Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Hidrokela

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hidrokela

Pročitala sam vaša iskustva sa operacijama hidrokele, ali mene zanima da li se je kome hidrokela spontano povukla do 1. godine, pa nije bila potrebna operacija?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto, mi ti spadamo u grupu ima hidrokele / nema hidrokele.

Spontano nam se povukla tjedan dana prije zakazane operacije (s 2 i pol godine)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Amalthea, baš mi je drago. :D Onda ima nade i za nas.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa do godine dana nas nitko na nju nije ni upozoravao.... Ja sam shvatila da jako puno djece ima hidrocelu ali se ona u većini slučajeva povuče do prvog rođendana.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije do prvog rođendana nego nešto kasnije... oko godinu i pol, mislim.

sve je ok dok imaš pedijatra koji ne paničari i ne šalje kirurgu bez potrebe.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ima li tko kome se pojavila kasnije pa se povukla??

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nama.
    Prva pojava s oko godinu dana, trajalo par mjeseci, povuklo se. Ponovo se pojavilo početkom ove godine, trajalo 3 mjeseca, urolog rekao da nema šanse da se više povuče, zakazao operaciju - povuklo se.

E, sad - mi se nadamo da se više neće pojaviti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naš pedijatar ne paničari, mada još smo daleko od godinu dana. On nam je objasnio da nema razloga za paniku, da hidrokela spontano nestaje, ali treba barem 6 mjeseci. Nadamo se da je tako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas ne rade operaciju do treće godine jer kod određenog broja djece ona se povuče kasnije. Tako da mislim da imate još puuuuuno vremena....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ima tu jedan sličan topic. Nama je naša pedijatrica rekla do nekih 5 god. ima vremena. Jedino ako se nešto nepredviđeno ne dogodi ranije.

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama se pojavila s mjesec dana i povukla s 1,5 godina sama. Nama su rekli da se kod 99% djece povuče spontano

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na odgovorima, znači nadamo se skorom spontanom nestajanju.

mamino

Početno

moj mali ima 2 i pol godine i bila mu se povukla i ponovno pojavila već dva puta,trenutno je prisutna samo na desnom jajčeku,bili kod dr.-a,rekli ne dirati do 5. god života,al me ful strah da se nešto ne zakomplicira.Pa me zanima -kad se najranije hidrokela može operirati i da li postoji neki privatnik i koliko bi ta operacija mogla koštati u tom slučaju

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, sad ja nisam pametna - prije dva tjedna mu je dijagnosticirana hidrokela na desnom testisu i konstantno je bila tu (izgledalo je meni na opip kao izraslina koja se od prepona spušta u testis). Dan nakon što smo radili mikciju jednostavno je nestala - ne mogu je više napipati, njega ništ ne boli i to mi je čudno kak je samo tak nestala??

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pozdrav svima,
    Kod nas je sljedeca situacija: moj malisa ima devet mjeseci i od 6. mjeseca do danas tri puta je imao stanje u kojem se hidrokela "zaglavila" to su nesnosni bolovi, tako mi se bar cini jer samo stenje, kmeci i zeli da se nosi. Inace, nema dana kada ja prstima ne moram vratiti crijevo ili sto vec u trbusnu supljinu. Doc je rekla da je pod stalnim nadzorom do barem 3. godine jer moze a ne mora kasnije uzrokovati probleme i da hirurski zahvat ako do njega dodje nije kompliciran nego rutinski. Je li kod koga ovakva situacija?
    Ja sam krajnje uplasena i napominjem da nema nateklina niti kvrzica u testisima.
    Malo sam se utjesila kada sam procitala vasa iskustva

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ću se samo nadovezati...
    i mi spadamo u onu grupu ima/nema hidrokele - osim što je P ovih dana kašljao i povraćao pa je (valjda od napora) opet tu. pedijatrica nas je već slala kirurgu u klaićevu ali na kraju nismo otišli. nekako mi je bezveze da nas šalje kirurgu sa navršenih godinu dana a nikada ga pošteno nije niti prepipala. ja bih radije otišla nekom privatniku urologu - pa molim preporuku za nekog dobrog!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

podižem i trebam hitne odgovore!!!
    maleni mi se rodio s hidrokelom koja se povukla za mjesec dana .sada s godinu i pol mu se vratila.
    primjetila sam da se ne da presvlačiti i viče da ga boli i tako nekoliko dana.Kako je bio bolestan, kašalji temp mislila sam da je od toga nervozan, no onda smo primjetili da je testis otečen.
    bili kod urologa na hitnom pregledu.
    on pogledao uzv i rekao da je hidrokela, da se javimo ako bude rasla i na redovnu kontrolu za mjesec danas. kaže on da njaga to ne boli, a ja sam sigurna da ga boli jako, jer on nikada neplače bez veze.
    kakva su vam iskustva???šta mi je činiti, bojim se iako je specijalist rekao da je sve ok

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo operirali hidrokelu i herniu.mi smo išli na preglede kod dječijeg kirurga ni jednom kod urologa.operirali smo s 13 mjeseci.nama se nije povukla do godine dana a i mali smo i herniu pa nam je voda šetala u trbušnu šupljinu pa u testis.bili smo 2 dana u bolnici,mali je super podnio i mi smo jako zadovoljni.
    kod nas je stvar da je hernija bila velika i velika mogučnost uklještenja crijeva i nije imala tendenciju smanjenja.zbog hernije je od rođenja jeo često ali jako male kolićine,nikada noć nije prespavao bez 2 obroka,odmah taj dan nakon operacije je prestao noću jesti i povećao obroke.
    to je naše iskustvo

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala vlatka5...
    još iskustava-ostali???

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas se pojavila sa cca. 2 godine, taman kad sam trebala roditi Petra, prvo rekli operacija, potražili drugo mišljenje, rečeno nam je da pričekamo. Poslije dvije kontrole u razmaku od mjesec i tri mjeseca se povukla i evo do danas dvije godine kasnije nije se vratila.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako smijem upasti sa jednim pitanjem... Jesu li hidrokela i hernija jedno te isto? Koliko sam ja razumjela hidrokela je vodena kila - znači neka voda, cista- A Hernija, kila ili bruh - komadić crijeva koji ispada kroz trbušnu šupljinu. Jesam li u pravu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Ako smijem upasti sa jednim pitanjem... Jesu li hidrokela i hernija jedno te isto? Koliko sam ja razumjela hidrokela je vodena kila - znači neka voda, cista- A Hernija, kila ili bruh - komadić crijeva koji ispada kroz trbušnu šupljinu. Jesam li u pravu?
    Mislim da nije isto, istog sam mišljenja kao i ti.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hidrokela je vodena cista.
    Obično nastaje u kanaliću koji spaja trbušnu šupljinu i po kojoj se spuštaju jajnici kod cura, odnosno sjemenici kod dečkiju.
    Kad se spuste u mošnje, ti kanalići se obično slijepe i nemaju nikakvu funkciju. No kod nekih se ne slijepe do kraja pa uslijed napora ili nekih drugih čimbenika trbušna tekućina se pomalo slijeva u taj kanalić i uzrokuje hidrokelu. Može se pojaviti na bilo kojem potezu od trbuha do mošnji. Kod cura je rijeđa pojava iste.

Hernija je probijanje crijeva ili nekog organa kroz trbušnu ovojnicu.

Ukratko, kako su meni objasnili doktori.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno operacija

Mi smo operirali u Mariboru, u njihovoj bolnici,dječija urologija,privatno -platili, ali prije 5 godina. Odlučili smo se jer su tada tamo radili operaciju obadva testisa odjednom, a kod nas u bolnicama, jedan testis, 6 mj. pauza, drugi testis.

Operacija je protekla jako jednostavno za klinca, 2 dana i doma, oporavak kod kuće 7 dana, malo poštede/uz igru/. Rezovi su na donjem dijelu trbuha sa svake strane cca 2 cm. Sada se tek malo primjećuju. Nikad nikakvih problema.

Jako smo bili zadovoljni tretmanom i odnosom svog osoblja, liječnika i svih sestara, sve ležerno i podredjeno klincu. Stres sveden na 0.

Super bili zadovoljni.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo mene opet.
    Herniju smo operirali u 11.mj. prošle godine i sve je ok.
    Vito od rođenja ima hidrokelu koja se još nije povukla a čini se da je i narasla. Kirurg kaže da nije ništa opasno i ne uzrokuje neke probleme ali kad tad ćemo morati operirati jer je prevelika da nestane spontano. Njemu se to poprilici jednoim mj. "uklješti" i onda mu se jajćeko stvrdne i boli. (kirurg kaže da to ne boli, da je samo napetost, ali Vito kaže da ga boli i leži i jauče par sati dok se ne povuče). Sad se spremam zakazati operaciju jer mi ga je žao vidjeti da se tako muči, a stalno sam se nadala da će proči samo od sebe. Negdje sam čitala da se može povuči do 5. godine. On od jeseni kreče u vrtić, pa me strah da mu se to tamo dogodi.
    Ima li koje iskustvo da se hidrokela povukla sama i iza 3. godine?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nitko?
    Nama je rekla pedica da ako se ne povuče do godinu dana mora se operirati. Kirurg je isto rekao da nema šanse da se povuče jer je velika . Koliko je bila velika kod vaših? Viti je veličine veče šljive i šeče negdje od trbuha do testisa.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bok ljudi, moj mališa je rođen sa hidrokelom na lijevom testisu. Kod rođenja je bila ogromna(bar je meni ti tako izgledalo) a sada sa 7 mj se smanjila ali je još tu i dokorica jučer kaže da će vjerojatno trebati operacija ali ćemo čekati do godine dana. Mene zanima koliko se dugo ostaje u bolnici? Kako to bebice od godinu dana podnose? ako dojim mogu biti sa bebačem u bolnici? muka mi je od toga...a voljela bih da to riješimo... pozdrav!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pričekajte još, neki kažu da se čeka i do 3. godine. Ostaje sa 1 noć, apartman imaju za mame djece mlađe od 6 mj., treba rezervirati unaprijed. Tak su bar meni rekli, ali sam vidjela da je unutra bila mama sa dečkičem od bar 6 god. Klajićeva).
    Evo, mi smo dočekali i 3. god i sad više nemam kaj čekati.
    Posljednje uređivanje od Eci : 14.08.2010. at 23:49

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo bili na Rebru u 5. mjesecu, odio dječja kirurgija
    bili smo u bolnici jedan dan
    na odjelu su dva apartmana, cijena je 500 kn na noć
    najtoplije preporučam!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kakvi cigani, 500 kn? majketi pa kod nas na moru je 50 Eur u špici sezone apartman...ma stvarno...Ja sam iz Istre...Pošto smo mi i meningitis prebolili ja sam sa mališom bila 1 mj u bolnici ...nadam se da ću moći biti poslije operacije makar sjedila na stolici pokraj njega cijelu noć,dvje...nema šanse da ga samog ostavim...ako ne može idemo privatno...platiš pa da vidiš kako sve može...ali 500 kn Isuse Bože...u šoku sam ((

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam razmišljala da odem privatno, ali pedica mi je rekla da su u Klajćevoj i na Rebru priznati stručnjaci, a u privatnim klinikama da ne zna. To je rekla takvim tonom da sam odmah odustala. Možda i nisam u pravu ali...

Khaa - kažeš jedan dan - da li to znači 24 sata ili ste isti dan išli doma?
    Planiram, ako me ne puste da ostanem uz njega, nagovoriti dr da nas pusti isti dan , makar i na vlastitu odgovornost. Blizu smo bolnice, a mislim da ću ga ja doma bolje paziti i cijelu noć gledati u njega, nego da tamo plače, a sestra uđe 1 ili 2 puta.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako niste iz zg onda se radi o 2 dana - prvi dan dijete prijaviš u bolnicu, drugi dan je operacija, treći dan ideš doma. ako si iz Zg dođeš bez djeteta, sve obaviš, drugi dan dovedeš dijete na tašte i to je to.
    operacija traje oko 45 minuta, P je već drugi dan prije 9 ujutro bio pušten, za 6 dana konci idu van.
    sad mi recite što hoćete, ali meni tih 500 kn nije bilo puno. apartman je super, čist, hrana odlična (donesu ti meni na 5 stranica da biraš doručak, ručak i večeru); u sredini je odjela tako da se ne može desiti da te pri viziti zaborave što mi se desilo u Petrovoj.
    nakon groznog iskustva u Klaićevoj gdje mi je doktor na pregledu rekao da on sad nije siguran da li se djetetu spustio testis ali da će ga otvoriti pa vidjeti, otišla sam prvo privatno kod dr. Dumića a onda me on poslao dr. Batinici na Rebro.
    (ja sam kod Dumića išla da provjeri testis jer nisam kanila ići na operaciju sa djetetom manjim od 3 g ako baš nije potrebno, inače se može direktno naručiti na Rebro kod Batinice)

Dr. Mislav Dumić, Rebro, Klinika za pedijatriju, Zavod za endokrinologiju.

Tel. +385 (0)1 2388-532 (ordinacija)
    Tel. +385 (0)1 2388-556 (Prof.dr. Miroslav Dumić)
    sestre predbilježba amb 2367 410, 412
    Privatno: dr. Erika Kutlić na Krugama. Tel: 01 6116453, 098221665

prof Batinica Rebro
    narudžbe kod njega na odjelu; nazvati prije?
    ponedjeljkom radi od 13-14h
    tel. 2367203

e da, samo da napomenem, osoblje dječje kirurgije je stvarno sjajno, ponavljam, toplo preporučam!!
    Posljednje uređivanje od khaa : 15.08.2010. at 22:21

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, da napišem friško (današnje) iskustvo - možda će nekome pomoći.
    Došli smo danas u pola 8, u 10 je bila operacija, u 11 je već bio u sobi (sama operacija traje 10 min, ali ih vode po 3 tamo, pa imaju pripreme ili šta već). Niš ga nije bolilo, malo je odspavao i bio je jako dobre volje, jedva smo ga zadržali da se ne ustaje.
    U 6 popodne (posjete su 10-18h) smo nagovorili dr da ga pusti doma i sad mirno spava u svom (mom) krevetu.
    2 Dana mora ležati, treći dan sjediti, a tada smo naručeni i na kontrolu.
    I sestre i doktori su vrlo ljubazni i uopče sam jako zadovoljna. (Doduše nebi bila zadovoljna da ga nisu pustili, jer je vrijeme posjeta prekratko i ne može se ostati po noći.)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upravo smo napunili 4 godine, bili na cijepljenju i redovnoj kontroli pa nam je dr. ped. rekla da vodenu liku ipak treba pregledati kirirg, išli na Firule, naručeni za tjedan dana. Danas na pregledu je stvarno bila veća nego do sada, inače nije tako velika, danas je pored svakog testisa veličine bajama...volila bih izbjeć zahvat, radije bih čekala još...netko je spominjao peti rođendan...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Joj iskreno nemoj čekati.Mi smo se zeznuli i čekali i čekali i čekali i na kraju obavili to prije dva mjeseca .A. ima 9 godina i 6 mjeseci.U zadnje 3 godine ta Hidrokela se masu puta pojavila i povukla..i tako stalno u krug.Dok nije postala tako velika da se kroz mošnje prozirala tekućina.Obavili sve jedno jutro.i do 13 i 30 je išao doma.Ujutro nas primili u 8 zatim je tu bilo nekoliko djece pa se odužilo.U 11 dobio pola tabletice,u 12 išao u salu.Sve bilo gotovo za 20 min.odmah se probudio i samo rekao da je gladan.Dali mu jesti i dok.došao da vidi kako je i da nam objasni kako je bilo.Ja pitala kad možemo ići doma ,on rekao čim s e popiški.U 13 30 se popiškio i išli doma.Kontrola bila za 5-6 dana i izvukli mu konac .To je to.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo sam danas čitala po netu, da je to rutinski zahvat i tako...
    Čekamo specijalistički pregled pa ću i ovdje napisat što je bilo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Podižem ovu temu da ne otvaram novu.
    Roko se zadnjih par dana žalio na bol u desnoj preponi, a danas popodne smo vidjeli da mu je desni testis puno veći i kao da je pun vode, žali se na bol, ali ne prejako.
    Meni je prvo palo napamet da bi to mogla bit hidrokela, al me muči kaj on ima 9 g. i to se sad pojavilo prvi put. Jel moguće da se to pojavilo tek sad ili je nekaj drugo.
    Druga stvar koja me muči je kaj nam doktorica radi tek sutra popodne, pa ne znam dal da ujutro odemo u Klaićevu bez uputnice da to vide ili da čekam popodne.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo imali dvije hidrokele i pupčanu kilu. jedna se hidrokela smanjila pa je nisu dirali a drugu smo operirali s 2,5 godine. u bolnicu smo došli oko 8, operacija oko 10, u sobi je bio oko 12 i doma smo došli istu večer. kontrola i skidanje šavova za 7 dana. rutinska operacija ali isto se bojiš da nešto ne krene krivo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •