Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: je li kukuruz alergen ili dobra početna hrana?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno je li kukuruz alergen ili dobra početna hrana?

U puno tablica prehrane se kukuruz (točnije palenta, kukuruzna krupica) spominje kao dobra hrana za početak dohrane.

Nedavno sam pričala s prijateljicom amerikankom i rekla mi je da se kod njih kukuruz ne daje do godine dana i smatra alergenom. Ali oni ne jedu palentu, kukuruz se obično jede kao cijelo zrno.

Zaključile smo da je to zanimljiva kulturalna/zdravstvena/što već razlika.

Ali maloprije sam skuinla brošuru http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=18200 i opet razmišlujam o kukuruzu, Naime, tamo se kukuruzna krupica navodi kao dobra namirnica za 6. mjesec života.
    A par stranica kasnije piše da je kukuruz alergen :? :?

Radi li se stvarno o razlici kukuruz/kukuruzna krupica? Ili je stvar u tome da je za amerikance kukuruz alergen a za nas ne?

Znate li nešto o tome?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sad si i mene zatekla jer ja mrvici dajem kukuruzne papice jer mi se cine prikladne za njegovu dob 7 mj.nisam naletjela na taj podatak al ispada da je sve alergeno,tako su mi upravo rekli i za bijelu ribu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zna li još netko što s kukuruzom? Mame malo starijih bebača, dajete li djeci palentu? Što kažu vaši pedijatri? (Ja svoju pedijatricu nisam stigla pitati jer je dogovor da do sljedećeg posjeta samo krenemo s voćem)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Frka s kuruzom je uglavnom u Americi gdje su uspjeli isfurati jako problematičan T-kukuruz koji se pomiješao s kuruzom za ljudsku prehranu. Kod nas je izgleda još uvijek OK.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja Josipu dajem Franckovu instant palentu i sve je O.K. Super mu je u kombinaciji s jabukom ili kruškom.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama je pedica preporučila da krenemo sa kukuruzom (ili rižinim) pahuljicama ....a Ivo ima AD i veeliku mogućnost dodatnih alergija..baš ću je idući puta pitati o tome ali mislim si ovako nekako - sva hrana je alergen u određenom stupnju (pa i rižine pahuljice) ali s nečime moraš krenuti...očito nije visoki alergen ako ga daju tako rano.. :/
    baš ću postaviti to pitanje pa ti javim 8)

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja zbog sebe moram obracati paznju na sastojke kada kupujem odredjene prehrambene proizvode, tako da s te strane mogu reci da jos nikada nisam naisla da je kukuruz naveden kao problematicna namirnica. Znam da prehrana djece i odraslih nije ista, ali vjerujem da bih na kukuruz svejedno pronasla na popisu bar nekada.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davore što je to T-kukuruz?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

biće neki gmo kakva ih je većina

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rodžer, to je T-toksin kuruza, koristi se (teoretski) za prehranu stoke i većina ih ne izaziva katastrofične reakcije kod ljudi, osim stanovitih koje su izbačene iz upotrebe nakon što su se geni već raširili među normalnom kuruzom, navodno samo u Americi.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gledajući tablicu dohrane ja sam M dala kukuruznu krupicu i sva se ispovračala i dobila proljev.
    Pošto imamo problema sa alergijama dr nam je rekao da joj kukuruz nikako nisam smjela dati.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Ja zbog sebe moram obracati paznju na sastojke kada kupujem odredjene prehrambene proizvode, tako da s te strane mogu reci da jos nikada nisam naisla da je kukuruz naveden kao problematicna namirnica. Znam da prehrana djece i odraslih nije ista, ali vjerujem da bih na kukuruz svejedno pronasla na popisu bar nekada.
    Da samu sebe citiram i ispravim.
    Naisla sam nedavno na kukuruz (maize) na popisu potencijalnih alergena na jednom prehrambenom proizvodu. Znaci, oprez i od njega.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčica je papala palentu i nije bilo problema. (Doduše htjela je žličicu-dvije, kao i svaku kašicu do sada)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •