Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama 8. dio

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drage mame platnenasa/ica!

Ja sam skroz nova tu i skroz nabrijana na koristenje platnenih pelena. Bebu ocekujem tek kroz mjesec dana, ali sam vec nabavila kamarisove pelene, pa imam par pitanja za vas iskusnjace...

1. Da li su te pelene zaista dobre i sasvim malim bebicama? Mislim, nekak mi se ipak cine preglomazne za novorodjence. I da li su njihove zastitne gacice dovoljno male za tako malu bebu? Jel ih dovoljno samo jednom oprati prije nego (nove) idu bebi na rit?

2. htjela sam naruciti par probnih komada sa stranice Bella bottomsa koje su neke cure tu preporucale, ali sam, ocito, kompletni tutlek sto se tice narucivanja s njihovih stranica. Nikako ne uspjevam dovrsiti checkout. Sto oni nemaju klasicno internet placanje karticom? Ili sam ja malo debil, pa ne shvacam sto zele od mene? Jel imao tko slicnih problema?

3. Uz te ogromne kamaris pelene na novorodjencetu je li uopce potrebno dodatno siroko povijanje? Mislim, vec mi se same te pelene cine dovoljno siroke medju nogicama.

Imat cu ja jos bilijun pitanja, ovo je samo za pocetak. Pusa svima!!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Frntifljuška prvotno napisa
    Jel ih dovoljno samo jednom oprati prije nego (nove) idu bebi na rit?

Za Bella Bottoms ti je najbolje da se javiš Faith mailom, znam da su imali problema sa naručivanjem izvana, narudžbe uopće nisu bile zabilježene. :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Za Bella Bottoms ti je najbolje da se javiš Faith mailom, znam da su imali problema sa naručivanjem izvana, narudžbe uopće nisu bile zabilježene. :?
    Hvala!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Frntifljuška pročešljaj malo ove topice ovdje, već smo raspravljali više puta o novorođenčetu i onesize platnenima....a ako se ne snađeš pitaj ponovo

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Stigao mi broj za PayPal! :D
    Bella Bottoms, here I come!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Frntifljuška pročešljaj malo ove topice ovdje, već smo raspravljali više puta o novorođenčetu i onesize platnenima....a ako se ne snađeš pitaj ponovo
    Budem, hvala. Uzimam lopatu i bacam se na kopanje kroz topice

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I´m so happy, stigle su mi pelene :D

Naručila sam za početak 5 žutih i 5 zelenih Racmana i baš mi se sviđaju. Prije sam uživo vidjela jedino Rodine puse i Kamarisove pelene. RP su mi se činile nekak tvrde i grube, valjda zato jer su bile puno korištene, a Kamarisove su nekak glomazne. Ove su baš fine, mekane i čini mi se da bi bebi moglo biti ugodno u njima.

Uzela sam Racmana jer su jedine na kojima piše da se mogu prati na 95 stupnjeva. Možda se i ja naviknem da ih perem na manjoj temperaturi, ali bar me mama neće daviti zbog pelena kad to pročita jer me skroz odgovara od platnenih od kad je vidjela da se neke peru na max. 60. Kod nas se bijeli veš uvijek kuhao, pa je i meni ostala navika da perem moje i MM-ove gaće na 90.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A mi smo isprobali nove smibove pocketice :D
    Unutra je bamboo velour, mmmmm, tako mekano. Uloške sam uzela od konoplje. Preporučam velike bez obzira na veličinu bebe jer se mogu presavinuti, a mali ima nespretan oblik, pogotovo ako je namijenjen za malene dečke.
    Jedina zamjerka je to što su drukeri na plavoj pocketici ljubičasti :/ (na slici su izgledali ko da su tamno plavi)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Znači lijepo stoje i na tvom malom bembolinu? A je'l imaš još koje OS pocketice za usporediti?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

BumGenius i Blueberry kopčam na srednje gumbe, a SMIB na najzadnje. Val ima cca 8 kila. Mislim da bi SMIB-ove ipak bile prevelike za novorođenče. Ali super se namještaju, rastezljive su, ma baš su super :D . Inače, ja volim čičak na pocketicma jer ih brže zakopčam, ali to je individualno.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E, imaš i Bluberry? Baš ih svako toliko pogledavam... malo su mi skupe a baš su mi Jesi li ih naručivala s njihovog sitea?
    Htjela bih si uzeti tih OS pocketica jer su mi Kooshies Ultra već otišle pa bih uzela nešto što bi pasalo Gabu dok se ne skine iz pelena, a maloj guzi odmah....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nelitza, od kud si naručivala LHC? ja si već dugo želim onu safari, poslala sam im mail, ali mi nitko nije niš odgovorio

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    nelitza, od kud si naručivala LHC? ja si već dugo želim onu safari, poslala sam im mail, ali mi nitko nije niš odgovorio
    nisam nelitza ali ću ti napisati odakle sam ja naručivala odavdje

i jako su brzo odgovorili i poslali i s(kršitelj koda)ing je bio vrlo ok.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Blueberry su super, ali nisu baš toliko rastezljive kao bumGenius. Ali uzorci su im Uložak im je super, presloži se tako da bude dva sloja konoplje, i jedan mikrofibre, iako su mogli staviti i samo konoplju što se mene tiče.
    Samo što sam na njih platila carinu, pa svaki put kad ih vidim sjetim se koliko su me došle
    Što se LHC tiče, na www.lucyshopechest.com se dobije 10 % popusta, a može se i uključiti u njihovu yahoo grupu, pa se vide svi materijali, kojih je stvarno puno. I, jeftinije ispadnu pelene ako ih se naručuje kao custom, nego one iz instock-a.
    anki, na koji mail si slala? probaj na lucyshopechest@charter.net

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala K., već si mi jednom dala taj link...ali tamo nema više safarija

sve ste pokupovale

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

anki sad sam upravo pogledala i ima, ostala su jos 2 M i jelan L, evo link
    http://www.lucyshopechest.com/store/...mbs=No&Thumbs=

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, a kako naručujete Mother-ease? Ja sam prvo naručila introductory offer bez ikakvog problema; sad sam htjela još koju ali ne mogu pošto Hrvatske nema na listi. Poslala sam im i mail sa narudžbom ali nitko živ ne odgovara. U čemu je tajna? :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Cure, a kako naručujete Mother-ease? Ja sam prvo naručila introductory offer bez ikakvog problema; sad sam htjela još koju ali ne mogu pošto Hrvatske nema na listi. Poslala sam im i mail sa narudžbom ali nitko živ ne odgovara. U čemu je tajna? :?
    taman sam i ja to htjela pitati :?
    narucila sam 2 Intr. off. i sve OK, sada sam htjela naruciti 2 covera i nema nas na listi :/
    u cemu je stvarno tajna??

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odaberite bilo koju zemlju iz C zone (npr. Brazil) i onda pod "comments" napišite da nije Brazil nego Hrvatska.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Odaberite bilo koju zemlju iz C zone (npr. Brazil) i onda pod "comments" napišite da nije Brazil nego Hrvatska.
    To je provjereno?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je provjereno?
    Yup.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno gdje kupiti papiriće za platnene pelene

Drage cure !

Zanima me gdje mogu naći papiriće za platnene pelene (one koji se stavljaju u pelenu da kakica ne uprlja pelenu .) Pitala sam u ljekarnama no toga tamo nema a nema niti u obićnim dućanima .
    Moja susjeda koristi jednokratne pelene ali joj malena ponekada ima jako crvenilo na guzi , pokušala je staviti obićnu sterilnu gazu u jednokratnu pelenu i nakon nekog vremena crvenilo se povuklo . Savijetovala sam joj da pokuša staviti te papiriće u jednokratnu pelenu .
    Eto ako možda znate gdje se mogu kapiti ti predlošci javite mi .

Moj mali Jan uživa u platnenim pelenama .
    Jednokratne koristimo samo po noći i kad smo vani.

Jan i ja svim platnenopelenašima šaljemo velike puse.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pozdrav! Par pitanjaca...

Recite, ima li tko iskustva s pelenama "Bambino mio"? I da li se one mogu kupiti u Sloveniji?

Vidjela sam na nekoj temi, ne sjecam se kojoj, prijedlog da se neki ulozak od flisa stavi preko dodatne presavijene tetre u pelenici i onda sva tekucina ode u tetru,a taj ulozak odrzava guzu suhom. Pitanje - kakvi su to ulosci od flisa i gdje se to moze nabaviti?

Da li je moguce u bebinu pelenicu umetnuti zenski ulozak od 100% prirodnog materijala npr. vate ili slicno? Jel to ima ikakvog smisla?

Hvala!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mene zanima da li ti papirici koji se stavljaju u pelenu zagadjuju okolinu?
    mislim, platnene pelene su eko, ali sto je s tim papiricima? od cega su oni, kako se razgradjuju i koliko dugo?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To je provjereno?
    Yup.
    Legendo!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    mene zanima da li ti papirici koji se stavljaju u pelenu zagadjuju okolinu?
    mislim, platnene pelene su eko, ali sto je s tim papiricima? od cega su oni, kako se razgradjuju i koliko dugo?
    Ja sam ih bas jucer kupila. Pise na njima da su 100% biorazgradivi, ali vjerojatno ih se ipak ne preporuca bacati u wc. Ali ja ne znam - nemam jos nikakvog iskustva

Cure, molim vas, recite mi koje su najbolje tetre za novorodjencad i gdje se mogu nabaviti one prefold tetre. Meni se sve te tetre cine tako grube i tanke :? . Kao da su one iz naseg djetinjstva bile puno njeznije.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, molim vas, recite mi koje su najbolje tetre za novorodjencad i gdje se mogu nabaviti one prefold tetre. Meni se sve te tetre cine tako grube i tanke :? . Kao da su one iz naseg djetinjstva bile puno njeznije.
    da, tako se i meni cini. evo ja sam bas kupila 20 komada u dm-u od ILRibara. Tamo su najpovolnjije, a i te su mi se cinile najbolje, bile su jos neke Rossi od firme iz Varazdina, ali nekako sive...

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: gdje kupiti papiriće za platnene pelene

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    Drage cure !

Zanima me gdje mogu naći papiriće za platnene pelene (one koji se stavljaju u pelenu da kakica ne uprlja pelenu .)
    Ima to.to soft krpica (u narančastom pakiranju) za kupiti u Mercatoru, Mullleru ili za naručiti sa smib.net.
    Ima Kushies papirića za naručiti sa babyshop.hr.
    I ima Popolini papirića za naručiti također sa smib.net, a za njih piše da se poslije korištenja mogu baciti u toalet (inače za sve piše da su biorazgradivi).
    E sad, ja nisam još koristila ni jedne, tek sam u nabavci.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja kupujem iz dm-a papirice wasenhla..... neznam tocno naziv, uglavnom to su papirici za pranje, nama funkcioniraju fantasticno :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Recite, ima li tko iskustva s pelenama "Bambino mio"? I da li se one mogu kupiti u Sloveniji?

Vidjela sam na nekoj temi, ne sjecam se kojoj, prijedlog da se neki ulozak od flisa stavi preko dodatne presavijene tetre u pelenici i onda sva tekucina ode u tetru,a taj ulozak odrzava guzu suhom. Pitanje - kakvi su to ulosci od flisa i gdje se to moze nabaviti?

Da li je moguce u bebinu pelenicu umetnuti zenski ulozak od 100% prirodnog materijala npr. vate ili slicno? Jel to ima ikakvog smisla?

Hvala!
    Quotam sama sebe iz ocaja, ne bi li mozda nazicala koji odgovor na gornja pitanjca. Pliiiz!!!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Frntifljuška,

za pelene bambino mio sam vec negdje cula, ali ne znam nista o njima, pa ti ne mogu pomoci.
    liner od flisa su ti anatomski (ili ne) oblikovani umeci od jednog sloja tankog flisa - znaci nista posebno - i sluze tome da vlagu brze propuste u unutrasnjost pelene, a guza pri tome ostaje suha. dobra stvar, imam par komada doma! link za kupnju ti saljem na PP, jer ne znam dali smijem staviti javno, mada nije moj web-shop, ali eto....malo me zbunjuju nova pravila ponasanja, a ne zelim da dobijem po prstima...
    to za zenski ulozak: nemam pojma, nisam nikad razmisljala o tome. valjda mozes, ali zasto stavljati uloske koje ces baciti, kad zelis koristit platnene pelene, koje se NE bacaju?!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala!
    Da ti probam pomoći: Predlažem ti da se za sad ne zamaraš flisnatim ulošcima. Moja Slatkica je očito počela reagirati na flis, dobije par točkica i malo se zacrveni kad ima pelenu od flisa. Očito joj manje smeta mokra pelena od sintetičkog flisa. Probaj prvo pamuk i bambus, a ako to ne bude odgovaralo tvojoj bebici onda tek probaj flis.

Kasnije si pitala za tetre: čim ih prvi put opereš, osušiš (pogotovo ako imaš sušilicu) i popeglaš parom već budu puuuuunoooo mekše i nježnije.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bambino mio su tetre koje idu u zastitne gacice, upisi u pretrazivac, vec ima tema o njima

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    I´m so happy, stigle su mi pelene :D

Naručila sam za početak 5 žutih i 5 zelenih Racmana i baš mi se sviđaju. Prije sam uživo vidjela jedino Rodine puse i Kamarisove pelene. RP su mi se činile nekak tvrde i grube, valjda zato jer su bile puno korištene, a Kamarisove su nekak glomazne. Ove su baš fine, mekane i čini mi se da bi bebi moglo biti ugodno u njima.

Uzela sam Racmana jer su jedine na kojima piše da se mogu prati na 95 stupnjeva. Možda se i ja naviknem da ih perem na manjoj temperaturi, ali bar me mama neće daviti zbog pelena kad to pročita jer me skroz odgovara od platnenih od kad je vidjela da se neke peru na max. 60. Kod nas se bijeli veš uvijek kuhao, pa je i meni ostala navika da perem moje i MM-ove gaće na 90.
    Samo da ti velim moje iskustvo s Racmanom: pelenica je stvarno fina, mekana, uska među nogama (žuti R). Prala sam ih kao i sve druge pelene: na 70 °C, a s vremena na vrijeme ih oprala na 90 °C kao i sve druge pelene. Na žalost, R su mi prve počele slabije upijati, a zeleni R (njih češće koristim jer imam samo 6 noćnih pelena, od toga 2 R) su mi se počeli i raspadati Inače, ne koristim ih još niti punu godinu. Savjetovala bi ti da ih ipak ne pereš svaki put na 90 °C i da uzmeš više različitih pelena.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    ,
    to za zenski ulozak: nemam pojma, nisam nikad razmisljala o tome. valjda mozes, ali zasto stavljati uloske koje ces baciti, kad zelis koristit platnene pelene, koje se NE bacaju?!
    A nemam pojma . Mislila sam onako u istu svrhu kao one papirnate linere koji se bacaju. Kao, vata u ulosku bi upila dosta tekucine, pa zato. Ali sumnjam da je to prakticno, a definitivno nije ni isplativo. Mislila sam na neke 100% prirodne i biorazgradive uloske, ali to kosta i gubi se smisao stednje sa platnenima.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    bambino mio su tetre koje idu u zastitne gacice, upisi u pretrazivac, vec ima tema o njima
    Da, na koncu sam vidjela na njihovoj stranici kako to otprilike izgleda, ali nisam nasla konkretna iskustva.
    Cure, hvala puno na informacijama!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

enela, hvala na savjetu . Planiram ih u početku kombinirati s klasičnim tetra i švedskim pelenama, a i počet ćemo čim prije s odvikavanjem od pelena.
    Mislila sam u Racmana stavljati one uloške koji idu u kompletu ili tetre pa onda samo njih prati na većoj temperaturi a pelenu na manjoj.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    enela, hvala na savjetu . Planiram ih u početku kombinirati s klasičnim tetra i švedskim pelenama, a i počet ćemo čim prije s odvikavanjem od pelena.
    Mislila sam u Racmana stavljati one uloške koji idu u kompletu ili tetre pa onda samo njih prati na većoj temperaturi a pelenu na manjoj.
    Ulošci su super kvalitete pljuc, pljuc, pljuc.

Tetre su ti još bolje riješenje kaj se tiče upijanja, ali su ipak malo glomaznije i moraš ih poravnati peglom.

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da se pohvalim danas stigla nasa prva pocketica Fuzzi Bunz s vlakicima i baš je jedva cekam da ju probam(o)!
    A stigle i zastitne Kooshies i one mi se svidjaju al problem je sto na njima pise da se peru rucno :? ja bi radije u masini s ostalim pelenicama
    Kako ih vi perete?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj djuli prvotno napisa
    A stigle i zastitne Kooshies i one mi se svidjaju al problem je sto na njima pise da se peru rucno :? ja bi radije u masini s ostalim pelenicama
    Kako ih vi perete?
    u masini i nema nikakvih problema

bar za sad

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni se zeleni racman na zalost raspao nakon 16 mj. koristenja, popustile su gumice totalno, cak ima i par rupica sad stoje u ladici i ne znam sto cu sa njima, zao mi baciti, to su prve 2 pelene koje sam kupila
    zute su jos uvijek super, makar ih koristim krace nekih par mjeseci, na jednoj je gumica na ledima popustila al to ne smeta
    uvijek su prane na 60

ja sam oprala par puta zastitne u masini (na 60, i to sad preko ljeta kad je bio samo u njima pa su se dosta zmazale) i nebi to preporucila, popilini vento; razdvojili se slojevi, smib; isto tako i popustila gumica
    popowrap; je na dobrom putu da se isto razdvoji
    eto, nije mi tesko oprati ih onda na ruke
    u masini; nikad vise

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sve zastitne(Imse Vimse,kamaris,mib a sada i kooshies lucylu) perem na 60 s pelenama i nista im se nije desilo (jos)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo samo da se pohvalimo: sakupili smo neku količinu od 9 pelana+1 zaštitne i jučer izbacili pampersice iz upotrebe! Još 6 pelena i 2 zaštitne su na putu iz bijelog svijeta, a naručit ćemo još kad nam se malo popravi budžet! Prva noć u platnenoj je prošla super; kombinacija zeleni racman sa uloškom + ME zaštitne; pelena je ujutro imala 2 kile ali ništa nije promočilo! Tako sam happy! :D :D :D (bili smo danas i kod dr-a u zelenoj muttaquin sa konjićima, svi se čudiše! :shock: )

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Elinor :D :D :D

Sa sjetom se prisjećam kad su mi stizale prve pelenice kak sam drhtavim rukama otvarala paketiće i gledala ih sa strahopoštovanjem
    Još mi je uvijek u glavi miris nove, neoprane mib Neve

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moderatorice, sorry na tolikim smajlićima :smajlić koji crveni od neugode:. Stvarno mi se nepromišljeno omaklo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sto se tice pranja zastitnih, ja se sjecam da su na smibu napisali da ih treba prati na 60 u masini, jer ako peres na ruke neces dobro oprati i moguce je da se bakterije razmnoze.

a i ako ih peres na manjoj temp. pozutjeti ce.

ja sam ih prije prala na ruke, a sad u masini. ali ih stvarno rijetko perem

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Elinor Jupiii! Bravooo! :D

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koje OS pelene su najbolje (najmanje) za novorođenče?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa
    Koje OS pelene su najbolje (najmanje) za novorođenče?
    Nemam baš puno iskustva, ali Rodina pusa mi se čini ok, mekana je i dosta mala kad se podesi na najmanju veličinu.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    sto se tice pranja zastitnih, ja se sjecam da su na smibu napisali da ih treba prati na 60 u masini, jer ako peres na ruke neces dobro oprati i moguce je da se bakterije razmnoze.

a i ako ih peres na manjoj temp. pozutjeti ce.

ja sam ih prije prala na ruke, a sad u masini. ali ih stvarno rijetko perem
    Ne razumijem ovo gore, ako ih peres na ruke bakterije se razmnoze a ako ih rijetko peres onda ne :?
    Ja svoje smib perem na ruke i nisu pozutile, uz malo detergenta i susenja na suncu ni jedna bakterija nema sanse .

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •