Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: aparat za pravljenje jogurta, ima li tko iskustva

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno aparat za pravljenje jogurta, ima li tko iskustva

pravila sam obični jogurt sa ovim aparatom i ispadne fini. interesira me da li se sa podlogom bioaktiva ili onih drugih jogurta, može napraviti LGG. koliko sam skužila čitajući i kopajući po forumu, mislim da je Davor nešto spominjao u svezi tih vrsta. mene zanima princip izrade sa aparatom, jeli to to?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prvi put čujem da i takav aparat postoji!Čovječe gdje vi sve te aparate uoće uspijete smjestit! Ja muku mučim kad mi zatreba mikser ili salamoreznica jednostavno nemmmmaaa mjesta za sve te spravice!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

LGG zaboravi, to ti je sir/vrhnje kultura i nema veze s jogurtom. Jogurt nastaje na nešto višoj temperaturi.
    Ostatak svijeta je već potpuno digao ruke od LGG-a, još ga samo u Dukatu furaju.
    Ako imaš mogućnost regulacije temperature u aparatu, smanji na ~36 i radi acidofilus/bifidobacterium kulture, zdravije su.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    LGG zaboravi, to ti je sir/vrhnje kultura i nema veze s jogurtom. Jogurt nastaje na nešto višoj temperaturi.
    Ostatak svijeta je već potpuno digao ruke od LGG-a, još ga samo u Dukatu furaju.
    Ako imaš mogućnost regulacije temperature u aparatu, smanji na ~36 i radi acidofilus/bifidobacterium kulture, zdravije su.
    Znači njih stavim kao podlogu u ovaj aparat i to je to?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sandra123 prvotno napisa
    Prvi put čujem da i takav aparat postoji!Čovječe gdje vi sve te aparate uoće uspijete smjestit! Ja muku mučim kad mi zatreba mikser ili salamoreznica jednostavno nemmmmaaa mjesta za sve te spravice!
    Nemam ni ja previše mjesta. Kuhinjica mi je mala, ali stane i on, gore na elementu. Nije loš. Kupili smo ga prije par godina. Kako mi je mali počeo tamaniti jogurte, sjetila sam se da skuplja prašinu, pa ću ga ponovno aktivirati.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj banklorraina prvotno napisa
    Znači njih stavim kao podlogu u ovaj aparat i to je to?
    Da, uobičajeni izraz je starter, a nužno je smanjiti temperaturu na ~36°C. Kao starter možeš koristiti slovenski Ego - sve fino je unutra.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Što sam ja jednom naletila na Ego u sred roka trajanja, a potpuno nepodnošljivog ukusa. I nije bio prokisnuo već je bio jako gorak kao da je neko ubacio u njega nešto. Od tad ga izbjegavam, a baš sam ga voljela.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tjah, a ja sam se emotivno vezao uz vivis i - više ga ne proizvode. Bio je mrak!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •