ja sam prvi put otisla s 4 tjedna i dr mi je samo cestitala. Iako se vidjela samo tockica nisam se uopce zamarala s tim...i sve ok...
ja sam prvi put otisla s 4 tjedna i dr mi je samo cestitala. Iako se vidjela samo tockica nisam se uopce zamarala s tim...i sve ok...
što je blight ovum?![]()
![]()
![]()
Citat:
Ove abnormalnosti se očituju poremećenim razvitkom oplođene jajne stanice kada dolazi do normalnog rasta trofoblasta iz kojeg se razvijaju plodovi ovoji i posteljica, ali ne dolazi do razvitka embrioblasta (dijela iz kojeg se razvija zametak). Ova vrsta spontanog pobačaja se označuje blighted ovum ili anembrionalna trudnoća (Windei, Windmole). Ukoliko se zametak u početku normalno formira, ali se potom prestaje registrirati srčana akcija embrija, govorimo o retiniranom spontanom pobačaju (missed abortion, Blutmole). Posebni oblik spontanog pobačaja kada dolazi do djelomične ili potpune grozdaste degeneracije trofoblasta naziva se mola hydatidosa (Blasenmole).
Izvor:
http://www.poliklinika-harni.hr/teme...5_spontani.asp
Ukratko i laički - to ti znači kad u gestacijskoj vrećici nema ploda - prazno "jaje". Meni je od moje dvije gestacijske vrećice jedna bila blighted ovum, u jednoj je bio normalan plod koji je uredno prokucao. Obje točkice su se isto pokazale malo kasnije, jer sam ja s produljenim ciklusima i nama ti transferiraju nakon ovulacije (meni je ovulacija 18 dc, transfer je bio 5 dana nakon jer su bili 5-dnevni embriji (toliko bi embriju trebalo da doputuje iz jajovoda do maternice), znači 23 dc pa se isto nije vidilo, a beta velika pogotovo jer su bile dvije gestacijske).
Gago, sve vec znas, sada se lepo opusti i uzivaj. Sigurna sam da je sve u redu!![]()
nakon današnjeg rigoleta užasnog...moj optimizam je skočio uvelike na vrh ljestvice...
ne bi se bas slozila, nikad neznas sto moze biti? ako M nema to je vec znak za nekakvu uzbunu. moja poznanica je nedavno otisla ginekologu jer joj je M opako kasnila. uspostavilo se da je bila trudna ali plod se nije odrzao (nije bilo otkucaja srca) i morala je na kiretazu.... zamisli da nije otisla i cekala M misleci da ce doci? kad te zaboli onda si vec zakasnila....apricot prvotno napisa
došlo bi do krvarenja ili nekog drugog "signala" i tijelo bi samo počelo odbacivati plod.
nije baš sve u "rukama" aparata.
ne želim kontrirati bezveze, fakat me zanima, samo me zanima što je sa izvanmaterničnom? Tu je valjda rani uzv koristan?
nažalost ne mora biti.....meni uopće nisu vidjeli vanmaterničnu, mislili su da sam normalno trudna 6-7 tjedana, vidjeli nešto u maternici, iskiretirali me, poslali doma na 15 dana - kada je stigao PHD nalaz skužili su da fali nešto, poslali me vadit betu, vidjeli da je ona još uvijek visoka, malo njih 3 blejalo u monitor od UZV da bi najprije pričali o nekakvom miomu, a onda sve skupa povezali i skužili da se radi o vanmaterničnoj i strpali me u operacijsku salu u roku pola sata.....bilo je veličine jajeta :?Joe prvotno napisa
Za izvanmaterničnu je rani UZV ključan, to je jedino kako se to kuži - ako je beta visoka, a nema GV, onda je to vanmaternična, osim ako nisu blizanci, onda se malo pričeka još par dana i opet gleda na UZV i ako nema ništa a beta nebu pod oblake onda se isključuje i ta mogućnost i ide na laparaskopiju. Baš zato su ti UZV-ovi rano ključni da vanmaternična ne napreduje i da se spasi jajovod, jer ako je puno velika ide i jajovod van. Naravno, nadam se da kod tebe nije ovaj scenarij pogotovo ako imaš kasnu ovulaciju. Idući UZV će ti donijeti odgovor i ja ti vibram da ti bude kao i meni~~~~.
očito su te sfušali, baš mi je žao što si to morala proći.ZO prvotno napisa
dakle ako se rani uzv dobro napravi ipak je koristan.
valjda, ja sam sfušana....
joj, oprosti ako je ružno zvučalo, nije mi bila namjera... sfušali su pregled a ne tebe![]()
evi ceure opet nekakav smeđi iscjedak prije 10 minuta i sad je stalo...kaj da radim?niš me ne boli...neznam...da idem u petrovu?tam jedino mogu?ili da se smirim i čekam?nisam pametna...
jučer sam cijeli an povračala a danas ništa
Opusti se i uživajima nas puno koje smo krvaruckale u početku trudnoće, nije se vidio odjek itd. a stigla su velika i zdrava dječica.
I ja sam bilana svaki iscjedak, i blagoslivaljla osjećaj mučnine... razumijem te. Ne daj se
![]()
cekana,hočeš reći da je to normalno?
Sad sam išla pogledat i više nema ničeg...kao da nije curilo ništa...![]()
ja sam u prvoj trudnoći baš jako prokrvarila i doktore je brinula ta "svježa" - crvena krv, trajalo mi je par dana uz dabrostone i strogo mirovanje
poslije mi se povremeno pojavljivao smeđkasti iscjedak, ali to ih nije brinulo uopće
u drugoj trudnoći sam isto na početku imala par puta smeđi iscjedak, ali sve je bilo OK
probaj se smiriti i miruj, a sutra nazovi svog ginića![]()
ma ne....trebala sam stavit smajlića koji se smije pokraj toga jer je trebalo zvučat smiješno... ne brigaj, nisam ja uvredljiva ženskicaJoe prvotno napisa
![]()
Gago, opusti se, bit će sve u redu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
evo ga sad opet nekaj smečkasto,toliko sam se prepala da me uhvatila panika...zovem dr kaže da ležim i da se ne živciram jer tako ne pomažem nikome...sad odmaram,malo sam se smrila...
rekla dr ako se pojača da dođem na pregled,čak mi je palo napamet da joj kažem da se pojačalo samo da me mm odveze na pregled,što mi ne bi baš bilo u čast...
![]()
sad sam malo razmislila paniku ostavila iz sebe ali razmišljam stalno zašto baš meni? :?
gago ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu, a ja vjerujem da hoce![]()
gago znam kako ti je teško, ali ne brini se... koliko god bilo teško razmišljaj pozitivno, sve je u najboljem redu!Gago prvotno napisa
i ja sam skoro do samog kraja prvog tromjesečja svako malo imala ta smećkasta krvarenja, mirovala i sve je bilo ok!
šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~ i![]()
Gago, sve će biti ok. I ja sam imala smećkasti iscjedak i krvarila sam po malo nekoliko dana. Moj mi je doktor rekao da je to normalno za početak i onda je prestalo.
Nego, cure postavila bih vam jedno pitanje. Možda vam je to poznatije nego meni. Zanima me ako ste pod terapijom Dabrostona da li postoji mogućnost da se počnem otvarati. Imala sam jedan prijevremeni porođaj u 23 tj. i sad sam užasno paranoična.
Gago ako te brine odi doktoru. Nemoj se nervirati.
Lezi i miruj a kada dođe TM odite skupa.
Bye.
Ja sam imala taj smečkasti iscjedak i u prvoj trudnoći i sada ponovno. I to sam primjetila da kad bi duže stajala ili hodala, drugi bi dan imala smečkasti iscjedak. Bitno je da miruješ. Pusti sve i legni se. Pročitaj knjigu, pogledaj nekakav filmić ili šta god da ti smakne misli.
Biti će sve ok, samo se trebaš smiriti![]()
Javi nam se Gago... Kako je?
danas iscjedak blijedo smedi ko bijela kava....
išla vadit krv jutros....
drugi tjedan idem na uzv...jedva čekam...otkako pijem folnu nemam mučnina...ili je to zatišje pred buru?
vibram da je sve ok, ma mora biti, probaj se nekako smiriti, da bebica ne osjeti tvoju zabrinutost![]()
![]()
nalaz od krvi uredan....drugi tjedan kontrola...pa ćemo vidjet...trbuh mi raste sad sam već sigurna a je sve ok...mora biti...
stvarno ste zlatne...
![]()
Biti će sve u redu. Pusa vama!![]()
danas sam se naručila u četvrtak sljedeći tjedan idem na kontrolu i tada javim sve detalje...
budite mi takve kakve jeste...![]()
~~~~~~~~~~~~~~~ sretno![]()
Sretno![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ma sigurno je sve ok
~~~~~~~~
mora biti ok...
sretno![]()
Sutra je dan D.Poslijepodne idem kod dr i nemogu dočekat....nočas sam sanjala bebu kako mi na uzv priča nešto...kao razgovarale smo...sva sam nervozna,živčana,samo bi se plakala...ali sigurna sam da ču vidjet malo![]()
Thanx![]()
Ja te čitam tamo a ti ovdje......