Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Namještaj za dječju sobu - od kojih materijala?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Namještaj za dječju sobu - od kojih materijala?

Koji su materijali najbolji za izradu namještaja (ormar, krevet, stol) u dječjoj sobi? Zanimaju me prvenstveno oni koji ispuštaju najmanje otrova. Od kojih se mogu napraviti ormari/police?
    Za krevet (a možda i stol) mi se najpogodnije čini pravo drvo koje bi bilo ili nelakirano ili lakirano vodenim/ekološkim lakom.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja bi koristila drvo. Bojala ili lakirala aqualux lazurama ili lakovima.
    Tako mi prakticiramo.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Mislim da mi je previše baš sve staviti u pravom drvu pa me zanima što je po kvaliteti prvo iza drva? Zna li netko?
    Ili da se ne brinem o tome uz sve ostalo zagađenje oko nas?!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da se s pravom brineš i da je u redu da staviš sve u drvo.
    Znači izbaciš ivericu, lakirano, umjetno, laminat... zbog sastojka koji isparava formaldehida.
    Mojoj maloj su ustanovili da joj smeta formaldehid, eto vidiš da je sve moguće pa ako možeš birati biraj prirodno.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim drvo i u sobi od klinaca su kreveti i ormarići od drva. Krevete smo kupili lakirane, priznajem da ne znam kakvim lakom ali nije se osjetio nikakav miris, a ormariće smo premazali firnisom. Ormar za robu je od iverice, ali zato jer nisam uspjela naći tih dimenzija i sa šiber vratima da je od drva, a izrada po mjeri bi koštala boli glava.
    Osim vrlo bitne stvari, a to je da iverica isparava kemiju, drveni namještaj se može naći s puno zaobljenijim rubovima. Meni je to bilo bitno posebno za krevete, jer moji nemirno spavaju i bacaju ruke i noge preko ograde, uzglavlja... Kad sam vidjela DJEČJE krevete po dućanima, ono, kantirana iverica, rubovi oššštriiii, nedaj Bože da se na to udari ili glavom lupi... ja bih to zakonom zabranila.
    Posljednje uređivanje od Audrey : 02.07.2012. at 11:18

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Ormar za robu je od iverice, ali zato jer nisam uspjela naći tih dimenzija i sa šiber vratima da je od drva, a izrada po mjeri bi koštala boli glava.
    Da i mene muče dimenzije ormara i izrada po mjeri od pravog drva je fakat preskupa. A i na ormare od pravog drva na straznju stranu stavljaju šperplpču.
    Hm, da imaš pravo za krevete od iverice!! Kako to da na to još nitko nije reagirao?! Možda ipak klinci ne razbijaju na tome glave tako lako kako se nama čini?!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa napravi od punog drva i premaži u boju prema želji na vodenoj bazi
    eko a šareno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •