Evo, nakon 2 tjedna pretraga i hodočašćenja na Rebro zbog Crohnove bolesti danas mi je dr. rekao da već danima razmišlja što da mi daju od terapije. Do sad su uvijek liječili kortikosteroidima, ali vele da sad u ovom slučaju nisu najbolje riješenje i da bi meni sad trebalo liječenje antibiotikom (glupača zaboravila pitati koji, zadnji koji sam pila zbog bolesti je bio metronidazol, mislim da sam dobro napisala naziv, al o kojem got da je antibiotiku riječ, ni jedan ne ide uz dojenje...) Uglavnom, sutra dolazi nalaz zadnje pretrage pa trebam doći na konzultaciju i odlučiti kako će me liječiti.
Ovo su moja razmišljanja:
1. Piti antibiotik i prekinuti dojenje za to vrijeme pa opet početi kad završim s terapijom. To želim izbjeći pod svaku cijenu, srce bi mi puklo...i prepuna sam brige kako hraniti dijete formulom na bočicu, nemam pojma o tome i hoću li uspijeti vratit se na isključivo dojenje, kako da zadržim mlijeko, izdajanje mi jako slabo ide, hoće li ona htjet sisu nakon bočice?!!!.....i tisuću drugih stvari...![]()
![]()
![]()
2. Odgoditi terapiju antibiotikom dokle got mogu izdržati, što je jako upitno i riskantno, možda izdržim 2-3 tjedna čime ništa nisam dobila a mogu si ozbiljno narušiti zdravlje tako da će mi trebati trajna hospitalizacija i čak operacija nakon koje treba mjesec dana oporavka...![]()
![]()
![]()
3. Ne znam... Možda oni još nešto smisle sutra....![]()
Što da radim, kako da održim dojenje unatoč svemu? Koje je najmanje zlo? Bila bih jako zahvalna na pomoći tako da za sutra imam spreman odgovor u bolnici.