Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: AS 9-36 kg

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno AS 9-36 kg

Razmišljam o kupovini Concord Trimax AS koja je daklem za 9-36 kg. I sve super, riješila dugoročno problem. Onda se javio MM sa super pitanjem kojeg evo prenosim vama.

Ako se veli da je vijek AS 5-6 godina (sad ne znam točno koliko), a ova bi bila do cca. 12. godine, kako je to moguće? Tj. kako je moguće da na tržištu postoje AS koje toliko traju, a vi kažete potpuno drugo?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uz napomenu da nemam aposlutno nikakvog certificiranog znanja, evo mojih razmišljanja...:

- možda je na ovoj konkretnoj sjedalici (ili svim sjedalicama ovog tipa) naveden duži rok trajanja.

- kada sjedalica postane booster bez naslona, više nema 'zaštitnu' ulogu: ona tada 'samo' namješta dijete na visinu adekvatnu za korištenje pojasa od auta. Možda tada nije bitan staž.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kaže se da je rok trajanja AS 6 godina ukoliko nema naveden rok trajanja od proizvođača. treba provijeriti uputstva.

ja bi osobno kombinirane sjedalice toga tipa preporučio samo ljudima koji imaju djecu dimenzija izvan prosječnih gabarita. nikako iz razloga da jednim udarcem ubiješ više muha.

što se tiče dotične AS naišao sam na ovaj članak
    obrati pažnju na kraju, koje sjedalice kaže da treba izbjegavati

http://www.rsa.ie/publication/public..._car_seats.pdf

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad se osjećam baš blesavo jer uopće nisam koristila pretražnik, i sad dok sam čekala odgovore našla dosta rasprave o ovim AS, pa i o Concordici.

daddy, i ja sad razmišljam da je ipak bolje ne uzimati kombiniranu. Razlog je naravno financijski, ali kod Concordice bih trebala nadokupiti, nakon 18kg, dodatni naslon (dakle jedan skidam da bih drugi stavila). Pa onda sve postaje tim besmislenije. A tu je još i pitanje koliko je to onda sigurno, kad se kombiniraju dvije sjedalice.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zanima me gdje ima za kupiti ovu Concord trimax AS?
    tnx na odgovoru

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Eh da, ne znam gdje se u HR i da li se ima kupiti ova AS, ali evo kako to kod njih izgleda kad kupujes:

http://www.babyartikel.de/kp-family/...to-Kindersitze
    Spustite se do Kindersitze 9-36 i izaberite Marke: Concord.
    Uz ovo sve dobijes i rezervnu navlaku za sjedeci dio AS, jer kad mijenjas ledja, da prividno promijenis i sjedalo.

Mislim da je ovo jedina AS grupe I/II/III koja ima ovaj sistem zamjene naslona sjedalice.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    što se tiče dotične AS naišao sam na ovaj članak
    obrati pažnju na kraju, koje sjedalice kaže da treba izbjegavati

http://www.rsa.ie/publication/public..._car_seats.pdf

da se prištekam i ja tu

trebam za muževljevo auto AS

kćer mi ima 15 kg i skoro 1 m a ima dvije godine
    iz koje skupine sjedalicu da kupim?
    nisam nikad čula za tu concord koju ovdje spominjete
    po ovom članku ispada da maxi cosi rodi nije loš izbor?
    hvala na info

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ne bih za tako malo dijete kupio sjedalicu grupe II/III (kao što je npr. Rodi). Za te sjedalice je minimum 15 kg, ali se očekuje da dijete do te kilaže dođe sa otprilike 3,5 godine a do onda muskulatura dosta ojača u odnosu na dob od dvije godine. Radije kupi sjedalicu grupe I/II/III pa da dijete do 18 kg koristi pojaseve AS.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala daddycool
    koju bi ti onda savjetovao a da je dobra na testovima i da je mogu kod nas kupiti (u st je skoro jedina opcija TL i nešto malo ima baby media shop) ?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne smijem preporučiti sjedalice kao niti drugi savjetnici. pogledaj malo po forumu, mislim da ima par tema koje se tiču takvih AS pa vidi što kažu korisnici. pripazi i na testove jer mislim da je dosta takvih sjedalica prilično loše prošlo na testovima, ali većina ih se niti ne može nabaviti u HR.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zar nije Trimax 9-18kg ?Mi smo ju imali s Larom.
    Lovro sad ima Concord Ultimax i to je jedna od najboljih sjedalica koju smo imali a prošli smo skoro sve fime jer sjedalice imamo u tri auta.

http://www.concord.de/en/#/products/...r-seats/trimax

Mi smo nakon 18kg prešli u Concord Lift Evo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •