-
Osoblje foruma
zmaj, mozes kupiti i obicne strampice, tog ima u masu baby ducana. pa im odrezes stopala, ili ne moras, kako ti je zgodnije.
sto se tice nocnog pisanja, moj je isto pisao vise puta tokom noci dok je imao pelenu, sto se drasticno promijenilo otkad sam mu je skinula
. sad je fora da se budi za sisanje, ako zaspe odmah nakon onda nista, ako se meskolji i batrga onda mu se pisa. pa ga stavim da se popiski i dalje blazeno spavamo, oboje.
Švedica, radi se o tome da bebe ne nose pelene
.
bebe su svjesne, kako toga da su gladne, zedne, ili da im je vruce/hladno, i toga da im se piski/kaki. posto je u nasoj kulturi duboko uvrijezeno (pogresno) misljenje da bebe ne mogu kontrolirati misice za eliminaciju, vecina roditelja ostavlja bebe u pelenama do 2 godine ili vise jer ne znaju da postoje i druge metode (a nekima se i neda
).
ja sam slucajno nabasala na clanke o bezpelenastvu i odmah sam se zaljubila u pomisao da ne moram svoje dijete drzati u njegovim izlucevinama (ta mi je pomisao oduvijek bila mrska-uvijek bi zamislila sebe samu kako sjedim/lezim u svojoj pisalini, ili nedajboze, dreku :bljak
, vec da postoji nacin da beba objavi svoju potebu za eliminacijom, a da da joj mi pruzimo mogucnost da to obavi u kahlicu/lavabo/wc/bakino cvijece
...
znaci, ala sam oduljila, da bebe znaju da im se piski/kaki, i signaliziraju to na odredeni nacin. na nama je da to prepoznamo (isto kao sto prepoznajes da je beba npr. gladna) i da na to odgovorimo.
treba poceti dovoljno rano jer bebe nakon nekog vremena prestaju signalizirati svoju potrebu za eliminacijom, posto vide da na nju nema odgovora (to je usporedivo s onim ako pustas bebu da place, ona ce s vremenom sama prestati jer vidi da od plakanja "nema vajde", tj. da uzalud trosi energiju. mozda malo brutalna usporedba, naravno da ne izjednacavam pelenastvo sa da pustanjem bebe da place, jednostavno mi je to prvo palo na pamet
).
naravno, ako se odlucis na tako nesto, ima raznih kombinacija i varijacija, pa bi bilo dobro da procitas npr. ovo a moze i ovo, ovo, ovo, ovo...
prorostaj jos malo po ovom pdf-u, nadje se dosta korisnih topika. sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma