SpOOklica prvotno napisa
Sve vizite koje sam imala u ovih 15 dana otkako sam rodila, svi pitaju "jel bljucka, jel ga podrignes kad jede, to ti je jako vazno".
Ja malog dignem da podrigne uvijek po danu, let down mi je jak, pa uvijek prekidamo podoj dok ne stane taj prvi prejaki let down, poslije podrigne, ponekad i bljucne opet nakon podrigivanja. Problem je nocu, trudimo se dojiti lezecki, tako da ne razbudujujem bebaca, a podrigivanje se ne uklapa u taj plan. Spava na boku, poduprt rolicama, i dosada ako je bljucnuo, nije ga to smetalo.
Moze li se sta desiti ako nastavimo sa ovakvom praksom nepodrigivanja nocu? :?
bebe koje doje ne treba po defaultu podrignuti nakon jela jer je princip sisanja drugaciji od onog na dudu s toga se ne nagutaju zraka kao kada jedu preko bocice.
druga stvar je ako majka ima jaki let down, beba hlapljivo jede...pa se naguta zraka koji je muci i boli i smeta pa ju treba podrigivati nekad i za vrijeme podoja.
takodjer beba moze imati grceve i iz drugih razloga, ne samo zbog zraka.
ako tvoja beba fino spava bez podrigivanja, znaci da ju nista ne smeta pa i dalje nastavi tako kako radis.
super je sto pustas da prvi let down iscuri, takodjer ako nisi znala, lezeci polozaj se (
uz onaj kontra gravitacije) preporuca kod jakog let downa jer se na taj nacin visak mlijeka kojeg ne uspije progutati slijeva niz usne.
no vise o svemu tome potrazi na PDF o dojenju gdje ce ti savjetnice odgovoriti na sve tvoje upite