Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 268

Tema: Vitex za neplodnost

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sandrij2 hvala na informaciji

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Hm, ja pijem vitex evo nekih 7-8 mjeseci, (problem su mi dugi ciklusi inače), prva 2- 3 mjeseca bilo je dobro, menzis bi došao 32.dan a onda sve počelo po starom, 38 - 40 dana uz spotting čak i 7 dana prije menzisa :?
    ne znam da li da ga nastavim piti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure, malo me sram, ali sta je to spoting?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    Cure, malo me sram, ali sta je to spoting?
    spotting je "krvarenje u tragovima" - znaci blago krvarenje koje moze biti roskasto, smedjkasto ili u obliku sitnih kapljica crvene krvi.
    obicno se desava kao probojno krvarenje kod koristenja oralne kontracepcije ili u nasem slucaju kao krvarenje pred menstruaciju zbog oslabljenje funkcije zutog tijela (nedovoljan nivo progesterona, obicno zbog djelovanja povisenog prolaktina).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala wewa opet

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    Hvala wewa opet

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kia molim te može na pp naziv vitex kapi, proizvođača i ostalo. ja sam neka vrsta semi vegetarijanke, a probala bi s vitexom...
    hvala

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anamar imaš pp

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kia, i meni please

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo puros i tebi

Zaboravila sam napomenut da u tim kapima ima alkohola. Pa ako nekom smeta da zna i da ne traži i gubi vrijeme bezveze.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kia molit ću i ja pp radi tih kapi.
    inace ja pijem pms free vć 6 mjeseci, i spotting mi se nastavio jedino me manje bole prsa, tako da ne znam je li to pomaže ili odmaže ili ove od enciana nisu kvalitetne

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam to prestala piti, dok sam pila cice me nisu boljele prije M, nego nakon M, pa sam mislila da su to simptomi trudnoće i testirala se kao luda, a zadnja M je bila tako bolna kao nikada do tada. Meni to nikako nije bilo "PMS-free", nego "PMS-još gore".

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam nakon agnus castusa počela piti PMS FREE prošli mjesec, od 1. dana ciklusa. I što, nekako oko 17.- 18. dana pojavio mi se smeđi iscjedak, koji se miješao s krvavim tragovima, nekad više nekad manje, cijelo vrijeme otad pa do jučer kad mi je kao krenuo menzis (kažem kao jer mi se opet ne čini da je to to) i danas već stalo. A 33.dan ciklusa. Ludim. PMS FREE ili što :? :? :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma i ja kad sad razmišljam o tome mislim da nije mi ništa pomogao. mislila sam da mu triba vrimena da proradi, a čini mi s da mi se spotting još više zbrčkao, a i prije nisam primjetila iscjedak iz grudi koji sad imam. ali mislim da je stvar u encianu. prija apotekarica mi je rekla da i nisu nešto kvalitetni. provat ću nabavit te kapi koje je kia spomenula ili ako je netko čuo za još nešto nek javi :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Razgovarala sam s jednom ljubaznom apotekarkom o PMS - free i ona mi je rekla da je dobro piti takve pripravke, no da organizmu treba neko vrijeme da se privikne ( ona u svojoj ljekarni ne drži priozvode tog proizvođača tako da nije imala interesa da mi laže ).Ipak, ja sam ga prestala piti sredinom trećeg ciklusa jer sam prvi put u životu imala hormonalni poremećaj, nisam imala spotting nego " izljeving "pa sam zaključila kako uz sve svoje probleme u reproduktivnom sustavu ne moram stvarati sama sebi nove...

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mene je taj PMS Free jako razočarao baš zbog spotinga koji mi se pojavljivao i 7-10 dana prije M, a nikad prije ga nisam imala. Čim sam ga prestala piti vratilo se sve u normalu. Jedino neznam kakav mi je sada prolaktin, jer mi je pao u granice normale dok sam pila PMS.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ću ovih dana ići provjerit hormone pa ću vam javim, ali baš me strah da mi od ovog pms free vrijednosti prolaktina ne budu još veće, a tila sam ga kao prirodnim putem smanjiti..

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marijana28 prvotno napisa
    ja ću ovih dana ići provjerit hormone pa ću vam javim, ali baš me strah da mi od ovog pms free vrijednosti prolaktina ne budu još veće, a tila sam ga kao prirodnim putem smanjiti..
    Neće ti biti veća, sigruno!
    Meni je smanjio prolaktin, ali me uništio sa spotingom

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Ja sam nakon agnus castusa počela piti PMS FREE
    Pa to ti je isto! Agnus Castus=Vitex=Fratarska konopljika

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ali ivorx
    to mi nije jasno. ako je smanjio prolaktin spoting je trebao nestati( navodno i pojavi se radi velikog prolaktina) :?

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je moja ginekologica rekla da spoting nemora imati apsolutno nikakve veze sa povišenim prolaktinom.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala na odgovoru, mada sam sa svim pomalo zbunjena, baš me zanimaju rezultati hormona.
    ali spoting me izluđuje i ne znam kako da ga se rješim. a je li ti rekla od čega je spoting

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rekla je da može biti od niskog progesterona, ali da u puno slučajeva nema uopće veze s hormonima.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hej curke,
    čitajući ovu temu provo sam se sva zapalila za vitexom, a sada ga baš i ne želim piti. Ispada da ima više loših nego dobrih iskustava, premda to vjerojatno ovisi o stanju u kojem si (a svi smo u nekom, samo ne u drugom )

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Citiraj kikic prvotno napisa
    Ja sam nakon agnus castusa počela piti PMS FREE
    Pa to ti je isto! Agnus Castus=Vitex=Fratarska konopljika
    Pa znam! Htjela sam vidjeti zbog drugog proizvođača kakav je PMS FREE

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidim da su neki imali loših iskustava s Vitexom, ja imam dobro, tj. uzimala sam ga oko 3-4 mjeseca i ciklus koji mi je šarao se stabilizirao, nestao je spotting i ublažio se PMS, ali ja sam koristila kapsule iz kojih bi na žličicu istresla sadržaj, kao da sam pila žlicu čaja.... i da napomenem koristila sam Vitex koji sam nabavila iz Amerike, negdje na topiku ima link koji sam stavila o kojim se kapsulama radi.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja jedino primjećujem da dok sam ga pila redovito (2 mjeseca), imala sam točno 28 dana ciklus, sad kad sam prestala opet se produljio na 30-32, ali isto tako vidim da više nemam kaplicfu kad stisnem bradavicu, biće da se prolaktin snizio, iako tek u četvrtak idem kontrolirati hormone, pa ći ziher znati za dva-tri tjedna (koliko im treba da stignu nalazi).

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Vitex za neplodnost

Pomaze li vitex kod anovulatornih ciklusa? Ja sam kupila neki svedski 40mg , ali to izgleda slabo djeluje na mene (ovo mi je prvi ciklus da ga pijem , al sta cu kad sam nestrpljiva) Citala sam neke americke forume i tamo zene savjetuju da se pije ujutro u uvece . Ne znam smijem li se usuditi da poduplam dnevnu dozu , ili da nastavim ovako , ali strpljivo :/

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    kaplicfu = kapljicu
    Sad sam vidjela ovaj tipfeler.
    Citiraj tuzna s osmijehom prvotno napisa
    Pomaze li vitex kod anovulatornih ciklusa? Ja sam kupila neki svedski 40mg , ali to izgleda slabo djeluje na mene
    Vitex-u treba malo više vremena da prodjeluje, bar 2-3 ciklusa, meni je pomogao u toliko što mi je prije O bila 24.dc, a sad je 16., 17.dc, ali ja sam pila i B6 vitamin paralelno s tim tak da nisam baš sigurna što je više djelovalo, B6 djeluje na luteinizirajući hormon (LH) koji opet djeluje na O. Hm, hm kad se sjetim, šata sam sve progutala u zadnja 3-4 mjeseca...

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pocela bih s vitexom zbog svog PCOS-a i anovulacijskih ciklusa
    ali ne znam dali da pricekam da prvo izvadim te hormone 3-5dc pa ona da krenem s tim ili da nis ne cekam :?

Rene2 koji B6 (mislim od kojeg proizvodaca)

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Smotana sam ko sajla B6 je folna ili

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

B6 je vitamin iz skupine B-kompleksa, sam ne djeluje, pa uz B6 uvijek treba piti i b-kompleks. Kak sam ja veliki pobornik hrvatskih proizvoda kupujem "Plivit B6" i "Plibex", mada ima i drugih proizvođača (Ne želim reklamirati) Folna je također iz skupine B vitamina, ali nije B6. Sve skupa ne košta više od 30kn.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Vitex za neplodnost

Imam jedno pitanje ... Da li vitex povecava tjelesnu temperaturu :? :? Meni je dnevna temperatura ( ispod pazuha) 36,8 - 36,9 a inace mi je nakon ovulacije bila 36, 5 .

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko znam ne, tj. ne vidim razloga da povećava...Betty, nadam se da se malecko gnijezdi i da je to razlog povećanja temperature!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Wewa, i ja sam mislila i pitala se što je to spotting. U proslom ciklusu pojavio mi se koji dan nakon ovulacije?! Koja kap, tokom toga dana. Ti si napisala:
    [quote=... ili u nasem slucaju kao krvarenje pred menstruaciju zbog oslabljenje funkcije zutog tijela (nedovoljan nivo progesterona, obicno zbog djelovanja povisenog prolaktina).[/quote]

Ima tome "lijeka", mislim na manjak progesterona i povisenog prolaktina? Kako to utječe na naše stimulirane IVF i šanse za ostati trudan?

Savjetujem curama Agnus Castus (alias vitex) od dr Vogela. idite na www.avogel.co.uk. Mozete agnus c. naruciti via internet. U obliku kapljica.
    Da li Agnus castus djeluje na smanjivanje prolaktina? :?

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i ja se pridruzujem vitexicama. Danas prvi dan pa cemo vidjeti kako djeluje, kroz cca 2 tjedna (ili ti kad mi dodje M) vadim hormone, bas me zanima kak ce se odraziti na to i dal ce se u tako kratkom roku uopce odraziti.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nastasja djeluje, snižava prolaktin-provjereno. Ja sam ga pila u obliku kaspula u kojima je bio smrvljeni Angus Castus.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo da i ovdje prijavim: pijem PMS FREE, cca mjesec i pol, i konačno imam sluz i to more, svaki dan, već cca 2 tjedna, nakon što je nisma imala 2 godine (od poroda). Mislm da ipak nekako djeluje. Dalje - vidjet ćemo.

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo i mene ovdje . Sinoc me lupilo pa sam kupila pms free, cink+vitamin c i plivit b6 i plibex Kad sam sve to ujutro stavila u usta, MM me samo gledao :? .
    Samo da pitam, zasto je zapravo dobar taj b6 i plibex? jel dovoljno to piti ili trebam pojacati kucnu apoteku?

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sad si me sjetila da sam opet zaboravila u ljekarnu po plibeks mislim da je B dobar za fazu, e sad koju ne znam, mislim lutealnu :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure,

jedno pitanjce za one koje već neko vrijeme uzimaju vitex:
    nakon koliko vremena se počne osjećati djelovanje, konkretno me zanima što se tiče predmenstrualnog spottinga?

budući da ga pijem tek 3 dana, a M mi se nekako čudnovato odužila (točnije, dobila sam spotting nakon M, traje već treći dan), je li moguće da je to zbog vitexa?

prije ga nikad nisam poslije, samo prije M.

:?

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure može savjet
    Tek kad sam prestala uzimati sve moguće pripravke i mjeriti bazalnu temperaturu ostala sam trudna (OK, jedino sam koristila LH trakice )

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ivory prvotno napisa
    Cure može savjet
    Tek kad sam prestala uzimati sve moguće pripravke i mjeriti bazalnu temperaturu ostala sam trudna (OK, jedino sam koristila LH trakice )
    eto vidiš... i sad ti budi pametna... :/

piti ili ne piti, pitanje je sad?

čestitam ivory :D :D

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaju stare cure sa odbrojavanja koliko sam ja dugo odbrojavala i strijepila i nadala se i nikako, a onda sam malo otpustila kočnice, zaboravila pretrage i doktore, prestala koristiti vitex i mjeriti temperaturu i naručila LH trakice. U drugom ciklusu korištenja trakica pojavio se plus (nakom 8 mjeseci pokušavanja)!
    Ma i vi će te to dočekati, samo treba malo strpljenja

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje, evo ja sam iskopala iz knjige jednog našeg poznatog travara, g.Ivana Lesingera, nešto o Vitex agnus-cactus L. tj.konopljika.

Druga imena: Fratrov papar, monarhov papar.

Stanište: raste uz morsku obalu, kao grm ili drvo, te kao ukrasno drvo u parkovima.

Vrijeme cvatnje: Lipanj-srpanj.

Branje i prerada: Sabiru se listovi i sjeme i suše na toplom i zračnom mjestu. Sjeme se prerađuje u tinkturu ili melje u prah.

Ljekovito djelovanje: (citirat ću samo ono što je nama ovdje interesantno)
    -plodovi konopljike namijenjeni su u prvom redu liječenju hormonalne neravnoteže u žena i to naročito u vrijeme klimakterija jer uravnotežuje hormone estrogena i progesterona-djeluje na pituitarnu žlijezdu-epifizu, na ženski reproduktivni-spolni sustav, te na razne poremećaje mjesečnog ciklusa;djeluje na hipotalamus, epifizu, jajnike, pomaže kod predmenstrualnog sindroma, i kod amenoreje (amenoreju prati povećani hormon-prolaktin u krvi);
    -pojačava lučenje mlijeka u dojilja;
    -djeluje i kao afrodizijak i kao anafrodizijak, što na prvi pogled stvara zabunu, ali je objašnjenje vrlo jednostavno:konopljika ima svojstvo davanja određene ravnoteže tijelu u oba slučaja: smanjuje želju kod muškaraca, a pojačava libido ili želju kod žena;
    -za izazivanje ili regulaciju mjesečnice;
    -smiruje menstrualne grčeve.

Sjeme i plod konopljike odličan su lijek za ženske bolesti i smetnje.

Homeopatija: Homeopatski lijek Vitex agnus rabi se u obliku matične tinkture za liječenje hormonalnih poremećaja u žena.

Priprema tinkture:
    -200 grama plodova
    -litra 70-postotnog alkohola
    Zdrobljene plodove močiti 30 dana u alkoholu i procijediti.
    Uporaba: Uzimati tri-četiri puta na dan po 10 kapi, s mao vode ili čaja.

Eto, koga je volja može probat i na ovaj način

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure molim malu pomoć - naime, u dva prošla mjeseca išla sam na embrio transfer smrzlića, koji nisu vraćeni, jer mi prvi ciklus nije bio dobar endometrij, a drugi nije bilo ovulacije (inače PCOS), a ciklusi su mi bili stravično dugi - u prvom ovulacija nije bila ni do 18. dc, a u drugom mj. mi se vodeći folikul pojavio tek 19. dc.

Pitanje je: može li na vitexu odmah prvi mjesec doći do ovulacije?
    Svugdje se navodi da povećava količinu mlijeka (još dojim), ali za encianove kapsule piše da se ne smiju kod dojenja. Ima li i čaj i djeluje li isto?
    Isto tako piše da se ne smije uzimati s nekim hormonskim tabletama, pa onda mogu li recimo to piti do ovulacije pa onda prestati jer ću vjerojatno morati stavljati utrogestan (progesteron)?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pokušaj negdje na netu naći kapsule punjene baš vitexom, ja sam te pila i stvarno su mi pomogle, tj. regulirale ciklus, neke cure su pisale, mislim ivory da im te Encijanove nisu nešto baš pomogle, e sad ne znam je li to stvarno do Encijanovih ili je nešto drugo u pitanju.

Pretpostavljam da može izazvati ovulaciju tako brzo, ali nemam sad neki dokaz, niti iskustvo, samo se sjećam da sam čitala na jednom srp.forumu da je cura s PCOS-om koja nije imala menzes 6 mjeseci, nakon što je koristila Vitex kapi dobila ga za 24 dana. Znam da u Zagrebu negdje ima za kupiti i kapi, pa uzmi i njih u obzir.

Inače ja sam ih pila dok sam uzimala utrogestan i dabrostan jer sam pričala sa svojom gin. koja mi je rekla da se to vjerojatno odnosi na antibaby pilule. Budući vitex smanjuje prolaktin, s čime s automatski povećava progesteron, a utrogestan je progesteron, mislim da ih je onda u redu piti, ali možda netko stručan bolje zna.

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kia ili ako netko drugi zna, može na pp podaci za one vitex kapi?

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam imala uredne ovulacije, ali mi je bio povišen prolaktin. Prolaktin se smanjio, ali me spottin ubijao dok god sam pila vitex (4 ciklusa). Čim sam ga prestala piti nestao je i spotting i ubrzo sam i zatrudnila

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •