-
dojilicina prehrana
zna li tko koliko nekoj namirnici treba da dospije u mamino mlijeko?
jer malac mi na neke stvari reagira a ja se pitam na sto tocno.
i na koji nacin se te namirnice prenose u mlijeko? jer npr. pitam se ako kazu da je za probavu (nasu) dobro jesti vlaknasto jer vlakna se ne probave pa bubre, povecavaju volumen u crijevima i time pomazu njihov rad, zanima me kad ja jedem blitvu dal dijete dobiva ta vlakna (mozda je pitanje jako glupo al o takvim procesima jaaako malo znam) ili dobije samo neke hranjive sastojke? dakle dal je moguce da dijete dobije samo neki dio namirnice (neki vitamin, bjelancevinu...) koji mu je potreban ili koji jedini moze uci u sastav mlijeka?
buduci da se neke namirnice preporucaju izbjegavati (tipa mahunarke, luk...) sad sam tek procitala da se izbjegava med. ima li neko pravilo za kokos i orah? tj. jesu li vasa djeca na to reagirala?
-
nisam cula da se med izbjegava ako dojis? hm.. znam da nije dobro citrusno voce jer moze izazvati grceve., ali sve ostalo je ok u normalnim kolicinama. Luk i cesnjak ce mozda smetati bebi ( u stilu da ce se malo mrstiti dok jede, barem moj zna to napraviti ) radi okusa, ali nista drugo. Nije dokazano da hrana uzrokuje grceve, ali naravno nemoj pojesti zdjelu salate, vec porciju i tako... Dakle sve moze, samo u normalnim kolicinama. Sto se tice vremena koliko treba da dodje do mljeka, isto je koliko treba da dodje u krv, mislim nekih pola sata.
Sto se tice toga sto je u mljeku ( od tih stvari koje bebi trebaju) mislim da ce beba uzeti sve sto joj je neophodno bez obzira sta si ti jela, a to ce uzeti iz tvojih rezervi. Dakle prvenstveno se treba pravilno hraniti da Tvoje tijelo nadoknadi sve sto je beba uzela mlijekom, ona ce imati jednako nutritivan obrok bezobzira dali si ga ti imala ( samo sto ce onda potrebne vitamine uzeti od tvojih rezervi )
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma