Cure, pomagajte.
danas mi je vrlo neljubazna službenica u Gradskom uredu za zdravstvo odbila primiti dokumente za onu pomoć za dijete jer na osobnoj iskaznici (s kojom je BTW inače sve o.k.) imam crticu između svoja dva imena. na domovnici i rodnim listovima djece ta moja dva imena su napisana bez crtice. tražeći stručnu pomoć završila sam na općini gdje su mi dali nekakav papir iz Središnjeg državnog ureda za upravu iz ožujka 2004. u kojem piše da crtica ne može biti sastavni dio imena ili prezimena, dakle, da se dokumenti izdaju bez crtice. to je o. k., ali moja osobna je izdana 2005, dakle, kada je taj navodni zakon već navodno bio na snazi. surfala sam po internetu u nadi da ću pronaći taj zakon ili nešto slično, ali toga ili nema ili ja to nisam uspjela pronaći. s obzirom na to da su mi i u putovnici i na osobnoj imena s crticama, znači li to da imam dva nevažeća dokumenta a da ja to uopće ne znam? jesam li ja osoba bez identiteta? postojim li ja uopće :? :shock: šalu na stranu, je li netko od vas čuo za ovo ili ima bilo kakvu ideju o tome gdje da pokušam pronaći odgovore jer mi službenica ne prima (po meni valjane) isprave, a s isključivo dojenim tromjesečnjakom mi se baš ne stoji bez prijeke potrebe u redovima na MUP-u, a tamo su mi ionako u prošli petak izdali potvrdu o prebivalištu s crticom i na potvrdi za novu putovnicu stoje mi imena s crticom! :? eh, da. na onom papiru iz općine stoji da se u privatnom životu mogu služiti crticom ili koristiti ispravu na kojoj je crtica jer to "ne utječe na sadržaj osobnog imena". sorry što sam odužila, mislim da ludim.