Da vas pitam, koja je šansa da se drugi put izbjegne epiziotomija?
koliko vas je izbjeglo u slijedećim porodima, a koje nisu bile te sreće?
Da vas pitam, koja je šansa da se drugi put izbjegne epiziotomija?
koliko vas je izbjeglo u slijedećim porodima, a koje nisu bile te sreće?
imam još jedno pitanje- malo mi je bed al ajd...meni to dolje (perineum)izgleda ružno...e sad me zanima jel to mora tako biti, barem neko vrijeme ili ne mora...hoće li se "izravnati" ili ostati tako drugačije?
ili je to možda znak da nešto nije u redu?
izbjegla epi drugi put, babica masirala cijelo vrijeme i imala samo mali unutarnji šav. a bilo isto veliko dijete, doduše za mrvicu manje nego prvo![]()
(mislim da to dolje više nikad neće biti lijepo, a možda se nekom izravnalo...meni to dolje (perineum)izgleda ružno...)
otvorih ovo jer me zanimalo što je epizoizomia.
sad mi je sve jasno!
ja je nisam izbjegla![]()
Ja sam je prvi put imala, zbog toga sto je rutinski i 'bolje da te mi recnemo neg da popucas' :/
Drugi put izbjegla radi strucnosti i pomoci babice, a i beba je bila sitna.
Prvi put puuno šavova., drugi put samo 1, treći puta 3- popucala, nisam rezana. I mogu vam reči da mi je to puno teže zaraslo i bilo bolnije nego di sam rezana. I na jako lošem mjestu.
Navodno se od epiziotomije koža stvrdne pa slijedeći puta lakše popuca.
a da li režu preko starog ožiljka ili drugdje?
imam dojam da ako režu preko ožiljka da je zarastanje još bolnije...
ja bih svakako htjela izbjeći epi ovaj put. pristala bih na sve intervencije samo da me poštede rezanja. meni je prvi put oporavak bio užasan :/
prvi put rutinski interventi porod i rutinska epiziotomija
drugi put, porod koji je išao svojim prirodnim tokom, bez ikakvih medicinskih intervencija - niti sam rezana, niti sam popucala. apsolutno ništa. savršenstvo!
Ne režu preko ožiljka. Prvi puta su rezali sa lijeve, drugi sa desne strane, a treći sam popucala po sredini. :/
Ja nisam imala epi, hvala Bogu, ali čini mi se da oporavak nakon epi može biti gori nego nakon carskog - poslije carskog bar ne sjediš na rani.
mene preko istog - oba puta lijevo, samo sto sam 2. put i zestoko popucala.buca prvotno napisa
Ja sam ju izbjegla prvi put, pa sad imam tako divno s**** da ću kod sljedećeg poroda morati tražiti da me zarežu tamo gdje sam prvi put (malo) pukla. Dakle, ja ću naručiti idući put epi.![]()
Prvi put 12 šavova :shock: drugi put - poistom tvrdom ožiljku - 6 šavovatreći put, nije bilo potrebno raditi epiziotomiju jer je babica lijepo masirala i prevukla međicu. Imala sam nekoliko unutarnjih šavova - meni neusporedivo lakši i brži oporavak. Btw. treća beba je bila za 500gr teža d prve.
Meni su presjekli i velike labijezbog toga bi ih valjalo tužiti
Bila sam na pregledu i ipak sam bila u pravu da je nekaj ružno.
sad je ljepše, ali naravno nije izravnano.![]()
točno tako, imam iskustva i sa carskim i vaginalnim i carski je bio daleko lakšimartinaP prvotno napisa
prvi put 16 šavova duž rodnice a vanjskih pet ili šest do anusa...
bilo je teško ali sam preživjela...lijepo su me jako sašili tako da mi se ni vanjski ožiljak skoro ne vidi...
a porod nisam ni osjetila,ni trudove ni izgon bebe ništa me nije bolilo...genetski nam je tako u familiji...
nadam se samo da drugi porod neće doživjet iglu i konca...
Prvi put rutinska epi u rutinskom porodu. Rekla mi poslije babica, kad sam ju pitala jel je baš morala, da mi je međica jako rigidna i da je trebalo.
Drugi put polagani izgon na stolčiću, bez rezanja i pucanja.
Ja, kao i Lutonjica, pod starije dane postajem elastičnija... (da nije, bilo bi
)
Kod mene su se ofrlje sašili. Dr kaće drugi put cemo popreviti.we&baby prvotno napisa
![]()