Keksi od zobenih pahuljica by wildflower
Sastojci:
3 salice zobenih pahuljica
1 salica (200 g) margarina
1 salica secera
1 salica brasna
2 zlice mlijeka
1 vrecica vanilin-secera
1 zlicica praska za pecivo
1 salica grozdjica (ili nekog drugog sitnog ili isjeckanog suhog voca)
Postupak:
1. Zagrijati pecnicu na 175° C.
2. Kremasto izmijesati hladni margarin, secer i vanilin-secer.
3. Umijesati mlijeko.
4. U posebnoj posudi izmijesati brasno s praskom za pecivo, pahuljicama i grozdjicama.
5. Dobro pomijesati obje smjese.
6. Oblikovati kolacice velicine otprilike koliko stane u zlicu.
7. Peci 15-20 minuta.
8. Vruce pecene kolacice, jer su jako krhki, vaditi jednog po jednog lopaticom za kolace i pustiti da se ohlade i skrutnu na ravnoj povrsini.
Napomene:
Volumne mjere, izrazene u salicama (cups), u metricki sustav preracunavaju se po pravilu: 1 salica = 2.366 dl. Nemojte se zbuniti jer izmijesana masa ne izgleda kompaktno - svaki kolacic se pojedinacno oblikuje stiskanjem u rukama. Inace, u originalnom receptu je vrijeme pecenja bilo 10-ak minuta, po meni je to premalo.