Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: ZPB 2005. (17. dio)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

[quote="traktorka
    Imala sam dva puta prilike vidjeti nešto što mi je grozno...imali smo goste,ne u isto vrijeme,dva dvogodišnjaka,i oba su se npr. penjala i skakala po hranilici i to po onoj ploči po kojoj Roko jede,a mame ništa-dakle to im je ok,a ja sam se skoro onesvijestila,to mi je ipak too much. A to je kao da se ja kod njih popnem na stol gdje ručaju.... [/quote]

Joj curke, ja osjecam da pomalo gubim kompas u odgoju Filipa. Krenuo je u vrtic, na prilagodjavanju je i to ide svojim normalnim tokom, iako je Filip malo svojeglaviji. Moj problem je to sto je meni hrpa toga sto on radi normalno. kao npr. i hodanje po stoliću u dnevnoj sobi-gdje mi i rucamo, skakanju po kaucu ili sa stolića na kauc (ne na stol zbog potencijalnih ozljeda), diranje zavjese-niti ne primjecujem da to radi, setanje dok jede... Najvise zato jer i ja i MM radimo slicne stvari (noge na stolu, jedenje pred tv-om...). Danas dodjemo u vrtic i moj sin hoce kruh, nece juhu, seta se za vrijeme rucka-a meni bed, ne zato sto on to radi vec zato sto sam ga ja (valjda?) trebala nauciti da to ne radi. Onda dodjem kuci i pocnem vjezbati strogocu, nema mlijeka prije juhe, prvo rucak- i totalni kolaps. On nece okusiti juhu (kao i obicno), ja necu odustati kad sam vec krenula u to, on jauce, meni se kosa dize na glavi+krivnja -zasto ja to uopce radim. Sto je najgore sat vremena nakon toga vodim ga kod bake kod koje ce ga hraniti cokoladom ako on tako bude htio i uopce ne znam sto je sad pametno. A ja sam (kao) strucnjak.
    Jedva cekam da ide samo u vrtic (ako to bude izvedivo, sto ovisi o mom radnom vremenu), i da mogu biti barem malo dosljednija. Ovako, moja dosljednost tih par sati sto smo skupa preko tjedna je potpuno besmislena i samo zavrsava da u tih par sati Filip urla 5 puta. A ne vidim bas ni smisla tjerati nekog da jede ono sto nece (ok mi je ne dati drugu hranu, ali kako nekom zapovjediti da mora jesti).
    Ma uglavnom, muka mi je, premalo me ima i cijeli njegov odgoj kao da mi se otima iz ruku.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

draga tanja moje mišljenje ti je da zaboraviš da si stručnjak, kao prvo si mama. a mame griješe jer žele najbolje za svoje djete-cu. ruku na srce najlakše je biti pametan kad nisi ti u pitanju, tako nam je svima. drugom ćeš lako dati savjet, a kod sebe ćeš preispitivati milion puta.
    ti si vjerovatno popustljivija zbog osjećaja krivnje što si premalo vremena s Filipom, pa želiš da djete uživa s tobom.
    gle radi kako ti srce nalaže, pusti stručnost, opusti se, imat ćeš vremena upotrjebiti struku

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Navike hranjenja, a posebno vrsta hrane nije nešto što se mijenja preko noći. I ne treba navaljivati oko toga.
    Matej do prije mjesec-dva nije htio jesti meso. Sad ga jede. Ali nikad ga ne tjeram bez obzira na vrstu hrane. Ako neće-neće, nikakva ga sila neće natjerati da to pojede. Ali nema nikakvih slatkiša niti izmišljanja. Obično bude juha i još nešto za ručak, nekad dva priloga, pa može birati od onog što je na stolu. I uvijek se trudimo jesti svi zajedno i to za stolom, pa čak i sad kad je mali sisavac s nama (ili na mojoj cici) - jer kao što rekoh, važno je da jedemo svi zajedno, zar ne ?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Joj curke, ja osjecam da pomalo gubim kompas u odgoju Filipa.
    (...)
    Ma uglavnom, muka mi je, premalo me ima i cijeli njegov odgoj kao da mi se otima iz ruku.
    Ovo kao da sam ja pisala! Prije možda mjesec i po dana.
    Stvarno mi je bila neka turbo kriza. Što se u međuvremenu desilo - ne znam, ali ja se, evo, osjećam puno bolje. A i Lovre je 'bolji'.
    tanjads,

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Curke, ja bih to ipak pripisala njihovoj životnoj "fazi" !
    Očito nas je više nego mislimo!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Citiraj Bobčica prvotno napisa
    Zdravo cure,moram se javit na ovo,tek sad skuzih da Modesty ima 3.(ali ja sam nova ) dizem kapu,znam kako je meni sa jednom,sad dok tipkam ona me ugrize za prst ,a vidis i razlika su tek 2 dana...
    Bobčice-Modesty je naša legenda,uzor i inspiracija
    Ne brini,uskoro ćeš sve pohvatati,nisam ni ja znala tko je čije dijete bar mjesec dana-a vidi me sad 8)
    Jao hvala ti trak,evo ...
    Kad smo kod aktivaca,moja prijateljica ima djecaka od 4 god.taj mali kad nama dodje pomijera kauce po kuci,zamaze sve postojece,tako da mi svaki put predstoji generalka ,a ona naravno nistaaa :shock:

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tanjads...potpuno razumijem o čemu pričaš, u mom slučaju draže mi je što ivan ide u vrtić nego da ga baka čuva jer ona sve dopušta, nema ne, ai kad kaže, totalno je nedosljedna, o prehrani da ne pričam, njoj je važn oda diejte barem nešto pojede pa makar to bila hrpa slatkiša i sl. u vrtiću ipak ima nekog reda, pa onda ono što ja provodim doma se može logično nastaviti jedno na drugo, a nakon bake to bi bilo živo rasulo

BTW jesi prešla na drugi posao?

andrejaMa, čitala sma ona dva topikaa o prinovi i jaslicama, slažem se s tobom i ne vidim zašto bi starije dijete dugoročno trebalo biti doma zato što je došla prinova u obitelji, o.k. ispočetka dok je to sve novo i svježe, naravno, ko si može tako iskombinirati sa suprugom ili barem nekom pomoći sa strane, ali iz moje perspektive i iz iskustva 1. djeteta nisam sigurna d abi to bilo jako zdravo za moje psih. stanje, osim toga i beba zaslužuje istu onu pažnju kakvo je imalo i 1. dijete, a 2. djetetu treba dati vremena d as enavikne
    pa ni izostanak reakcije ne bi baš bio potpuno normalan
    uglavnom držte se

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala na podrsci! Vec sam se navecer osjecala bolje. Ja inace ne pravim frku oko njegovog odbijanja hrane, ali mi malo ide na zivce kad skuzim da sva djeca u njegovoj grupi sjede za stolom za rucak sam on svrlja okolo. Jucer sam malo pukla. A puno mi ide na zivce kad dodjem po njega kod baka, a one bace spiku: Nista nije htio jesti, ugledao cokoladu i samo to hoce Fakat mi ih je pun kufer. A kad skuze da nesto voli (npr. ribu i makarobne s tunom)-onda mu to prave svaki drugi dan.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jutro drage!

Tanja-mislim da se ne trebaš živcirati,ako su tebi,odnosno vama te stvari normalne-ako jedete pred tv-om (mi jedemo) onda je logično da će i dijete,mene to uopće ne dira,ako nešto radiš i smatraš da je to ok-onda tu istu poruku prenosiš i na dijete,a ako mu pokušavaš nametnuti odjednom nešto novo,a ti i dalje radiš po starom,naravno da ga buniš.
    Odnos mama,baka,vrtić je kompliciran i treba puno truda i strpljenja jer ako ti utvrdiš jedno u odgoju,baka drugo,a vrtić treće-dijete je skroz zbunjeno i više mu ništa nije jasno.
    Opusti se,ne radiš ništa "nenormalno" i mislim da nema razloga za revoluciju u odgoju ,a kao što kaže Mial -lako nama sad dijeliti savjete,pogotovo meni koja sam 24 sata sa djetetom.
    Malo dosjednosti i sve bude ok

Nigdje nije bajka,nijedno dijete nije savršeno,i svako nekada poklekne i misli da li dobro radi i da li dobro odgaja dijete.....A ja samo mislim da treba vjerovati istinktu i pokojem savjetu s foruma

Odoh sad popit kavu pa se čujemo!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A zamislite,u zadnje vrijeme MM prebacuje da sam razmazila Matea da je zato tak nestasan uglavnom ugledao se u jednog poznanika koji ima dva sina kojima je on otac bog i batina,veli da ih nije tako tretirao tko zna kako bi danas prosli u zivotu takav odgoj ne zelim nikome a pogotovo svome!!!!A sto uopce znaci razmaziti dijete, :? Mateo je i danas smrkav,neda kapat nos pa ga svako malo ispiremo toplom vodom(savjet pedice) TANJADS potpuno te razumijem takav je film i kod nas al u zadnje vrijeme prigovorim starcima dam im do znanja da ga ja odgajam a ne oni malo se ljute,dignu nos al drugacije neide,al sto je najgore oni opet po svome,

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobro jutro!
    Ja se javljam samo da se odjavim: danas imam za odraditi dva sastanka (od kojih jedan počinje u 16h ). Cijeli slijedeći tjedan sam na putu pa nisam sigurna koliko ću imati vremena/mogućnosti javiti se.
    U svakom slučaju, ugodan vikend svima! I svim šmrkavcima da ozdrave čim prije!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Dobro jutro!
    Ja se javljam samo da se odjavim: danas imam za odraditi dva sastanka (od kojih jedan počinje u 16h ). Cijeli slijedeći tjedan sam na putu pa nisam sigurna koliko ću imati vremena/mogućnosti javiti se.
    U svakom slučaju, ugodan vikend svima! I svim šmrkavcima da ozdrave čim prije!
    ti si jedna jako zaposlena mama!
    možda nije baš umjesno ali baš sam znatiželjna čime se baviš?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jutro!
    Sretan put Maruska i drzi se
    Mi uvijek prakticiramo jesti za stolom i svi nasi,tako sam odgojena i ja i MM,ali A kad je krenula u vrtic,teta mi se zalila,kaze sva djeca sjednu za stol i ona,posto je bila najmanja,teta joj sve pripremi samo ona treba jest,i kad joj to isijece ona kaze " eto ti sad necu ti ni jesti" odgurkujuci tanjiric :shock: ,teta ne registruje i pusti ju na miru,kad sva djeca jedu i ustanu ,A pocene jesti,pa mislim to je za poludit ,i tako je bilo,kuci dodje sve 5 ,jede za stolom,ne buni se,medjutim u posljednje vrijeme( sad ne ide u vrtic) to radi i kuci,jede kad mi zavrsimo,to me dovodi do ludila,svaki dan joj trubim da mora jesti za stolom kad i mi,ali ne dama po svome i kako ne urlati?
    Bas me zanima da li je to faza ili cu tako do u nedogleda? :/

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bokić!
    Mare sretan put i što kraći sastanak ( pomogućnosti petnajstak min )
    Bobčice ja nisam prakticirala , al ima jedna starija mama ona svojima nije dala da jedu ako joj klinci nisu htjeli kad i svi. po meni je to malo prestrogo. ja moju ne forsam ako nije gladna kad mi jedemo, trudim se da jede u svojo stolici, ali ona voli nas oponašati pa onda jede na malom stolu pred tv, kao MM i ja, ali veli teta u vrtiću da jede za stolom kao i svi. nadam se da je faza to kod vas
    Trak ja pijem kavu uz komp, a post pišem ponekad i od 9 jer svako malo nekom nešto treba

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mare-sretan put,gdje ideš?

Bobčica-i ja sam odgojena da jedem za stolom,ali nam se ovako više sviđa i svi troje to prakticiramo,ali recimo,kad je Roko kod bake,nema uopće problema,sjedi i jede za stolom,u restoranu isto,ma bilo gdje,ali doma smo tako navikli i super nam je to

Yas-imam filing da je Mare ekonomista ili sl.,a vidjet ćemo jesam li u pravu (ili event. pravnica što sumnjam)........

Nina80-mislim da dijete treba maziti puno,i malo i razmaziti,ali ipak treba naći granicu sa bahatošću kad odraste. Ljubiti dijete,maziti ga i grliti -samo naprijed,što više to bolje!!!

Yas-kako si ? Kako Ivan?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Yas-imam filing da je Mare ekonomista ili sl.,a vidjet ćemo jesam li u pravu
    jesi draga(jedna jaaaako pametna i uspješna), čitaš nas ko knige

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Trak sve bi to super bilo da je tako i kod nas,ali A se tako ponasa i u resticu i kod nene i kod svih,jednostavno tako jede,nekad sam pokusavala joj dati i ispred TV,ali opet se dama seta
    Yas i ja se nadam da je faza ,a bas mi se i ne da joj branit da jede i onako je probirljiva,dakle i nama je to prestrogo...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Ah,te moje vidovnjačke sposobnosti

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Ah,te moje vidovnjačke sposobnosti
    do ponedjeljka, odosmo mi malo do Šolte, uhvatiti zadnje zrake sunca i bar još malo utoćati nožice u more

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Yasmin: od ovog sam tjedna u Tesli (skoli), a sad cu (poslije posla) na razgovor u OŠ za stalni posao. A počela sam raditi i sa svojim klijentima (cijelo ljeto sam si uzela slobodno). Busy,busy

Bakama ja skoro svaki dan kažem da mu ne daju slatkise prije jela ali...to samo ponekad i poslusaju (kao, dao djed, ili Filip sam našao, ili se derao...).

Ma, vec sam odustala od fasistickih metoda. Ne mogu ja to, a i ne vidim smisla. Najgore je sto su i moji roditelji mene odgajali tako da mi je svaaašta bilo dozvoljeno, pa sam opet polako sve naučila (prilično se pristojno ponašam, samo ponekad opsujem,a da to ni ne skuzim, npr. zahebao se umjesto zeznuo ). Ja kuzim pomake u njegovom ponašanju (na bolje), ali to s klopom-ja sam svejed, pa ne znam sto bih s njim izbirljivim. On je u stanju ne jesti cijeli samo ako mu je prevruće ili nešto drugo ometajuće.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Yasmin: od ovog sam tjedna u Tesli (skoli), a sad cu (poslije posla) na razgovor u OŠ za stalni posao. A počela sam raditi i sa svojim klijentima (cijelo ljeto sam si uzela slobodno). Busy,busy

Bakama ja skoro svaki dan kažem da mu ne daju slatkise prije jela ali...to samo ponekad i poslusaju (kao, dao djed, ili Filip sam našao, ili se derao...).

Ma, vec sam odustala od fasistickih metoda. Ne mogu ja to, a i ne vidim smisla. Najgore je sto su i moji roditelji mene odgajali tako da mi je svaaašta bilo dozvoljeno, pa sam opet polako sve naučila (prilično se pristojno ponašam, samo ponekad opsujem,a da to ni ne skuzim, npr. zahebao se umjesto zeznuo ). Ja kuzim pomake u njegovom ponašanju (na bolje), ali to s klopom-ja sam svejed, pa ne znam sto bih s njim izbirljivim. On je u stanju ne jesti cijeli samo ako mu je prevruće ili nešto drugo ometajuće.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uh, nadam se d ć e ti upaliti ovaj stalni posao u školi
    ja pratim oglase da vidim što me čeka sljedeće godine u ovo vrijeme kad će mi polako isticati porodiljni i vidim da iako je počela šk. god još ima puno oglasa
    ne bih htjela ni dana ranije odlaziti sa porodiljskog, a opet se bojim da ako budem čekala kraj 10. mjeseca da neće biti posla... :/

ivan je dobro, proljev je izgleda prestao, danas ga 1. dan nema, taman kad smo se pripremili na poslijepodnevni odlazak do pedijatrice
    nakon 7 dana i moje je strpljenje došlo kraju, no evo čini se da stvari idu na bolje, a tako i tako mi svaki put kaže isto...
    nosić je isto dobar, još mu ide malo ali samo prozirno

ako sve bude o.k. u pon. ide u vrtić, moram vam priznati da sam ovih 10 dana s njim doma kako ne ide u vrtić prilično umorna
    jedva dočekam da dođe mm a on nerijetko dođe pojesti i onda opet neki poslić, a što ćete, raditi se mora, moja prof. plaća je malena, nisam uspjela nabiti prosjek jer sam kad je ivan navršio godinu dana dosta dugo radila 2/3 satnice (i to još u privatnoj školi)
    zapravo smo sretni da mm ima takv posao da se može nešto raditi u fušu uz redovan posao
    uglavnom, osjećam bolove u trtici, nakon dugog hodanja, pritisak prema dolje, zbog toga su mi se i hemeroidi pojačali i ništa više ne pomaže
    ostalo sve je da pokucam super!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jos malo :D jel uzbuđenje kao i prvi put?kako Ivan dozivljava sto ce dobit seku?obicno kazu da budu ljubomorni al mislim da je sve to stvar kak se roditelji postave

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja mislim da je najvažnije kako se roditelji postave,puno razgovora,priprema i samo pozitivnog razmišljanja i ne bi trebalo biti problema. Ja nekako imam filing da Roko ne bi bio ljubomoran,ne znam zašto,ali to mislim-obožava bebe u zadnje vrijeme,nekoliko prijateljica mi je trudno a on im stalno mazi stomake i kaže "djaga beba" ,a neki dan je izjavio da hoće brata. Ostala sam u šoku jer mislim da ni ne zna šta to zapravo znači,i baš mi je bilo teško,jer vidim da obožava svu djecu,ali ja sam tvrd orah ....za sada.....nikad se ne zna........
    Ja bi dijete od recimo druge godine starosti (trudnoća,porod i razdoblje do 2 godine su mi koma ) 8)

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ti bi bas mogla poradit na drugom,nevidim sto te sprijecava, to sto si navela nije dovoljno dobar razlog za odgodu a vrijeme ide,leti,nema povratka...moja susjeda(33) ima curicu(5g),ganja neku karijeru(bezveze),pa dok napravi kucu,pa dok otplati kredite TRAK bez uvrede

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve ja to znam...i svaki dan se borim sama sa sobom (mm čeka moju dozvolu ) ali od same pomisli da opet sve prolazim ispočetka mi je loše (Yas-ne ovo čitati) i vjerojatno sam sebična,i uuuužasno komotna,i napokon uživamo u troje,iako mislim da ne postoji napornije bebe kao što je Roko bio,opet me jako strah,svega,od trudnoće,poroda,zdravlja bebe....užasno sve analiziram u zadnje vrijeme,a to nije nikako dobro.
    Treba pustiti stvari same da se događaju,a mene nešto opako koči :/
    Mislim da mi budemo još čekali neko vrijeme,ma pojma nemam da budem najiskrenija,želja postoji,a da li će se ostvariti-vidjet ćemo

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

wana nam vaditi mast s morem
    e drage moje pa moja je Kala cijelu trunoću provela ljubeći, mazeći bracu, stalno mu je nešto pričala il je saamo držala ruku na buši. od prvog trenutka bila je stalno uz bracu čak sam joj dala da ga i drži. evo sad on ima 5 mj. ( :shock: zar već ) i počeli su prvi ne jer se oslobodila pa siromaćek dobije i po glavi stanovnika, i sad malo više pazim kad je šmrkava. al ispada je bilo jer koliko god ju pripremali to je njoj bio šok. bake prva dve mjeseca nisu smjele bracu ni pogledati, a i sad voli da ju se pita. imala je jedan kratki period kad je svima davala bracu, a sad kad ju pitaš: Ne, to je moj baco Kilal!
    yasmin jel razmišljate o poklonu za bracu Ivana od seke, kad odeš u bolnicu i kad izlaziš?
    Kala je dobila kad sam otišla u bolnicu velikog plavog pesu i kad ju se pita kupo baco i zove se Kilal (peso)

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bas si tak je i kod mene bi ,nebi :? pa u glavi analiziram i nekad si pomislim kak sam sebicna,dali i drugi tako razmisljaju, :/ kaos u glavi,mislim da postoji dijagnoza za taj poremecaj :?

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D za Kalu,koja ima jako lijepo ime a od brace mi se bas i ne od kud inspiracija za njegovo ime,zvuci na neku sapunicu nisam te pitala jel se Kala ostavila pelene i ak je kad?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma daj cure kaj ste takve pustite malo muževe da rade pa neće se odma primiti
    a u ostalom zašto bi vama bilo bolje nego nama?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kiar je nastao od Kiara pa smo A hitili. imala ja prek 4oo imena na K da MM izabere pa nije htio ni pogledat. ah meni je odkad znam za sebe bilo na pameti da će mi djeca imati neobična imena, e al me ulovilo prije prve trudnoće kratka,neobična i na K. iako sam ja htjela malom dati Kan, pa onda Kai. i odluka je pala kad sam rodila pa sam rekla mm da izabere, a on reko pa ono kak si rekla pa ja nagađala. a pitala sam ga ako bude cura a bude Kiara i onda u zafrkanciji rekla a ak bude dečko nek bude Kiar -Kiara bez A
    Kala je trebala biti Kla po MM izboru, pa su svi popadali u nesvjest kad su čuli i doslovno nas popljuvali, e onda je moja mama rekla kak ima cvijet Kala, a to je jako blizu Kla i eto ti Kale.
    ma ja šutim o tim pelenama da se ne ureknem, nezgoda nema :D :D :D , a od sljećeg tjedna će i u vrtić bez pelena. neke frendice mi sole pamet da joj skinem i za spavanje al s obzirom koliko ona puno vode pije to je još uvijek nemoguće. joj ak sam se urekla bum te za vrat, šala. sad obavezno ide piškiti i ona nama veli: Puti, maki se, buzo Kala ide pikiti! i Kala kaka, mama biši guzu! ah ponosna mama
    guba ti avater Nina, viš fali ti

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nina, nije kao prvi put, kad je već jedno dijete tu trudnoća prođe začas, nezamijećeno gotovo da nema nekih tegoba, jednostavno nemaš kada razmišljati
    a ivan zna da imamo bebu, mazi trbuh, da mu pusu, zna da će s eseka zvati Lucija (Vucija po njegovom) ali to je to, mislim d ato smao ponavlja što mu mi govorimo, ne kuži on da će stvarno doć još jedan član obitelji

inače on je ljubitelj Tonka Bonka (crtić) posebice pjesme "To je Tonko Bonko, zaigran, s malim vedrim društvom cijeli dan, Lucija i medo i Riki pas, u vrtu ciče svi u glas..."
    i sad kad god spazi moj trbuh, pogotovo kad je gol počne pjevati tu pjesmu, a nekad kaže da su u trbuhu Lucija i medo i riki pas- zamislite gužve!

mial-ivan će svakako dobiti neki poklon od seke, još nisam ništa pribavila, trenutno je lud za prikolicama i kamp kućicama
    inače, tvoja djeca mi imaju super imena, i jedno i drugo, nisu uobičajena a opet lijepa

tra, mi smo imali sličnu kašu sa prvom djecom, međutim da se ja osjećam kao ti niti ja ne bih još čekala drugo, ne možeš dok ti se stvari ne poslože, ne bi bilo smisla, kad želja za 2. djetetom bude jača od sjećanja na što bi te moglo čekati sa drugim, onda tek ima smisla ostati trudan
    držim fige da se to tebi desi što prije jer iz svega onoga što pišeš znam da si super mama pa zašto ne usrećiti još jedno dijete?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

yasmin
    e tak je meni bilo i s Kiarom nisam stigla biti trudna, kad se sjetim kako sam uživala s Kalom i bila ponosna na svoj ooooooooooogromni trbuh (+19kg)
    da to je istina sve oni ponavljaju za nama što im se govori o bebi, a kad se sjetim prvog bliskog susreta s bracom, oči pune suza i nije htjela k meni. drugi put kad ga je vidjela bilo je kad smo izlazili i bila je zbunjena i svi su takvu strku napravili oko nje i onda je nju mama primila i pitala sam ju dali ga želi primiti, dati mu pusu. svi su se zgrozili u čekaoni kako mogu bebu dati djetetu od 2 g, al sestra što je bila na hodniku rekla je svaka čast mama. tako sam bila ponosna ali samo sam sljedila svoje instinkte. sva sreća pa bebe ne kuže ( bar se tješim ), pa sam prvih tjedan dva stalno nju vukla sa sobom, pričala, ljubila... uh bila sam iscrpljena do posljednjeg atoma, al bojala sam se da mi se ne osjeti zapostavljeno, a pogotovo što svi gosti koji dođu kao da ona više ne postoji . ali valjda su je zato morali pitati da li smiju bracu primiti, pogledati, a ja ne.
    zato mislim da će ti biti puno lakše što ti Ivan ide u vrtić, a kad se vrati onda samo oko njega i nek sudjeluje oko seke.
    uh kak sam sad pametna , al to je zbilja meni bilo jako naporno razdoblje a shvatila i osjetila to tek kasnije ka sam pucala po šavovima.
    nadam se da ti bar malo pomaže moja muka

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    tra, mi smo imali sličnu kašu sa prvom djecom, međutim da se ja osjećam kao ti niti ja ne bih još čekala drugo, ne možeš dok ti se stvari ne poslože, ne bi bilo smisla, kad želja za 2. djetetom bude jača od sjećanja na što bi te moglo čekati sa drugim, onda tek ima smisla ostati trudan
    držim fige da se to tebi desi što prije jer iz svega onoga što pišeš znam da si super mama pa zašto ne usrećiti još jedno dijete?
    Hvala ti draga,puno mi to znači

Mial-ma ja uopće ne sumnjam u Kalu,bravo,bravo za pelene-ipak je nju mučio taj vrtić pa je bilo i nezgoda,a čim su tegobe s vrtićem blaže,odmah su i rezultati bolji :D

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bokić!
    nakon generalke evo mene na forum, a zepebeićki nema - uživate haa
    no dobro
    jučer sam se urekla- taman kad sam Nini napisala da nema nezgoda ode djete u kuhinju i piški :? . danas je cijeli dan s bakom i rekla sam joj da više nema pelena. išle su u grad, igrale se u parku i sve super prošlo bez nezgode.
    ovih par dana kako je bilo bolesna, a od noćas se i proljev pojačao, pa još nema pelene smanjila se za duplo. al kad obuće gaćice pa počne plesati po kući ma pojela bi ju kak mi je slatka mala ritica, e a koliko sad opet robice može obući kad nema pelene :D
    eto to je to od mene a i da nas malo dignem

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja priznajem-uživam
    Roko kod sveki,mm fotka a ja malo hodočastila po trg. centrima,pa po gradu tražila pernati prsluk za Roka kojeg nigdje ne mogu naći - 2 i 3 su mu premali,a 4 mu je ipak malo veliko,tako da sam na mukama...

Moje dijete sutra s bakom ide prvi put u kazalište (koje je odmah do njihove zgrade) i baš me zanima kako će proći,sve me strah da se ne uplaši mraka,totalna je kukavica za sve

Svaki dan se čudim koliko je velik,i kako uopće više nije bebast,i baš sam ponosna na njega

Mial-Kala je stvarno prelijepo dijete

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam tu.
    Svi planovi su mi se izjalovili: jučer nam je bila peta godišnjica braka pa smo mislili negdi izać ali je na kraju MM radio do skoro 9 navečer (slijedeći tjedan im dolazi financijska kontrola u firmu pa treba sve pripremiti). Odustali i odgodili za večeras. Planirala popodne otići na odbojku pa sam Lovru već odvela kod moje mame - odbojka otkazana u zadnji tren. MM još uvijek radi tako da polako postajem skeptična i oko večerašnjeg izlaska...
    Ali zato, evo, imam vremena za piskarat po forumu!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    ti si jedna jako zaposlena mama!
    možda nije baš umjesno ali baš sam znatiželjna čime se baviš?
    Zašto bi bilo neumjesno? Pa tu smo svi domaći!
    Radim u marketingu jedne velike građevinske firme koja nastupa na više tržišta i ima strane vlasnike - zbog toga povremeno (nekad mi se čini i prečesto!) putujem. Konkretno: slijedeći tjedan sam u Budvi.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mare-Sretna vam godišnjica braka :D !!!!!!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MARE SRETNA GODIŠNJICA BRAKA!

traktorka hvala od srca!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

samo da vam se javim, sa Šolte!!!
    Ovdje prava uživancija, vrijeme prekrasno, more hladno,al se nožice ipak mogu močiti
    Ostavit ćemo Juru na tjedan dana nek se još malo izguštira po svježem zraku sa bakom i didom...oni jedva dočekali.
    stojte mi dobro

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme Wana kako vam zavidimo,kod nas po danu sunce,a po noći ledaraaaaaa,srećom pa nam uključili grijanje :D jer je prestrašno hladno !
    Ljubi Juru i za mene i nek uživa dijete !!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jutro drage!

Evo da prijavim da je moj medo danas prvi puta u životu bio u kazalištu i gledao "Patkicu blatkicu" i oduševio se :D Kaže baka da je bio kao bubica od početka do kraja,pjevao,plesao i pljeskao,a na kraju se rasplakao kad je predstava bila gotova i kad su morali ići van. Baš sam sretna i od sad ćemo redovno u pohode u kazalište!!!
    A ja mislila da će se bojati mraka ipak je on pravi muškarac

Odosmo sad po njega pa na vikendicu roštiljati dok je sunce :D

Puse svima!!!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MARE- sretna godisnjica(sa zakasnjenjem) Gdje su danas ZPBebe :? falite nam :? mi smo suncani vikend iskoristili za boravak vani,puno setnje svima je dobro doslo.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a i ja sam par puta svratila, nemam niš pametno za reći osim jamrati kak loše spavam, teško se krećem, sve me nešto pritislo, i imam osjećaj da ću ovaj put ranije
    Lucija se proteže ko divlja, dijagonalno po trbuhu, nogu mi zavuče pod rebra, a ruku u kuk, nasjela mi na želuidac i crijeva, ništa ne funkcionira kako spada-da ne idem sad u detalje

ivan je u krevetu od 8 i 15, danas opet nije spavao popodne, tata se cijeli dan bavi s njim
    ozdravio je skroz i sutra će u vrtić, nakon 10 dana, a ja ću se malo više odmarati
    ovih 10 dana je bilo prilično naporno, dobro će mi doći malo odmora i samoće...

mare...sretna godišnjica i još puno puno takvih ti želim!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

yasmin izdrzi jos malo...

Maruska sretna vam godisnjica

mi smo stalno u skitnji koristimo lijepo vrijeme

Kristijan je danas bio sa tatom na nekakvoj izlozbi automobila pa je sav sretan i non-stop prepricava....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    yasmin izdrzi jos malo...

Maruska sretna vam godisnjica

mi smo stalno u skitnji koristimo lijepo vrijeme
    Ja cu sve ovo samo potpisati.
    Jucer pol dana u Dalmatinskoj, navecer ja i MM u Purgeraju-izasli na chagu, ja srela 4-5 bivsih ucenika ( :/ ostarilo se); danas pol dana na Bundeku. Super su mi ta igralista, Filip okolo samostalno istrazuje, a ja brbljam s ekipom. Uletim samo kad pocne gadjati djecu pijeskom/sljunkom (on to zapravo voli bacati na tobogan, ali ne obraca paznju kad se netko spusta po toboganu, pa moram reagirati).

Vidim dosta se vas upustilo u akciju Drugo dijete. Ja jos skidam kile od prvog, a tik-tak, bioloski sat mi najbrze otkucava (73. sam godiste). Planiramo jos jedno, ali mi se sad jos uopce ne da. Ja toliko uzivam pratiti Filipa dok raste da uopce nemam potrebu za jos jednim djetetom. Ali morat cu skoro ako ne zelim bas preveliku razliku izmedju nr1 i nr2.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nemogu da ne navratim,zarazile se me ,a to je tesko .
    Mial ja neznam dali smijes dati Kali jaci caj opd sipurka? Evo da sto prije prodje(A kad ima proljev kaze "curi mi guza")
    Maruska SRETNA GODISNJICA
    Trak kak je bilo na vik.?
    Yas izdrzi jos malo
    I evo za one koji koriste ove lijepe dane jer smo i mi s njima

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Yas-~~~~~~~~~ da izdržiš što lakše ovo malo što ti je ostalo samo se ti nama potuži . Super što je Ivan bolje pa da može u vrtić,a ti da odmaraš !
    Na vikendici bilo super,toliko jedem u zadnje vrijeme da je to grozno pojela sam jučer toliko roštilja da mi je bilo muka do navečer. Roko uživao u pješčaniku i igrao s tatom nogomet . Nadam se da će ovo lijepo vrijeme potrajati !!! Odoh popiti kavu dok još spava...
    Mare-šta ima ?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •