Drage cure,
pozdravljam Vas i Vase male bubamare!
Imam dvoje djece, djevojcicu (3 i pol godine) i djecaka (17 mjeseci). Andro se rodio sa Spinom Bifidom, dijagnoza Mijelomeningokela atretica. Relativno mala i nisko smjestena, odmah iznad glutealne brazde. Operiran s 2 mjeseca na Rebru, prof. Miklić.U rodilištu (SD) nam rekli kao nema problema s tim, kad stignete javite se djecjem neurokirurgu radi eventualnog sava za "rupicu". Iskustva su nam na Rebru bila odlična. Sa 7 mjeseci je na Šalati hospitaliziran radi teškog urinarnog infekta, CRP 127, jer je dva mjeseca lijecen pogresno protiv produljenog respiratornog infekta. Brojni antibiotici samo su kamuflirali drugo žarište, dok stvar nije eksplodirala.
Pronadjen VUR II stupnja obostrano, kontroliramo se u poliklinici Helena kod prof. Cvitković. Nema neurogeni mjehur. Zahvaljujući prof. Cvitković nismo ga bespotrebno kateterizirali, kako su nam na Šalati propisali. Jednostavno su ga bili protokolirali kao dijete s MMK, pa sigurno ima neurogeni mjehur, stoga - cista intermitentna kateterizacija, 4 puta dnevno. Prima profilaksu nitrofurantoina.
Pripuzao s 11 mjeseci, prohodao s 15 mjeseci, vjezbali cijelo vrijeme sa Sandrom s Goljaka. Imam pitanje za Vas. Kako stojite s "obicnim" pobolima, tipa viroze, upale uha, smrkavice i slicno. Unatoc tome sto osnovni imuloski testovi nisu pokazali nista suspektno u smislu imunodeficijencije, moj je Majusko doslovno svaka dva tjedna bolestan - neidentificirane temperature, krvna slika pokaze virozu koja medjutim ne prolazi pa se zakomplicira i zavrsi antibiotikom, onda slijedi proljev i tako puni krug. Rezultat: u posljednjih 10 mjeseci popio je 12 tura antibiotika. Najdulje sto je bio zdrav u komadu je mjesec dana. Stalno mislim kako postoji negdje neka sistemska greska. Treca madula kao nije za operirat (jos - kazu doc. Baudoin i prof. Pegan), imunodeficijentan nije (kaze prim. Richter - imunolog). Dosjetih se - idem pitat one koje su beskrajno motivirane i zainteresirane - mame!
Svima veliki pozdrav i drz'te se!