Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Tko je odgovoran za dječje stvari u vrtiću?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tko je odgovoran za dječje stvari u vrtiću?

U našem vrtiću imaju samo 4 ormarića. Na svakom od njih su napisana po 2 imena. Ne znam po kojem kriteriju.
    Dakle , samo 8-ero djece ima svoj ormarić. Ostali ne.
    Stvari se vješaju na na hodniku .
    Danas je nam je nestala jaknica.
    I.je mislio da je u hodniku , ali tamo je nije bilo.
    Tražila sam s tetom oko 10 minuta ( teta je bila iz dežurstva , jer njihova teta ima popodne program male škole , tako da je od 15,15 već dežurna teta iz starije skupine ) i nismo našli.
    Možda je netko zabunom uzeo , a možda je i negdje među igračkama.
    Ono što me iznenadilo je stav tete.
    Ona misli da on sam mora paziti i čuvati stvari, i okomila se na njega pitanjima gdje mu je jakna. Da zna , rekao bi valjda . On se skoro rasplakao.
    Kako da čuva jaknu koja visi u hodniku?
    Da li je dijete srednje vrtićke skupine uoće sposobno brinuti o takvim stvarima ? :/
    Ili je to posao teta?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nemogu baš ni tete sve kontrolirati ali ipak mislim da ni dijete ne može
    voditi računa
    neznam ni kako bi, kako tko izlazi da gleda je li možda uzeo nešto njegovo :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja polazim od toga da su svi dovoljno moralni ne uzimati tudje jakne koje vise na hodniku i ne vjerujem da bih krivila tetu.

nisam cula da se krade, znaju se uzeti krive stvari, ali se to brzo ispravi. i sami smo donosili tudje pidjamice i zenske potkosuljice, a jednom smo se od vrtica prosetali u zenskoj traper jaknici.... ako se dobro sjecam, uvijek bi se zabune rijesile.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O ne , ne krivim tetu , al me je zasmetalo kako se ponijela prema I.
    Kao da je on kriv .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naravno da nije. "kriv" je onaj koji je zabunom uzeo vasu jaknu.

iskreno se nadam da se radi o zabuni i da cete je naci.

niste nasli jaknu viska?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neću te utješiti
    mojoj djevojčici je nestao donji dio pidžame
    novi, skupi
    još prije 2 mjeseca, nismo ga dobili natrag
    nadam se da ćete vi biti bolje sreće
    i još ovo vaše mogu razumjeti, da netko odnese iz hodnika
    našu pidžamu je morao netko uzeti iz sobe, ili je teta nekome, na njegovu izjavu da je njegova, dala
    i mislim da tu nitko nije kriv, ni dijete ni teta, pa ne mogu oni stražariti kraj jakne, kriv je onaj koji ju je odnio
    zabune su moguće, i nadam se da ćete sutra dobiti jaknicu natrag

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je mali lani kada je krenuo sa 16 mj. u jaslice, došao kući sa samo jednom cipelom. Sreća imamo dobru tetu, pa ju je drugi dan pronašla u kutiji sa igračkama. Čarapa na toj nozi gdje je falila cipela bila je oštećena od šljunka. Znači dijete se vani igralo bez te jedne cipele i nitko to nije primjetio, dok nismo trebali ići kući! :shock:

Par puta smo izmijenjali piđame, kape... Tate, bake, tete koje skupljaju tuđu djecu pobrale bi tuđe jakne, cipele i kape, zato što 90% klinaca kod nas nažalost ima istu robu. Ne shvaćam, zašto označavam robicu i upisujem njegovo ime, kada to nitko ne čita. I kod nas imamo vješalice, koje su načičkane jedne do druge i klincima stavljamo robu u vrećice i ruksake. Sreća da se slučajno zametne i pronađe robica. Blago onima koji imaju svoje ormariće

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme i kod vas isti problemi :/
    mi imamo sve skupa 45 djece u vrtiću
    e sad vi zamislite svaki dan 45 pari cipela/jaketica/šlapica....
    nemamo ormariće...
    od 15 do 17 mi tete smo doslovno lude
    pogotovu kad po dijete dođe teta/dida/baba/strina/susjeda/radna kolegica...ko da oni znaju šta je dijete imalo na sebi kad je došlo u vrtić a dijete zna još manje...
    srećom u 99% slučajeva sve uspješno dovedemo u red, ali opet je tu onaj jedan mali posto koji i ne uspijevamo
    imate u vrtiću kutak za roditelje "centar za roditelje" imate tu svoju oglasnu ploču, zamolite tete neka stave obavijest da je zabunom uzeta jaketica i sve će se riješiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ovo prvi put. Nama je već nekidan nestala obična bijela t- shirt u kojoj
    je spavao.
    Dosta ih ima takvih pa nije ni čudo da je otišlo u krivu vrećicu .
    Ma i da je ne nađemo , što se može.
    Kažem , zasmetao me stav tete .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Apsolutno mi je nedopustivo da teta na bilo koji način okrivljuje dijete što mu je nestala jakna! No, ne razumijem ni to da roditelji mogu odvesti dijete iz vrtića u tuđoj jakni, majici. Dobro, ako su iste može se dogoditi, inače mi je nezamislivo... No, definitivno je problem vrtića ako nema dovoljno ormarića ili označenih vješalica s imenima djece.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

No, definitivno je problem vrtića ako nema dovoljno ormarića ili označenih vješalica s imenima djece.
    Točno to! I o tome morate razgovarat i riješit da svako dijete ima barem vješalicu sa svojim imenom. Mislim da cete i vi i tete biti sretnije ako se uvede red u garderobu i svatko ima svoje mjesto s imenom.Njima i vama bi se olakšao posao.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nama su u vrticu ukrali kolica (parkirana u predvorju).
    Teta je izgledala kao da ne vjeruje, vise puta je predlagala da provjerimo da nisu mozda ostala doma ili u autu.
    doduse, ne krivim je previse, i meni je nevjerojatno da se tako nesto dogodilo.
    poslije toga me vise nista nije iznenadjivalo.
    nestali su nam jos jedna majica, pidzama i bunt yu-gi-oh karata.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svašta...znam da je moguće da slučajno neka baka uzme tuđu jaknu ili slično ( a onda je mama ta koja kad dijete dođe doma skuži da to nije naša jakna :/ pa sutra vrate !) ali mi nije jasno kako u pojedinim vrtićima nemaju svoj ormarić? :? kod nas je baš lijepo napravljeno,svako svoj ormarić gdje odlažemo stvari + vješalice za jakne itd a dolje ispod klupice ostavljamo cipele(može se i u ormarić staviti....)..najbolje je da označite stvari..npr na jaknicu stavite ime ili inicijale..znam da svaka H&M ova jaknica i kapa ima etiketicu za ime i prezime pa to rješava problem zamjene stvari!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma kakvi ormarici!!! to su male klupice i vjesalica iznad sa 4 imena, i kad svo cetvero izlete da se obuju, sjede jedan na drugoga ili se posvadaju! robica nam je u ruksaku ili vrecici sa imenom na toj vjesalici ali uvijek nesto fali jer kad neka mama nije svome dijetetu donijela robicu, a dijete joj se sprljalo/popisalo itd. oni kulturno "posude" od onoga koji je visinom i sirinom jednak :shock:

meni je prosli tjedan nestala jedna jedina jaknica koju smo imali za ovo sada vrijeme

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Na žalost vrtići su ustanove otvorenog tipa i svatko može ući . Kod nas se prije nekoliko godina dogodilo više krađa iz dječjih garderoba, ali i privatnih stvari odgajatelja. Tada se čak razmišljalo i o zaštitarima ( koji su preskupi), zaključavanju ( nemoguće zbog dolazaka i odlazaka roditelja ). Uglavnom, neriješiv problem. Jedino smo mi odgajatelji konačno dobili ormariće :D
    Na svu sreću , pa toga nema tako puno. Više se događaju zabune, koje se više-manje uspješno rješavaju.
    A za ovu tetu

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teta je stvarno, ono, ne znam kaj bi rekla. Pa otkud joj ideja da malo dijete mora brinuti o svojim stvarima!

Kod nas u vrtiću svako dijete ima ormarić, a jaknice su na vješalicama, cipelice ispod. I nikad nam niš nije nestalo, mislim trajno. Ako se dijete popiški i slučajno nema svoje robice, teta posudi od drugog djeteta, mi to brže bolje operemo i vratimo jedni drugima

A prošli tjedan se dogodila smiješna zabuna.
    moja mama je došla po Leonu i ona ju je uvjerila da uzme doma i čizmice, iako je imala svoje tenisice. I baka odnijela čizmice, misleć kako smo ih prije zaboravili. Kad ja dođem za par dana baki, pruža ona meni čizmice, a ja :shock: Pa, Leonine su čizmice kod nas doma u ormariću,
    kak su se stvorile kod bake???
    I onda skužimo da su to od male Lucije, koja ima iste ko i Leona

Lucija je taj dan išla doma šlapicama ali smo srećom skužili zabunu

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Na žalost vrtići su ustanove otvorenog tipa i svatko može ući . Kod nas se prije nekoliko godina dogodilo više krađa iz dječjih garderoba, ali i privatnih stvari odgajatelja. Tada se čak razmišljalo i o zaštitarima ( koji su preskupi), zaključavanju ( nemoguće zbog dolazaka i odlazaka roditelja ). Uglavnom, neriješiv problem. Jedino smo mi odgajatelji konačno dobili ormariće :D
    Na svu sreću , pa toga nema tako puno. Više se događaju zabune, koje se više-manje uspješno rješavaju.
    A za ovu tetu
    kod nas se vrtić zaključava...do 9h je otvoreno onda zaključavaju radi krađe (misle na dječicu) a kažu da je bilo slučajeva da i sama djeca pobjegnu ....onda opet otvore poslije 14h a u međuvremenu može se pozvoniti i to je to...

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Tko je odgovoran za dječje stvari u vrtiću?

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    U...
    Ono što me iznenadilo je stav tete.
    Ona misli da on sam mora paziti i čuvati stvari, i okomila se na njega pitanjima gdje mu je jakna. ...

Molim?!?!?
    Prije svega, kako se to usudila - uopce, a pogotovo pred tobom? Kako onda razgovara s njim i ostalom djecom kada roditelja nema?

Ja bih ovo prokomunicirala do njezine sefice. I nestanak jakne i nedoputivo ponasanje.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U našem vrtiću su na prvom sastanku savjetovali roditeljima da djeca u vrtić dolaze u starijoj komotnoj odjeći također da na odjeću napišemo ime . Nikakvih problema nije bilo osim što je jedanput došao kući u drugoj robi.Drugo jutro smo to vratili i dobili smu naše natrag.Inaće vrtić se zaključava djeca imaju svoje ormariće po dvoje u jedan ormar.Po djecu mogu doći samo osobe upisane i ovlaštene od rotitelja koje teta prethodno mora upoznati.Zaključava se i dvorište dok su djeca u njemu jer je baš naš sin pokušao zbrisati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ah, evo i nas na popisu...
    Dakle, nama nedostaju dva brindeka (a jedini smo u skupini koji ga stalno nosimo jer beskrajno slinimo) i donji dio trenirkice, no isto tako je teta doma poslala majicu i bodi koji nisu naši pa sam to odmah oprala i vratila...isto očekujem i od ostalih roditelja...
    Naše se tete zbilja trude to pronaći (u petak nisu ništa našle, no vjeruju da su brindaki na pranju) i danas su mi jasno dale do znanja da će ih naći, mada ih nisam ni spomenula...Opisi istih stoje na oglasnoj ploči mlađe i starije jasličke skupine.

Ne znam što bih rekla, nama stvari koje svakodnevno nosimo (ruksak, jakna, cipele) stoje na vješalici i polici u hodniku (odvojeno po vrtićkim grupama), u samoj su prostoriji samo one stvari koje tete koriste (pelene, maramice, kreme,...). Da li postoje ljudi dovoljno nemoralni da uzmu nečije stvari...vjerujem da da, jer su i meni kao maloj jednostavno otuđili kaputić kojeg mi je mama saštrikala...Možda sam "čudna" po tom pitanju, no moji su prijatelji iz ovakovih razloga počeli klince voditi u vrtić u poprilično iznošenoj i uništenoj robi...iako ja to nikako ne smatram rješenjem problema!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja se trudim da ipak ne ode u vrtić u staroj iznošenoj odjeći (nije to obrana od krađa)nego da je uvijek uredna i čista (kako njena teta keže "jao kako ti fino mirišiš )

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dalmatinka, zanima me da li si zetekla tuđu jaknicu koja je morala ostati viška? ako nisi očito je neko namjerno uzeo dvije.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ali mislim da je smiješno pitati dijete gdje mu je jakna, ako je visila , baš njega briga za jaknom dok se igra...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nadam se da su stvari samo zabunom uzete i da će ih pošteno vratiti. I nama se dogodilo da bi dobili tuđe stvari, uredno sam ih oprala i vratila, to očekujem i od drugih. A stav tete, treba ju naknadno pitati da li ona stvarno misli da su malci odgovorni za svoje stavi u hodniku ili ste se krivo razumjele, a ako je odgovor pozitivan objasniti joj svoje stavove. Mislim stvarno, dijete okriviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobili smo jaknu natrag - jednostavno je našli na vješalici , ali je negdje boravila gdje puno puši - smrdi na dim.
    Napominjem , nije mi toliko bila bitna jakna nego stav tete.
    Al smo u petak ostali bez donjeg dijela piđame , baš smo peh

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo par puta ostali bez maice i nista vise. na nasu srecu kod nas svaki klinac ima svoju vjesalicu s vrecicom i visi ispod znakica s imenom. ma desi se,moja mama je nekad nesto krivo uzela,ali smo to uvijek vratili,ili su vratili nama drugi dan. no zalosno je da su tako organizirali vrtic da se klinci naguravaju sa stvarima,a i djeca nikako ne mogu biti odgovorna. a druga stvar ja osobno ocekujem da je moje dijete i njegove stvari u vrticu sigurno -jer sta bi bilo kad bi se sve oglo krasti i raznositi,pa postoji neki red. i ja kad dojdem po tonceka tete uvijek bar virnu kada se spremamo i to mi je ok.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod nas je prošle god. svako dijete imalo svoj ormarić, ove godine imaju drugu sobu, stoput goru i manju i dvoje dijeli ormarić. Zasad štima, nekako smo se podijelili

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrtic je odgovoran za nestale stvari i mozes ih tuziti.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma molim te,vrtić je odgovoran za dijete,ne baš za robu i tvoje auto na parkiralištu.Onda tvoje stvari u trezor, pa djete u vrtićku kutu

U vrtiću/jaslicama se svašta izgubi.Šta pobrkaju roditelji,šta pomješaju djeca...to je velik broj ljudi,a i prostor je baš super za sakrit-spremit neku papuču ili otvorit nečiju torbu pa razvući stvari po sobi,mislim na djecu.
    A i koliko puta stoje nađene stvari pa nisu ničije! :?
    Na 1.sastanku vam je rečeno da ta mogućnost postoji i da djeci ne oblačite skupe i vrijedne stvar,da ne bi plakali kad se ofarbaju,upljaju,poderu,pogube. Isto vrijedi i za igračke koje djeca donesu od doma.

Tete ih čuvaju i traže koliko mogu,pa čak i onda kada ih roditelji zaborave u autu .

Ali ti probaj tužit vrtić... 8)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to isto malo čudno
    pa kud bi oni došli kad pazili na svaki komadić robice, i kad bi ih se radi svake sitnice tužilo
    lunahor si sigurna, postoji neki zakon, pravilnik il tako nešto na osnovu čega ti to misliš?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam sve uspjela čitati ali postoji li mogućnost da neka mama, kojoj se svidi nešto od nekog drugog djetat, uzme to sebi doma za svoje dijete???? Ako je to tako moguće onda nije dobro nikako....trebalo bi imati kamere kraj dječjih ormarića....

moja Nila još ne ide u jaslice pa se želim pripremiti maksimalno moguće.... :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije dobro, i bojim se da se to nama dogodilo, nestala nam ful nova, 1x obučena schiesser pidžama
    da sam tužna jesam
    pogotovo jer nije bila vani na vješalici, već u sobi gdje spavaju, znači teško da je netko samo ovako uzeo, mora da se netko slagao teti da je to njegovo, znači namjerna krađa
    ali opet ne mislim da je teta za to kriva i da ja mogu zato tužiti vrtić

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    nije dobro, i bojim se da se to nama dogodilo, nestala nam ful nova, 1x obučena schiesser pidžama
    da sam tužna jesam
    pogotovo jer nije bila vani na vješalici, već u sobi gdje spavaju, znači teško da je netko samo ovako uzeo, mora da se netko slagao teti da je to njegovo, znači namjerna krađa
    ali opet ne mislim da je teta za to kriva i da ja mogu zato tužiti vrtić
    Pa ja sam uvjerena da je 80% tih krađa namjerne prirode.... :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja ne vjerujem, ne za one "krađe" gdje stvar nestane pa se za dan, dva vrati
    česte su zabune, posebno kad po dijete ide tata, baka, djeda (neki djeda odvede i krivo dijete doma , a gdje neće krivu robu)
    pričala mi jedna mama kako joj je suprug dopeljao dijete ful obučeno u tuđu robu, od trenirke, jakne, pa do tenisica, sve je to bilo slično, dijete malo, ne zna, a tata kao većina muških
    ali naravno da je to drugi dan vratila i dobila svoju robu
    ali kad nešto nestane zauvijek, kao što je moja, odnosno Vanjina, neprežaljena pidžama, onda vjerujem da je namjerna krađa

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

česte su zabune, posebno kad po dijete ide tata, baka, djeda (neki djeda odvede i krivo dijete doma , a gdje neće krivu robu)
    pričala mi jedna mama kako joj je suprug dopeljao dijete ful obučeno u tuđu robu, od trenirke, jakne, pa do tenisica, sve je to bilo slično, dijete malo, ne zna, a tata kao većina muških
    ali kad nešto nestane zauvijek, kao što je moja, odnosno Vanjina, neprežaljena pidžama, onda vjerujem da je namjerna krađa
    da, imaš pravo za ove šeprtljaste djedove i tate...ali nikada, znači, ne možeš znati kada će ti doći neka zločesta mama i baciti oko na neku super lijepu stvarčicu....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    ...ali nikada, znači, ne možeš znati kada će ti doći neka zločesta mama i baciti oko na neku super lijepu stvarčicu....
    a tako je, jedino možeš vjerovati u dobrotu i poštenje i nadati se da neka mama neće predmet tvog djeteta shvatiti kao reklamni uzorak
    mada mi se to dogodilo, vjerujem da su takve stvari rijetke i da je stvarno malo takvih mama

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako je to tako moguće onda nije dobro nikako....trebalo bi imati kamere kraj dječjih ormarića....
    Uložit u takvu aparaturu, a ormariće nemaju ili imaju pa se zna dogodit da ih troje dijeli(slucaj kod moje klinke) i onda još zaposlit jednu osobu da to pregledava na kameri ili bi i to islo u opis radnog posla osoblju...Teško. Sve je stvar kulture i povjerenja. A sadkoliko je tko kulturan...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamamaja prvotno napisa
    Ako je to tako moguće onda nije dobro nikako....trebalo bi imati kamere kraj dječjih ormarića....
    Uložit u takvu aparaturu, a ormariće nemaju ili imaju pa se zna dogodit da ih troje dijeli(slucaj kod moje klinke) i onda još zaposlit jednu osobu da to pregledava na kameri ili bi i to islo u opis radnog posla osoblju...Teško. Sve je stvar kulture i povjerenja. A sadkoliko je tko kulturan...
    ma ne...samo da se gleda kada je nešto "nepovratno" ukradeno...možda bi sama pomisao da postoje takve kamere (a zaista nisu skupe)...pomogla "kradljivcima"....

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    da, imaš pravo za ove šeprtljaste djedove i tate...ali nikada, znači, ne možeš znati kada će ti doći neka zločesta mama i baciti oko na neku super lijepu stvarčicu....
    Šeprtljasti deda, ako i ide po klince, zove isto takvog šeprtljastog tatu da PITA kaj su klinci taj dan imali na sebi, jer ih šeprtljasti tata vodi ujutro u vrtić i mama može samo sa 90-postotnom sigurnošću znati kaj su imali na sebi!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa

Šeprtljasti deda, ako i ide po klince, zove isto takvog šeprtljastog tatu da PITA kaj su klinci taj dan imali na sebi, jer ih šeprtljasti tata vodi ujutro u vrtić i mama može samo sa 90-postotnom sigurnošću znati kaj su imali na sebi!
    ako si komentare o šeprtljastim dedama i tatama shvatio kao napad na muški rod sorry, nije bila namjera
    al činjenica je da je muškima manje važno što djete ima na sebi
    bar je iz mog iskustva tako
    tata mog djeteta bi sigurno dijete dopeljao doma u tuđoj robi, srećom V dobro zna što je njeno
    a dede nažalost nemamo, jedan je mrtav, a jedan kao da je, ali poznavajući ih, ne vjerujem da bi se opterećivali s time što je dijete taj dan imalo obučeno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •