Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 223

Tema: D0maćice-manje vrijedne!?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svatko može svoj život živjeti kao čudo - biti kreativan, zadovoljan, ispunjen...
    Radila žena ili bila domaćica posla uvijek ima napretek i samo je pitanje kako će se postaviti prema njemu - hoće li je puniti/uzdizati ili prazniti/žalostiti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mahima prvotno napisa
    Svatko može svoj život živjeti kao čudo - biti kreativan, zadovoljan, ispunjen...
    Radila žena ili bila domaćica posla uvijek ima napretek i samo je pitanje kako će se postaviti prema njemu - hoće li je puniti/uzdizati ili prazniti/žalostiti.
    Mahima Evo završne riječi!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ma moram jos jednom, u grcu sam od smijeha! Hebemu, sto nisam vise radile one Kegelove
    Nisi stigla kad si dzabalebarila.
    dangubo jedna
    a mogla je i u knjižnici raditi kegelove 8)

Ako moze da potpisem ovo, ali u stihu....(You know me)

Citala sam Hegela i vjezbala Kegela
    Duhovno se uzdizala, a i djecu podizala

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne valja, fali ti kuhanje pekmeza i heklanje.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima u drugoj strofi :D ....Ukratko, dok kuha pekmez, vec u glavi ima kolumnu, a na glavi uvijace, ali ne zato jer domacice nose uvijace (i slafrok), nego da uvecer u kazal;istu izgleda kao Dama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Prijedlog za vas koje ste prisilno ili dobrovoljno doma: sigurno ste u nečemu dobre osim kao majke i domaćice. Sjetite se zaboravljenih hobija, nekog talenta kojeg sigurno imate, neke ideje koja se može pretvoriti u povremeni poslić.... Prevodite, štrikajte, šivajte, radite nakit: malo će vas to odmaknuti od svakodnevice, a nije za zanemariti ni extra lovicu sa strane.

Npr. u mjesecima kad nisam radila našla sam dvoje srednjoškolaca koji su se spremali na moj faks i davala sam im instrukcije u smislu priprema za faks. Nisu plaćali puno, ali meni je to bio divan odmak na sat i pol od svakodnevnih poslova, veselio me poslije njihov uspjeh i danas pratim kakvi su studenti.
    Moja prijateljica koja je bila s blizancima tri godine kod kuće primila se izrade nakita i moram priznati da me i danas, kad radi, oduševljavaju njeni pokloni koje mi izradi.

I ne zaboravite knjižnicu. Divne knjige se mogu posuditi, a i pročitati u čitaonici. Sat vremena tamo proširit će vam vidike, misaono ćete biti daleko od kuće, a toliko svaka od vas može odvojiti vremena za sebe.

nisam se htjela uvuci u ovu raspravu,ali moram...zanima me kad ste vec postavili ovako grube okvire domacica i zaposlenih zena,dali na takav nacin kategorizirate i ljude s obzirom na njihovu nacionalnost... ...jer na ovakav prijedlog bi se i zaposlenim zenama mogao dati prijedlog neka se vise bave djecom i kucanstvom...ali tko je tko ovdje da ikome sudi.....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj braziljanka prvotno napisa

nisam se htjela uvuci u ovu raspravu,ali moram...zanima me kad ste vec postavili ovako grube okvire domacica i zaposlenih zena,dali na takav nacin kategorizirate i ljude s obzirom na njihovu nacionalnost... ...jer na ovakav prijedlog bi se i zaposlenim zenama mogao dati prijedlog neka se vise bave djecom i kucanstvom...ali tko je tko ovdje da ikome sudi.....
    Prijedlog je bio za one malobrojne koje su se žalile kako se bave samo kućom i za one, također malobrojne, koje su naglasile kako im nedostaje aktivnosti koje nisu isključivo vezane za djecu i kuću.

Ostalim, dokonim, je očito dovoljno cjelodnevno nabijanje postova s valjajućim smajlićima. Neka, i to je jedna zabava pa-zabavljajte se i dalje. I, da, jaaaako me zanima imate li baš sve vi iskaznicu iz bar jedne knjižnice a da nije riječ o dječjoj . Obzirom na broj besmislenih postova-sumnjam u to. Dakle, domaćice svijeta-ujedinite se u svojim frustracijama, dižite sebi spomenike. Ja ću ih virtualno dizati onim majkama s više djece koje rade. Pripadala sam i jednima i drugima i vrlo dobro znam kojima je teže. Jedino što sam primijetila da na topicu piše manji broj zaposlenih. Valjda su manje frustrirane i imaju manje vremena za dokolicu. Toliko od mene, nek tulum nastavi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj braziljanka prvotno napisa

Prijedlog je bio za one malobrojne koje su se žalile kako se bave samo kućom i za one, također malobrojne, koje su naglasile kako im nedostaje aktivnosti koje nisu isključivo vezane za djecu i kuću.

Ostalim, dokonim, je očito dovoljno cjelodnevno nabijanje postova s valjajućim smajlićima. Neka, i to je jedna zabava pa-zabavljajte se i dalje. I, da, jaaaako me zanima imate li baš sve vi iskaznicu iz bar jedne knjižnice a da nije riječ o dječjoj . Obzirom na broj besmislenih postova-sumnjam u to. Dakle, domaćice svijeta-ujedinite se u svojim frustracijama, dižite sebi spomenike. Ja ću ih virtualno dizati onim majkama s više djece koje rade. Pripadala sam i jednima i drugima i vrlo dobro znam kojima je teže. Jedino što sam primijetila da na topicu piše manji broj zaposlenih. Valjda su manje frustrirane i imaju manje vremena za dokolicu. Toliko od mene, nek tulum nastavi.

zanimljivo kako netko etiketira domacice kao cjelodnevne surferice i nabijacice postova,a ujedno ko nabijena puska ceka svaki novi post da rasapali....smajlic,smajlic...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da se, ipak, malo primirite?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ajme u što se ovo pretvara...kao što reče marta, ovdje je preprepreviše predrasuda za moj ukus. odoh

a očito nisam ni shvatila temu, mora da sam domaćica....

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sandra 123, ja bih se na tvom mjestu sa prodavacicom lijepo i u cetiri oka porazgovarala.

sto se tice ovoe 4-stranicne raspravice koja vidim ide dalje u revijalnom tonu, ne bih se u nju upustala, jerbo je po meni bez puno smisla (osim da se svi u raznim smjerovima ventiliraju), naopako postavljena....
    svatko zivi kako hoce i zna. (a i raspravlja onako kako umije)

ali ovaj post od anledo mi se jakoooo svida.

Citiraj anledo prvotno napisa

sestro moja, davno izgubljena

s tim da sam ja na pragu tvog ideala, od direktorice s managerskim ugovorom avansirala sam (svojevoljno) u status domacice (jer mi moze biti) i jos povremeno raduckam kada uleti nesto stvarno povoljno i dovoljno intelektualno izazovno

financijski sam losije, al nikad nisam bila bolje u zivotu
    i cupam se rukama i nogama da to tako ostane jer stvarno mi se vise neeedaa biti umorna i frustrirana od drugih, ako vec budem umorna nek to bude od mog djeteta, njezinog tate i nasa cetiri zida cc (susjede me ne umaraju jer kavu ne pijem, a i pomno si biram drustvo, no cinjenica je da si sad stvarno i vidim prijatelje redovno jer ja uvijek mogu)

rad je kazna Bozja, ljenost je imanentna ljudskome bicu, ali uvjerena sam da je je svakoj od nas rad (pa onda i ljenost) definiran posve razlicitim okvirima

i bas zato sto sam bila vrlo uspjesna u poslovima koje
    sam radila, bas zato znam koliko mi je vrijedno biti domacicom i baviti se djetetom, no to mozda ipak dodje i s godinama
    napokon netko koje svoje odabire ne upakirava u raznorazne ideologije, predrasude i ino, ne lamentira o dobrobiti obitelji, dijece, nataliteta, ili intelektualnog postignuca, sa podtekstom manje ili vise citljivim, kako su drugaciji odabiri ipak malkice manje vrijedni, opet potkrepljeno ideologijom, predrasudom, mozda i zaviscu i ljubomorom...
    ne objasnjava kako mu je najteze od svih..... i kako zasluzuije orden za rad, hrabrost, zalaganje...

netko tko ne trazi odobravanje drugih, da zivi kako zivi i pri tom je jos i iskren:

"avansirala sam (svojevoljno) u status domacice (jer mi moze biti)"

"cupam se rukama i nogama da to tako ostane jer stvarno mi se vise neeedaa biti umorna i frustrirana od drugih, ako vec budem umorna nek to bude od mog djeteta, njezinog tate i nasa cetiri zida"

"rad je kazna Bozja, ljenost je imanentna ljudskome bicu, ali uvjerena sam da je je svakoj od nas rad (pa onda i ljenost) definiran posve razlicitim okvirima"

stvar je vrlo jednostavna:
    ako zelis raditi izvan kuce, radi.
    ako ne zelis raditi izvan kuce, a moras, radi dok nesto bolje ne smislis.
    ako ne zelis raditi izvan kuce i ne moras, jer ste ti i tvoj partner odlucili da ce novce zaradivati samo jedno, nemoj raditi.
    ali bez obzira sto zelis ili ne zelis, nemoj druge proglasavati onakvima ili ovakvima i traziti da oni nose tvoje vijence i krizeve.

napomena:
    sve ima svoje + i -.

zene imaju tu privilegiju da mogu birati. pa i u slucaju, ako im je posao izvan kuce naporan, tezak, frustrirajuci, ne da im se.......bez obzira na njegovu vrstu i dobru ili losu placenost, mogu ga ostaviti.
    razloge mogu i ne moraju navoditi. ako zele mogu ih jos ideoloski obojati i to je to.
    zasto iz toga uvijek mora proizici rasprava, tko je bolji, atko losiji, nije mi jasno.

muskarci obicno nemaju tu privilegiju izbora, oni se obicno "osudeni" na jedan izbor sa malim digresijama, htjeli ili ne htjeli.
    zasada.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odlicno seni! (Kao i uvijek)
    Ja cu samo dodati da zelim biti apricot kad porastem!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Seni,

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa

zene imaju tu privilegiju da mogu birati. pa i u slucaju, ako im je posao izvan kuce naporan, tezak, frustrirajuci, ne da im se.......bez obzira na njegovu vrstu i dobru ili losu placenost, mogu ga ostaviti.
    razloge mogu i ne moraju navoditi. ako zele mogu ih jos ideoloski obojati i to je to.
    zasto iz toga uvijek mora proizici rasprava, tko je bolji, atko losiji, nije mi jasno.
    Blago onima koje mogu birati! Čudom se čudim što ih je toliko - mislila sam da živim u zemlji u kojoj obitelj ne može živjeti od jedne plaće. Ja ne mogu birati, i radim isključivo da zaradim plaću. Da barem mogu birati!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa

Blago onima koje mogu birati! Čudom se čudim što ih je toliko - mislila sam da živim u zemlji u kojoj obitelj ne može živjeti od jedne plaće. Ja ne mogu birati, i radim isključivo da zaradim plaću. Da barem mogu birati!
    Mima, rijetke su porodice koje mogu zivit od jedne place. Evo, ja sam u Austriji, pa na preste jedne ruke mogu nabrojat familije gdje samo jedno radi.
    Ovdje je porodiljni 2,5 godine, pa su zato zeno tako dugo "domacice".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i ja mislim da su rijetke, zato se čudim o čemu uopće pričamo.

Moja prijateljica domaćica je vrlo izniman slučaj.

A inače, i ja sam tako bila domaćica dvije godine

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa i ja mislim da su rijetke, zato se čudim o čemu uopće pričamo.

Moja prijateljica domaćica je vrlo izniman slučaj.

A inače, i ja sam tako bila domaćica dvije godine
    jesu rijteki, ali to nije razlog da se ti rijetki proglase dokonim domacicama

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam domaćica u slobodno vrijeme
    istina, loša al šta kada se i to mora!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

smisao dijela teksta o biranju je teoretsko razglabanje o razlicitoj "drustvenoj pozeljnosti" biranja kao takvog izmedu zena i muskaraca. nadam se da je to jasno. mozemo mi svaki tekst banalizirati i ironizirati, ako zelimo. samo ne vidim puno smisla u tome.

koliko ljudi moze "prakticno" birati je neodredena varijabla u jednadzbi zivota i ovisi i o standardu zemlje i standardu i zeljama i "potrebama" pojedinca.

za sada (kao i prije) je drustvo tako postavljeno da se covjek nakon sto napusti roditeljsku kucu treba sam uzdrzavati. mada je zacudno puno onih koji misle da bi ih uzdrzavati trebali neki drugi, odnosno apstraktni pojam "drzava i drustvo", koji smo svi mi.
    kakve medusobne dealove partneri rade medusobom, odnosno da su neki rodeni bogato, a neki nisu, je drugi par cipela.

da li cemo u blizoj ili daljoj buducnosti (mnogi kazu da hocemo, s obzirom na potpunu promjenu kategorije rada kao takve, vezano na globalizaciju i druge promjene...) doci u stanje "drzave blagostanja" u kojoj ce svi pojedinci dobivati odredenu sumu novaca mjesecno od koje ce moci zadovoljiti osnovne zivotne potrebe, ce pokazati vrijeme.

zasada se da bi se zivjelo mora raditi. ili biti bogat. ili da netko drugi radi za vas. ili da "trampite" novac za rad u domacinstvu...ili raznorazne druge varijante.

ovo su cinjenice. ja ne bih ulazila u raspravu da li su one ovakve ili onakve. odnosno da se ispravim, rado bih citala neke drugacije prijedloge na temu buducnosti drustva, rada...., pod uvjetom da su fundirani, promisljeni, smisleni.
    u to ne ulaze lamentiranja o tome kako je danas sve grozno, nasuprot prekrasnoj i lazno romantiziranoj proslosti u kojoj je teklo med i mlijeko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ma moram jos jednom, u grcu sam od smijeha! Hebemu, sto nisam vise radile one Kegelove
    Nisi stigla kad si dzabalebarila.
    dangubo jedna
    a mogla je i u knjižnici raditi kegelove 8)
    Da da multitasking a dok citas i radis keglove ruke su ti slobodne i strikas

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

seni,

jos da bar imam kakvu ideju za doprinos tvom pozivu za ideje...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

seni

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A knjige čitati!Ja neznam ni sama koliko sam ih pročitala-pa jednu knjižnicu sigurno!Nemam radijatore da se dogovaram za kavu(šteta) pa eto misaono se uzdižem!Učim i s djecom (doduše sa svojima pa im nemam srca naplatit ).Možda se prijavim na neki kviz.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sandra, . Dobro se zabavismo na ovom topicu, vjerojatno i tebe nasmijasmo i nadam se da si već ili zaboravila ili riješila ono s tetom u dućanu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Aj sandra123 pokaži tetama da si i ti iz Splita i daj im jednu dooobru jezikovu juhu

Iako kad se sjetim tih teta u dućanima, baš me neka nostalgija uvati ... gušt se tako s njima prepucavat

Ovdi nema baš prilike za to ...većina teta na pazaru ili u dućanu su fine i poslovne pa nisu baš za natezanja takve vrste

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ina ja opet jedno te isto oni u dućanu su samo kotačić koji je tu temu i pokrenuo.Po ovoliko postova se vidi da ljudi imaju svakakva mišljenja i o ovoj temi.Drago mi je što je odaziv ovoliki,a što se mene osobno tiče ne mogu me baš dotući kojekakve tete iz dućana.Ako ništa bar sam se knjiga načitala .Upisat ću (pored svoje pedagoške akademije još jedan fakultet.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

la_mama, je, je. Sandra, valjda si zaključila da - šta te briga što drugi misle, jel' da ? Bitno je da si ti hepi sama sa sobom i sa svojim izborom. Niko na ovome svijetu neće dobit univerzalno priznanje, ma zvao se on Goran Ivanišević, Janica Kostelić itd. Ne živi se od toga što misli ekipa, bitno je tvoje mišljenje i tvojih doma.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma nisam ti ja za prepucavanja naročito sa tetama u dućanu.Treba ih pustit da se izblebeću i bit će im možda lakše .One se ipak umore na poslu!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ti ide pod onu - neće ti niko reć' fala, dignut spomenik ni za što. Nemoj to ni očekivat - taj projekt ti je odma' osuđen na propast.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da sam ipak u nekoj prednosti što se tiče "projekta".To sam sama izabrala i radim na tome da uspije.Vidjet ćemo za spomenik možda jedan i osvane umjesto sadašnje(po meni iznakažene)Rive.Pisat će"To vam je ona koja je konačno uhvatila vremena da "došeta" na Rivu.Svidjelo joj se biti van kuće pa odlučila tu i ostati-zauvijek"!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bravo! Sviđa mi se promjena stava, a još duhovito, evo ti ja dajem 5 umjesto profesorice marije71, ipak sam i ja profa bar po zvanju, iako to ne radim .

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sandra123 prvotno napisa
    Vidjet ćemo za spomenik možda jedan i osvane umjesto sadašnje(po meni iznakažene)Rive.Pisat će"To vam je ona koja je konačno uhvatila vremena da "došeta" na Rivu.Svidjelo joj se biti van kuće pa odlučila tu i ostati-zauvijek"!

ti to kao braco dimitrijevic sa svojim slucajnim prolaznicima.
    eto, iz muke s prodavacicom izasla konceptualna umjetnost.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidjet ćemo za spomenik možda jedan i osvane umjesto sadašnje(po meni iznakažene)Rive.Pisat će"To vam je ona koja je konačno uhvatila vremena da "došeta" na Rivu.Svidjelo joj se biti van kuće pa odlučila tu i ostati-zauvijek"!

ti to kao braco dimitrijevic sa svojim slucajnim prolaznicima.
    eto, iz muke s prodavacicom izasla konceptualna umjetnost.
    Svega na ovom forumu ima

Evo jedna domaćica nakon tjedan-dva uhvatila sat vremena za forum i dokolicu. Hvala za podsjetnik o onim vježbicama

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jaaaako me zanima imate li baš sve vi iskaznicu iz bar jedne knjižnice a da nije riječ o dječjoj . Obzirom na broj besmislenih postova-sumnjam u to. Dakle, domaćice svijeta-ujedinite se u svojim frustracijama, dižite sebi spomenike. Ja ću ih virtualno dizati onim majkama s više djece koje rade. Pripadala sam i jednima i drugima i vrlo dobro znam kojima je teže. Jedino što sam primijetila da na topicu piše manji broj zaposlenih. Valjda su manje frustrirane i imaju manje vremena za dokolicu. Toliko od mene, nek tulum nastavi.

aaaaaahhhhhh...
    iz samo jednog posta saznadoh da sam:

1. nenačitana
    2. isfrustrirana
    3. dangubim

Koje osvježenje!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taman kad se ponadam da je, uz vedru i veselu atmosferu, tema odmaknula od tudjih predrasuda, netko se vrati na ono sto bi trebalo biti najmanje vrijedno spomena u cijelom topicu.

Ajmo se maknuti od toga!

Seni, standardno odlicna

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mim,stalno spominješ frustrirane domaćice a u čitavoj ovoj temi jasno je tko je isfrustriran.Isto tako čini mi se da ti uopće ne znaš što to znači biti majka-domaćica u punom smislu te riječi;ili si zaboravila ili ti je uz dijete jako dosadno pa druge prosuđuješ po sebi.Jel ti uopće možeš pojmiti kako bi mogao izgledati dan jednoj mami koja ima dvoje,troje ili više djece?Druga stvar...misliš li da su sve mame u mogućnosti ostaviti svoju djecu nekome na čuvanje,da imaju izbora?A da li ti je palo napamet da te iste mame domaćice imaju svoju diplomu u rukama ali su se odrekle svog nekakvog zadovoljstva(napredak u karijeri isl) na račun vlastite djece,da bi mogle biti uz njih dok ne stanu na noge a kasnije se posvetiti poslu?Ili misliš da smo naobrazovane,priglupe i lijene babetine koje su kući da bi digle sve 4 u zrak dok se druge,pametnije,sposobnije i bolje mame muče svaki dan najmanje 8 sati na poslu?Ja cijenim i jedne i druge,divim se majkama koje su jednako uspješne i u svom poslu i u odgoju djece a najviše onima koje su uspješne u poslu a ujedno su i sigurne u to da ih djeca imaju dovoljno,onoliko koliko ih trebaju.Valjda svatko zna najbolje organizirati svoj život

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a samo jedan post iznad piše:

Taman kad se ponadam da je, uz vedru i veselu atmosferu, tema odmaknula od tudjih predrasuda, netko se vrati na ono sto bi trebalo biti najmanje vrijedno spomena u cijelom topicu.

Ajmo se maknuti od toga!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nek piše

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hajdemo dalje. Nije vrijedno truda ni zivaca.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hajdemo dalje. Nije vrijedno truda ni zivaca.
    A i sve je receno.....
    (osim da je meni svejedno jel radim ili ne dok god sam puna love... )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mim,stalno spominješ frustrirane domaćice a u čitavoj ovoj temi jasno je tko je isfrustriran.Isto tako čini mi se da ti uopće ne znaš što to znači biti majka-domaćica u punom smislu te riječi;ili si zaboravila ili ti je uz dijete jako dosadno pa druge prosuđuješ po sebi.Jel ti uopće možeš pojmiti kako bi mogao izgledati dan jednoj mami koja ima dvoje,troje ili više djece?Druga stvar...misliš li da su sve mame u mogućnosti ostaviti svoju djecu nekome na čuvanje,da imaju izbora?A da li ti je palo napamet da te iste mame domaćice imaju svoju diplomu u rukama ali su se odrekle svog nekakvog zadovoljstva(napredak u karijeri isl) na račun vlastite djece,da bi mogle biti uz njih dok ne stanu na noge a kasnije se posvetiti poslu?Ili misliš da smo naobrazovane,priglupe i lijene babetine koje su kući da bi digle sve 4 u zrak dok se druge,pametnije,sposobnije i bolje mame muče svaki dan najmanje 8 sati na poslu?Ja cijenim i jedne i druge,divim se majkama koje su jednako uspješne i u svom poslu i u odgoju djece a najviše onima koje su uspješne u poslu a ujedno su i sigurne u to da ih djeca imaju dovoljno,onoliko koliko ih trebaju.Valjda svatko zna najbolje organizirati svoj život

Što god da napišem ja ili bilo tko drugi ti tupiš li ga tupiš po svom. Od kud ti uz troje djece vremena i energije???

Draga, vrlo dobro znam kako izgleda dan mamama koje imaju više djece i rade. Njima sam okružena, to su mi prijateljice. Djeca idu u vrtić, školu... I preživljavaju. Sve su posvećene djeci svaki svoj slobodni trenutak, ali uz to još i pune državni proračun (a nitko se nije sjetio toga da ga svi mi zajednički koristimo!!). A najvažnije od svega-nisu ogorčene. I neke od njih, kao i ja, stignu raditi domaće pekmeze, ajvare, peći kolače jednom tjedno.... A neke od vas su rekle da za to nemaju vremena. Zanimljivo.

Ti jednostavno ne razumiješ ništa od onog što što pišem. Ja cijenim roditelje koji su posvećeni djeci-bili oni stalno vezani za kuću ili ne. Također cijenim ljude koji komuniciraju bez napadačkog tona, a na ovom topicu je previše toga za moj ukus. Je li to frustracija ili karakter-nisam kompetentna da o tome sudim jer vas ne poznam. Otprilike kao ni ti mene.

A taman je netko rekao kako nije vrijedno truda i živaca. I nije. U tvom slučaju ignoriranje je najbolji način komunikacije pa ću od sad upravo tako s tobom komunicirati. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BB Sorry

Htjedoh samo reci da kakva ce netko biti mama nema nikakve veze s tim da li netko radi ili ne. Vjerujem da ima ovakvih kako ih mim opisuje ali ima i onih koji rade samo da pobjegnu od kuce i djece i muza. Imala sam priliku upoznati i takve mame. Izaberu posao koji ih drzi sto dalje od kuce bez obzira da mozda neki vise placa i imale bi vise vremena s djecom. Kad nerade samo gledaju gdje bi se djeca otisla igrati ili koga bi djetetu doveli da se igraju da nemoraju one ali to je njihov izbor i ko sam ja da sudim. Mislim ima nas svakakvih.

Ali problem kod tebe mim je sto si ti na jedan ruzan nacin generalizirala sve mame koje su doma i nerade izvan doma jer i one jos uvijek rade. Isla si ih uciti kako da bolje provode svoje vrijeme savjetima da citaju i strikaju i peku kolace i ajvare...........................Mislim peci kolace i praviti ajvare je mozda nekad bio pojam domacice ali nije vise. Bilo bi mi normalnije da si rekla daj odite negdje volontirati ako mislite da imate previse vremena(jer neke fakat nemaju). Recimo ja kad imam tog tako dragocjenog vremena to uradim, volontiram u skoli u bolnici itd. Svaciji tempo zivota je drugaciji i opet kazem da netreba generalizirati.

Kao sto rekoh ima nas svakakvih i nebi trebali suditi jedni drugima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajmo ja i ti mim na Rivu popit kavu!!Ko šiša ajvar i štrikanje!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve su posvećene djeci svaki svoj slobodni trenutak, ali uz to još i pune državni proračun (a nitko se nije sjetio toga da ga svi mi zajednički koristimo!!).
    Mim - mislila sam da te kužim... ali sad više ne znam.

Pa znaš što... ovo posljednja rečenica mi je stvarno izvan svakog konteksta majčinstva. Evo, baš maloprije, znači oko 18:30 vidim mamu koja se vraća s posla (puni državni proračun vrlo uspješno) u njihovom 3.autu dok njen sin od 3g i beba od 8.mjeseci borave cijeli dan kod moje susjede. I da, ona je njima posvećena svih tih cijeeelih 1,5 h na dan prije nego odu spavati. Svaka joj čast. Posvećena je djeci svaki slobodni trenutak (nećemo sitničariti i brojati minute), a još i puni državni proračun, koji koriste za vrijeme porodiljnog lijene majke.

Sa čime će njena djeca puniti svoja prazna srca koja nisu bila punjena kad su trebala, jer je majka punila radije državni proračun.... o tome nećemo, samo molim te, nemoj misliti da TI ili bilo koja zaposlena osoba, radite za nekog drugog, jer to nije točno! Radiš za sebe, uplaćuješ doprinose za sebe, a to isto radi i suprug lijenih majki i to dobro, čim one ne moraju raditi. Mogla bih i ja plakat za svakih porezom kojeg platim i kad gledam razliku između bruto i neto honorara ili muževe plaće, rado bih i ja opsovala koješta... no lijene majke kavičarke nisu izglasale plan i prijedlog državnog proračuna.... stoga bi time ipak pokazala svoju ogorčenost više nego pravednost.
    Ako nam je potrebno ljutiti se... vjerujem da ima boljih načina od toga da krivimo druge koji mogu staviti noge na stol dok mi mravičarimo. Zasigurno njihove noge na stolu ne idu na naš račun, stoga bi bilo fer prestati im isporučivati fakturu pogledima, komentarima i omalovažavanjem, ako za nikog drugog, onda bar radi tih 7% majki - domaćica koje daju zaista sve od sebe da odgoje djecu koja će možda učiniti i nešto više od punjenja državnog proračuna.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajmo ja i ti mim na Rivu popit kavu!!Ko šiša ajvar i štrikanje!
    E, šteta. Riva mi je daleko. A kaj se ajvara tiče-zima bez domaćeg ajvara je tužna . Nemrem si pomoći: voooolim ga. Btw, štrikati ne znam, ali radim najbolji pekmez od višanja na svijetu 8) .

A kaj se volontiranja tiče-ja bih nas sve skupa s djecom poslala u Klaru igrati se s napuštenim pesekima. I da volontiranje spomenem mojim domaćicama iz ulice mislim da bi me pogledale ko ružnu bubu s 13 nogu. U kraju iz kog su one raditi besplatno za tuđe dobro je nepoznanica. Ajvar može-rad besplatno (a bogme ni onaj plaćeni)-"nemere".

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, sad ima i "onih krajeva"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo još nije zaključano?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ovo još nije zaključano?
    baš si partipuperica

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam diplomu i bilo mi je lijepo dok sam radila. Diplomu spremila na neko vrijeme i nikad mi nije bilo ljepše. Gledam svoje dijete kako raste i uživam u njemu, a pekmezi, ajvari i ini bakrači mogu pričekati, dijete ne.
    p.s.
    A što se tiče rada iliti nerada glupo je o tome diskutirati, što je nekom teški rad, nekome je rekreacija.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Svenovamama prvotno napisa
    a pekmezi, ajvari i ini bakrači mogu pričekati, dijete ne
    Potpisujem.

Anita-AZ,

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor