ljubav prestala radi drugog puno većeg razloga.......
    ali to je tema za neki drugi topic

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prije svega toffife jedan virtualni zagrljaj
    tek sad sam sve pročitala,slabo sam na netu ovih dana

ovako ja mislim
    najrazumniji savjet ti je dala Adio Mare

međutim,ono što bih ja učinila na tvom mjestu,je naravno osim onog što već i sama poduzimaš,je da bih otišla iz te kuće.Smjesta.Ono,odmah.
    Pokupila bih djecu i krhotine svog dostojanstva i otišla iz kuće gdje žive ljudi bez srca.
    Fućkaj novi vrtić i okolinu,djeci najviše šteti baš OVA okolina u kojoj se sada nalaze-roditelji u nesređenoj situaciji,mama koja plače,tata koji ih više ne želi kod sebe-jer više od njih voli sebe,baka i deda iz pakla koji mamu bacaju van.Fuj ih bilo,fuj,fuj.

Mlada si i pametna žena,srediti ćeš svoj život i život svoje djece.Dovoljno su te,i previše ako se mene pita,gazili,tebe kao osobu,tvoje samopoštovanje,osobu kakva si postala,izgrađivala se,školovala-za koji đavao????Da te odbacuju kao krpu?
    Oprosti na brutalnosti ,koliko god ti to bilo teško,moraš naučiti misliti,da MOŽEŠ sama,koliko si jaka tek ćeš otkriti.

Oglasnik u ruke i nađi sebi i djeci stan.Koji će naravno plaćati on dok si na porodiljnom ili dok ne nađeš posao koji će ti osigurati egzistenciju,a onda dogovorite alimentaciju kojom ćeš biti zadovoljna.

Preseli se,premjesti dijete u novi vrtić,gradi novi život.Bez njega,on vas ne zaslužuje.On je rekao da više ne želi taj brak,jasno i glasno,tu nema rasprave.

Želim ti svu sreću ovog svijeta.
    I iako ti je to sad zadnje na pameti, želim ti da jednom nađeš nekoga kome ne da nećeš biti tek NEŠTO,već SVE na svijetu i više od toga.
    Mlada si,cijeli je život pred tobom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj toffifeee prvotno napisa
    Jedino što sam uspjela saznati od jedne rastavljene mame isto s dvoje djece, je to da ukoliko se obratim Hrv. odvjetničkoj komori kao samohrana majka dodjeljuju pro bono odvjetnika koji me onda zastupa. Vidjet ćemo šta ću saznati u pon. u svakom slučaju hvala za sve.
    To ti vrijedi samo za postupak određivanja uzdržavanja i ovrhe, ne za brakorazvodnu, smetanje posjeda ili nešto treće. Ali super je savjet da im se javiš i saznaš sve iz prve ruke.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sram te bilo za ovo!!! Događa se to samo zato jer sudac ili sutkinja kaže Gospon dragi, djecu možete dobiti samo ako je majka alkoholičarka ili narkomanka. PROVJERENO! Ovako generalizirati,stvarno je primitivno i minorizira sve očeve koji brinu o svojoj djeci i nakon razvoda...Još jednom,sram te bilo!

Toffi, sjeti se piramide...prvo egzistencija!!! Ma, je.eš njegovu kuću i starce, tvoji će te primiti, makar dok se ne vratiš na posao i osiguraš si drugi smještaj. Imaš pravo na alimentaciju, na podjelu bračne stečevine, dj. doplatke kao samohrana majka, možda koju jednokratnu pomoć od CZSSa, o svemu se dobro upitaj. Na socijalce urlaj ako treba, radi se o tvojoj djeci i njihovim potrebama. I daj si vremena za osjećaje...Znam da je sad potreba za jadanjem neizmjerna,ali sve ovo ovdje napisano..uh...čak je i meni promatraču teško shvatiti tko sve izbacuje vlastite frustracije, a tko ti zaista želi pomoći.
    MMoover, Zorana, pozdrav.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

toffi nadam se da si svakog dana sve jača i jača i da ćeš iz ove situacije izaći kao pobjednik.

nemrem vjerovat za njegove starce, to je stvarno odvratno da netko može i pomisliti da mama ostavi svoju bebu. Ali vjerovatno bi i moji svekar i svekrva slično reagirali.
    drži se i javljaj nam se

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

M&T,čitajući tvoje postove,ja ponekad imam osjećaj da su ti djeca velik teret u životu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    M&T,čitajući tvoje postove,ja ponekad imam osjećaj da su ti djeca velik teret u životu.
    nisu mi teret nego me ljuti nepravda, a to mi je definitivno nepravda jer odgoj djece smatram najtežom i najodgovornijom stvari na svijetu pa me žalosti da se tako odgovorna stvar ostavi na jednoj osobi (a to obično bude majka jer majke ni ne pomisle ostavit djecu i pričat piz.... ) jer je druga poželila provat malo druge ženske i spavat do podne

Mirjana S. ma da, stvarno se crvenim od srama

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Toliko o pameti i razumnom razmišljanju....Toffi,pa ti sad sama prosudi tko je ovu adresu izabrao za psihoterapiju...

Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •