Zanima me koliko dugo ste davali babynos kapljice protiv kolika?
P. ima aero kolike i te kapljice mu jako pomažu, ali u uputstvu piše da se nebi smjele davati dulje od nekoliko tjedana.
Zanimaju me vaša iskustva. :?
Zanima me koliko dugo ste davali babynos kapljice protiv kolika?
P. ima aero kolike i te kapljice mu jako pomažu, ali u uputstvu piše da se nebi smjele davati dulje od nekoliko tjedana.
Zanimaju me vaša iskustva. :?
od pedijatra sam cula da te kapi mogu izazvati ozbiljne problema kasnije u zivotu,. ako ih vec koristis obavezno se pridrzavaj upute.
Mi smo radije vozili sina u autu, po neravnom terenu u kolicima, podigli mu malo madrac, puno ga nosili, lagano mu masirali trbuh,.. ima sto stvari koje mozes raditi osim kapi
Mi smo koristili Babynos kremu kojom se masira trbuščić i nama je pomagala. Ove kapljice smo kupili ali joj nisam dala jer sam u uputstvima pročitala da sadrže 30 vol.% alkohola.
Postoje i kapljice Sab simplex za istu svrhu, možda da probate to.
mi nismo nista koristili
nekako smo izdrzali ta dva mjeseca, stalno ga nosali
ali kad se sjetim stvarno je jako puno plakao
sada je mirna i vesela beba ali u pocetku je bilo jako tesko zbog grceva
ale, koristili smo Sab simplex ali mu se od toga sve dizalo kao na povraćanje...
prekinut ćemo s babynos pa izdržati slijedećih nekoliko tjedana do 3 mjeseca kada grčevi navodno prestaju... :/
počeli smo s tim kapima samo zato jer je toliko plakao da je ostajao bez zraka![]()
mi smo babynos koristili nekih mjesec dana. puno nam je pomoglo. kasnije sam pila caj od komoraca, i maloj su grcevi lagano prosli. moj savjet, nemojte djeci dati da piju caj, nego ga vi pijte. imate u bio&bio trgovinama caj od komoraca.
ne mogu odoljetiThlaspi prvotno napisa
nekima grcevi traju do godine dana hehe
![]()
ali sigurna sam da vi necete biti jedni od tih malobrojnih![]()
nama su prosli sa nekih 3-4 mjeseca
ja znam da je nekim curama jako pomagalo nosanje u marami ili kupanje kod grčeva, iz osobnog iskustva mogu reći da je marama uvijek rješavala krizu..
Dobro veće mamice !
Evo da se i ja pridružim u diskusiji o grćevima , naime moj mali Jan
također ims problema sa grčevims no mi to riješavamo Nurs Harvey s
sirupom prije svakog hranjenja ili nakon hranjenja dajemo mu jednu čajnu žličicu sirupa a navečer mu nakon kupanja znam izmasirati trbuščić
babaynos kremicom protiv grčeva umotati ga u dekicu da mu toplina smiri grčiće.
Negdje sam čula da trajanje grćeva ovisi o tome koliko dugo su roditelji imali grćeve kad su bili mali , naprimjer ako su mama i tata imali grćeve do 5mj i njihova bebica ima vjerojatnost imati grćeve do te dobi , također sam čula da su grćevi jačeg inteziteta kod djećaka nego kod djevojćica .
Svima veliki pozdrav ipuse.![]()
![]()
Ja sam odustala od svih kapi jer sam zaključila da ti 'grčevi' nemaju nikakve veze sa probavom nego da im je to sve zbog nerazvijenog živčanog sustava. Moraš samo biti strpljiva i jaka, osim toga ćeš se iznenaditi koliko brzo ove stvari prolaze, a mijenjaju ih neke druge. E da, budući da sam je jako puno nosila pomogla mi je marama.
probaj rooibos čaj.ako dojiš pij ga ti a ako ne možeš ga dati bebi,navodno jako pomaže.pročačkaj po internetu ja sam to našla na nekoj stranici koja je pisala o studiji u americi i o rooibs čaju
nama kupanje nikako, ali masiranje trbušćića i nosanje svakako. Imala je grčeve od 2 do 3 mjeseca uvijek u isto vrijeme oko podne i oko dnevnika. Imamo i jednoga medu koji se skuha pa se ohladi pa ima nešto unutra što se pritisne i drži toplinu par sati, to smo joj stavljali na trbuh i pričvrstili sa švedskom pelenom.Hera prvotno napisa
Kapi smo koristili samo kad je ostajala bez daha.
Još jedan savjet, što ste vi mirniji (znam da je nemoguće, ali se navikneš) bebi će to brže proći jer neće osjetiti vašu nervozu. Prihvatite grčeve i kad počnu ponašajte se normalno, bez panike uzmite dijete k sebi i nosajte ga. Mi smo ju nosili leđima okrenutu od nas tako da joj možemo masirati trbuščić.
Napravite mirnu atmosferu uz glazbu Mozarta ili neku laganu. Sve kako ne biste dodatno stvarali nervozu.
nećete ni primjetiti kad su grčevi prošli![]()
Thalaspi još sam se jednog trika sjetila. Nošenje bebe na ruci potrbuške tako da svojim dlanom pritisneš stomačić, a glavica je kod tvog lakta.
Nadam se da ste pronašli svoj recept i da su grčići popustili
nama su definitivno grčevi bili od komatoznog probavnog sustava.bili 3 sata nakon hranjenja i obilatog podrigivanja,djeteta nakrcanog sab simplexom (koji je nama ful pomagao) na UZV abdomena,a doktor mi veli "kaj je mali sad jeo,pun je zraka i hrane?"
:shock:
nakon 4 mjeseca je prošlo i bilo ok,stolice više nisu bile zelene,ali sada sa uvođenjem dohrane koju rado jede,opet je počelo. :? ali ono totalno kolike. svaki dan od 6-8 se grči i napinje i plače i stolice su postale opet zelene samo što su sad tvrđe.pa da se ubiješ.radila pretragu za refluks-nema.ne kužim?? pojačano i bljucka a inače nije gotovo uopće.anyone? jel neko imao tak nekaj?
babynos smo odustali zbog alkohola,probaj osanit kuglice i osa čepiće za kolike.ima u austriji ali vjerojatno možeš naručiti preko dolca.
evo, pijem čaj od komorača redovito već tjedan dana (prije sam ga pila rjeđe), bebač je dobivao sab simplex još par dana a od jučer ništa i ne buni se... tj. nisam primjetila da ima grčeve... (malo se bunio...)
kod nas su to bile aerokolike a recept: navikli smo ga spavati po danu na trbušćiću (onda podriguje i prducka u snu) i nosamo ga nakon jela dok ne podrigne a i podrigujem ga za vrijeme dojenja (mislim, prestanemo dojiti pa ga podrignem pa opet vratim)
eto, nadam se da ga više neće toliko mučiti...![]()
proći će.probaj babywraping,nama je pomogao.kad smo mu sputali rukice i nogice u deku,onako ko mumiji,manje je skvičao.