Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: mliječna kašica?

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno mliječna kašica?

Jučer smo bili kod pedijatra, Niko s 7 i kusur mjeseci ima 9 kg i 74 i pol cm. Od nekog trećeg tjedna života ga isključivo dojim, često i puno. S punih šest mjeseci počeli smo s dohranom, imao je dva zuba, pokazivao interes za hranu i zaista je bio spreman za žlicu. Jede jedan obrok dnevno, kašicu ili izgnječeno voće, povrće ili rižu. Vodu pije na čašu i dalje puno dojimo.
    Moje pitanje glasi, dokad treba samo dojiti dijete i kada treba uvesti mlijeko i u kojem obliku za dijete za koje se sumnja da ima određene alergije na hranu. Meni je jučer pedijatrica rekla da mu ujutro dajem voće, za ručak povrće, a za večeru kašicu s adaptiranim mlijekom. :? Ja sam rekla neću. I onda smo se raspravljale, ona je inače vrlo ugodna i podupire dojenje, njen argument je da i dalje puno dojimo, ali da po njoj je najbolje da on mm dobiva iz sise, a ne da mu se izdajam. I da kašica s adaptiranim mlijekom znači laganiji prijelaz prema budućoj konzumaciji kravljeg ili inog mlijeka.
    Moji argumenti su da ću mu ja za večeru dati integralne krekere ili što već i nek zalije sisom. Pa prije spavanja opet sisa.
    Dokle treba mm biti jedini mliječni izbor za bebu, i kad i kako uvoditi ostalo mlijeko. Ne pitam za sireve, jogurte, rižino mlijeko. Nego, da li adaptirano uopće treba koristiti ikad ako dojim i je li to manje zlo za bebu čija mama (ja) pazi što jede radi sumnje na alergiju, nego odmah prijeći na konzumaciju kravljeg? Ne žuri nam se s dohranom, pitam unaprijed.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: mliječna kašica?

Da probam da ti odgovorim:
    Citiraj Candy prvotno napisa
    Meni je jučer pedijatrica rekla da mu ujutro dajem voće, za ručak povrće, a za večeru kašicu s adaptiranim mlijekom. :? Ja sam rekla neću.
    :? za pedijatricu BRAVO za tebe!

Dokle treba mm biti jedini mliječni izbor za bebu, i kad i kako uvoditi ostalo mlijeko.
    Najmanje do punih godinu dana mamino mlijeko. Neki preporučuju da se kravlje mlijeko ne uvodi do dobi od dvije godine kod djece sa alergijama na hranu ili koja su u riziku da razviju neku alergiju. Prema tim preporukama, ako mama ne doji dalje od godinu dana, mlijeko koje dijete pije trebalo bi biti adaptirano. Tek sa pune dvije godine obično kravlje mlijeko (punomasno).

Nego, da li adaptirano uopće treba koristiti ikad ako dojim
    NE

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kod mene je slično kao i kod tebe,samo Lovro ima 3 do 4 obroka dnevno plus cica.Ujutro voće,popodne povrće pa opet voće-obično banana oko 5/6 uveče a počela sam mu i davati za večernji obrok kašicu koja se radi sa vodom što znači da ima već formulu u sebi i nije baš oduševljen njome a ja ne forsiram.Meni je bezveze da mora piti adaptirano prije spavanja.To mi je rekla frendica,da mu napravim rižolino ili čokolino na adaptiranom pa će mi bolje spavat,jer kao L se po noći često budi jer je gladan i džaba je bilo moje uvjeravanje da nije gladan već samo traži moju blizinu-skoro smo se posvađale zbog toga.Ona je isključiva i nije fleksibilna a ja mislim da treba slušati što ti djete poručuje.
    Ako smatraš da mu to ne treba nemoj mu ni dati.
    Moram priznati da je ova Lovrina kašica baš ukusna i fina,mljac-ja ju čini mi se pripremam zbog sebe a ne zbog malog jer ja pojedem ostatak

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako ćeš mu davati mliječnu kašicu mislim da je jednostavnije napraviti ju s rižinim mlijekom. A kad već govori o nekakvom navikavanju i prelasku na drugu vrstu mlijeka, rižino mi se čini upravo to. Ja E. namjeravam rižino davati bar do druge godine (ako ga bude htjela). Za sad ga u kašici bez problema jede.
    Adaptirano nemam namjeru nikad kupiti. Ni sad ni za godinu dana. I ne vidim zašto bih trebala uopće.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što je, za pedijatricu/za vas, mliječna kašica?
    ja stvarno ne znam što je to, niti čemu služi :/

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da je pedijatrica mislila na te gotove kašice s formulom. Zbog početnih problema u dojenju i današnjeg velikog užitka u istome, zaista se ježim (osobno, nikog ne osuđujem) upotrebe adaptiranog u bilo kojem obliku. Što se spavanja tiče, Niko spava cijelu noć, samo na cici. Planiram dojiti te dvije godine, nadam se da ću uspjeti.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    što je, za pedijatricu/za vas, mliječna kašica?
    ja stvarno ne znam što je to, niti čemu služi :/
    Morala sam. To su one nove "beba super spava" noćne kašice. Isto u teglici, ali s dodanim mlijekom. Neki miks žitarica, voća, čokolade, ma svega ima s umjetnim mlijekom. Ako se mene pita, sve je to marketing.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa mislim da ako rižine pahuljice napravim s (rižinim) mlijekom, onda je to mliječna kašica. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovako: djeca koja doje, sasvim sigurno dobivaju dovoljno mlijeka i nema potrebe za dodatnim.
    pa se sve kašice mogu pripremati s vodom.
    iako, ja ne znam što je to kašica... mislim, znam, ali zar nije svaki dječji obrok prilično kašaste konzistencije?!

dakle, ako djetetu skuhate tikvicu, korabu, mrkvu, krumpir, rižu, palentu na rijetko... i zgnječite vilicom... gdje se tu onda treba dodavati tekućina: pa sve je na lešo i puno svoje vlastite vode.

nažalost, ostalo nam je naslijeđe iz starih vremena kada se podrazumijevalo da djeca MORAJU jesti "lina" i slične budalaštine, pa mi se čini kako je tu prateća sintagma "mliječna kašica".
    Ma kakva mliječna kašica?!
    Dijete jede mlijeko (doji ili adaptirano na bočicu) i uz to ima kruti obrok (zgnječeno povrće, žitarice, kasnije meso).

Zaključak: nema mliječnih kašica i ne služe ničemu!

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovako: djeca koja doje, sasvim sigurno dobivaju dovoljno mlijeka i nema potrebe za dodatnim.
    iako, ja ne znam što je to kašica... mislim, znam, ali zar nije svaki dječji obrok prilično kašaste konzistencije?!

dakle, ako djetetu skuhate tikvicu, korabu, mrkvu, krumpir, rižu, palentu na rijetko... i zgnječite vilicom... gdje se tu onda treba dodavati tekućina: pa sve je na lešo i puno svoje vlastite vode.

nažalost, ostalo nam je naslijeđe iz starih vremena kada se podrazumijevalo da djeca MORAJU jesti "lina" i slične budalaštine, pa mi se čini kako je tu prateća sintagma "mliječna kašica".
    Dijete jede mlijeko (doji ili adaptirano na bočicu) i uz to ima kruti obrok (zgnječeno povrće, žitarice, kasnije meso).

O, da! Još sam vođena filozofijom da mu se ionako u želučiću sve pretvori u mliječnu kašicu. A ovo je prodojeći pedijatar, ima plakate od Unicefa po ordinaciji, nema reklama za adaptirano i preporučuje dojenje dokle god. A kakvi su onda ostali? Ja sam s našom (unatoč "mliječnoj kašici") zadovoljna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zato i kažem: mnogi rabe izraz "mliječna kašica", a da zapravo ne znaju što bi to podrazumijevalo.
    Jer nekako si ne mislim da su to one kašice iz staklenke...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ive prvotno napisa
    Pa mislim da ako rižine pahuljice napravim s (rižinim) mlijekom, onda je to mliječna kašica. :/
    hm...bas i nije.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I meni je pedijatrica rekla da moram davati mliječnu kašicu navečer, što nisam učinila. Za sada imamo 2 obroka dohrane dnevno-doručak i ručak, voće i povrće sa žitaricama+dojenje (beba 9,5mj.).
    Mislim da za sada nije potreban 3. obrok dohrane, ionako se cijele noći divi Mliječnoj stazi...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj ive prvotno napisa
    hm...bas i nije.
    tocno. to je onda rizina kasica.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj, i mene ubi u pojam ta mlijecna kasica

ono, na prvi pogled zvuci poznato, ali kad bolje razmislim nemam blage sto je to tocno.

ja nikad nisam izdajala za kasice (niti za ista drugo), i stvarno ne vidim potrebu za tim. to je utjecaj koji je napravilo adaptirano mlijeko na dojenje!

i BRAVO za odgovor pedijatrici 8)
    ja ne bi nis odgovorila, samo bi kimnula glavom i napravila po svom, ko i u mnogim drugim stvarima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svaka cast...ovim tvojim odgovorom mi se upalila zaruljica na svih mojih stoinesto pitanja na temu dohrane....
    jos nesto-posto me vec ljudi ispituju :/ dali cu sada napokon djetetu poceti davati vode,zanima me dali je zbilja voda potrebna kada se krene sa dohranom uz cikanje..i ukoliko je -koliko kolicinski...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Naša doc je isto nama rekla da pravimo taj 3 obrok sa adapt mlijekom i žitarice(mali ima 7,5 mj.)Inače cica i dalje kao da i nema dohrane i ajde ja je poslušala i probala ,napravila ja kašicu sa adapt. mlijekom i umješala kukuruzne pahuljice...a on prvu žlicu prihvatio a drugu ne i ne i ne .Inače voće i povrće obožava a to ne ,ne paše i ne paše,Kuži on da to nije mlijeko iz cice a trećeg obroka nema samo cica i cica

D 1998.
    I 2007.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •