Krene... popije par gutljaja.... i onda: "mojim djugu!"nakon nekoliko slijedećih gutljaja opet....i tako jedno 15 puta tijekom podoja
Ponekad ni ne dočeka da mlijeko počne curiti, već mijenja stranu.
Što mislite, zašto?![]()
Krene... popije par gutljaja.... i onda: "mojim djugu!"nakon nekoliko slijedećih gutljaja opet....i tako jedno 15 puta tijekom podoja
Ponekad ni ne dočeka da mlijeko počne curiti, već mijenja stranu.
Što mislite, zašto?![]()
ne znam. zapravo mislim si, ali je malo prosto![]()
ja sam tome stala na kraj tako da dojim samo na jednu. oš-neš?![]()
Nikola isto to radi. Ustvari uopće više ne traži cicu nego dugu cicu. Pa je to Luciji smiješno pa ga uči da kaže dugu ciku, dugu ceku, dugu digu... a on poslušno ponavlja![]()
ako je to problem, nemam rješenje![]()
i moja se stalno premiješta. desna cica je uvijek jena (jedna), a lijeva je uvijek duga (druga). smiješno mi je. ali to se zbiva sam kad nije ni gladna ni žedna, ili pred spavanje dok odugovlači. kad stvarno želi onda je na jednoj barem 2-3 minute 8) . i kad je u polusnu, onda je ok.
uživa se igrati s cicam, pa kao dođe usnama do bradavice i veli, Ema neće, pa se onda nasmije i svom silinom opet baci na cicanje.
zezalica![]()
imam primjedbu na to samo kad smo vani ili pred nekim od neukućana, pa se stalno izmjenjuje, a ja nisam baš najspretije obučena![]()
moja je ziherusa. ona se fino najede na jednoj i kad je puna, samo se zarotira u krilu i kratko prokomentira: sad malo duga! i ta druga bude stvarno samo malo, tek toliko.
al je mojoj fora izvljevati na pocetku podoja: moliim ovu! ja ponudim drugu, al ne - ona inzistira i ne popusta![]()
Joj ista stvar i kod nas. Kao da se boji da će mu netko ukrasti mlijeko. Pola minute jedna, a drugu obavezno drži rukom, pa se zarotira, pa opet iz početka. A noćas sam pukla. 1001 podoj i ugriz i onda sjedne i Ager, ager, ager. Čovjek bi gledao Boba graditelja i bager u 3 ujutro, naravno uz dojenje.
Evo i moja slatkica u zadnje vrijeme tak. Kad joj dosadi prva cica, onda se digne, prstom pokazuje na drugu i samo ide "m, m, m, m". Naravno, ako ne dobije udri u plač ili uzme stvar u svoje ruke i trga grudnjak![]()
Meni je to klinac radio u trudnoći, i onda je prestao nakon što sam rodila. Ja sam to povezala s tim što je u trudnoći bilo stvarno malo mlijeka, a onda je odjednom nadošlo.
Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:34
Kod nas je počelo s oko godinu dana, stalno je vikala 'dua-dua' ili 'duva-duva', čak ju je mala prijateljica zvala Neva Duva, pa joj ocu koji je došao s broda nije bilo jasno što to dijete govori, što to Neva duva.
Smirilo se, pa opet započelo u trudnoći, pa opet mirnije, pa opet divljanje. Ne znam.
anki prvotno napisa
same here
zapravo kad razmislim, nikad nije poslije lijeve trazila desnu.
sad joj nekad "podvalim" desnu u snu cisto ko CPR desnoj...da ne presusi bas do kraja.
ali zato imamo u sred podoja "pipi".
pa "titca" pa "pipi" pa "titca" pa "pipi"...
tako i jelena, mislim da joj se ne da vuci, nego onako, pijucka...
a za drzgz kaze guba, guba![]()
ja sad uglavnom, kad smo doma, cim joj dam jednu, izvadim i drugu, pa nek se salta kako hoce....
Karlo je počeo i noću u snu tažiti "djugu"![]()
I ja mislim da su lijeni vući, pa dok iz jedne curi, da iskoriste isti let down imaju brzinsko prešaltavanje na drugu stranu, samo me zbuni kad traži "djugu" ponekad i prije nego mlijeko krene
ja bas iz tog razloga izbjegavam dojiti pred drugima nego samo doma jer to izgleda tako da su moje obadvije cice izvadjene iz majice, a on se salta s jedne na drugu, pa zvjera okolo i tak bi mogao do beskraja. mislim da takav prizor ne bi drugi podnjeli.![]()
xzrinka prvotno napisa
je je, lijeni su. zato je L. i prestala sa desnom.
i mi smo u klubu. počelo s oko godinu dana. krene cicat, krene let down, viče gudu!, vadi drugu, malo cica, opet: gudu! po noći se nekad zna probudit pa umjesto da počne tražit cicu s njezinim klasičnim kika kika!!! viče gudu! gudu!![]()
I moj to radi, ali samo kod podoja prije spavanja, onaj jutarnji lipo izvuče sve iz jedene pa tek onda krene na drugu.
Moj kombinira: jedna cica, druga cica, duda, boca s vodom( da razvodni, valjda mu gusto); i tako u krug dok ima mlijeka!
india prvotno napisa
![]()
anki prvotno napisa
![]()
što se tiče prešaltavanja, meni se to nije dešavalo sa zarom
Osim prešaltavanja, ima još jedan "hobi": jednu cica, a na drugoj gnječi bradavicu, pa ih zamijeni![]()
e to sam bila srezala u korijenu jer je prelazilo moje granice. frkanje druge bradavice je kod mene jednostavno zabranjeno
joj, ela se navukla na to igranje s drugom bradavicom i stvarno je bolno i frustrirajuće, a, budući nisam reagirala na vrijeme, sad mi je trpjet![]()
zašto misliš da je kasno? reci joj da ti to sada više ne odgovara i da želiš da s tim prestane. ponudi joj neku alternativu.
mogu probat. mislim da će ići jako jako teško. čini mi se da joj je to igranje s drugom jednako važno kao i samo dojenje
Moj je počeo prije par dana. I viče Duu Duu (nema vremena reć do kraja)A noćas sam mu ponudila desnu ali ne, on si je zabrijao na lijevu. I veli: Mama, tu. i tapše po jastuku. Pa sam se morala premjestiti na tu stranu, a on se istovremeno spentrao sav sretan prek mene na drugu stranu i veselo prionuo. Iako, ponekad mi se učini da stvarno ima malo manje mlijeka sada
![]()
ja sam tome stala na kraj tako da kazem 'svaku samo po jednom'... treba ga podsjetiti i buni se nekad ali - prihvaca dogovor...leonisa prvotno napisa
isto i kod mene...Lutonjica prvotno napisa
Tiwi - tak je i nama krenulo: do trudnoće je uvijek bio zadovoljan samo s jednom, a sada kada pojede jednu, onda ju poklopi i veli "dugu" pa se ili prebaci preko mene i trbuha ili čeka da mu se ja maknem, aon otkotrlja na drugu stranu kreveta ispod mene...
A jutros je htio i treću...![]()
ja dam samo jednu. jucer su slucajno obje bile vani istovremeno i mogu reci da se gospon skroz zblesio. imao je nebulozan osmjeh, govorio "sisi" i nije se mogao odluciti koju ce. pa sam jednu spremila da ga ne zbunjujem.
Olivija prvotno napisa
je je ima toga i kod nas, ja ležim na desnom boku, pa mu se samo još malo okrenem za drugu, a ponekad me sam okreće ne istu stranu u potrazi za trećom
Linduška se obavezno šalta s jedne na "kuku" (drugu) i nikad ne zaboravi "jakuk" (jastuk) koji se također šalta s jedne na drugu stranu.
Diranje bradavica mi je brrrr... ne daaaam!
sad par dana gledamo tv, odnosno njenu fifi i cikimo. tak se lijepo stisne i sklupča kraj mene i papa te gleda, kroz zube govori.
slatkoda slađe ne može.
onda premještanje, pa dalje...
sva seća svijeta!![]()
I kod nas je prešaltavanje aktualno, i to traje sigurno više od godinu dana. Moj mali šef svojim naređivačkim tonom kaže daj cice....odmah!. Pitam ga ja koju će, on kaže prvo livu i nakon pola minute se digne sad decnu. I tako više puta...
Diranje bradavica mi je nedopustivo, pokušava on, stalno gura rukice i to je prava borba, njegova ruka protiv moje, ali mama pobjeđuje.
Riana, tako i mi znamo gledat crtić, čitat ...![]()
J. traži "dugu" i do 10-ak puta uzastopno, sve u roku od 15-ak min. budući da iz desne imam kasniji let down, ispočetka sam mislila da je rano odustajanje povezano s tim, ali dešava se i s lijevom.
a na ovo s bradavicama se ježim, samo na pomisao, tako da drugu branim odjećom, a ako ni to nije dovoljno, stavim nadlakticu preko nje i ne može mi ništa![]()
Identično. Raspameti se kad vidi obje.marta prvotno napisa
Nema kod nas šaltanja. O'š, ne'š - Bangladeš. Kao da mi nije dosta guranje prsta u pupak do kralježnice, masakriranje madeža, štipanje...![]()
Šaltanje i kod nas apsolutni hit. Samo si ona odmah izvadi obje pa ni ne trepnuvši, s jedne se ko munja prebaci na drugu. Lijeva sve više šteka (ja kriva jer mi bilo najzgodnije na desnoj strani ju nositi), kuži to i ona i uvijek pocica desnu, ali lijeva joj je tu samo zbog šaltanja.
Kad je počela s masiranjem suprotne bradavice, bilo mi je to simpa i slatko, ali onda je počela to raditi i po noći kad mi se kosa dizala od toga (brrrrr), pa sam odmah ukinula bilo kakvu igru toga tipa.
Baš dobro da sam ovdje virnula jer sam isto pitanje htjela postaviti u općenito dojenje.
Malo leži, posisa i odmah se ustaje na sve četiri, gura me da se okrenem na leđa, s obje ruke mi zadigne majicu i onda se poprijeko prebaci preko mene i sisa onu dalju, ustaje se na noge, vrti guzom, penje se po meni, onda legne i kopa mi po pupku (ARGHHH!!) i sve ispočetka.
ovo mi je super zanimljivo, s obzirom da smo i mi imali tu fazu koja me izluđivala posebno po noći, jer mi nije dao da zaspim.
nisam imala pojma da toliko druge djece ima istu foru!
I moja cicalica se šalta,a i mazi/prčka po drugoj...šta su svi isti?Dobro je znati![]()
Jelka super ti je avatar.![]()
bimba iaia prvotno napisa
![]()
![]()
Damir ne traži da dira drugu bradavicu već ušnu resicu![]()
Al kad se nacicava po više od 15-20 min, a nema mlika nego samo melja bradavicu u ustima onda mi je to sve UF!
Inače mijenja kad mu nestane mlijeka, čini se, kad počne češće, ja tražim da se cike odmore. Tu se složimo il ne složimopa nekad bude po mom, a nekad po njegovom
moj se ne salta. onu koju pocne tu i zavrsi. ja odredujem koju ce, obzirom na to koliko je vremena proslo od proslog cicanja i koliko je pocicao.
ja mislim da on ni nema pojma da ima dvije cice![]()
jos ne govori pa se ni tak ne moze izjasniti.
karlo isto stalno šalta i kad mu ja ne dam on me sam počne potezat za drugu sisu i šta ću onda popustim 8)
pih....zar ono nakon sto posisa i kaze "papa tita" da pusu i spusti majicu ne zasjenjuje i pupak i nokat i kopanje madeza i cupkanje i guranje prsta uz bradavicu...Luna Rocco prvotno napisa
![]()
![]()
Anji danas nisu ni dvije bile dovoljne, nego je trazila i trecu u grudnjaku![]()