kulenova_seka prvotno napisa
a kako se stvorio ručak? A kako su se čiste majice i košulje našle u ormaru nakon što su posljednji out viđene prljave u košari?
Oprosti što baš tebe citiram, ali ovakve postavke stvari mene osobno smetaju, a ti si baš rekla vrlo prigodnu rečenicu.
Ne zaboravite da i djecu zaposlenih majki čeka ručak, da je i naš veš opran samo je razlika u tome što, ako želim da mi kćer jede svježe moram ustati u 5:45 i skuhati (a podgrijano ipak nije svježe, zar ne?), na plac moram ili tako da zbrišem s posla na 10 minuta ili da kupim ostatke u 16 sati (ako ih nađem), da iza 16 sati posvetim pažnju djetetu, operem, pospremim i na kraju u 22 kad ona zaspi još pripremam predavanja za slijedeći dan. To je normalni radni tjedan. A o tome da dijete treba odvesti na kakvu slobodnu aktivnost ne bih duljila. Sve to stane u tih bijednih nekoliko sati nakon posla. I tako radni dan traje od 5:45 do 23:30. Bila sam domaćica i ZNAM da mi je tada bilo neusporedivo lakše nego sada. No, moj je izbor da radim ovako kako radim i ne osporavam pravo drugima da biraju. Samo ne želim da se minorizira činjenica da zaposelna žena ipak radi dva posla, a nezaposlena jedan. Ok, za taj nije plaćena, ali i to je stvar izbora, zar ne??