Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Šećer

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Šećer

Više puta sam imala prilike vidjeti kako roditelji koj sjede s djecom na kavi daju djeci šećer iz vrećice tako da im sipaju u usta jer je to njima kao fino. Ja se naježim od takvog prizora jer meni šećer kao šećer, onak da ga jedem samog odvratan. Mene je Tea također to tražila kad sam bila s prijateljicom jer je ona tak dala svojoj curici, al ja Tei nisam dala i ne pita više.
    Također vidjela sam puno puta da djeca umaču prst u šećer i ližu.
    I bili smo mi jučer u berbi vinograda i bilo je puno ljudi i netko je dao Tei tak šećer iz zdjelice. Ona je oduševljeno prihvatila i počela lizati prste koje je močila u šećer i ja sto puta ponovim toj osobi nek joj ne daje. A svi ono: Pa daj pusti, neće joj ništ biti, samo nek ona jede kaj joj paše, glavno da je dobra (ko da inače nije
    ). Znači treba dati djetetu da liže šećer, samo da je na miru. Nakon nekoliko upozorenja ja sam ustala uzela taj šećer i spremila. E pa nakon toga svi su me gledali ko da sam skrenula, zavladala je tišina za stolom (a do tada su svi oduševljeno gledali Teu kak lijepo papa) uz okretanje očiju, totalno neugodna situacija.

Sad me baš zanima što vi mislite o ovome i dajete li svojoj djeci šećer ili sam ja totalno luda ili kaj?!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, i moja svekrva na to komentira: vidiš kakva ti je mama, budeš ti došla k meni, baka bu tebi dala šećer kad ti mama neda!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja mama mu da šećer kad sjednu na kavu i on nekad otvori vrećicu i malo lizne ali mi ne smeta

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne podržavam nepotrebno davanje šečera
    kad djete pukne puno šečera kreče hiperaktivnost ... dok ne ispucaju energiju
    a i oduzima tijelu kalcij, uništava zube, prazne kalorije ....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

naravno da su prazne kalorije ali eto nisam uzela za zlo....nitko ne kaže da neću prigovorit drugi put

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja poludim od toga. i da, glavno da je dijete "dobro", pa se može popit kava u miru ...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

on je stvarno dobar kad su negdje ali vidiš nemam pojma zakaj mu je dala vrećicu :/

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e...tu kod mene ima boljih fora, ne daju secer nego kavu :shock:
    al to je za drugu temu

M. jos nije probao secer niti mu namjeravam dati

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad kad ste već otvorile temu, da vam se i ja malo požalim. Na rubu sam živaca, a trudim se ostati pristojna.
    Sveki, koja živi kat ispod nas stalno forsa da L. malo posolim ili pošećerim rižine pahuljice (bez/s mrkvom)... tek sam joj počela davati dohranu, još ni mrkvu ne probavlja, a već bi da joj solim ili šećerim.
    I da to ne bude sve, već sam dobila i prijedlog da maloj dajem mrkvu iz naše juhe. Kao, ne bude joj ništa od to malo soli i masnoće što mrkva pokupi.
    Ne znam kaj da velim. Osim da sam jako, jako tužna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma ja nisam tuzna nego bijesna u tim situacijama
    moja sveki forsira da namazem bebi od 5 mjeseci usta cokoladom
    ne znam koja je to fora
    to je ona valjda radila svom sinu
    meni ne pada na pamet

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, kužim te. I ja sam dosta često bijesna, ali se trudim kontrolirati jer mi šteti.
    I trudim se razumjeti svekrvu, jer ona jednostavno ima drugačiju percepciju, drugačija iskustva (sa troje djece)... a nije ni ona kriva što nije u skladu s današnjicom po pitanju ishrane djece.
    Ne znam... ja se trudim raditi onako kako vjerujem da je ispravno. Žao mi je što ona to ne shvaća i ne prihvaća, već se vrijeđa kad joj pokušam objasniti da meni nije logično dati špek djetetu od 6 mjeseci, unatoč tome što je ona s mm to radila. :/
    Njeno objašnjenje je: "Svi smo mi hranili djecu, pa su narasla i ostala živa i zdrava."

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja još nije jela šečer onak sam...nije joj fino

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

@n@, moja je baka (mamina svekrva) mene hranila čokoladom iza maminih leđa kada mi je bilo 2 mjeseca (:shock, pa sam sada totalno ovisna o čokoladi u svakom obliku... :/

Isto sam prošla sa svojom, koja je prije nekih 2 mjeseca pokušala mojoj mazi dati kruh (da se nauči žvakati ) na što sam ja jako burno reagirala i izazvala ogromnu svađu, i nakon nekih tjedan dana zabrane viđenje malene, ona se je smirila (ja još nisam 100%), i sada je moja riječ zakon, barem što se dohrana tiče (jer me više ne želi vidjeti u takvom izdanju...a i želi vidjeti malenu i zna da sam ja spremna otići tako daleko da ju ne vidi duže vrijeme...)

drži se...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Držim se, koliko mogu. Problem je u tome što mi ponekad čuva malenu, jer mi je teško dok muž radi hendlati 2 psa i nju. A ne vjerujem joj 100%... ali, da, kad bih je ulovila u 'nedjelu' mislim da bih i ja poludjela kao i ti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kada sam započela dohranu nisam ništa začinjala, osim sa malo maslinovog ulja. Malac bi sav od uzbuđenja počeo lupati nogicama, kada bi vidio da se otvara ormarić, gdje stoji maslinovo ulje. Svi su me kritizirali da mu je hrana bljutava, a on je uživao. Ja sam naučila čak jesti bez soli uz njega. Sada jede sve. Čak i hren koji ja ne mogu jesti. Mislim da je bolje dijete naučiti bez soli, šećera itd. ima u životu vremena da nauči začinjati hranu, a i lakše je sa nezačinjenog naučiti jesti začinjeno, nego obrnuto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Atak na svekrve... ajmo malo tečaj logike...
    pa kak možete pljuvat po ženama koje su podigle vaše muževe?

Da ne valjaju svekrve, ne bi valjali ni muževi, a da ne valjaju muževi, ne bi s njima imale posla, a kamoli djecu.

Zaključak: Vaši muževi su dovoljno dobri za vas, pa je sukladno tome i vaša svekrva dovoljno dobra za vašu djecu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj na kavi jedino što radi sa šećerom je da mi ga sipa u kavu i promiješa žličicom. Onda puše u žličicu i viče: Ajme vjuća kava tjeba puhat! Čovjek bi rekao da moje dijete baš pije kavu.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Problem je u tome što mi ponekad čuva malenu, jer mi je teško dok muž radi hendlati 2 psa i nju. A ne vjerujem joj 100%... ali, da, kad bih je ulovila u 'nedjelu' mislim da bih i ja poludjela kao i ti.
    Ja bih udomila pse. Ili našla povremenu čuvalicu.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja sam imala problema oko tumacenja kako JA zelim hraniti svoje dijete, malo po malo su prihvatili (moja mama je bila grozna)
    tako da se strpi, pricaj, pricaj i pricaj...nekad su mu znali utrpati nesto u usta mimo mojih pravila, al sam i ja nekad popustila
    a udomiti pse zbog toga

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    Atak na svekrve... ajmo malo tečaj logike...
    pa kak možete pljuvat po ženama koje su podigle vaše muževe?

Da ne valjaju svekrve, ne bi valjali ni muževi, a da ne valjaju muževi, ne bi s njima imale posla, a kamoli djecu.

Zaključak: Vaši muževi su dovoljno dobri za vas, pa je sukladno tome i vaša svekrva dovoljno dobra za vašu djecu.

samo... svekrva je žensko, a žena je ženi vuk

mislim da je u pitanju samo odnos tarije generacije i mlade gen. koja drži do zdrave ishrane

a tu je i pitanje ovlasti

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure ovo o SVEKRVAMA...ja vas stvarno ne kužim... što ste sve tak sramežljive il što već? pa lijepo kažeš ženi "ja mu ne dajem. molim vas lijepo ne dajite mu ni vi" i Amen i TOČKA...
    stvarno vas ne kužim...nepotreban šećer=više štete nikakve koristi... a vi se bojite reć ljudima "ne može i točka"...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i da se razumijemo, koliko mi je poznato dječiji okusni pupoljici su daleko osjetljiviji nego naši...zato im hrana nije bljutava...a zato i mnoga djeca neće zelenjavu (špinat), jer osjećaju ono gorko što mi toliko ne osjetimo...zato NE GNAJVITE

i ak se lipo postavite prema materama, babama, ovim onim....ne ćete imat problema..ak, netko ne prihvata vaša razumna i logična objašnjenja, onda takvima više ne objašnjavajte, neg lipo ne, ne...tri put NE..razumit će i pas...!!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    cure ovo o SVEKRVAMA...ja vas stvarno ne kužim... što ste sve tak sramežljive il što već? pa lijepo kažeš ženi "ja mu ne dajem. molim vas lijepo ne dajite mu ni vi" i Amen i TOČKA...
    stvarno vas ne kužim...nepotreban šećer=više štete nikakve koristi... a vi se bojite reć ljudima "ne može i točka"...
    ja sam svojoj svekrvi itekako rekla da sladoled neće davati mom djetetu koji ima 6 mjeseci. a ona pa zašto? objasnila joj da nema nikakve koristi, da još ni jabuku nije probao, a kamoli sladoled. zatim da je alergičan na kravlje mlijeko i jaja (ima reakciju kad ja pojedem) i da se šećer ne preporuča prvih godinu dana. Svekrva na to: da, da, u redu, klima glavom.

tjedan dana kasnije, dok smo svi bili za stolom (nedjeljni ručak) ona ga je držala u krilu i gurnula prst u sladoled i njemu u usta :shock:
    ja sam bila zbilja :shock: :shock:
    izvadim njenu ruku iz njegovih usta i ona pita a zašto ne sladoled?
    a zašto?

sva sreća da smo udaljeni 400km

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja fakat ne razumim ljude...na velika zvona trabunjaju kako šećer nije dobar za ljude...a onda ga prisilno UVALJUJU malim ljudima, kojima ma je to samo šteta, a ne i korist...
    koma
    vjwruj mi, ne znam što reć...3put ne..i gotovo...

i moji su svekiji udaljeni cca 550km...a kad bi došli kod njih, ako bi što "krivo" s malim napravili, ja bi ODMA rekla...onak poučno to nije dobro...bla bla...i više ne bi...
    doduše, zato je svekar jednom pobiga i pojado se svojoj ženi mojoj svekrvi kak sam mu neš odvratila...a stvarno nisam, krivo je skužio!!

jednom prilikom je silom tio da moj mačak bude u društvu s njim, mojim tatom i još nekim....a malom se spavalo...i reko ja idemo spat, vrijeme je...a svekar "ne zna on na sat"...kao čitaj između redaka nek ostane još u društvu makar zijeva ko lav, kenjkav je, usto u bubani...ja sam ostala šokirana...nisam mogla vjerovat...nije moj mali maneken il kakv plaćeni model pa da ga gledaju, dirkaju...a on nemre na nogama, nit oči držat otvorene...
    i što je bilo? ja ga stavila spat...a moj tata mu je na lipi način objasnio "da kako ne bi njegov unuk znao da mu se spava...kad mu se spava"...
    tati...ugodno me je iznenadio

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tak i moji (neću imenovat tko ) piju kapućino bez šećera, frkću na kolače ako su im "preslatki", kupuju tablete za grlobolju bez šećera :? i onda malom uvale žlicu šećera u usta :shock:
    Kaj, za njih je šećer otrov, a za dijete je to ok?

nive avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, jel ima koja knjigu od dr.Jovančevića & Co. Godine prve zašto su važne? Tamo ima par recepata za kašice i piše da se u njih stavlja šećer. :? To su kašice za djecu od 4. mjeseca. Baš sam se iznenadila kad sam to pročitala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nive prvotno napisa
    Cure, jel ima koja knjigu od dr.Jovančevića & Co. Godine prve zašto su važne? Tamo ima par recepata za kašice i piše da se u njih stavlja šećer. :? To su kašice za djecu od 4. mjeseca. Baš sam se iznenadila kad sam to pročitala.
    aha
    dakle :
    1. krši UNICEF-ovo isključivo mlijeko do 6mj
    2. savjetuje šečer koji oduzima tijelu kalcij da bi se mogao preraditi ... hm

meni dosta da ga stavim kao nepouzdan izvor 8)

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj nive prvotno napisa
    Tamo ima par recepata za kašice i piše da se u njih stavlja šećer. :? To su kašice za djecu od 4. mjeseca. Baš sam se iznenadila kad sam to pročitala.
    Izbaciš šećer i daješ od šestog... :/

I meni je žao što to tamo piše, tim više što mi je knjiga inače predivna: baby fitness, komunikacija s novorođenčetom, dječje bolesti... puno različitih područja - pregledno, informativno.

Inače dr Jovančević u tekstu ne preporučuje dohranu s 4 mj. A stvarno ne znam čemu šećer. :? Recepte je pisala viša med. sestra N. Ljubić. Očito se vremeplovom vratila par desetljeća unazad...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •