Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: bozanstveni krompir

  1. #1
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno bozanstveni krompir

    Ovaj krompir je zaista bozanstven, probacu da koristim hrv.izraze
    Krompir iseckati na komadice i staviti ga da se skuva a da se ne raspadne u mleku i slatkoj pavlaci/ vrhnje/ u kojoj je dodat 1 crni luk i nekoliko iztucanog belog/cheshnjak/, crni luk je u komadu. Kad se skuva, izvaditi crni luk, naslagati krompir u ciniju za pecenje, preliti mlekom u kom se kuvalo, preko staviti putera, zapechi do pojave korice. Ostaviti da se prohladi i upije saft i uzivati. Probajte, predivno je
    250 ml vrhnja za 1kg krompira

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    816

    Početno Re: bozanstveni krompir

    Citiraj ivananeda prvotno napisa
    Ovaj krompir je zaista bozanstven, probacu da koristim hrv.izraze
    Krompir iseckati na komadice i staviti ga da se skuva a da se ne raspadne u mleku i slatkoj pavlaci/ vrhnje/ u kojoj je dodat 1 crni luk i nekoliko iztucanog belog/cheshnjak/, crni luk je u komadu. Kad se skuva, izvaditi crni luk, naslagati krompir u ciniju za pecenje, preliti mlekom u kom se kuvalo, preko staviti putera, zapechi do pojave korice. Ostaviti da se prohladi i upije saft i uzivati. Probajte, predivno je
    250 ml vrhnja za 1kg krompira
    zvuči super!
    a koji je to crni luk? na koji način staviti gore putar?

  3. #3
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    mislim da je crni luk obična kapula, a bijeli luk je češnjak

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    243

    Početno

    Iliti crveni luk

  5. #5
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ako na 1 kg krumpira ide 2,5 dl vrhnja, koliko još ide mlijeka? :?

  6. #6
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Da, da, crveni luk ili onaj a krupnom belom glavicom i zutim preko sto cistimo... ala sam objasnila...a beli luk jeste cesnjak. Mleka, majbolje sa 3,2 proc.masnoce i toliko da prekrije krompir u kuvanju. Putera narezati na listice i nabacati. Izvrsno je , probajte

  7. #7
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    ja pravim nesto slicno i zapecem na 200°C

    i ovome bi mogla odgovarati ta temperatura

  8. #8

    Početno

    koliko dugo se mora kuhati taj krumpir u mlijeku? kaj nije jednostavnije barem ga dio skuhati u vodi i pred kraj prebaciti u mlijeko :/

  9. #9
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    :slinim:

  10. #10
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja sam u mlijeko dodala malo vegete, muškatni orah i biber.Umjesto putera stavila sam rendani sir.

    OK je

  11. #11

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    SPLIT
    Postovi
    291

    Početno

    Tako sam se ja nedavno oduševila pohanim krumpirima(večera za 5).Kad sam ih napravila -bez veze.

  12. #12
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    evo moja verzija i zove se "krumpir na tepsiji"
    ja pravim to odokativno, ovisi u cem pecem

    nasjeckam luk na kocke
    narezem krumpir na ploske
    dodam rizu
    posolim, povegetim (vegetu sam izbacila iz prehrane prije mjesec dana i od tada to nisam pravila, ne znam kako da dobijem taj ukus)
    sve izmjesam
    istresem u tepsiju
    zalijem vrhnjem za kuhanje
    zapecem na 200°C oko 30 min

    moja teta dodaje jos i ruzmarin

  13. #13
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,324

    Početno

    pa zar to nije gratin ? ono krumpir isjecete na ploske... poslozite ih u tepsiju ( il kako se to vec hrvatski zove ), izribajte sir po krumpiru i prelijte mjesavinom 1 jaja, kis. vrhnja i pola slatkog vrhnja (dodam jos zacine tipa vegete, al da nije vegeta)... i zapecem na ne znam koliko, dovoljno dugo da krumpir bude mekan (tj. ja cesto krumpir prije toga prokuham, pa samo treba 10 min za zapeci)...

    fino, mljac. i zove se "gratin" izgovaraj g-r-a-t-a-n (kroz nos)

    umjesto krumpira ja koristim i cvjetacu... il mozete raznorazno povrce (prije toga prokuhano) koristiti (mrkva, cvjetaca itd)

    evo slicice:
    http://www.marions-kochbuch.com/food...n-potatoes.jpg

    postoji i ta verzija samo s mlijekom, da se krumpir u tome potopi i krchka, al ja vise volim ovu punomasniju verziju

  14. #14
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    MC to je otprilike "gratin"
    a za objasnjenje kako se cita super

    MM to najradje jede ako odgore zapecem i koji komad speka ( ne previse jer bude premasno)
    a kad imamo domace kobasice obavezno kolutice kobasice ubacim u smjesu, uz to posluzim salatu i onda je

  15. #15
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj haribo prvotno napisa
    a kad imamo domace kobasice obavezno kolutice kobasice ubacim u smjesu, uz to posluzim salatu i onda je
    .... to francuski krumpir

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    mc ja nevidjeh sliku koju si linkala

    haribo jel dodjaes vec skuhanu rizu i stavis da se samo zapece il kak

  17. #17

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb,Hrvatska
    Postovi
    191

    Početno

    Nema ptice do prasice..

  18. #18
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    Haribo, krumpir i riža se kuhaju prije?

  19. #19
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj haribo prvotno napisa
    a kad imamo domace kobasice obavezno kolutice kobasice ubacim u smjesu, uz to posluzim salatu i onda je
    .... to francuski krumpir
    Da! Još se u krumpir i kolutiće kobasice dodaju tvrdo kuhana jaja narezana na ploškice.

  20. #20
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    mc ja nevidjeh sliku koju si linkala

    haribo jel dodjaes vec skuhanu rizu i stavis da se samo zapece il kak
    ne kuham nista prije
    sve se to lijepo namoci, skuha i zapece u vrhnju za kuhanje
    pazi na rizu da ne bude na suhom, jer bi mogla zube slomit

  21. #21

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Novi Sad
    Postovi
    116

    Početno

    Napravila sam juce krompir iz prvog posta.Dodala sam jos brokolija i suvog persuna.Super je ukusno.Pravicu cesce.

  22. #22
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    a ja danas po mom receptu bez vegete i bilo

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •