Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: velike bradavice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno velike bradavice

molim vas pomoc u ime moje prijateljice koja je prije dva dana rodila blizanke (4 tjedna ranije).
    imaju problema oko dojenja jer su njene bradavice dosta velike,a njihova ustasca malena.
    zanima me ima li tu pomoci?

(ja joj ne znam pomoc jer su mene mucile uvucene bradavice).

hvala u njeno i moje ime.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar nitko ne zna??

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne kuzim, je li joj bradavica tako velika da se beba gusi dok jede?
    Moze nazvat SOS?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako sam ja shvatila bebina ustasca su premalena da obuhvate bradavicu.
    nisam sigurna moze li nazvat sos, jos je na intezivnoj i zdravstveno nije bas naj.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bas bradavicu ili aureolu? pokusavam zamisliti...
    mozes li malo opisati kako to izgleda?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja znam kako to izgleda, vidjela sam. Ako mama ima veliku bradavicu, a bebice mala usta, onda stvarno moze bebama biti problem uhvatiti kako treba. Al nemam pojma kako bi se moglo pomoci u tom slucaju. Treba barem malo areole beba imati u ustima inace je los polozaj.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znam da je jedna USA mama odustala od dojenja zbog toga (drugo dijete, a prvo je uspješno dojila) , bila je svojevremeno s nama na zimskicama (ne mogu se sjetiti kako se zove )

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ima par topica na tu temu:
    - ukucaj prevelike, bradavice
    - stavi opciju traži sve riječi
    - odaberi forum Problemi i poteškoće kod dojenja.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je prijateljica odustala od dojenja zbog istog problema. Ogromne bradavice a bebina usta mala i hvatala bi je na pola bradavice. Dojila je 3 mjeseca u uzasnim bolovima i onda nasla spasonosno rjesenje...
    NIje nikad zvala SOS pa ne znam bi li joj uspjeli pomoci, ali neka svakako nazove pa vidi sto joj imaju za reci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dalma, hvala na savjetu. pretrazila jos jucer, ali ne nudi se neko konkretnije rjesenje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je li majka SIGURNO ne moze namjestiti bebu? Nekad se zna dogoditi da je u pitanju prepunjena dojka tvrde areole i izgleda ogromna ili beba ne otvori sirom usta za prihvat dojke ili se majka jednostavno ne zna dobro namjestiti.

Ako je ipak u pitanju to da je majcina bradavica u odnosu na bebina usta toliko velika da je beba ne moze uhvatiti (nisam sigurna jesam li dobro shvatila?), onda ne preostaje nista drugo, nego da beba - naraste.

Znaci, majka ce se morati izdajati i davati to mlijeko bebi. Ako zeli poslije bebu vratiti na dojku, bilo bi dobro da je hrani nekom od alternativnih metoda. Isprintaj joj tekst s naseg portala i odnesi.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396

Je li majcina bradavica i inace jako velika ili je u pitanju samo nekompatibilnost s bebinim ustima? Ako je i inace velika, a majka se odluci za izdajalicu, a ne rucno izdajanje, morat ce pripaziti kakvu izdajalicu kupuje. Proizvodjaci uglavnom rade standardnu velicinu skoljki za bradavice, ali neki imaju u ponudi i skoljke za velike bradavice. Ako majka ne nadje odgovarajucu velicinu, nece se moci kvalitetno izdojiti i moguce je da ce joj izdajalica ostetiti bradavice. Zato bih preporucila jednu od 2 poznate rucne metode izdajanja.

Ovdje imas sve o izdajanju, pa neka majka malo pogleda.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=277

Ako je beba na intezivnoj, izdaja li se majka vec?

Svakako, cim bude mogla, neka sama nazove SOS. Ti joj isprintaj i odnesi da procita sve sto ti se cini da je bitno, ali bi bilo najbolje da poprica sama sa savjetnicom, jer je mozda u pitanju i nekakav drugaciji problem (ono sto sam navela na pocetku).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

natasa hvala!

ja ne znam sve detalje jer se mi dopisujemo sms-om. naime, ona je i zdravstveno lose (uzasno teska trudnoca). znam samo da su sada bebe, naizmjenicno, s njom. dojenje ide lose jer sestre nisu zainteresirane za pomoc.

a, ja, na zalost, ne mogu do nje. od sutra sam, mozda, i na mirovanju.

poslat cu joj ovaj link, mozda joj pomogne.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da tu nije možda problem, baš prerano rođenih bebica :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Ako je ipak u pitanju to da je majcina bradavica u odnosu na bebina usta toliko velika da je beba ne moze uhvatiti (nisam sigurna jesam li dobro shvatila?), onda ne preostaje nista drugo, nego da beba - naraste.
    Bas sam se mislila koje je rjesenje u takvim situacijama. Moja prijateljica koju sam gore spomenula, ima stvarno jako velike bradavice i nije bilo sanse da beba otvori roliko usta i ona ju je stalno "grizla" na pola. Tako da je prija izdrzala to oko 3 mjeseca i vise nije mogla. Taman kad je dosao skok je prestala. Do 4 mjeseca se izdajala i davala joj to na bocicu. Mislim da nije bio problem u tome da beba ne otvara dovoljno usta jer je ta bila uvijek gladna i imala je uzasno jaki refleks sisanja. Prijateljica ju je vagala jos onda jer su joj napunili glavu muzevi roditelji . Bebica bi s 15 dana posisala iz nje 150 i onda bi jos iz bocice dovrsila koliko god joj nude.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja djeca se radjaju normalne tezine (ca. 3500) medjutim imaju mala usta a ja ogromne bradavice (barem na pocetku). Kod nas nije bio slucaj da oni ne mogu uzeti bradaicu u usta (ona tehnicki) moze stati u usta - ako se dobro pogura. Ali je problem da nakon toga ne moze pravilno da doji (jer izmedju ostalog imaju (barem O) i prekratak jezik). [Sad' stvarno ne mogu da trazim kako se to zove]. Opet tehnicki (kaze njgov otorinac i teta sa sluzbe za laktaciju) to samo po seb ne bi trebalo biti problem, ali obzirom na njegov jezig, moje bradavice, velike i prepune dojke i velicinu usta -- ne ide.

Ne ide u smislli da bradavice popucaju, krvare ... zbog nepravilnog polozaja pri dojenju. Pokusala sam sa raznim tehikama, zena iz sluzbe za laktaciju je dolazila svaki dana da pokusamo vjezbati dojenje - nije islo. Pokusala sam sa sesiricima (O nije htio, a ni ja), tako da smo odustali od toga. Ali u teoriji bi moglo pomoci prvih mjeseci. Onda sam presla na izdajanje. Problem sa izdajanjem (u mom slucaju) je da bradavica jako tesko stane u medelinu izdajalicu - jednostavno je prevelika. Ja bih namazala bradavicu vazelinom prije izdajanja da lakse klizi kroz idajalicu. Rucno izdajanje nisam pokusala. Kako mi izdajanje bas ne ide od ruke, izdajala sam svakih sat vremena iz obije strane istovremeno da uspijem izdojiti potrebnu kolicinu (to danju i nocu). O sam hranila pomocu FingerFeeder od Medele (http://www.medela.com/NewFiles/specialtyfdg.html). Tako je islo prvih 8 sedmica, nakon cega sam pocela ponovo dojiti i uspijesno dojila 3.5 god.

Sve u svemu nine ni malo lako, ali se definitivno isplati. Posebno ce biti tesko tvojoj prijateljici koja treba da izdoji za dvije bebe. Jedini nacin je da izdaja cesto (ako mora svaki sat - na pocetku) i to obostrano istovremeno. Ali se investiciaj u vremenu, strpljenju i svemu ostalom isplati visestruko.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Na ovo Lejlino bih samo dodala: izdajati dvostrano moze ili pomocu 2 izdajalice istovremeno (ima rucne, baterijske ili elektricne) ili pomocu 1 izdajalice s 2 nastavka (najbolje da je elektricna).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •