Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 141 od 141

Tema: Ljetno-jesenja djeca 2004. (17. dio)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Skoro zabporavih, kupio tata Stelli role. I ide joj pomalo, nakon 5 min znala hodati u njima, uz držanje za ruku, a tu i tamo joj se omakne da onako zapravo s nogom zarola... Jučer se rolala s jednom malom prijateljicom (bili kod frendova pa njihova mala počela ljetos rolati, ali je veća, 4 g i nešto, i super joj ide...)

Al kakvo je vrijeme bolje da smo kupili skije...

Ne mogu se više ništa pametno sjetiti, ustvari da, gdje ima malih kacigica? Sve kaj smo našli joj veliko. Gledala sam još ljetos jer bi trebala i za bicikl, ali nigdje nema onih dječjih S ili M, samo L a to joj veliko... Štitnike smo našli, bili zadnji mali u dućanu

Pozdrav!

Mina, super za povratak tate :D

Bas se vidi kako ti post odise totalno drukcijim tonom od onog zadnjeg

Ajd javljaj kako Steli ide rolanje, jer sam i ja bas razmisljala kupiti ih Leonu, kad mu dobro idu sva prijevozna sredstva. Gdje ste ih kupili? Ajd reci

A kacige - mi smo Leonu uzeli djecju, al izgleda ko prava za odrasle - to je on htio ko oni striceki sto voze velike bicikle - a nasli smo ju u TL-u na Rotoru. To nam je frajer prodavac preporucio, a velicina je prilagodljiva, jer unutar kacige ima par remencica koji se zatezu ovisno o velicini glave. Izgledaju mrak, stvarno kao za odrasle, al su im i cijene malo vise, no ne pretjerano.

Javi sta ste nasli.
    I kako ide rolanje

Pusa!!!

P.S. Sad opet ide zima, a kako se nikako nismo dogovorile za voznju bicom tijekom ljeta, mozda da se opet pocnemo dogovarat za susrete u knjiznici No, to kad se malene zasite tate

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mina :D za tatu

irena ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da i vaš što prije dođe. I da beštije odu što prije

Mi možemo još uvijek o bicilji samo sanjati, jer ju to uopće ne zanima, a o rolama da ni ne govorim

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    o bicilji
    o bicikli

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prvo, bicikl dobro vozi, zna lijepo upravljati volanom, ne zaletava se u ljude, drveće...

Role smo uzeli u TL na Žitnjaku, prve na koje smo naletili, Stella rekla da ih hoće. Neke za 200 kn rozo-sive, najmanja veličina 27, rastegnu se do 30, sa tri kotačića i jednom kočnicom desno. Ali veli MM da smo možda trebali neke druge, curica od frendova ima broj 28 sa 4 kotačića, na obje kočnice, i kao lakše joj je jer su duže :? Ja ne zna rolati pa nemam pojma jel dužina igra ulogu... Ja mislim da joj je lakše jer je veća. A i nisam ju vidjela kad je počela, vjerojatno nije od prve zarolala i održavala ravnotežu... I Stella će nadam se iduće godine već super rolati... treba samo vježbati- ako bude imala volju za rolanjem. Kaj se mene tiče ako hoće dobro- ako ne, opet dobro, naći će se u nečem drugom. Možda je premala i možda će dobiti volju za 2-3-5 god...
    MM rekao da će si i on kupiti role pa da ju može naučiti. Baš me zanima kak on rola, nije valjda 10 god... Nekad si mislim da bi mogla i ja ali bilo bi

A kacigicu nisu imali, pitali smo naravno odmah, a i ja se inače tu i tam zaletim u neki Tl i druge dućančiće ali valjda dođem uvijek kad sve prodaju. Imali su dječje samo L ali joj je bila velika.
    Kupila bi sad neku univerzalnu-jel ima takva ili su sve takve, da ima i za bic i za role. A bilo bi idealno da je još i za penjanje . Ak će tata u proljeće biti više doma (nadam se nadam, u nadi je spas) onda ćemo nadam se i na penjanje. A možda i mene opet primi želja za penjanjem, nisam sigurno 4-5 god
    Ma ja bi sve i onda se malo spustim na Zemlju pa polako sad nije vrijeme za to i tak na kraju malo-pomalo eliminiram sve aktivnosti, hobije

Sad kad pogledam ide već peta godina kak se ničim ne bavim, nije ni čudo da izgledam tak kak izgledam i da me sve boli ko bakicu od 100 i da mi kičma koma...
    Zapravo donedavno se nisam ničim bavila, sad idem na trbušni ples , bila par puta, presmiješna sam si, malo mi i neugodno kad vidim kak su druge cure razgibane a ja niš nemrem, ali govorim si nema odustajanja, pomalo pa ću i ja moći sve kak treba... ak ne ove iduće god...

Nisam si nikad prije mislila da ću se dovesti u takvu nekondiciju, nerazgibanost, a bome ni da MMa neće skoro nikad biti doma. Uvijek sam nas zamišljala svako popodne po parkićima, Jarunu, negdje po priodi. vikendima izleti s djecom, bar na Sljeme, ali i Okić, Kalnik... sve ono kak smo nekad svaki vikend bili okolo...
    Al eto, posao, djeca, godine (nisu neke, ali nismo više balavci s ružičastim naočalama bez obaveza i problema)- čovjek se okrene za 180, zaboraviš kakav si život zamišljao, živiš običnu svakodnevicu, upadneš u neku kolotečinu, nemaš vremena za ništa... a kad i imaš nemaš volje... Da ne duljim. Kraj knjige.

Mony, može pomalo knjižnica, ionako smo skoro svaki dan do navečer kod bake...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prošla sam na ispitu :D :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Prošla sam na ispitu :D :D
    Bravo :D

Crtaju li vaši klinci štogod? Vidim da se Mima raspituje za fimo masu, znači bave se nečim kreativnim... kod nas, kreativne aktivnosti = 0 bodova. Danas je uzeo onu ploču za crtanje i nabacao olovkom hrpu točkica po njoj, pa ih je išao brojati (bilo ih je točno 30). I to je sve od crtanja.
    Pitala sam i tete u vrtiću, ali tamo se isto tako ponaša - totalno nezainteresirano za bilo kakav kreativan rad. S tim da su tete, naravno, oduševljene tom njegovom brojomanijom, a ja više baš i nisam, ali ne mogu mu ništa.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

irena

tanja, bojan je, po pitanju crtanja, doživio pravu renesansu od kad je krenuo u vrtić; stalno hoće slikati i kaže mi teta da je svako malo u "slikarskoj sobi", a pred jedno desetak dana mi je teta dala jedan njegov crtež na kojem je nacrtao, tako mi je rekao, svog prijatelja frana (by tweety)

inače, bio je TOTALNO nezainteresiran za crtanje, samo je šarao po papiru ( i teta u vrtiću se je iskreno šokirala kad je vidjela kako je dobro nacrtao dečka, jer je i tamo, do tada, samo šarao ), meni je sve muka bilo gledat šta sve drugi trogodišnjaci mogu po tom pitanju, al, evo, čini se da polako kreće i u tom pravcu; nadam se da to nije bio izolirani incident

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    tanja, bojan je, po pitanju crtanja, doživio pravu renesansu od kad je krenuo u vrtić;
    Da, tome sam se i ja nadala od vrtića, prema pričama drugih ne-kreativnih roditelja koje sam čula ali izgleda da nema šanse.
    Pitala sam tete hoće li on što sudjelovati u tim likovnim aktivnostima. Rekle su mi, pa baš i ne. Malo interesa pokazuje za plastelin (a to radi i doma), a inače - skroz je u drugom filmu.
    Mene to ne smeta previše, ali navodno je crtanje važno za razvoj djece, ako ništa drugo, zbog grafomotorike itd., pa ću se uskoro početi brinuti...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Irena bravo čestitam

Lea jako voli crtati, i bojicama i temperama i po piši-briši ploči. Crta ljudske likove-punoglavce, meni je zanimljivije kad crta razne događaje, to izgleda kao mrlje boje ali sve ima smisla

A što se tiče fimo mase to ja smišljam zabave jer Lea ne ide u vrtić pa moramo nešto raditi po kući, a i kad smislim neku zabavu puno mi je lakše popodne, inače se stalno moramo igrati Pika ili Hobita

Tako smo crtale i farbale Afriku, pa radile Afriku od kolaža, pa od kolaža afričke životinje, a sad imam u planu da radimo ogrlice. Sve to izgleda katastrofalno jer sam ja apsolutno netalentirana za likovno izražavanje, ali se mi dobro zabavljamo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Tako smo crtale i farbale Afriku, pa radile Afriku od kolaža, pa od kolaža afričke životinje, a sad imam u planu da radimo ogrlice. Sve to izgleda katastrofalno jer sam ja apsolutno netalentirana za likovno izražavanje, ali se mi dobro zabavljamo.
    Mima, pa to je super! I najvažnije je da se dobro zabavljate.
    Hm, ne mogu reći da se i mi ne zabavljamo dobro... ali ovakve aktivnosti mi se čine nedostižne.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

irena, bravo :D

tanja, bitno da je Andrej pobrojio točkice

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Leona je oko druge godine ulovilo crtanje (saranje) po onoj magicnoj ploci. Bio je odusevljen njome.
    Ta je faza prestala i crtanje, kao ni izrazavanje kroz playdoh, mu nije bas zanimljivo provodjenje vremena. (osim kad mu izradim loptice od playdoha da ih moze bacat u namjestaj jer su mekane )
    Do prosloga tjedna kada ga je ponovno ulovila strast za crtanjem (saranjem), al...
    po zidu
    Uh....
    No, on svoju kreativnost izrazava kroz pjevanje i plesanje (plese stvarno ko pravi reper :shock: ), a zadnja kreativnost pjevanja mu je:
    znate onu melodiju od A je to crtica? E, na nju je otpjevao rijec: je*ote
    Bili smo u nedoumici dal ga zaustavit jer je tolko dobro pogadjao ritam i zaista pjevao, a opet je psovao
    Jako komicna situacija.
    Koju je tata (bivsi muzicar) zacinio na kraju: Bravo sine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mudrijaš jedan, kako je smislio način da prostači bez posljedica

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mene Dora već nekoliko dana šalje u PM i to tako sočno da se ja jedva suzdržavam od smijeha i ignoriram koliko mogu uz uzputno upozornje da je to jako ružno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, onda mi stvarno imamo sreće, jer Andrej ne psuje i ne prostači.
    Iznimka je samo prije nekoliko dana, kad mu je ispala knjiga s magnetićima i svi su se rasuli po podu, pa je, onako, za sebe, izjavio: uf, bemti. I ponovio to triput. MM i ja smo se zgledali, ali nismo mu na to rekli ni A ni B. I više se nije ponovilo.
    (uostalom, psovka je i bila na mjestu - da se to meni desilo, i ja bih vjerojatno isto reagirala )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Irenas, bravo za ispit!

Mi smo u potrazi za prikladnim biciklićem, no ni jedan mu ne paše ili su preveliki, ili premali. Našli smo jedan odgovarajući oblikom i dizajnom u Turbo sportu u Mercatoru, ali ne i cijenom (590 kn). Malo mi je to tu mač, pogotovo jer nam se ne baš jeftini triciklić raskomadao na dijelove nakon pola godine.

Leo je imao fazu kad je užasno puno i ružno psovao (učio ga moj tata :/ ), mi smo ignorirali ili ponavljali da to nije lijepo, a i sami nikad ne psujemo. tako da je, srećom, prestao.
    On obožava crtati, slikati, plastelinirati,....makar doma puno bolje crta nego u vrtiću. Od tamo donosi samo uokvirene šare koje njemu imaju smisla. I nikako da prihvati olovku (kist) pravilno. Još uvijek drži šakom, naopako.

Ja sam planirala rođendan organizirati u igraonici jer inzistira da pozovem cijeli vrtić, ali i inzistira da to bude doma.
    Valjda ćemo se dogovoriti.

Mi vrlo rijetko gledamo TV, a pogotovo ne dok je L. tu, no sinoć se potrefilo da je slučajno vidio detalj Istrage kad je cura upucala mamu.
    :/ , a L. iznenađeno upitao: "Koga je to teta upištoljila? Ajme!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj i mi ne gledamo TV uopće, MM nekad pokušava utakmicu, ali nedavno sam zgasila DVD i na TV je bila ona neka nova sapunica, povijesna, i sad neki lik kaže jednoj curi "Grad će te pojesti", a Lea se počne smijati hahaha kako je ova emisija smiješna, pa nije grad živ da može jesti

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora gleda crtiće, ja sam navikla da mi je TV upaljen i više sam nego svjesna da ga gledam previše. Evo i sad je upaljen iako pojma nema šta je trenutno na programu. Ne volim tišinu, radio mi se ne sluša zato što nemam živaca slušati neku pjesmu koja mi se ne sviđa pa bih vjerovatno stalno stajala nad njim i šaltala stanice. Tako radim u autu, nikad ustvari ne slušam radio, još me više živciraju reklame MM kaže da bih je tipu koji je izmislio daljinski upravljač trebala podignuti spomenik u dvorištu

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo isto obitelj koja spada u one kojima je TV vrlo cesto upaljen bez razloga. No, znamo ga tu i tamo imat ugasenog, pa vise cijenimo te trenutke kad je ugasen
    L. nije zagrizen ljubitelj crtica i gledanja TV-a pa nam to olaksava da mozemo ostaviti TV upaljenog. Evo, recimo, puna tri mjeseca, ak ne i vise, tijekom ljeta i lijepog vremena, nije pogledao (ne karikiram) niti jedan crtic (osim ujutro nakon budjenja prije odlaska u vrtic, no to ne ubrajam, jer nam TV s crticima na njemackom RTl-u sluzi za aktivnije i brze budjenje ).
    Od kada je krenulo ovo bezvezno vrijeme, cak ni ne trazi vozit bic vani (sto mi je :shock: ) nego hoce gledat A je to ili Sesame Street. No, evo krecemo ponovno nakon ljetne stanke s posjetima knjiznici, pa cemo i to malo presjecat.
    Moje je misljenje da nije bas dobro djetetu uskracivat gledanje crtica, al niti mu ih nudit na pladnju. L. vec zna il se svaki puta drukcije dogovorimo pa pogledamo jedan A je to, jedan Sesame (sto je sada in), i on se ne buni.

No, da podijelim i s vama ovdje njegove prve "korake" na rolama
    Imali smo jako zabavan vikend i bio je sav ushicen sto je nakon neprestanog pocetnog padanja u stilu zdrijebeta, naucio samostalno stajat, pa je onda sve htio sam, iako bi se i dalje rusio nakon drugog koraka, al nije odustajao.
    Zanimljivo jako, moram priznat :D
    Role su velicine 27-30, on je sada izmedju 26 i 27, tako da ce mu trajat neko vrijeme dok ne nauci bolje.
    Eto, dok ce imat pauzu s voznjom bica tijekom zime, moci ce ucit vozit role po stanu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Moje je misljenje da nije bas dobro djetetu uskracivat gledanje crtica, al niti mu ih nudit na pladnju.
    Ovako nekako je i kod nas. Prođu dani i dani bez gledanja crtića, a onda ih opet traži, ali već i sam zna mjeru, pa ugasi tv kad mu je dosta.
    Inače nikad ne palimo tv po danu, a bogme ni navečer (osim ako baš nešto želim gledati, npr. sad pratim jednu seriju na Sloveniji 2 nedjeljom, inače ništa). A i crtiće gledamo samo s dvd-a. I zahvaljujući dobrim dušama s ovog foruma, napokon smo s Tonka Bonka prešli na Profesora Baltazara :D

Sad ga je ovih dana opet primio interes za kompjutor, a ima sigurno mjesec dana da ga nije ni taknuo. Samo me smeta malo... mi mu ne dajemo igrice, nego samo Word, pa piše slova i brojeve, i to je sve super, naučio je puno toga, ali i dalje od crtanja ni c. Uopće ne želi ni probati. A ne sviđa mi se ideja da prvo počne pisati na kompjutoru (već zna napisati svoje ime, i još nekoliko riječi), a da istovremeno ni olovku ne zna držati kako treba :/

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zamisljam MMovu facu da kupim farisu role da se voza po stanu....mislim da bi to bilo zaista

bravo za leona, nek se dijete zabavlja

kod nas nista novo, osim sto smo konstantno bolesni...
    jos ovu sedmicu ne smije u obdaniste dok bris nosa ne pokaze da se rijesio (nadam se) streptokoka pneumonie.
    Inace je OK....osim sto sam definitivno skontala da je mali manipulator (naravno u skladu sa svojim uzrastom). Taj ce se u djavla pretvoriti da dobije sto zeli ali prvo na sve mudre nacine ce poksati diplomatski da te ubjedi da "bas to sto njemu treba u stvari i ti mozes za njega uciniti bas u trnutku kada on to zeli"

Sto se psovanja tice, neki dan je nakon dugo vrmena rekao "u PM" pa me gleda pa kaze "mama ja rekao u PM" i ja kazem neka si... i onda je prestao.

Inace, postao je manijak za crticima....znam da je faza, ali i u toj fazi mu ogranicavamo, inace bi bukvalno po citav dan sjedio i gledao....
    Novi crtic kojim je odusevljen je "a je to" ...neko ih zove i "mat i pat". to su ona dvojica majstora sto po citave dane nesto popravljaju...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    Novi crtic kojim je odusevljen je "a je to" ...neko ih zove i "mat i pat". to su ona dvojica majstora sto po citave dane nesto popravljaju...
    Joj, ja obožavam taj crtić! Ali Andreju se baš i nisu svidjeli... nema teksta, mislim da im je to glavna mana.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A zato MM sjedi s njim i odgovara na silna pitanja sto to rade

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Inače nikad ne palimo tv po danu, a bogme ni navečer (osim ako baš nešto želim gledati, npr. sad pratim jednu seriju na Sloveniji 2 nedjeljom, inače ništa). A i crtiće gledamo samo s dvd-a. I zahvaljujući dobrim dušama s ovog foruma, napokon smo s Tonka Bonka prešli na Profesora Baltazara :D
    Meni je jedino najgore ako nesto zelimo gledat u isto vrijeme :/
    Tako da nemam nesto sto pratim. MM si to moze priustit, jer ja ponovno vrlo cesto zaspim s Leonom :/

Tanja, ajd ti budi nasa dobra dusa s foruma pa nam snimi Baltazara

Sad ga je ovih dana opet primio interes za kompjutor, a ima sigurno mjesec dana da ga nije ni taknuo. Samo me smeta malo... mi mu ne dajemo igrice, nego samo Word, pa piše slova i brojeve, i to je sve super, naučio je puno toga, ali i dalje od crtanja ni c. Uopće ne želi ni probati. A ne sviđa mi se ideja da prvo počne pisati na kompjutoru (već zna napisati svoje ime, i još nekoliko riječi), a da istovremeno ni olovku ne zna držati kako treba :/
    Pa zasto ne - djeca danasnjice su totalno drukcija od nas u toj dobi.
    Leon zna upravljat s misem, a isto ne zna olovku drzat.
    No, mi mu damo igrice, nasli smo super edukativne s Thomasom - tipa: spremi likove u vagon koji ima sliku s tim likom, sastavi sator za festival, sastavi prugu - super igrica.
    No, njemu je najdraze s tatom igrat utrke 8)
    On drzi i regulira (doslovno regulira :shock: ) gas, a tata skrece. Bas su dobar tim vozaca i suvozaca. Sa mnom L. ne voli igrat utrke jer se ja stalno zabubavam u drvece

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa

Njojza, procitaj gore sto Leon radi uz A je to
    Inace, to mu je jedan od drazih, a kako ga gleda od 2. godine, tocno se skuzi kako ih sada ne gleda sam jer imaju smijesne pokrete, vec i kuzi u cemu grijese, pa umire od smijeha, recimo, kad Pat il Mat, ko vec, rasturi citavu sobu da pronadje cep od boce, doslovno se smije cijelo vrijeme.

Mene osobno oni nerviraju kad nisam raspolozena - rado bih upoznala onoga tko smislja njihove ideje u rjesavanju problema - to se zove masta

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa zasto ne - djeca danasnjice su totalno drukcija od nas u toj dobi.
    Leon zna upravljat s misem, a isto ne zna olovku drzat.
    Joj, ne znam... po meni, Andrej je previše u tom svijetu brojki i slova, ionako nismo nešto kreativni za likovno izražavanje (ja imam dvije lijeve ruke, a MM nema vremena ni interesa), pa još i taj kompjutor... jučer sam bila presretna kad je izvukao vlak i autobus i kad ih je za promjenu malo vozio po stanu, kao pravi trogodišnjak

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je počela pretjerivati sa crtićima, dugo je bila bolesna a sad je i ružno vrijeme, pa smo puno doma i onda mi je i bezveze ne dati joj :/

Luda je za Kraljem Lavova, od dugačkih joj se još jedino sviđa Bambi, obožava Baltazara, Sunčani dol, Pčelicu Maju .. i još uvijek Pika, Tonka Bonka, a bome i Teletubbiese.

Naravno u tim crtićima svašta čuje, pa upotrebljava izraze kao 'mali glupani' - ja sam joj rekla da ću joj zabraniti crtiće, pa sad ona priča baki da ju crtići kvare I inače zapamti nešto iz crtića pa to stalno ponavlja i umire od smijeha, što i nije loše jer kad joj dam kuhanu brokulu prvo kaže da joj je to bljak, ali onda doda, pa dobro, Hakuna Matata, i pojede uz napomenu: sluzavo al' je gušt!

No, i sve druge aktivnosti ju zanimaju, ja dosta forsiram nekakve kreativne akcije jer hoću da sjedi za stolom i nešto radi (žali se da ju bole ruke, to i je fora, da mora držati ruke gore da ih jača) - ovaj vikend smo radile kuglice od nekakve das mase, farbale ih i napravile ogrlicu, Lea je slabo radila kuglice ali je htjela valjati tijesto i rezati oblike, a ogrlicu je cijelu sama nanizala. Kupila sam joj i dosta vježbenica sa zadacima tipa onih u dječjim časopisima pa to radimo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ajme, Mima, ti si bas kreativna

Ajd preporuci koju vjezbenicu za pocetnike i gdje se to kupi uopce

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam nula od kreativnosti ali me nužda natjerala

Vježbenice ja kupim npr. u Algoritmu, ima Winnie Pooh, ima nekakve Bobo i Beba (?) koje su još jeftinije - to su zadačići tipa onih iz dječjih časopisa, bojanje, spajanje točkica, prepoznavanje razlika, najveće, najmanje, labirinti itd.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme, Mima, ti si bas kreativna

Ajd preporuci koju vjezbenicu za pocetnike i gdje se to kupi uopce
    I mene zanima.

Citiraj Mima prvotno napisa
    Naravno u tim crtićima svašta čuje, pa upotrebljava izraze kao 'mali glupani' - ja sam joj rekla da ću joj zabraniti crtiće, pa sad ona priča baki da ju crtići kvare Grin I inače zapamti nešto iz crtića pa to stalno ponavlja i umire od smijeha, što i nije loše jer kad joj dam kuhanu brokulu prvo kaže da joj je to bljak, ali onda doda, pa dobro, Hakuna Matata, i pojede uz napomenu: sluzavo al' je gušt!

I L. je neko vrijeme znao (ako bi se probudio) povlačiti tatu u sred noći za uho i vikati: "Okreni se ti jedan propalice!" (Princeza i luda).
    Sada po cijele dane želi gledati Dr Martini-a, crtić koji definitivno nije za njega i to ne samo zbog agresive, već čudnih fraza i po koje psovke.
    2-3 epizode nisu loše, ali ona koju guta definitivno- je. Morat ćemo nekako cenzurirati- kad zaboravi. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidim da si odgovorila,
    Imamo mi jednu takvu vježbenicu na Boba Graditelja, tata mu je kupio, ali nemam pojma gdje. L. samo boja van rubova.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea isto baš neće bojati, za to nema koncentracije, ali ove zadatke razne sa brojevima, veće-manje, razlike itd. hoće raditi.

Ima i jedna super vježbenica za pisanje na Zvonka, samo to je za naše još preteško, pitala sam za to logopedicu kad smo bili na pregledu.
    Lea naime ima tendenciju pisanja sa desna na lijevo, i okretanja slova, pa sam ja mislila da je već vrijeme da se na tome radi. Za sada samo vučemo crte sa lijeva na desno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Imamo mi jednu takvu vježbenicu na Boba Graditelja, tata mu je kupio, ali nemam pojma gdje. L. samo boja van rubova.
    Imamo i mi, ako mislimo na istu stvar. Bob graditelj - bojanka i knjižica s naljepnicama, za učenje brojeva. Bila je atraktivna dok je bilo naljepnica, a kao bojanka ga ne zanima. Pisanje brojeva ne želi ni probati (maaamaaaa, napiši mi tiiiii). Ukratko - grafomotorika nam je za jedan
    Ali zna napraviti puni krug - znam po tome jer svaki dan zaokružimo novi datum na kalendaru.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ali zna napraviti puni krug - znam po tome jer svaki dan zaokružimo novi datum na kalendaru.

I L. zna napraviti puni krug - voli crtat cicu glisu
    Al osim tocke-tocke-tockice i kruga, sve je ostalo sar-sar-saranje

Inace, pisanje je L. bilo mrak zanimljivo kad je negdje s 20 mjeseci naucio slova. Znao je cak napisat (i bio svjestan da to zna) slova O i P. Al sad ga pisanje uopce, al uopce ne zanima. Ako ima olovku u rukama, samo sara

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Alo društvo, još ste tu?
    Tako mali, a već muljaju o godinama

Mi smo u fazi privikavanja, iako mislim da je odlično prihvati sestricu.
    Jedino što sad malo više traži sisu, ali to zato što mu je stalno na vidiku.
    Ne smeta mu što seka papa cicu, naprotiv.

Zadnjih par dana nam je bilo malo naporno jer je vrijeme bilo grozno, pa je stalno u kući.
    Postao je pravi haker, teško mi je kontrolirati vrijeme koje provede za kompjuteru, imam osjećaj da stalno visi ispred monitora :/ .
    Sam ga pali, gasi, zna pronaći sve što ga zanima. Kad je počeo previše prčkati po svemu tata mu je složio "samo njegov" kompjuter i sad je sav važan.
    Sam je izabrao sliku za desktop i posložio si ikone .
    To su njih dvojica skemijali dok sam ja bila u rodilištu .

Nisu me ni pitali, vjerovatno bih rekla "ne može!"
    Nema ni tri godine, a već ima svoj kompjuter

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hej, makka, došla si nam :D

A ovo za kompjutor... mislim da bi Andrej poludio od zavisti da zna što Marko ima inače se slažem s tobom po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nisam vas stigla sve procitati ali evo vidim ovo zadnje za komp.
    Ja nedam na komp i gotovo, ne zna ga mislim ni upaliti... Možda griješim ali mislim da je prerano, zato možda ponekad gleda previše crtića, kad je ružno vrijeme, bolesna...

Dosta mi je sto muz prcka po kompu... I što je on okorjeli ovisnik, a ni ja nisam daleko od toga... Budu se već i cure navukle na komp kad budu veće, sad dok im još mogu ograničavati koristim svoj položaj
    Baš sam danas ljuta kao pas (zato sam valjda i ulovila vremena doći se ovamo ispuhati)... za dobro jutro mi MM saopćio da je sve sa harda izbrisano, bay-bay slike, filmići i ostale moje gluposti...

Bilo je teško prije sve prebaciti na drugi hard (imamo dva za takve slučajeve) ili spremiti na CDove...

Ne mogu vam uopće opisati koliko sam
    Ja sam inače malo možda preosjetljiva na "glupe uspomene", slikice itd...

Dođe mi da zaboravim na digitalni fotić (koji je usput i razbio ) i milijun slika u kompu od kojih nikako da izaberem sto ću razviti i lijepo vratim u upotrebu dobri stari film s kojega se ništa ne može izbrisati...

Nije prvi put da su slike nestale u nepovrat, srećom imam ipak ponešto na CDovima i u bratovom kompu... pa neće cure biti baš bez ijedne slike, a uspjela sam čak ponešto i razviti...

Ne znam jesam li ljuća na sebe što sam se pouzdala u njega i nisam si sama spremala ili na njega što je to napravio...

Kome normalnome pada na pamet formatirati a nisi si pospremio, a imaš i rezervni hard i pržilicu i CDove

Inače smo OK... cure najdu u vrtić, a mislim da ih ni neću slat tako skoro, zdrave su pa da ne pokvarim... Znam da moraju steći imunitet i pokupiti koješta i odbolovati ali budu kasnije. Druže se s djecom u parku, prijateljima... zasad dosta susreta s beštijama dok mi ne puhne drugo u glavu...

MM doma pa mi je puuno lakše i kad ide raditi opet dođe navečer... i baš mi se sviđa takav život, da ih skupa okupamo, da skupa večeramo, da vikendom skupa prošetamo po Jarunu...
    Stella pomalo rola, al nije baš oduševljena, brzo veli meni je to teško, meni se skliže, ja neću role... Sviđa joj se kad ju vučemo, a ja ne volim da ne istegne rukice...

Pozdrav!

PS: Mony, kad ste u knjižnici?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj, mina, suosjećam s tobom zbog slika na kompjutoru. MM je nedavno na kraju jedno izleta formatirao karticu na digitalnom fotoaparatu (na kojem je bilo 50-ak slika s tog izleta i par dana ranije), pa se još uvijek sjećam kako sam bila bijesna ko ris. A da je kompjutor stradao... katastrofa.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Joj, mina, uopce nemoj smirivat ljutnju, totalno te razumijem... Mene vec sada, kada sam procitala ovo sto si napisala, lovi panika, s obzirom da nismo vec neko vrijeme napravili backup slika, a radimo cesto.
    Jos uvijek ne mogu zaboravit kako sam bila ljuta sto sam zagubila slike s jednog Bozica, uopce ne znam kako, al eto, dogodilo se.
    Da je sve... uhhhhh...

Inace, u knjiznici smo u vecernjim satima, al sad planiram ponovno pocet Leona vodit na plivanje, pa ne znam kak cemo stizat. No, ako mu se opet nece dat, onda cemo nastavit s kombinacijom knjiznice i bicikla, pa se mozemo dogovorit Javim ti se.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Marko, sretan rođendan

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51521

Prošvrljah i vidjeh da nema topica za Marka. Sad ima.

Malo sam izluftala mozak na Bundeku pa nisam više toliko ljuta za slike. Bit će novih... Srećom rođendane i more smo pržili starcima pa je sačuvano, a ovo drugo budem probala zaboraviti (ipak šmrc bilo je tak slatkih slika i samo jednom tak male)

Eto kao što spmenuh bili smo pol dana na Bundeku, nije uopće bila gužva, oko podne došlo sunce i bilo je super. Malo u parkiću, malo na rolama, malo na kavi, malo s labudovima, cure sad navečer zaspale ko kladice- čak se Mia još nije probudila...

Pozdrav! Idem još dalje prošvrljati...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •