Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: Pričaju li što je bilo u školi?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da bi svakom roditelju i neroditelju prvenstveni prioritet trebao biti - biti covjek. A, specificno za ovaj topik, kad sa djetetom uspijes uspostavit takvu komunikaciju da ce ti dijete reci i ovakve stvari, zaliboze "komunikacije" kad ti kao roditelj, a prvenstveno kao covjek, po tom pitanju nista ne ucinis.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    po tom pitanju nista ne ucinis.
    Upravo tako. Neću učiniti ništa. I mogu ti reći da sam puuuno mirnija od kad sam tako odlučila. Dvojbe su mi trajale sve do trenutka kad sam pomislila na scenu u kojoj četvorica nasilnika maltretiraju moju kćer. E, tad mi se iskristalizirala odluka. Time neću izdati povjerenje svog djeteta i neću je dovesti u opasnu situaciju. To je uloga roditelja, čovjeka... Čak i životinja štiti svoje mlado. Zašto to ne bi činila majka??

Rezultat mog čina bit će možda jedna mokra glava, četiri zasluženo kažnjena prijestupnika i bezgranično povjerenje moje kćeri. Ovo zadnje nema cijenu. To znaju roditelji kojima je važno da ga imaju i oni koji pate što ga nemaju. To znaju i oni čija su djeca nastradala zato jer ga u svoje roditelje nisu imala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mim ,a što da ti za par godina kćer dođe s pričom da je čula da ta ista 4 nasilnika žele opljačkati i prebiti neku bakicu koja stanuje blizu škole?

gdje podvlačiš crtu?

ili je tebi prvo kćer pa sve drugo ?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    mim ,a što da ti za par godina kćer dođe s pričom da je čula da ta ista 4 nasilnika žele opljačkati i prebiti neku bakicu koja stanuje blizu škole?

gdje podvlačiš crtu?

ili je tebi prvo kćer pa sve drugo ?
    Kad sam postavila pitanje rekla sam da nije po život opasan nestašluk. Tu povlačim granicu. U ovom slučaju je mokra glava vs. maltretiranje (fizičko i psihičko) moje kćeri. I u ovom slučaju biram svoje dijete. Točka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što radi razrednik i ped-psihološka služba škole u tom razredu ?

znači imamo 4 nasilnika i nikom ništa?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a što radi razrednik i ped-psihološka služba škole u tom razredu ?

znači imamo 4 nasilnika i nikom ništa?
    Nije baš tako. Radi se o jednom nasilniku i trojici odgojno vrlo zapuštenih dječaka. Što se nasilnika tiče-učiteljica se bori od 1. razreda s roditeljima koji ne dolaze u školu, izbjegavaju pedagoga, na savjet da se dječak odvede liječniku tj.psihologu odgovaraju posprdno da su i oni bili živahni (u tome prednjači mama)... Od ostale trojice jedan je bez roditelja, a ostala dvojica su jednostavno prepušteni starijoj braći na odgoj i čuvanje, povodljivi su i nemaju nikog da im ukaže da je to što rade loše. Učiteljica je vezano za jednog već kontaktirala i socijalnu službu, ali su joj zaista ograničene mogućnosti djelovanja.
    Ako imaš kakav dobar pedagoški savjet-slobodno reci. Meni je tih dječaka žao, učiteljici isto, ali jednostavno više nema što poduzeti kad ne nailazi na suradnju s roditeljima.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja bih, recimo, htjela znati jel mi je pametno svaki put pogledat iznad vrata prije nego sto kroz njih prodem da vidim jel mi se sto sprema.

Jos uvijek stojim iza onog da mislim da ti o ovome uopce nisi razmisljala u sirinu opcija koje dolaze u obzir kako bi napravila ono sto bi bilo ljudski a da svejedno ne dovedes svoju kcer u neugodnu situaciju. Vec da si isla za tebe laksim putem. Ne za tvoje dijete nego za sebe. Drugim rijecima, nisi si dala dovoljno truda. Sto valjda i oslikava tvoje moralne prioritete.

Zasto, recimo, ne bi toj uciteljici, ili ravnatelju/pedagogu, mogla javiti da si cula da se tako nesto sprema, bez spominjanja imena? Pa cak i skroz anonimno ako te tol'ka frka?

Ja stvarno ne mogu razumjet da ti mozes sebi dozvolit da se nekom nesto tako ruzno napravi a da ti stojis sa strane znajuci da je postojala mogucnost da se to sprijeci da si samo djelovala. Stvarno ne mogu. I to kao roditelj dvoje djece, znaci, ne i sama bez zastitnickih porivima prema njima. Jednostavno ne mogu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa

Ja stvarno ne mogu razumjet da ti mozes sebi dozvolit da se nekom nesto tako ruzno napravi a da ti stojis sa strane znajuci da je postojala mogucnost da se to sprijeci da si samo djelovala. Stvarno ne mogu. I to kao roditelj dvoje djece, znaci, ne i sama bez zastitnickih porivima prema njima. Jednostavno ne mogu.
    Ne sjećam se da sam tražila razumjevanje s tvoje strane. Lijepo špekuliraš o tome da bi se nešto trebalo napraviti, ali sve ostaje u zraku. No, hajde ti budi pametna pa smisli što umjesto da se zgražavaš i govoriš o mom moralu. Očito te to muči više nego mene. Ja sam odlučila što ću napraviti i apsolutno sam pred sobom moralno čista, a tvoj stav o tome me ne zanima i ne raspravlja mi se s tobom o tome pa je ovo zadnje što ću ti odgovoriti.

Naprotiv, vrlo me zanima što o navedenoj situaciji misli Maria71 jer je ona stručna osoba, s više iskustva od mene. Takve ljude sam sklona poslušati čak i kad se to kosi s mojim moralnim i inim uvjerenjima.

Usput, tvoj stav, a najviše način iznošenja istog, tu i drugdje, je vrlo nedoličan tvom položaju "osoblja foruma". Daješ si previše slobode u olakom ocjenjivanju ljudi koje ne poznaš, a čak ni ne biraš riječi. Vrlo, vrlo nedolično. Čak mi se čini-i kažnjivo prema forumskim pravilima.

Pa, da ti kažem jezikom koji razumiješ: sjaši mi s vrata

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, sjahujem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoje načini ili ja radim u nekom paralelnom svemiru.....

Socijalna služba nije baš tako inertna kako mi mislimo.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Postoje načini ili ja radim u nekom paralelnom svemiru.....

Socijalna služba nije baš tako inertna kako mi mislimo.
    Imaš pravo, i u ovom slučaju je odradila posao. Obitelj jednog od tih dječaka je pod nadzorom. Ali!! Što napraviti s nasilnikom??? Riječ je o izrazito dobrostojećoj obitelji, oba roditelja zaposlena na nekim visokim funkcijama, ogromna kuća, dijete apsolutno zbrinuto po svim pitanjima osim po pitanju odgoja. Učiteljica kaže kako je probala sve što se moglo: razgovorom, prijedlozima , objašnjavanjem, prijavom pedagogu, inzistiranjem na razgovoru s liječnikom.... Koliko vidim-dala si je truda. Nije da nema pomaka: dječak je sad ipak malo manje okrutan prema ostalim učenicima nego što je to bio, ali roditelji odbijaju suradnju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

temeljito voditi brigu o razredu i svako nasilničko ponašanje prijaviti soc. radniku.

ako i kad izvedu tu psinu s balonom punim vode, vjerujem da bi i soc. služba razmišljala o drugim koracima, do upućivanja roditelja i djeteta na razgovor kod psihologa ( ako se ne odazovu ,onda postoje i drugi koraci , sustav je uhodan ) do privremenog izmještanja djeteta npr u poludnevni boravak u ustanovi.......

ja sam prije par godina imala sličan slučaj i kad su roditelji vidjeli da je vrag odnio šalu, počeli su se brinuti o svom djetetu .

I nije me bilo briga jel su dobrostojeći s vezama ili siromašni, neodgoj i zanemarivanje djeteta je isto u elitnom ili u sirotinjskom kvartu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="mim
    Ne sjećam se da sam tražila razumjevanje s tvoje strane. Lijepo špekuliraš o tome da bi se nešto trebalo napraviti, ali sve ostaje u zraku. No, hajde ti budi pametna pa smisli što umjesto da se zgražavaš i govoriš o mom moralu. Očito te to muči više nego mene. Ja sam odlučila što ću napraviti i apsolutno sam pred sobom moralno čista, a tvoj stav o tome me ne zanima i ne raspravlja mi se s tobom o tome pa je ovo zadnje što ću ti odgovoriti.

Naprotiv, vrlo me zanima što o navedenoj situaciji misli Maria71 jer je ona stručna osoba, s više iskustva od mene. Takve ljude sam sklona poslušati čak i kad se to kosi s mojim moralnim i inim uvjerenjima.

Usput, tvoj stav, a najviše način iznošenja istog, tu i drugdje, je vrlo nedoličan tvom položaju "osoblja foruma". Daješ si previše slobode u olakom ocjenjivanju ljudi koje ne poznaš, a čak ni ne biraš riječi. Vrlo, vrlo nedolično. Čak mi se čini-i kažnjivo prema forumskim pravilima.

Pa, da ti kažem jezikom koji razumiješ: sjaši mi s vrata [/quote]

Fakat ne razumijem ovakav ton.
    U potpunosti se slažem s Ančicom. Upozoriti se može učitelja na više načina ne dovodeći u opasnost svoje dijete. Ovo je zaista sebično. I još se ljutiš kad se netko ne složi s tobom. :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, trebalo je biti ovako:

Citiraj mim prvotno napisa

Pa, da ti kažem jezikom koji razumiješ: sjaši mi s vrata
    U potpunosti se slažem s Ančicom. Upozoriti se može učitelja na više načina ne dovodeći u opasnost svoje dijete. Ovo je zaista sebično. I još se ljutiš kad se netko ne složi s tobom.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    U potpunosti se slažem s Ančicom. Upozoriti se može učitelja na više načina ne dovodeći u opasnost svoje dijete. Ovo je zaista sebično. I još se ljutiš kad se netko ne složi s tobom.
    Naslov topica je "Pričaju li...", a moje pitanje bilo je u vezi traženja rješenja problema. I ti si se tu našla samo moralizirati. Pokušaj se ili držati teme ili biti konstruktivna, a što se moraliziranja tiče-otvori topic: "Mim-moralna nula" ako želiš. Meni je fakat svejedno. A kaj se tona tiče-Ančica zna zakaj je takav i ne buni se. Zato nemoj ni ti.

To da se može upozoriti učitelja na više načina.... Aha, reci mi tri pametna ako ih se sjetiš,a da pri tom izbjegneš reći koji ti je izvor informacija. Ne znaš, jel da??? E, kad tvoje dijete bude u toj situaciji onda ti lijepo postupi moralno, sve prijavi pa neka se tvoje dijete vraća u 19 sati po mraku 2,5 km do kuće, a ti se nadaj da je putem nitko neće maltretirati. Moja neće biti u toj opasnosti zato jer joj je mama nemoralna i štiti je

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    A kaj se tona tiče-Ančica zna zakaj je takav i ne buni se.
    Ah, ja ne bih rekla da Ancica misli da je sa tvojim tonom sve u redu (dapace), samo sto je skuzila da je bolje da se iskljuci nego da ga dalje slusa

Samo velim, da se ne interpretira Ancicino misljenje o ovom ili onom tonu na krivi nacin. 8)

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •