Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: jaslice i nespavanje

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno jaslice i nespavanje

evo, otkako je Anja krenula u jaslice, svaki tjedan neki problem, nakon p.pelena koje smo riješili :D , imamo novi: ne želi spavati u jaslicama.
    Uglavnom, ujutro ju probudim u 6.30, u 7.00 krećemo i opet dođem po nju u 14.30 ili 15.00, odspava kod kuće oko 40-ak min, i navečer zaspe oko 21h i ja sam mislila da će ju taj ritam, ako ne prvi tjedan, barem onda drugi, natjerati da zaspe oko 12.00, 12.30 u jaslicama, ali ona evo 3. tjedan odbija spavati i tetama je to već postao veliki problem zato što budi drugu djecu, postane nervozna pa plače, malo zove mamu, malo zove tatu...

kod kuće zaspe samo dojeći, ali dok nije išla u vrtić i dok su je čuvali ili tata ili moja mama, njima je zaspala bez problema, tako da ja dojenje uopće ne smatram problemom

i sad ni sama ne znam kako to riješiti :?

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne sekiraj se, tek ste krenuli.

prilagodba na jaslice traje i po dva mjeseca.

to što beba doji nema veze s njezinim nespavanjem. a tete nek je malo zabave pa neće budit ostale.

stribija sam dojila i nikako da se adaptira (bio je po prirodi nespavač), a sunčicu isto dojim i super se adaptirala (spava bez problema). oba puta su mi tete rekle - a kako ćemo mi njega uspavat kad zaspi na cici?

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma nije problem u dojenju već u šok reakciji na vrtić. Proći će to samo budi strpljiva. Držim fige

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamalada prvotno napisa
    Ma nije problem u dojenju već u šok reakciji na vrtić. Proći će to samo budi strpljiva. Držim fige
    i proslo je, napokon je pocela spavati :D :D
    iako je teta, nazalost, okrivila za ne spavanje dojenje :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tete

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da je ona dojila ili malo duže dojila nebi tako trabunjala.U mom dvorištu živi teta iz vrtića koja obožava moje dijete,ali sama nije dojila i već me futrala da je odviknem od marame,zato jer ona procjenjuje da je 6 mj nošenja dosta,potom dojenje sa 11 mj :? ,..katastrofa,a odlična je teta u vrtiću.Fore su joj besmrtne! No,njima je lakše dati dudu ili bočicu umjesto dodatnog truda da se dijete zabavi i uspava,a o nošenju kao metodi uspavljivanja,o tome neću ništa niti pomisliti...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    No,njima je lakše dati dudu ili bočicu umjesto dodatnog truda da se dijete zabavi i uspava,a o nošenju kao metodi uspavljivanja,o tome neću ništa niti pomisliti...
    slazem se u potpunosti
    mene je odmah pitala da li Anja ima nesto s cime spava
    a kad sam joj spomenula nosanje kao metodu uspavljivanja, odmah mi je rekla gdje bi oni stigli kad bi svu djecu nosali
    imaju ta neka svoja kruta i meni neshvatljiva pravila

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš mi je drago za Anjicu. Pusa.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

5 prstiju na ruci pa nisu jednaki, rekla bi moja pokojna baka i uvijek bila u pravu! Na žalost, rijetke su one tete koje ne prave probleme oko stvari oko kojih i ne treba praviti probleme. Nemoj se ti uzrujavati. Još će puno ovakvih situacija biti u kojima će nešto biti postavljeno kao problem. Glavno da ona spava. Pitam se što bi teta rekla da za njeno dijete netko tako odgovori, gdje bi stigli!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[quote="anjica"]
    No,njima je lakše dati dudu ili bočicu umjesto dodatnog truda da se dijete zabavi i uspava,a o nošenju kao metodi uspavljivanja,o tome neću ništa niti pomisliti...
    Mislilm da mi svi moramo shvatiti da je tetama u vrticu stvarno vrlo tesko pozabaviti se sa svakom djetetovom specificnom potrebom. Prije nego je moje djete krenulo u vrtic ja sam se raspitala o njihovom rezimu i dva mjeseca prije drilala ga sa svime time u nadi da mu olaksam. Ne tetama nego njemu. Od toga da sam mu prestala miksati hranu jer to u vrticu ne rade,a imao je samo dva zuba,do stavljanja na spavanje u odredjeno vrijeme. Nije bilo lako. Ali ako meni nije bilo lako tetama bi trebalo biti jos teze pogotovo kad ih imaju 20.Ali zanimljivo je to da ga ja nisam mogla odviknuti od uspavljivanja na rukama dok je u vrticu odmah spavao sam bez drame. Dio odgovornosti je na tetama ali dio i na nama.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa sad, stara, nisi baš u pravu.

kako će djete sa dva zuba pojesti njoke u komadu i meso u komadima iz safta?

prvih tjedan dana bila sam sa sunčom na privikavanju i sve takve gluposti gledala dok mi nije pukao film. stavi djetetu od godine dana tanjura sa njokima i mesom pred njega i očekuje da ga pojede samo????

onda smo počeli inzistirati da se hrana izmiksa ili barem usitni jer oni to tako realno ne mogu pojesti. sada imaju po dvije godine i hrana se još uvijek usitnjava (posebno meso). ono što je mekano ide u komadu.

spavat se oni nauče tamo, samo treba malo vremena, a stvar je i karaktera djeteta.

pokojna virgo30 napisala je u jednom od svojih postova kad joj je teta dala primjedbu na dojenje kao problem za spavanje - da nije stvar u dojenju već u povjerenju djeteta prema tetama i mislim da je imala pravo 100%.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam se bojala tog spavanja u jaslicama. Ako sam se ičega bojala kod ostavljanja djeteta u jaslicama onda je to popodnevno spavanje.
    Ali fala bogu sve je ok. Iako se u početku teta bunila kak mu dugo treba da zaspi ali sad je ok. Valjda se i on navikao i one, svim sretni i zadovoljni. Jedino što tamo ne spava tak dugo kao doma pa je malo cendraviji navečer.
    Naravno da i djetetu treba da se prilagodi na nove uvjete, ali mislim da oni brzo skuže kak gdje funkcionira.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj je sin takodjer sa godinu dana imao dva zuba. i nekazem da je bilo lako. Ali s obzirom na situaciju ja sam djelovala. Kao da ja nebih voljela tetositi djete barem jos malo. Ali sam se i sama zacudila sto sve tako malo dijete moze pozvakati sa zubnim mesom. Ja to ne govorim na pamet nego iz iskustva. Na razgovoru u vrticu su lijepo dali do znanja da oni cesti za dorucak jedu kruh i nama ili sl. Nakon sto sam se isplakala, pocela sam dijetetu malo po malo davati takve obroke. Smatram da sam mu stime olaksala barem dio prilagodbe jer si mogu zamislitin kaklo je jadnom djetetu ,gdje osim samog soka odvajanja od roditelja jos mora odjednom prihvatiti sasvim novi rezim vrtica.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja imam isti problem. Jakov ne spava u jaslicama, ali uopće. To rezultira time da je nervozan cijeli ostatak dana, od 16-19.30 kad ide spavati. Stalno kenjca, mazio bi se, cicao... Sve to dobije, ali se vidi da mu kronično fali sna. Ali on se bori i bori i neće zaspati. Tete se stvarno trude, ne mogu reći, ali on se ne da. Naravno da i one vide problem u cici, ali on doma zaspe uz tatu bez problema. Jedino što voli da je netko kraj njega, osjeća sigurnost i onda spava bez problema. Ako ga ostavim samog, prije ga uspavam, budi se nakon pola sata i gotovo sa spavanjem. Eventualno ako legnem pored njega, onda još malo otkunja. Jednostavno ne želi sam spavati i točka. Znam da to nije dobro za njegov razvoj, ali ne mogu ja njemu dati injekciju za spavanje. Šta da radim, da čekam da prođe ili šta? Ne mogu ga puštati da plače i da se sam uspava, ili druge restrikcije ne dolaze u obzir, jer je meni mojih 5 sati dnevno sna dragocjeno.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a jel ga tete maze da bi ga uspavale?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jedna ga nosa, a druga ga mazi i sjedi pored njega.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a onda stvarno ne znam što savjetovati...možda samo pustiti da vrijeme napravi svoje i dalje se truditi oko uspavljivanja u vrtiću

dobra teta

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    slazem se u potpunosti
    mene je odmah pitala da li Anja ima nesto s cime spava
    a kad sam joj spomenula nosanje kao metodu uspavljivanja, odmah mi je rekla gdje bi oni stigli kad bi svu djecu nosali
    imaju ta neka svoja kruta i meni neshvatljiva pravila
    dajte jos jednom procitajte sto ste napisali o nekim krutim pravilima molim vas. ja u jaslicama imam 19 djece koja su stalno dolazeca. jeste vi ikada culi da se i spavanje treba uciti kao i navike jedenja a ne samo pjesmice napamet??????????

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dobra teta ja sam svjesna sto sam napisala o krutim pravilima, a ne razumijem sto tebi nije jasno :?

dobra teta

Početno

dobra teta ja sam svjesna sto sam napisala o krutim pravilima, a ne razumijem sto tebi nije jasno :?
    nema u jaslicama uspavljivanja na rukama. ima umirivanja, ali nikako uspavljivanja. to nisu nikakva kruta pravila neke tete ili koga vec. drugacije jednostavno ne moze.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj dobra teta prvotno napisa
    nema u jaslicama uspavljivanja na rukama. ima umirivanja, ali nikako uspavljivanja. to nisu nikakva kruta pravila neke tete ili koga vec. drugacije jednostavno ne moze.
    ali to za mene jesu kruta pravila
    a zasto mislis da drugacije ne moze

lolica

Početno

kod nas u jaslicama ima par djece koja se uspavljuju (mislim njih 4) ali jako brzo zaspe, pa tete to lakse obave i mir. Ali meni je problem moje djete, koje neće nikako spavati. ona čim dođe doma zaspi (nekad čak i u autu).
    uglavnom, u jaslice krenuli 1. 10. i oduševljena sam. super je prihvatila, sretnija je, puno mirnija i vrača se svaki dan s nekom novom pjesmicom, igrom, pričom. Sve je super, nije bilo plakanja, drame, odmah je jela... ma ona neće doma kad dođem po nju, ali doslovno. samo neće zaspati.
    znam da tete nemaju baš prevelikog autoriteta prema njoj (mala je jako umiljata i skužila je da 3 puse teti i može raditi što hoće), ali što napraviti i kako se postaviti. ja sam super zadovoljna i s vrtićem i tetama i njom kakva je postala, ali smeta me da nam prođe dan, a da se ni muž ni ja s njom ne igramo, ma praktički ju ni ne vidimo (kad dođe doma spava do 18 - 18:30, a navečer već oko 20 ide u krevet). Niti šetamo, niti se igramo, niti se mazimo kao prije...
    što reći tetama, kako se postaviti prema tetama, a kako prema njoj? molim pomoć

dobra teta

Početno

kao sto se doma dijete ucili spavat u svom krevetu (a ne u vasem s muzem) tako ga i mi moramo uciti. kao sto ga ucite da samo jede (nadam se da to radite), pije iz case, kasnije cete ga i skidati s pelena i spavanje se uci. znaci da dijete zaspi samo. naravno ne kad ima 5 mjeseci ali kad krene u jaslice to ce za njega biti olaksanje. nama je to fizicki neizvedivo. ja sam ih ih prosle godine u mladjoj jaslickoj imala 16. kad bi ta djeca tocno zaspala da sam svakog isla uspavljivat na rukama? ili zasto bi jedno dijete imalo taj posebni tretman a ostali da gledanju? i ono sto vi ne znate a i mislim (nemojte se ljutit) da vam je tesko priznat ponekad, 95% djece je u vrticu bolje nego doma. i meni je jedna mama rekla tek nakon 3 tjedna da ga ona sina doma ne moze uspavat nikako osim na rukama, a nas u vrticu to nikada nije ni drazio. uvijek sam za duze dude, boce, krpice, 550 prijelaznih objekata, ali ovo sto vi trazite je jednostavno fizicki neizvedivo. mi imamo samo 4 ruke zajedno, a toliko djece.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

kao sto se doma dijete ucili spavat u svom krevetu (a ne u vasem s muzem) tako ga i mi moramo uciti. kao sto ga ucite da samo jede (nadam se da to radite), pije iz case, kasnije cete ga i skidati s pelena i spavanje se uci. znaci da dijete zaspi samo. naravno ne kad ima 5 mjeseci ali kad krene u jaslice to ce za njega biti olaksanje. nama je to fizicki neizvedivo. ja sam ih ih prosle godine u mladjoj jaslickoj imala 16. kad bi ta djeca tocno zaspala da sam svakog isla uspavljivat na rukama? ili zasto bi jedno dijete imalo taj posebni tretman a ostali da gledanju? i ono sto vi ne znate a i mislim (nemojte se ljutit) da vam je tesko priznat ponekad, 95% djece je u vrticu bolje nego doma. i meni je jedna mama rekla tek nakon 3 tjedna da ga ona sina doma ne moze uspavat nikako osim na rukama, a nas u vrticu to nikada nije ni drazio. uvijek sam za duze dude, boce, krpice, 550 prijelaznih objekata, ali ovo sto vi trazite je jednostavno fizicki neizvedivo. mi imamo samo 4 ruke zajedno, a toliko djece.

Dobra teta, no hard feelings. To što ti pišeš je realna situacija o vrtićima.
    Ono što za što se roditelji zalažu na ovom forumu, tj. u Udruzi je PROMJENA. Ono što prvo moramo mjenjati je u našim glavama.
    I ja sam imala 19 jednogodišnjaka u skupini i to mi je bila najteža radna godina u životu. Realno je da razgovaramo o broju djece i problemima koji oni nose, ali oni ne smiju biti opravdanje. Isto tako realno je ( što se tiče uspavljivanja ) da neka djeca nemaju problema sa uspavljivanjem, dok neki imaju. Zašto se tu djecu ne može uspavljivati individualno? Pa nije to neki veliki broj. To je uvijek nekoliko djece u skupini. Zašto ne olakšati toj djeci njihov problem. Već će naučiti spavati, ali postepeno. Reći ću zašto.
    Zato što je uvriježeno mišljenje da sva djeca moraju biti jednaka u vrtiću i svima treba isti tretman. Kod nas je to još uvijek vojska.
    Kada sam kao "mladi" odgajatelj jednom nosila dijete i uspavljivala, sto starijih kolegica se sasulo na meme. Da šta ja to radim, kako ću to dijete išta naučiti, kako to gledaju druga djeca, gdje bi stigli kada bi ih sve nosili, treba dočekati penziju. Ja sam prestala to dijete nositi jer sam poslušala savjet. Danas mislim drugačije i zato mislim da treba nešto pod hitno mjenjati. Prvo naše stavove, onda i uvjete.
    E zato ja mislim da je naš posao jedan od najtežih jer kada želiš pristupiti djetetu individualno, da svako dijete dobije što i treba, iscrpiš se do krajnjih granica.
    Moja poanta je da se može drugačije (Anjica ) samo je potrebna volja i želja za drugačijim i promjenama. Nije uvijek stari način i bolji način.
    Ja osobno mislim da je budućnost u malim obiteljskim vrtićima koji će se vezati na obiteljski odgoj, a ne u velikim kolektivima.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

veki prekrasno napisano

dobra teta veki koja je tvoje struke ti je sve lijepo objasnila, a sad cu ti ja kao mama reci svoje misljenje
    ja Anju nisam ucila spavati samu, ona spava samnom u krevetu, necu je uciti na tutu nego cu cekati njezine signale

nama je to fizicki neizvedivo. ja sam ih ih prosle godine u mladjoj jaslickoj imala 16
    znaci probala si uspavat njih 16 i nisi uspjela ili ih uopce nisi probala uspavati na rukama pa teoretiziras
    ili zasto bi jedno dijete imalo taj posebni tretman a ostali da gledanju?
    a zasto mislis da je to poseban tretman za neko dijete, kakva god vrsta uspavljivanja bila uvijek ce nekom dijetetu odgovarati i uvijek ce neko dijete imati poseban tretman

95% djece je u vrticu bolje nego doma
    moguce da je jedan dio djece bolje u vrticu nego kod kuce, ali mislim da ti je postotak ipak malo prevelik

mi imamo samo 4 ruke zajedno, a toliko djece.
    nemate pomocnog osoblja u jaslicama?

i svako je dijete individua sama za sebe i mislim da im tako treba i pristupati

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

mi imamo samo 4 ruke zajedno, a toliko djece.
    nemate pomocnog osoblja u jaslicama?
    Joj, Anjica, nikakvo pomoćno osoblje ne postoji. Na žalost, sve je na dvije tete
    Za to se tek treba izboriti, ali to je jako daleko

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja Anju nisam ucila spavati samu, ona spava samnom u krevetu, necu je uciti na tutu nego cu cekati njezine signale

nama je to fizicki neizvedivo. ja sam ih ih prosle godine u mladjoj jaslickoj imala 16
    znaci probala si uspavat njih 16 i nisi uspjela ili ih uopce nisi probala uspavati na rukama pa teoretiziras

ili zasto bi jedno dijete imalo taj posebni tretman a ostali da gledanju?
    a zasto mislis da je to poseban tretman za neko dijete, kakva god vrsta uspavljivanja bila uvijek ce nekom dijetetu odgovarati i uvijek ce neko dijete imati poseban tretman

95% djece je u vrticu bolje nego doma
    moguce da je jedan dio djece bolje u vrticu nego kod kuce, ali mislim da ti je postotak ipak malo prevelik

i svako je dijete individua sama za sebe i mislim da im tako treba i pristupati
    ovako... i ja želim koju reći na ovo

anjice, naravno da vi imate pravo odlučivati kada ćete sa svojim djetetom početi raditi na odvikavanju od pelena i gdje će vaše dijete spavati kad je s vama kod kuće...
    i definivno svi znamo i uvažavamo da je svako dijete individua i zahtijeva poseban pristup

no, onda dođemo do teme hrvatskih vrtića, koji u najvećem postotku imaju prevelik broj upisane djece na samo 2 tete, tj. 4 ruke i 2 usta... i tu nastaje problem kod tog uvažavnja individualnih potreba i pristupa svakom pojedinom djetetu...

takav pristup se može realizirati uz velik trud teta u mnogim područjima (npr. poštuje se djetetov izbor oko pojedine vrste hrane koja mu je ponuđena - ne mora jesti ono što ne voli, izbor oko sudjelovanja u ponuđenim mu aktivnostima - bira ono što želi raditi, izbor oko spavanja itd.)

no postoje i one stvari u kojima se jednostavno fizički ne mogu zadovoljiti neke individualne potrebe djece, a primjer za to bi bilo i ovo uspavljivanje na rukama većeg broja djece i smatram da tu nema potrebe na ovakav način obraćati se dobroj teti kada kaže da je nemoguće 16-ero djece uspavati na rukama...jer je doista nemoguće - fizički nemoguće

ali, tu se opet definitivno slažem s tim da kad se radi o jednom djetetu, koje ima takvu potrebu, da ne vidim ni najmanjeg razloga zbog kojeg se takvom djetetu ne bi pružio takav način uspavljivanja...naravno, ako nije na štetu druge djece i njihovog uspavljivanja

i zato biste i vi mogli pokušati shvatiti da je vrtić mjesto gdje jedna osoba ne može pružiti vašem djetetu sve ono što vi možete kada ste sami s tim djetetom, jer na tu jednu ososbu u vrtiću dolazi još bar 10, a u mnogim slučajevima i preko 25 djece...i svako dijete ima svoje potrebe... a jedna osoba ne može fizički zadovoljiti sve te potrebe... može i treba dati sve od sebe da zadovolji što više njihovih potreba, no često je jednostavno nemoguće zadovoljiti sve

kada bi došlo do ovih promjena o kojima Veki govori... o tome da se veliki kolektivi, kakvi su danas na snazi, pretvore u tzv. obiteljske vrtiće, onda bi bilo i realnije za očekivati individualni pristup savkom djetetu u pravom smislu tih riječi...
    a dokle god je ovako kako je, trebamo realno pristupati toj problematici i ne očekivati stvari koje jedna ili dvije osobe fizički ne mogu izrealizirati...

eto...malo sam odužila, ali nadam se da ovo ne doživljavate kao neku osobnu kritiku, jer to i nije, već samo kao pokušaj približavanja ovog problema sa nekim realnim činjenicama i poteškoćama...[/u]

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Veki kod Anje u jaslicama dolaze, pretpostavljam cistacice, prije nego sto ce djeca ici spavati pomagati tetama u oblacenju pidjama i mjenjanju pelena i isto tako dolaze kad se probude

bubička slazem se u potpunosti da su uvjeti u vrticima losi, nemoj misliti da ja imam nesto protiv odgajatelja opcenito, s Anjinim tetama sam npr. prezadovoljna, nego me smeta
    ali, tu se opet definitivno slažem s tim da kad se radi o jednom djetetu, koje ima takvu potrebu, da ne vidim ni najmanjeg razloga zbog kojeg se takvom djetetu ne bi pružio takav način uspavljivanja...naravno, ako nije na štetu druge djece i njihovog uspavljivanja
    kad se pocnete opravdavati a uvjerena sam da se sigurno sva djeca ne uspavljuju na rukama, nego se sva djeca stavljaju u istu skupinu i to su za mene ipak kruta pravila :/

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i jos da dodam, mislim da i veliku ulogu ima dobra volja , posto ipak ima teta koje uspavlju na rukama

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Anjice, pa to sam i rekla da se puno toga može napraviti ako se teta potrudi i ima volje
    a isto tako se slažem s ovim da nema potrebe za takvim krutim pravilima, ako okolnosti to dopuštaju tj. da nije u redu reći A ZAŠTO BI SE JEDNO DIJETE USPAVLJIVALO NA RUKAMA KAD SVI OSTALI MOGU ZASPATI U KREVETU...samo da bi se pridržavalo tog nekog principa da su sva djeca jednaka...
    ne znam jesam li se sad dobro izrazila, ali nadam se da me razumijete... slažem se s vama oko tog dijela

i inače... spremačice spremaju krevete, počiste stolove, čiste kupaone.... rijetko kad pomažu tetama... naravno, vjerojatno i to ovisi od vrtića do vrtića... ali njihov posao nije uspavljivanje djece, oblačenje u pidžame i sl.

i za kraj...drago mi je da curka spava i da je ok... :D

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uskoro krećem na posao i mišica će na jesen morati u jaslice. Ona se sada preko dana uspavljuje na ciki ili u krilu (ne nosimo ju nego jednostavno sjedi u krilu i pjevamo dok ne zaspi - 5 min) ili u kolicima. Po noći spava s nama jer se često budi pa mi je mučenje stalno ju vraćati u krevetić.
    Mene zanima (po vašem iskustvu) da li će ona imati problema s uspavljivanjem u jaslicama? Da li da ju pokušam naučiti da se uspavljaje sama?
    Preko ljeta će ju čuvati moja mama tako da će se definitivno odučiti od uspavljivanja na ciki. Da li bi ju baka mogla u ta tri mjeseca naučiti na spavanje u kindaču?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tibica, svakako je bolje da se dijete nauči samo uspavljivati kod kuće jer će joj biti jednostavnije u jaslicama, tj. to neće biti još jedna promjena na koju će se morati navikavati. Tako ćete joj olakšati.
    Ako i ne uspijete, uopće nema veze. U prvo vrijeme i tako neće ostajati na spavanju, a poslije, vidjet ćeš djeca vrlo brzo shvate i prilagode se situaciji. Djeca su djeci najbolji motivatori, pa dok vidi kako druga djeca idu spavati i tvoje dijete će vrlo brzo to prihvatiti.
    MOram priznati da večina jednogodišnjaka dolazi sa navikama uspavljivanja na rukama i to je najnormalnija stvar. Pa to su još bebe. Polako ih se privikava na krevetić, pomazi, kod nekog treba malo sjediti i držati za rukicu. Nisu svi isti. Neki zaspu u sekundi sami, a nekima treba više pažnje. Ja si obično takve stavim zajedno, pa kao mama kvočka sjedim, a oni oko mene i drže se za razne dijelove tijela .
    Sve dođe na svoje. Ne brini.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Ja si obično takve stavim zajedno, pa kao mama kvočka sjedim, a oni oko mene i drže se za razne dijelove tijela .
    Sve dođe na svoje. Ne brini.
    Veki
    Nadam se da će moja J imati takvu tetu najesen.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •