I ja mislim da ne....
Zato je višekratni nalog bolji, jer nema bezbroj papira, pečačenja, moljakanja...
Moj soc. ginekolog se svaki put ispočetka pravi mujo kad mu kažem za putne, ko da su to tek sad uveli. uvijek mu specijalno moram naglasiti da za AIH trebam uz pratnju. a dododilo mi se i da idem i 6 puta pa nisam za onda imala putni kad on da samo pet. a o višekratnom mogu samo sanjati
..ja svaki put predam taj višekratni s uputnicom..oni mi ga popečate i amen...tako i za svaku folikulometriju i sve..bez obzira bilo to 5 puta ili koliko već...
Moja gin kaze da se u KB Osijek poceo raditi ICSI i Osjecanke vise nemaju pravo na putne naloge za ZG, ali mozda netko ima svjezije informacije.
Ja sam iz Vinkovaca, a na postupke idem u Zg i nikada, pa niti prje 5 dana, kada sam dobila zadnji putni nalog, nisam imala problema sa dr. da ih dobijem.
Ne, nikada se nisam liječila u KBO, dapače, moja ginekologica mi je rekla neka odmah idem za ZG ili u Sloveniju obzirom da je imala pacijentice sa dobrim iskustvima kod njih.
Mene zanima da li putni nalozi mogu isteć?
Npr ako sam putni nalog dobila od svog doktora...al ga neko odredjeno vrijeme(!?) nisam ovjerila kod specijaliste......
Koliki je dopušteni taj vremenski rok između?
ako si bila kod specijaliste i potrošila uputnicu koju si dobila,a nisi odmah ovjerila putni nalog možeš ga slobodno baciti..putni nalog ima datum kad ga potvrde isto tako to rade i sa uputnicom..dakle uputnica+ nalog mora biti evidentirana za ISTI dan pregleda..
retrogradno ti nalog ne priznaju!
nadam se da nisam zakomplicirala..
Pa na VV su mi rekli da će mi sve putne naloge ovjerit na kraju postupka....Što se baš i ne slaže s tvojom izjavom. E sd sam tek zbunjena....
Pa koliko sam čula oni ovjere po datumima kad se dolazilo gore. sve oni to valjda imaju zapisano......a i logično je ako sam bila kod njih da sam im nosila uputnice....
Molim vas cure jel ko zna? Sad sam zbunjena još i više...
pa naravno da si nosila uputnice!!nitko te neće primiti bez nje..
meni su npr.odbili nekoliko p.n.iz razloga kaj sam ih nosila naknadno i nisu se poklapali sa onim datumom na uputnici...
uostalom ako su ti tak rekli onda tak i napravi...na kraju krajeva HZZO ti odlučuje o tome da li je nalog pravovaljan i da li će ti isplaatiti novce a ne bolnica.
pa ako ti ovjeravaju po datumima kak si bila gore ne vidim gdje je problem!
Nisi skužila moje pitanje..... Pitanje je koliki rok vremenski može bit između izvađenog putnog naloga i dok se ne ovjeri kod specijaliste... Putni nalozi su mi izvađeni...al ih još nisam na VV ovjerila. Pa me zanima koliko to vremena može proć.
Nisam uvijek imala uputnice. Kad sam ušla u potupak bila je dovoljna samo jedna uputnica-za inseminaciju. Na svaku folikulometriju i na dan inseminacije sam dolazila bez uputnice jer sam imala tu-koja je ostajala u mom kartonu. Ali za svaki dan sam dobila putne naloge. Tako da mi se nemogu putni nalozi poklapat s uputnicama.
I nije upitno da li ću tako napravit-hocu! samo me zanima taj rok.
Strašna kada ti budu upisivali datum u putni nalog moraju upisati datum kada si ti bila na pregledu, znači u tvom slučaju retroaktivno. Osim toga, ja imam višekratni koji sam koristila kroz par mjeseci i više postupaka i nikada nije bilo nikakvog problema.
Ma jasno mi je to...al evo npr...putni nalog sam izvadila kod doktora u pz.....i to prije mjesec dana...a ovjerit cu ga slijedeci mjesec...po datumima od ovog mjeseca....jer sam ovaj mjesec isla u postupak.....
Ali to ti nema nikakve veze, datum na nalogu i datum kada si išla u postupak. Kažem ti da je moj jedan nalog trajao par mjeseci za više postupaka.
To je dobro, napokon je to -to na što mislim..hehhe
Hvala ti puno!
ja sam prije 2 tjedna bez problema dobila putni nalog dubrovnik - zagreb. iako i kbc split radi ivf. mozda taj novi zakon jos nije dosao do jugami inace kasnimo sa svime.
e da, jos uvijek postoji mogucnost da mi ne isplate ako se pravilnik mijenjao
Ja sam iz Rijeke i uvijek sam dobila putni nalog za VV ali svaki put moram priložiti kopiju nalaza da se ne možemo liječiti u KBC Rijeka i da mi je VV najbliža klinika. Dobijem odnosno tražim skupni i sama upisujem datume kad sam u postupku a doktor mi to ovjeri zadnji dan postupka (nekad u Zg idem 5, 6 ili više puta u jednom postupku). Naravno MM dobije putni samo za dan punkcije. I cure morate se izboriti za sebe
Pitanjce:Koliko putnih naloga po postupku mogu maximalno dobiti??? moj ginekolog mi uvijek da 5 putna naloga, kaže da se 5 dobija maximalno po postupku! kako kod mene to uvijek biva, na kraju idem 6 puta! višekratni kod njega ne dolazi u obzir!!
Iskreno, nemam pojma! NIkad nisam to pitala jer mi nije bilo potrebno!
Ja sam imala sad onaj višekratni i potvrdila sam ga 6 puta,neki put sam i zaboravila,jer sam ga imala još od prošlog postupka,odnjela sam ga na socijal i nisu niš rekli da nije dobro,bumo vidli ak budu kaj isplatili.