Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: geni kameni - izjava radimira cacica

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno geni kameni - izjava radimira cacica

dragi moji posvojitelji

sto velite na rijeci vrlog nam radimira cacica ?

na pitanje aleksandra stankovica jel razmislja o posvojenju djeteta... cacic je odgovorio sljedece...

Uvijek sam sklon čuti struku. I moram reći da sam jednom slušao Radmana, koji je apsolutno kompetentan, i ono što sam ja mislio o genetici on mi je u ekstremnom… smatram da je genetika apsolutno prioritetna, najvažnija, ključna, kako god hoćeš, ako hoćete determinirajuća u čovjekovom životu, njegovim sklonostima, njegovom razvoju, bez obzira na sve kasnije - odgoj, uvjeti života itd. Ali genetski dio je…
    vidi prilog

jel cacic smatra da da su njegovi geni bolji od gena roditelja koji su djecu dali na posvajanje ? jel je ovo rasisticka izjava il samo glupava izjava ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, on to stvarno smatra - zdenka2 je već pisala o tome. Ali, ne znam, na nekoj intimnoj osnovi - a koga briga što Čačić smatra? Na razini udruge i reakcija - OK, briga nas. Ali, svako ima pravo na svoj stav - geni kameni itd. On je vjerojatno isprevrtio ko zna koji onako nestašni člančić u Playboya o Radmanu, Radman je i sam ono malo "a la ludi genijalac" i "nestašni dječačić" megamisk. Svašta Radman izmiksa u tim svojim člančićima, meni su većina zamimljivi i vrckavi i čitam ih rado, ima on svakakvih stavova kad bi se čitali doslovno itd. Meni je on zanimljiv i "lepršav", a sad da bih ja osobno razmišljala - autoritet Radman je tako rekao, vidiš, vidiš, možda u tome nešto ima... Moš' mislit. Sumnjam da Radman misli da je posvojiti dijete besmisleno zbog gena. A ako i misli, misli sto ljudi sto stvari, mene osobno ne dira, ali ako treba negdje za potpisat - potpisat ću.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, nisam ovo gore slušala, spor mi internet.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Skromno iz moje sociološke struke, ovo je diskurs tamo negdje s kraja 19. st., za kojim se, naravno, poseže prema potrebama. Na tom su tragu i sve balkanističke floskule o balkanoidima. Kad ga koristi čovjek koji stremi premijerskom mjestu - stvar je ozbiljna. Kada se napomene da je riječ o čovjeku koji dolazi iz stranke čiji je osnovni smjer blag i demokratičan - stvar je zabrinjavajuća. Ali kad se o ovome govori o kontekstu usvojenja djeteta - stvar je odvratna.

I rasistička.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A i Čačić svašta izjavljuje i lak je na jeziku, ali meni čak i to bolje, nego netko koga ne možeš ni za glavu ni za rep - s njim znaš na čemu si. Samo one izjave o vatrogastvu itd. Ali da je biznismen - je.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A iskreno, koliko mi je god žao koji put zbog takvog mišljenja, pomislim i onako čisto sebično - ajde, bolje, super da npr. on nije zainteresiran, bit će manje konkurencije. A i neš' ti Čačića kao nekakve moralne vertikale.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, sad me skroz off topic ovo podsjetilo na komentare jedne sestrine kolegice s faksa, Varaždinke, koja je dubinski vjerovala da su Dalmatinci genetski lijeni (ja Dalmošica), jer kako se ne može uvijek malo nešto prokopat po zemlji, posadit, radit. Jednom smo se vozili po Zagori, ono kamen na kamenu, kaže sisterica, evo ja bi ovdje nju da malo kopa. Ali inače skroz simpa cura. Mislim da je nakon što je moju sistericu upoznala promijenila mišljenje, ali to je bilo duboko - tipa nije željela ići na ekskurziju zbog Talijana, oni su joj isto nekako bili na crnoj listi...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se s ovcem i janjem, ali nekako moja reakcija nije tako oštra. Mislim da Čačić nema šanse kao premijer, a i svakakvi su već stremili tom mjestu pa ostaše nekako na marginama - Letica u onoj redikuloznoj kampanji kad se slikavao kao Ban Jelačić, e tu mi je izgubio svaki kredibilitet ozbiljnog političara, ali kao showman kojeg pozivaju u emisije zajedno s onim ljepotanom (šta je on po struci - onaj što ide iz govorne emisije u emisiju, mladi frajer), je li ono isto i odvjetnica Doris Košta htjela bit premijerka? Čudi me kako njega Pusićka ne pecne, biće se ne usudi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, Letica mi je više u ulozi talk show guesta i showmana nakon toga...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da odgovorim mami courage na pitalici - da i rasistička i glupa. Rasističko = glupo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

još jedan biser od Č

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tema je stara,
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=239626#239626
    ali moj bijes je uvijek jednako aktualan!
    Fućka mi se što misli Rado, ljuti me jedino što se pri tome uvijek poziva na STRUČNJAKE (za gene, za posvojenje, za djecu...).
    A možda to i Bog ponekad odredi tko NE treba biti roditelj :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čokolada, ma političari se uvijek na struku i stručnjake pozivaju, ta im je omiljena - stručno povjerenstvo će utvrditi itd. To im je najomiljenija, uz "sezona kiselih krastavaca" (tu frazu u biti ne razumijem) i "podmetanja" - te tri su uvijek aktualne.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

(Naši političari, božemesačuvaj, ko da trajno sudjeluju na natječaju "Glup-gluplji"!)

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Najbolji razlog protiv te teze su identicni blizanci. Oni su genetski POSVE jednaki, buduci da su nastali iz jedne jedine oplodjenje stanice koja se podijelila na dva dijela. Da li su oni zato sto imaju identicne gene sasvim identicni? Ni slucajno! Razlikuju se po duzini zivota, po bolestima od kojih obolijevaju, dakle i u onome sto je bioloski utjecano, a kamoli se ne bi razlikovali tek po karakternim crtama ili zivotnim zanimanjima. Zapravo identicni blizanci dijele vise od gena: dijele majcinu utrobu (koja ima veliki veliki utjecaj na razvoj bebe) i dijele kasnije i okruzenje u kojem odrastaju (npr obitelj), pa su njihove razlicitosti zbog toga jos i vazniji dokaz koliko je slucajnost i okolina vazna u razvoju covjeka.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na stranu nebuloze o posvajanju, otkako procitah da doticni radnu snagu vrjednuje po vjerskoj pripadnosti sasvim mi je jasno o kakvom se liku radi.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kad su gledali koja je karakteristika najcesce nasljedna u obitelji (a gledali su razne bioloske i sociokulturalne karakteristike) - najnasljednija je bila religijska pripadnost. Sto definitivno nije u genima. Odgoj je najvazniji.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I drago mi je da taj covjek nece nikoga posvojiti - jadno dijete koje bi njemu doslo u ruke - cini mi se da on nema dovoljno veliko srce.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpisujem.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: geni kameni - izjava radimira cacica

Nisam slušala, al na osnovi citata..

Drago mi je što ne razmišlja o posvajanju, jer netko s takvim stavovima to niti ne zaslužuje. Ili možda bolje rečeno.. djeca dana na posvojenje zaslužuju bolje roditelje. I bezgraničnu ljubav i prihvaćanje.

A kao majka posvojene djevojčice mogu samo reći da je moje dijete savršeno upravo takvo kakvo je. Od čega je sazdana? Što je ona? Kombinacija gena, odgoja.. i ljubavi.

Rasizam ili glupost? Oboje..

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jel'da?
    I bolje gene od svojih bi pokvario.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    A možda to i Bog ponekad odredi tko NE treba biti roditelj :/
    ouch

usput, izjava mu je koma. ali mislim da ni tvoja izjava ne stoji bas

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uf, svašta se kaže kad emocije skaču, ali ovo Čačićevo je konstanta. Ajme. Ma, u stvari, meni to smiješno - zamislite stvarno kako je to moglo izgledat (a sumnjam da ga je stvarno konzultirao, biće nešto pričali negdje ko zna šta i kako) da je Čačić "konzultirao struku" ono dopis "Poštovani dr. Radman, obraćam Vam se kao cijenjenom znanstveniku-genetičaru. U dilemi sam posvojiti ili ne, možete li mi reći nešto više o genetskoj osnovi bla-bla". I sad Radman iz svog laba odgovara... Ne znam, ja sam takav tip da je to meni komedija apsurda.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A kao majka posvojene djevojčice mogu samo reći da je moje dijete savršeno upravo takvo kakvo je. Od čega je sazdana? Što je ona? Kombinacija gena, odgoja.. i ljubavi.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Danka, imaš pravo, ispričavam se!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni gosp. Č. više liči na čovjeka koji najprije postavi svoju tezu za koju onda traži znanstveno opravdanje pa ga je eto nekako našao u genetici.

Meni bi na njegovom mjestu to bilo pitanje koje bi me jako bolilo, on to nekako prilično racionalizira po nekakvom ekonomskom principu-tipa u ovu se investiciju ne ispalti ulagati jer nema dobar početni potencijal.

I ja kažem da svatko slobodno može imati stav kakav hoće, ali ovaj njegov stav o nekekvoj genetskoj determiniranosti je apsolutno štetan jer prije svega stvara predrasude prema ljudima.

Znači po njegovom, mi se ne bismo makli dalje od svojih roditelja ili bismo po nekom defaultu u suprotnom slučaju bili na istom nivou kao i oni.
    Ma svašta iz njegovih usta.

To mi je na tragu fašistoidnih izjava o nekoj super rasi, a on se tako izruguje iz fašistoidnih ideja.

I opet...kako i kad mu to odgovara.
    Politicus Croaticus Vulgaris

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Inače, javna je tajna da Čačić ima vanbračno dijete, on nema djece sa svojom suprugom. Cura ima 14-15 godina i s obzirom da je Varaždin mali grad svi znaju da je to "Čačićeva mala", samo kaj ju valjda nije službeno priznao

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme. Biće onda on tim izjavama tješi svoju zakonitu... Tko bi ga znao. Letimice danas preletila dnevnu štampu - kaže Pusićka on će bit za business, ja za politiku i nije svatko za sve, izgleda da se negdje nadavao izjava - nešto u stilu katolički radnici su najbolji (ako sam dobro zapamtila). On će postat kao Hebrang koji je neko vrijeme išao iz jedne takve izjave u drugu (ne sjećam se više što je izjavljivao) - nešto izjavi, a PR te stranke mora "peglat" u stilu nije on to tako mislio.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Pa jel'da?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Pa jel'da?

Samo kad se sjetim da je tip kandidat za premijera odjednom mi više nije smiješno nego tužno.

I ona njegova knjiga Moji uspjesi ili kako li već

Tip je totalno umišljen

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malo se zeznuo, jer premijerske kampanje s knjigama prolaze ipak u nekim drugim zemljama - Amerika itd. Osobni PR ipak treba prilagodit zemlji, tamo bi to prošlo, a kod nas, pa čak čini mi se i u kontinentalnj Evropi, to je previše egocentrično.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A kaj reći,osim - žalosno i jadno.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa koje su to egotripaške premise koje uopće problematiziraju usvojenje s dobrim genima[/b]?
    Evo i ja mislim da si geni važni (nitko ne misli da nisu, zaboga, su poremećeni ljudi koji misle da su najvažniji) :?
    i ako su ful važni-onda bi ljudi poput Čaćića trebali usvajati djecu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja više uopće ne bih pisala o RČ kojeg istinski, duboko prezirem. Smiješno mi je mišljenje te bezvrijedne osobe o njegovim genima. A usudit ću se reći i neizrecivu blasfemiju u očima nacije nabrijane na MEDLIs, to jest da nemam bolje mišljenje ni o MR. Njegovo rasipanje "mudrosti" po Vjesniku otkriva fah idiota i uobraženka čije mi mišljenje također nije važno.

A što se tiče gena mog M., sve ukazuje na to da su odlični. Bolji od mojih.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Još bih dodala i to da mislim da je dobra odluka RČ da ne posvoji dijete, jer naša djeca stvarno zaslužuju bolje ljude za roditelje nego što je taj šuplji čovjek.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MR, sa svojim skandalima oko MEDILsa, piskaranjem po Plaboyu itd., već lagano meni spada i u svojevrsnu estradu pa ga ne shvaćam ozbiljno. Posebno mi je bilo jednom onako... ma ne mogu reći niti da me nešto potreslo - ali napada on velike korporacije i djelatnike u njima koji su "rak rana" na zdravom tijelu radnika (u što ubraja znanstvenike itd.). I onda u časopisu vekike multinacionalne korporacije Playboy slikan s dva jastoga lijepo pisucka u lifestyle rubrici di se najbolje jede. Eto. Pa ga ne mogu baš shvaćat ozbiljno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

citat g. Čačića uopće ne želim komentirati, jer ga apsolutno ne zaslužuje.
    želim samo reći da mislim kako je super što on nema namjeru posvojiti dijete, jer da ima, to bi sigurno i učinio, a zamislite tek kako bi živjelo to dijete i s kakvim ocem.
    moje sunce je savršeno, bez obzira što ga nisam rodila ja sa "svojim savršenim genima" - kako dotični promišlja o sebi

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, imenice, u pravu si, srećom da ne želi usvajati.
    S druge strane, njegovom logikom, ne bi smio ni imati biološku djecu...

nemam pojma ima li uopće djece (pretpostavljam ne usvojene ) mogu vjerovati da postoje takva mišljenja, nažalost,
    ali ono što me čudi jest nedostatak političke kulture-kako ga nije strah (da ne govorimo o sramu) takvo što izjaviti, loše mu savjetnici rade, nadam se da normalni stavovi o posvojenju postati takav mainstream da će i našim linčinama iz politike postati jasno što smiju reći (a što misle, to nikad i ne kažu)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •