Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Cookies

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Cookies

Eto, tražim malu pomoć.

Obožavam kukije, radim ih često, moja M. ih nosi u školu kao dio užine, ALI...!!! Nekako ispada da vrtim par recepata i da više nemam inspiracije. Ustvari, za njih nemam recepte nego odokativnom metodom napravim tijesto, nastojim da budu koliko-toliko okrugli i to je to. Osnovni sastojak su mi uvijek zobene ili ječmene pahuljice, malo mlijeka, jajce i dodaci.

Pliz, dajte neke svoje recepte i pomognite mi da se pomaknem s mjesta. Htjela bih nešto stvarno originalno. Obećajem da ću se pridržavati recepta (držim fige iza leđa za svaku sigurnost ).

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Cookies

Citiraj mim prvotno napisa
    Eto, tražim malu pomoć.

Obožavam kukije, radim ih često, moja M. ih nosi u školu kao dio užine, ALI...!!! Nekako ispada da vrtim par recepata i da više nemam inspiracije. Ustvari, za njih nemam recepte nego odokativnom metodom napravim tijesto, nastojim da budu koliko-toliko okrugli i to je to. Osnovni sastojak su mi uvijek zobene ili ječmene pahuljice, malo mlijeka, jajce i dodaci.
    U tijesto ubaci malo kokosa, lješnjaka, badema (pojedinačno ili sve skupa)... što ti padne na pamet ili što imaš doma u trenu kad praviš kukije...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Cookies

Citiraj Dream prvotno napisa

U tijesto ubaci malo kokosa, lješnjaka, badema (pojedinačno ili sve skupa)... što ti padne na pamet ili što imaš doma u trenu kad praviš kukije...
    Ma, ubacujem ja-otprilike kao i u muffine, ali mi je više i tih standardnih dodataka dosta, a i omjeri me muče. Nekad mi ispadnu pretvrdi, nekad mislim da nečega fali pa sam mislila da možda netko ima neki egzotičan recept.

Do sad su mi dodaci bili: brusnice, grožđice, sušene marelice, sušene šljive, kokos, bademi, orasi, čokolada..... Mislim da sam ispucala svu inventivnosti. Jel netko pekao slane kukije?? Ja bih to probala, opet s pahuljicama kao glavnim sastojkom.
    Vi koje koristite pahuljice-namočite li ih prije u mlijeko ili ih odmah stavljate kao dio smjese??? Meni su kukiji puno bolji kad pahuljice prelijem s malo vrućeg mlijeka i onda ostavim da se ohladi.

Početno Recept

ja bi molila za recept za cookije. please....

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jel' ima netko kakve fine zobene, a da mogu i dijabetičari i zdravojedući klinci ...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cvijetak,

evo jedan sa foruma koji ja radim i bude nam super

Keksi od zobenih pahuljica by wildflower

Sastojci:
    3 salice zobenih pahuljica
    1 salica (200 g) margarina
    1 salica secera
    1 salica brasna
    2 zlice mlijeka
    1 vrecica vanilin-secera
    1 zlicica praska za pecivo
    1 salica grozdjica (ili nekog drugog sitnog ili isjeckanog suhog voca)

Postupak:
    1. Zagrijati pecnicu na 175° C.
    2. Kremasto izmijesati hladni margarin, secer i vanilin-secer.
    3. Umijesati mlijeko.
    4. U posebnoj posudi izmijesati brasno s praskom za pecivo, pahuljicama i grozdjicama.
    5. Dobro pomijesati obje smjese.
    6. Oblikovati kolacice velicine otprilike koliko stane u zlicu.
    7. Peci 15-20 minuta.
    8. Vruce pecene kolacice, jer su jako krhki, vaditi jednog po jednog lopaticom za kolace i pustiti da se ohlade i skrutnu na ravnoj povrsini.

Napomene:
    Volumne mjere, izrazene u salicama (cups), u metricki sustav preracunavaju se po pravilu: 1 salica = 2.366 dl. Nemojte se zbuniti jer izmijesana masa ne izgleda kompaktno - svaki kolacic se pojedinacno oblikuje stiskanjem u rukama. Inace, u originalnom receptu je vrijeme pecenja bilo 10-ak minuta, po meni je to premalo.
    ja stavljam pola integralnog pola polubijelog brasna i stavljma fruktozu umijesto secera i budu mi super.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moram podići. Sinoć sam radila cookies po receptu s ovog prvog linka Tinkie winkija (Majini kukiji). Fenomenalni su! Samo što sam umjesto suhih marelica stavila brusnice. I nisam znala da stvarno jako narastu, pa su mi se svi spojili u jedan ogroooomni cookie, pa sam ih poslije lomila. Drugi put pečem u barem dvije tepsije, i to namjeravam ponoviti jako jako uskoro jer su fenomenalni!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •