do dvadesetog dana trudnoce se formira taj spinalni cord, a folnu treba piti puno prije. ja sam znala da sam trudna tek sa 4 tjedna zbog velikih menstrualnih ciklusa. A mozda da su nam to otkrili do petog mjeseca, mozda bi neko isao na onu operaciju u Ameriku o kojoj je Ivana pisala da to rade u 5 om mj. trudnoce. I onda se dijete rodi bez nekih posljedica ili se bar psihicki pripremit na ono sto te ceka, a ne kao meni kojoj je bio to potpuni sok. Meni je psihicki bilo najgore negdje do njene druge godine,mozda cak i trece, imala sam svakakvih kriza osjecaja. sad kad hoda i kad nemamo vise velikih problema osim kateteriziranja mi je puno lakse. zaboravim i na pumpicu i na chiari, ono kao da to ne postoji. cak mi se jedno vrijeme zalila da je malo boli vrat i glava, meni je trebalo tri dana da se sjetim da je to mozda od chiaria. A nekad smo trcali na Rebro zbog svake sitnice ,ono zivis u strahu svaki dan i onda je to i ona osjetila ,pa nas je tak manipulirala i maltretirala jedno vrijeme da je to bilo strasno. Sad se puno salim s njom i viknem koji put jer je stvarno zivahna, pa je sklona napravit stetu u sekundi. nadam se da ce biti dobro i da ce imati normalan zivot kad odraste,mozda jednog dana obitelj,ako bude htjela.